Şimdi Ara

TUSAŞ’tan 292 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    bu kadar iyi altyapı var markamız ve icratımıx yok eli zengin etmeye devam

    Nasıl icraatın yok? sadece TAI'nin Atak helikopteri, ANKA iha ailesi (silahlı, silahsız vs), Hurkuş ailesi (eğitim uçağı, silahlı patrol uçağı), T625 yerli genel maksat helikopteri ve tabiki yerli savaş uçağı projemizi nereye koyuyorsun?

    buradaki kilit nokta markalaşmak ayrıca icraatımız yok derken yolcu uçagı için dedim ele bir çok parça tedarik ederken dolayısı ile hizmet etmiş oluyoruz aynı işi koç sabancıda yapıyor eli sengin ediyor yarın ambargo yersek kül oluruz markalarımız olurda ambargo bile zor olur çaktın köfteyi ?




  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hürkuş, Anka uçaklarımız var ama bunları satabilmemiz lazım. Butik üreticiden fazlası olmalıyız. Temel Bey idef fuarında yurt dışından talep var dedi gerekirse maliyetine satıp önce reklamımızı yapmalıyız. (Cinliler ilk başta böyle yaptı)

    Çinliler bizden sonra iha işine girdiler deli gibi satıyorlar Suudlara 300 iha sattılar. Vizyon ve hedefler farklı olunca böyle bakakalırız işte

    Baykar Makina'nın Bayraktar'ı geliştirmek için nasıl enerji harcadığını, diğer şirketler yurt dışından ürün lisanlayip satmaya çalışırken milli ihayı yapıp ihraç ettiklerini, Bayraktar Tb2'yi proje takviminden önce bitirdiklerini, hiç kimse talep etmezken mühimmat taktıklarinı iyi incelemek lazım.

    Turbofan motorlu daha büyük ihalar üzerinde şimdiden calismaya başlamışlar. Bir sirketin en tepesinden en aşağısına kadar çalışanları tutkulu olunca neler yapabildiklerini görüyoruz



    Tai sadece üretmiş olmak için üretmeye, tepeden istek geliyor diye proje oluşturmaya devam ederse olduğu yerde saymaya devam edecektir.

    Temel Kotil geldiğinde şirketi 10 kat büyüteceğim dedi kağıt mühendisliğiyle ilerleyemeyiz gibi güzel açıklamalar yaptı benim umudum var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70


    quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    Amerika'da da acaba bizdeki numuneler gibi "bu Boeing 737/777 uçağın neresi yerliymiş, gövdesini Türklerden alıyolar bi kere" diyenler var mı acaba :)

    En azından olmazsa olmaz parçası olan motorunu kendileri yapıyor.

    Onlar da motorunu başka firmadan alıyor. konuya çok cahilsiniz. olayınız bu işte, hiçbir derinlemesine araştırmanız olmadan ahkam kesmeniz.

    Size hiç tartışma usul ve adabını öğreten olmadı mı? Acaba hakaret etmeden tartışmak nedir biliyor musunuz? Ben sizin aile terbiyenize veriyorum!!!

    Ayrıca konuyu tam okusaydınız, bu mesajınızın birkaç mesaj üstünde ne demek istediğimi açıklamıştım.

    Ayrıca sizi engelliyorum. Bilginiz olsun. Artık bundan sonra bol bol hakaret edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    %60 şartı mı? Hangi tür ihalelerden bahsediyorsun? Hangi ürünün şartnamesinde bunu okudun?

    quote:

    kendi kaynaklarımızla yapılması gereksiz olmayıp da bizim yapamadığımız çok az alt bileşen kaldı.


    Ne gibi mesela? TÜMOSAN'ın beceremediği, teknoloji transfer etmeye çalıştığı AVL ile anlaşamayıp 7 Düvel'e karşı savaştık ama olmadı algısı yarattığı tank motoru bileşenleri gibi mi? Yine TÜMOSAN'ın IDEF'te motoru da tasarımı da yerli araç diye sunduğu ama motorunun ateşleme sistemi, turbosu, şanzıman içi çeşitli parçaları yabancı olan Pusat 4x4 gibi mi? Altay'ın Rheinmetall L/55 120mm namlusu, MTU motoru ve transmisyonu gibi mi? Gerekli kimyasalı/maddesi (GaN) üretilemediği için optiği dışarıdan alınıp üstüne bir kalıp ve kalıp üzerine logo basılan FLIR'ler gibi mi? Aselsan'ın büyük çoğunluğu BAE S. gibi firmaların ürünlerinden devşirme veya doğrudan lisans altı üretim olan elektronik cihazları gibi mi? (Örneğin henüz[!] kullanılmayan AN/APX - IFF sistemleri için ASELSAN'ın sitesine bakabilirsin. Daha sonra ufak bir Google araması yapman yeter, kimin olduklarını görmen için.) Yoksa başlatılması düşünülen 300 proje ve bu projeleri gerçekleştirmek için oluşturulması düşünülen 1000 proje grubuyla (gökten mühendis inecek galiba) üretilmesi hedeflenen - Kavramsal Tasarım'ı Saab AB'e yaptırılan, Ön Tasarım'ı da geçtiğimiz aylarda imzalanan anlaşma ile BAE Systems'e yaptırılacak - F-X'in alt bileşenleri gibi mi?

    Kara araçlarıymış... Tipik Kayserili İş Adamı mevzusuna döndü olay, onun bile farkında değilsiniz.

    Füzeler konusunda yerlilik su götürmez mi? Kaç tane yerli füzenin ismini biliyorsun, kaçı aktif? Yoksa Çin'den devşirilen karadan karaya roketlerden mi bahsediyorsun?

    quote:

    filanca %100 dedi diye güya küçümsüyorsunuz


    Ürünleri değil sizleri küçümsüyoruz. Bizler de Türk vatandaşlarıyız. Silah envanterimize ve teknolojik altyapımıza yapılan katkılar bizleri de hoşnut ediyor. Ancak siz katkının kaynağını sorgulamadan, kimi zaman başarısız projelerle (Yıllardır maketleri fuardan fuara giden TR-JET'i bu yıl IDEF'te göreniniz oldu mu?) boşa akan milyonlarca/milyarlarca liralık vergilerinizin farkında olmadan ortaya çıkan ürünler hakkında siyasilerin yalan üzerine kurulu propagandalarına aldanıyor ve o şahıslara oy veriyorsunuz.

    quote:

    konuyla ilgili hiçbir derinlemesine fikriniz yok. zerre yerli silahlarımızı araştırmış değilsiniz ama göz göre göre insanlara yalan söyleyebiliyorsunuz




    Hala bir nihai ürünün tek tek saydığın alt bileşenlerden oluşmadığını anlayamamış fukara tiplerle uğraşıyoruz. bahsettiğin alt bileşenler nihai ürün (tank, helikopter, iha vs vs) olmadan tek başına neye yarıyor? dünyada bütün "yerli" denilen silahlar benzer firmaların alt bileşenleriyle oluşuyor. hiçbir firma bütün alt bileşenlerini kendi yapmaya çalışmak gibi bir ahmaklığa girişmez. Bu işler nasıl yürüyor biraz öğrenip ondan sonra ahkam kesin.




  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:46:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.