Şimdi Ara

TUVTÜRK muayenesindeki hafif kusurlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
64.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben yırtmadan, güzelce özenerek söktüm, ruhsatın arasına koydum. İlerde ne olur ne olmaz diye....
  • Benim aracımın sis farında xenon far var normal farlar osram H7 white serisi bide araçta cam filmi var ama koyu değil 1 numara sizce geçer mi ? Büyük bi ihtimal İstanbul-Esenyurt'a götüreceğim ?
  • Muayeneye sokmadan 1 gün önce aracımı özel bir Ford servisinde kontrol ettirdim, eksikleri giderildi ve yaklaşık 2 saat fln sürdü, ertesi gün muayenede sol far aydınlatması yüzünden hafif kusurlu geçtim halbuki far ayarıda yapılmıştı... Enteresan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biturbo -- 3 Nisan 2011; 23:44:10 >
  • Kaç kişi kısursuz geçiyor merak ediyorum. Dün bana da "kısa hüzmeli far yönü hatalı" yazmış.
    2 yıl önce de "motor no okunmadı, yangın tüpü tarihi eski" ile geçmiştim. Motor no ne olmuş ki 2 yıl sonra okunmaya başladı?
    Yangın tüpünü ödünç almıştım. Almasaydım aynı tüple geçemeyecek miydim merak ettim şimdi.
    Veya 2 yıl sonra da kısa hüzmeli far yönü hatalı olursa geçemeyecek miyim? Bilelim de ona göre gidelim.
  • Aynen. 2 yıl önce kısa far yüksek diye hafif kusur yazmışlardı.
    İki yıl içinde aracın farlarına hiç müdahale yaptırmadık. 20 gün önceki muayenede kusursuz geçmiş araba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boramat

    net cvp üzgünüm;

    Hafif Kusur: Aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.
    • Bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
    • Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
    • Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir. Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
    • Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.
    Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.



    Renkli olarak belirttiğim madde ölü madde. Hiç bir zaman uygulanmıyor. Daha 20 gün önce muayeneden geçirdim arabamı. Önceki muayenenin raporu yoktu bende. Önceki sahibi kaybettiyse de bilmiyorum. Bana vermedi. Önceki raporda nelerin hafif kusur olduğunu da bilmiyorum. Buna rağmen 7 hafif kusurla geçti. Belki de bazı hafif kusurlar önceki muayenede de vardı. Bilmiyorum. Ama geçti araba.




  • Şimdi ise,

    Hafif Kusurlu: Yapılan muayene sonrasında aracın, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.
    Bu durumda, aracın ön bölümünde yer alan plakaya muayenenin geçerlilik süresini belirleyen etiket yapıştırılır.
    “Trafik Belgesi” onaylanarak hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
    Detaylı bir muayene raporu verilir.
    Muayene raporunun bir sonraki muayene tarihine kadar saklanması gerekmektedir.

    ŞEKLİNDE YAZMAKTADIR.

    Link:http://www.tuvturk.com.tr/periyodik-arac-muayene-degerlendirmesi.aspx

    Yine de hafif kusurların bir sonraki muayaneye kadar giderilmesi yönünde bir açıklama bulamadım. Var mı?




  • Eylül'de muayeneden geçen aracımda "Ön sis farı ayarsız" şeklinde bir hafif kusur bulundu.

    Daha sonraki muayenede aynı şey tekrarlansa yine muayeneden geçer diye düşünüyorum.
  • bende batuhan abi yeni mesaj attı zannettim.2009 un konusunu hortlatmışsınız,helal olsun valla
  • Konu hortlamışken bir yanlışı düzeltmek isterim.

    Muayeneden geçtiğinizde verilen raporda yer alan hafif kusurların (far ayarı, motor ve şanzıman yağ kaçakları, cam filmi vb.) diğer muayeneye kadar yapılması zorunluluğu yoktur. Orada yazılan maddeler teoride kalmaktadır. Diğer muayeneye gittiğinizde elinizde raporun olması zorunluluğu da yoktur. Hafif kusur, hafif kusurdur. Yaptırmanız/düzeltmeni sizin lehinizedir ancak bir mecburiyet yoktur.

    Yani, cam filmi (orta derece) yağ kaçakları, far ayarı vb gibi hafif kusurlarla 10 defa da muayeneye gitseniz geçersiniz.

    Aynı şey LPG sticker'ı için de geçerlidir. Yapıştırma zorunluluğu yoktur, hafif kusurla geçersiniz.

    Ağır kusurlar için ise,
    muayeneden geçemediğiniz için size 1 ay içinde bir randevu daha veriliyor (ücretsiz) ve bu muayene hakkı 1 kez veriliyor, Eğer gitmezseniz ya da yine muayeneden yine ağır kusurla geçemezseniz bir daha muayene hakkı verilmiyor. Paranız yanıyor.

    Çoğunlukla yazılan hafif kusurları listeledim. Bunları dert etmeyin, genellikle araçların bir çoğuna yazıyorlar.

    Motor ve şanzıman yağ kaçakları
    Egzos pası
    Far ayarı (Beni en çok ayar eden )




  • bugün bende hafif kusurlu geçtim.lpg sticker, cam filmi, uzun far ayarı, ve stepne sabit olmaması gibi kusurlarla halbuki arka camda lpg stickerı vardı ama.
  • Çok teşekkür ederim. Fakat bu bilgilerin resmi olanı da var mı? Yani ola ki muayenede vay sen bunları niye yaptırmadın derlerse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taceddin

    Çok teşekkür ederim. Fakat bu bilgilerin resmi olanı da var mı? Yani ola ki muayenede vay sen bunları niye yaptırmadın derlerse...

    Demezler merak etme, son iki seferdir bizim muayene raporunda yağ kaçakları ve egzos pası yazıyor, 1 ay önce yaptırdığım muayenede de yine yazdılar ve geçtim. Önemli olan ağır kusurlar.
  • hafif kusurlara hiçbirşey diyemezler.
    ama araç ağır kusurlu ise zaten seni muayeneden geçirmiyorlar.
    bu olan ağır kusurları (artık ne ise) 30 gün içerisinde düzelttirip tekrar ücretsiz(sadece 1 ücretsiz hakkı tanıyorlar) yaptırabilirsin.

    ağır kusurlarım ABS ışığımın yanması ve sol arka frenimin tutmaması sonucu sapmanın fazla çıkmasıyla ağır kusur.
    serviste ABS ışığını söndürttüm.
    Bu arada ABS lambasını SERVİS lambasına bağlatıp araç kontağı açılırken yanan lamba servis ışığı sönünce otomatik sönüyormuuş. lamba yanmadığı için görevli sorun görmüyormuş. ama araç ABS ile değil normal kara fren ile frenliyormuş. bunu sanayide söylediler.
    frenlerimi frenciye gidip ayarlattım. ve mutlu son muayeneden geçtim. olan hafif kusurları tamamladınmı diye sordu bende hiç bakmadım onlara dedim görevliye.
  • 1992 model Broadway aracım ile 1.5 ay gecikmeli Afyonda muayeneye gittim 11 kasımda,çok güveniyordum geçeceğine ancak egzozu en arkada tutan demirin takılı olduğu lastik kopmuş ve demir boşa çıkmış,ben de farketmemişim,egzoz bağlantısı kırık yazılarak ağır kusurla kaldı,plaka lambalarının birinin çalışmaması,lpg etiketleri ve far yönünün ayarsızlığı da hafif kusur yazıldı.

    O lastik 2 liraymış ve egzozcu 5 dakikada taktı para da almadı.Tekrara götürdüm,far ayarına baktılar ama hafif yazılmadı,diğer ikisine hiç ellemedim ve soran da olmadı,sadece egzozu yaptırdın mı diye sormuşlardı girişte,elbette ki yaptırıp gittim.

    2 sene önce Eskişehir'deki muayenede ise gitmeden önce bildiğim iki ağır kusuru vardı,biri far camında delik vardı ve lpg borusu egzoza yakındı,şansımı deneyeyim diye gittim,ikisini de oradaki teknisyen arkadaş çıkışta içeri çağırıp söyledi,şunlar var ama yazmıyorum,bunları yaptır dedi.Hafif kusurlarda ise o zaman motorda ve şanzımanda yağ kaçakları ile motor numarasının okunmaması yazılmıştı,ama lpg etiketleri o zaman da yoktu.Afyonda bu seferde hiç biri yazılmadı yalnız motor numarasını söyledim lpg su hortumlarının altında kalıyor,biraz yana çekersen görürsün dedim.Egzoz bağlantısını da çıkışta aslında yazmasak da olurdu ama içeriye de bakıp yapamıyoz işte abi diye söyledi.Muhtemelen bu da istasyon amirine kalan bir olay,bazı ağır kusurların görülüp görülmemesi.




  • muayenemi dün yaptırdım 13 tane falan hafif kusur çıktı ama gene de geçti. Bazıları çok iddaa ediyor yangın tüpü olmazsa geçmez diye, bende ne yangın tüpü var ne trafik seti hepsi hafif kusur.
  • bende bu cumartesi aracımızı götürcem fiorino aracımızı fakat suan için 2 kusuru 1.cisi stepneyi çalmışlar yok 2.cisi ruhsat yapışmış fakat okunuyor sıkıntı yok yazılarında silinti yok sadece üstte yazan alt yaprağada biraz yapışmış ama dediğim gibi silinti yok rahat okunuyor bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
  • bu şekilde geçermi acaba muayeneden
  • bende ön cam onaysızmış
    cam değişimi yapılaçak
    e2 onaylı olaçakmıs
    benim camda laminated yazıyo :(

    birde ruhsat dolmuş
  • Tüvtürk egzost muayenesinde görevli "Abi senin egzost muayeneden geçmez ama şimdilik onay vereyim" dedi ve geçti.
    Sonra muayene girdiğimde 3 adet jant yamuk diye muayeneden geçirmediler. Hemen yanında ki sanayide 3 jant düzeltmek için 45TL verip yeniden muayeneye soktum 1 saat sonra. Bu sefer muayeneden geçti.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.