Şimdi Ara

Tutanak tutulmayan kazanın oranırımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bundan yaklaşık 2 hafta önce ufak bir kaza yaptım. Kaza sonucu tamponumda boya çatlakları ve çamurlukla ufak bir göçülme oldu. Şimdi benim aklımdaki plan şu; aracımı borusan yetkili servisinde kasko dahilinde yaptırmak istiyorum fakat oturduğum şehirde yetkilisi servis yok, mecburen kayseriye gitmek zorunda. Burada sanayide de yaptırmak istemiyorum çünkü burada kaskomun anlaşmalı olduğu yerde daha önceden hatalı ve kalitesiz iş yapmaları ve üstüne pişkinlik yapmalarından dolayı vermek istemiyorum. Birde ayrıyeten aracın motoru sarsıntılı ve sanki dizelmiş gibi çalışıyor, kaputu açtığımda normal olmayan bir hırıltı ve tıkırdama var onuda sormak istiyorum ama asıl mesele bu değil.

    Şimdi ben kayseri inciroğlu'nu aradığımda bana bu hasarın tamamen kasko tarafından karşılanacağını, olayla ilgili bir tespit/tutanağımın olmadığını söylediğimde bir sıkıntı olmayacağını söylediler.

    Fakat önümüzdeki günlerde ankaraya gitme gibi bir olasılığım da var ve bunun için Ankara Borusan Birlik Oto'yu aradığımda ise farklı bilgi aldım. Bana kaza tespiti ve tutanak olmadan araca bir işlem yapılamayacağını ve yapılsa bile bunun sigorta/kasko tarafından karşılanmayacağını söylediler.

    Şimdi hangisi doğru söylüyor ve benim yapmam gerekenler nedir ? Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kasko poliçesinde tutanak olmadan kendi beyanınızla hasarı yaptırabiliyorsunuz.

    Tutanak yerine olayı anlatan,kaza hakkında detaylı bilgi veren bir dilekçe vermeniz yeterlidir.Gelen o ses hasar olduğu yerden yada yapılan incelemede hasarla ilgisi bulunursa yapılır.Yoksa karşılamayacaktır.
  • Hasar beyanı ile dosyayı açtırabilirsiniz lakin kazadan dolayı olabilecek bir parça kırılmışsa kasko bunu karşılar, parça bozulmuşsa yani çarpışmadan dolayı kırılarak zarar görülmemişse bu kazadan dolayı değil bozularak işlevini yitirmiştir diyerekten hasarı reddeder.
  • Peki çok teşekkür ederim bilgiler için, zaten benim asıl amacım kaza ile oluşan kaporta hasarını kaskodan gidermek, bahsettiğim motor sıkıntıları içinde bir bilgi alıp yapılıyorsa garanti kapsamında yaptırmak idi.

    Zaten borusanı aradığımda motor bir sıkıntı varsa tespit yapılıp %90 garantiden halledilir dedi çünkü araba daha 1 yaşında bile değil daha 12.000 kmde fakat kaporta hasarı için dediğim gibi tutanak lazım demişler idi fakat beyan ile halledebiliryomuşuz zaten asıl merak ettiğim kaporta hasarının kaskodan hallettirmekdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.