Şimdi Ara

Tv hoparlörünü aux girişe çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Fotoğraftaki hoparlörler samsung tv den çıkma. Aux girişe nasıl çevrilebilir bunlar?

• kabloyumu bağlayacan bir yere.

• biraz ses gelsin yeter derseniz, ses kutukarındaki kadar. 2x3w 5v ile çalışan ses güçlendirici modülleri var. onlar ile kulaklık çıkışındaki sesler size toplam 6w güç sağlar. Hoparlörler 10-15w dır. 2x15w için normal 5v yerine 12v gerekir buda size exradan güç kaynağı gerektirir.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam bu hoparlörlere pam8610 hazır devre alarak deneme yaptım fakat aux'u tam takınca ses gelmiyor cızırtı var biraz geri çekince de kötü bir ses geliyor sorun ne olabilir? Hoparlörler 2*10W, 6 ohm. Videosu da bu.

https://disk.yandex.com.tr/i/JgwkYA_JtLFZXg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aux çıkış değil girişdir aux yazan yere sinyal bağlarsın.

• öyle yaptım zaten hocam yanlış gördünüz herhalde. bilgisayardan gelen kabloyu auxa taktım

• XY-P15W Stereo Bluetooth Güç Amplifikatör Modülü alarak denedim güzel sonuç verdi. Denemek isteyip de konuya denk gelenler yararlanabilir. N11 de en ucuzu 94 TL şuan.

PAM8610 denerken ya aux da problem vardı ya da hoparlörler uyumsuzdu devreye bilmiyorum, uğraşmak istemedim. O olsaydı muhtemelen bi tık daha iyi ses kalitesi elde ederdim, auxtan bağlayınca telefonun ekolayzırını aktif edebiliyorsunuz çünkü, bluetooth buna izin vermiyor.

• gnd ve L ve R yerlerini tam karşılamıyor olabilir.

gnd l ve r bağlantıya dikkat ediniz

• modüle bağladığınız 3.5mm jack ın fotoğrafını koyarmısınız ?

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

• teşekkür ederim. Acaba kablonuz 4 kutuplu kablomu diye düşündüm ama değilmiş. Aux kablosu doğru. Videoda hoparlör bağlantıları tam net değildi acaba orada mı sorun var diye düşünüyorum şimdide. Modüldede sorun olabilir. Elinizde başka hoparlör var mı ? Denediniz mi ?

• 3.5mm kabloyu, module takın,

kablonun ucuna elinizle dokununca, bir hoparlörden, orta ucuna elinizle dokununca diger hoparlörden,,, gerideki buyük uca dokununca ise gnd oldugu icin elinizle dokundugunuz sesin azalmadı, eksilmesi gerekir.

oradaki eksi gnd ucunu beslemenin eksi ucuna lehimleyin, belki eksi tamamlamıyordur.

kablonuzda kırık olabilir, eksi tamamlamazsa sesde olmaz cizirti bol olur

• Aux kablonuzda sorun olabilir. Başka kablo ile deneseydiniz keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağlantılarda sorun yoktu eminim. Kablodaydı muhtemelen sorun. Devreyi de kabloyu da iade ettim. Farklı bir kablo alıp denemekle uğraşmak istemedim, üstteki bluetooth modülü aldım. İlginiz için teşekkürler hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 6 Ağustos 2022; 16:6:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.