Şimdi Ara

Tv Alırken Önceliğiniz Hangisi Olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Bir TV alacağım. Samsung olmasına kesin karar verdim mağaza gezerek gözümle görerek. Sadece bütçe kısıtlı 9 bin görmesin istiyorum kredi kartı. AU9000 ve AU8000 arasındayım. Siz olsanız Inch küçültüp AU9000 mi alırdınız yoksa büyük Inch ile AU8000 mi? Yani 43 Inch 9000 vs 50 Inch 8000.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba hocam iki model neredeyse aynı sayılır 9000 serisinde birkaç oyun özelliği vs mevcut ve ayak tasarımı farklı bence 50 inç almanız daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okanreyiz o kullanıcısına yanıt
    Hocam iki modelin epey.com’da yaptığım karşılaştırmasında gördüğüm farklar sırasıyla;

1- Yazılım yenileme hızı 9000’de 2800 iken 8000’de 2300 ki normal bir ev kullanıcısı için 2000 üzeri yeterli sanıyorum.
    2- 9000’de Motion Xcelerator Turbo özelliği var bu sanırım oyun ile ilgili sizin söylediğiniz. Ne kadar iş yapıyodur bilmiyorum zira iş yapıyorsa önemli çünkü TV’ye PS5 bağlayacağım.
    3- 9000’de Object Tracking Sound diye bir ses özelliği var yine ne kadar iş yapıyor bilmiyorum.
    4- Son olarak yine 9000’de Auto Low Latency Mode (ALLM) var ki bu sanırım gereksiz otomatik düşük gecikme moduna geçmesiymiş.

Bunlara ek bir de 4K çözünürlüğün 43 Inch bir ekranda daha çok PPI ihtiva edeceği gerçeği var yanılmıyorsam. Zira oturma odam büyük değil fazla.

• Evet hocam bu farklar var aşağı yukarı oyun oynamayacaksanız bana göre gereksiz 9000 almak izleme mesafenizi bilmiyorum fakat 50 inç fazla gelmeyecektir diye düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ortalama izleme mesafe 3-4 metre hocam genelde 3 küsür. Oyunu normalde bilgisayar monitörüne bağlayarak oynuyorum ama 2K monitör ve PS5 1440p desteklemiyor bildiğiniz gibi 4K için mecbur TV’ye bağlayacağım gibi duruyor.

• Hocam o mesafe de 43 baya küçük kalır bütçenizin yettiği en büyük boyutu alın bence hatta ps5 varsa 120 hz alabilirseniz çok daha iyi olur sizin için

Anladım hocam sağolun.

120 hz konusu şöyle maalesef alamam çünkü 4K 120 hz olarak filtrelediğimde 12.500 liradan başlıyor ve benim limitimin çok üzerinde.

• Anlıyorum maalesef bütçe konusuna birşey diyemiyorum haklısınız iyi günler

Çok sağolun hocam fikirleriniz için. Sizlere de.

• 3-4mt için 43" çok ufak kalır 55" alırdım ben olsam
    2.5-3mt mesafeden 40" kullanıyordum 65" e geçtim çok büyük geldi.Şuan 55" kullanıyorum gayet iyi mesafeye göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şubat kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım model düşürüp 50'' alacağım. Üstteki mesajımda sıraladığım özellikler tv izleme ve görüntü kalitemi etkilemeyecek şeyler daha çok oyuna yönelik ama boyut sanırım en çok izleme keyfini etkileyecek şeylerin başında geliyor. 55'' için bütçem yetersiz maalesef. Teşekkürler değerli fikirleriniz için.

• Oyun oynayacaksanız mesafeniz 4mt civarı ise 50" ufak gelir ps5 vs konsol bağlanacaksa büyük ekran her zaman iyidir
    Minimum 55 olması gerek 65"de alınabilir.Sonradan pişman olmayın.Ben 2.5mt de 55" kullanıyorum tam oldu.
    Ara model almaktansa büyük boyutlu alın derim
    10bit 100hz Va panel olmayacaksa boşuna ara modele para vermeyin derim aşağıdaki tvleri kullandım
    Samsung 55" Q80ra. Şuan kullanıyorum
    Samsung 65"nu8000
    Samsung 55Q60r
    Sony 55"xf9005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 30 Haziran 2022; 0:25:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şubat kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ki; oyun için kullanımım genel kullanımımın maksimum %20’sini teşkil edecek. Ve en uzak izleme mesafem 4 metre ortalama 2.5-3 metre. O yüzden hem bunlar hem de bütçeden ötürü maksimum 50'' almayı düşünüyorum. Zaten yorumlardan sonra gerekirse özellik düşürüp 50'' altına düşmemeye karar verdim.

100-120 hz modeller ise üstteki gönderimde de bahsettiğim gibi yüksek bir fiyattan başlıyor.

Teşekkürler yorumlarınız için.

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.