Şimdi Ara

TUSAŞ, ilk Türk F35 uçağının orta gövdesini teslim etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TUSAŞ, ilk Türk F35 uçağının orta gövdesini teslim etti


    TUSAŞ’ın Türkiye’de yaptığı üretim ile dünyanın önemli savunma sanayi şirketlerinin tedarik zincirlerinde etkin bir rol üstleniyor. Boeing 737MAX gibi birçok önemli yolcu uçağında da üretim aşamasında rol üstlenen hatta bu noktada BAE Systems’a bağlı Spirit tarafından birçok kez yılın tedarikçisi ödülünü alan ve toplamda 35 binden fazla parça üretimi yapan TUSAŞ, bu kez Türkiye’ye teslim edilecek F35 uçağının orta gövde üretimini yaptı.

     


    Lockheed Martin tarafından tüm aşamaları tamamlanarak 2018 yılında Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek olan ilk F35, Türkiye’nin de tedarikçi olarak söz sahibi olduğu dünyanın en gelişmiş 5. nesil Müşterek Taarruz Uçağı programı kapsamında üretiliyor. Orta gövde üretimi, ABD dışında sadece TUSAŞ tarafından yapılıyor. Montaj hatları ABD ve İtalya’da bulunan F35 programı için TUSAŞ, üretim devam ettikçe parça tedariki sağlayacak.


     


    Resmi açıklamalardan derlediğimiz bilgilere göre Türkiye ilk etapta 30 adet F35 satın alacak. Yedinci uluslararası partner olarak dahil olduğumuz F35 programında üretim için görev tamamen TUSAŞ’a verilmiş durumda. Geneksel kalkma ve inme yapabilen F-35A, kısa kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B ve uçak gemileri için özel mimariye sahip F-35C olmak üzere 3 farklı modeli bulunan F-35 savaş uçaklarından Türkiye, ilk etapta F-35A modelinden alacak.

     
    TUSAŞ'ın buna ilişkin hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
     


     

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor
    Türkiye'nin F-35'i 2019'da geliyor

     







  • Adamlar yapmış..

  • İçimde bir his var sanki bu projeden kazık yiyeceğiz gibi. ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    İçimde bir his var sanki bu projeden kazık yiyeceğiz gibi. ..

    Bu projede herkes yedi zaten yiyeceğini sadece biz değil abd de dahil hepsi pişman çünkü aşırı fiyatına rağmen diğer uçaklara karşı müthiş bi üstünlüğü yok en büyük özelliği radara yakalanmaması ama oda max 5 yıl içinde bi şekilde halledilecek.
  • Hayatında don lastiği üretmemiş olan ama her üretileni karalamaktan haz alan tayfa üşüşür şimdi.
  • Umarım vatana ulusa hayırlı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iş inglizlerle ortak üretim yapacağımız tf-x savaş uçagı için milat olacaktır.. yoksa büyük şeytana daha çok masum öldürsün diye taşeronluk yapmak onurlu bir iş deil

  • Türk mühendislerinin başarı elde etmesini gönülden temenni ediyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F-35 radara görünmezlik ve üstün elektronik sistemlerin kullanılacağı uzun menzilli savaş uçağı projesidir.Yalnız it dalaşı konusunda rus su modellerinin yeni nesilleri ile kapışamıyacak seviyede hantal kalıyor.Tabi uçağın daha detaylarını bilmiyoruz,pilot yerine yapay zeka mı kullanılır,özel elektronik sistemler ve yazılımlar mı kullanılacak ne olacak orası muamma.Tasarımına bakıldığında ''kalas'' gibi olması göze batıyor.Ayrıca Rus SU modellerine göre mühimmat kapasitesi düşük,bunun sebebi ana gövde içinde tutulması (görünmezlik özelliği için mühimmat,nozulların olabildiğince saklanması gerek)F35 bir kaç versiyonu olacak,daha yeni uçak olduğundan havacılık sektörünü hiç edip yerin dibine sokmak adaletsizlik olur.Eleştirebileceğimiz noktası : manevra kabiliyeti,bakım maliyetleri diyebiliriz.
  • Uçak yapıyoruz diyince gülenlerin yüz ifadesini merak ediyorum





    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleştirmek için eleştiren boş tayfa gelmemiş hala demek ki sinirden kuduruyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize verecekleri uçaklarda dikey iniş kalkış olacak mı? Yazılım kodlarını zaten vermeyecekler onu biliyorum.

  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla olmayacak. Dikey kalkis ozellikle savas uçaklarında kullanilmak uzere uretiliyor. F35 in 3 tipi var. Bizim model f35c diye hatirliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SERT ELEŞTİRİ!!! 1
    Yahu arkadaş, tamam yerli olalım da; şu anki Türkiye'deki Ar-Ge belli. TF-X'i bile %51'i (son söz hakkı) bizde olmak üzere İngilizlerle üretiyoruz. O kadar ODTÜ, BOZİÇİ ve bu yönetimle demek ki olmuyor!Elimizde olan bu. F-35'i karalamaya çalışıyoruz. Ne kadar saçmaladığınızın farkında mısınız? Yok şöyle yetersiz vs yok böyle yetersiz. Dünya'nın sevsekte sevmesekte güç,ekonomi ve sosyolojik etki açısında en büyük en güçlü Süpergücünün yeni nesil olarak kullanacağı uçaktan kullanacağız. Böyle bir Uçak üretilirken yüzlerce testten geçer. İster Rus, İster Çin üretimi olsun bir Uçağı gerçek savaş alanında test etmeden tam olarak bilemezsiniz. F-35'ler , diğer Süpergüçlerin yeni nesil savaş uçaklarından geri kalan bir yanı yok! Bunların yanına TF-X'lerde eklenecek.





  • SERT ELEŞTİRİ!!! 2
    Artık savaşlar elekronik çağa geldi, aldığınız-ürettiğiniz Uçakta gerekli elekronik güncelleme yapılamazsa o zaman dert yanın. En az 25 yıl sonrada herşeyiyle % 100 kendi üretemimimiz daha iyi projeler olacak. Müşterek Uçak deniliyor! Düşünün Amerika'nın bile % 100 üretimi değil bu uçak! Dünyayı anlamaya çalışın biraz! Artık dünya şirketler üzerinden yapılanıyor. Marsa gidiş-geliş şirketler üzerinden, çeşitli teknolojik atılımların yarısından fazlası şirketler üzerinden. Şirketler globalleşip dünyaya açılıyor. F-35'in maliyetleri çeşitli sebeplerden yüksek olabilir, ama sunduğu savaş gücünü küçümsemenin alemi yok!

  • SERT ELEŞTİRİ 3!!!
    Uçak teknolojisinin yanında hedef tespit ve GPS teknolojilerinide düşünmek durumundasınız. F-35'ler bu konuda çok ilerde. Soba borusu diyenler oluyor. Manvera kabiliyeti, kalkış-iniş-tepkime -atış verileri küçümsediğinizden çok ilerde. Artık iş daha da köke iniyor Yerli Uydu teknolojisine gidiyor. Uçakları bile zar zor yerli yapacağız ama uydu ve GPS teknolojilerine de atılımı yapmalıyız.

    Koskoca ODTÜ ile BOZİÇİ ve Siyasi konuşmuyorum ama bu yönetim ile Elimizde olan bu!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    İçimde bir his var sanki bu projeden kazık yiyeceğiz gibi. ..

    Bu projede herkes yedi zaten yiyeceğini sadece biz değil abd de dahil hepsi pişman çünkü aşırı fiyatına rağmen diğer uçaklara karşı müthiş bi üstünlüğü yok en büyük özelliği radara yakalanmaması ama oda max 5 yıl içinde bi şekilde halledilecek.

    Aynen knk xd
  • TVS olmayan uçaklar içinde en iyi manevra kabiliyetine sahip olduğu düşünülen bir uçağa manevra kabiliyeti kötü demek falan, hadi onu geçtim uçağın görev tanımı ile uzaktan yakından alakası olmayan kriterlerden bahsetmek :) Garip.

  • Millet boşa tartısıyosunuz önemli olan uçak yapmak diğil uçagı uçak yapan YAZILIMIDIR yoksa koçaman devletsin aşır biyerden 1 tane LİDAR ile tara aynı parçaları üret montajla bunun radar izi tanıma düşman füzesi tespit ıvırı zıvırı tarama sistemi hedeg kontrol sistemleri herşey yazılımda bitiyor. Örnek F11 normal şartlarda fizik kurallarına göre uçması imkansız ama bilgisayar destekli kontrol sistemleri sayesinde havada kalabiliyomuş belgeselde öle sölediler :D. Neyse zaten bizden yazılımçı çıkmaz donanımcı desen daha tank motoru yapamıyoz :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Millet boşa tartısıyosunuz önemli olan uçak yapmak diğil uçagı uçak yapan YAZILIMIDIR yoksa koçaman devletsin aşır biyerden 1 tane LİDAR ile tara aynı parçaları üret montajla bunun radar izi tanıma düşman füzesi tespit ıvırı zıvırı tarama sistemi hedeg kontrol sistemleri herşey yazılımda bitiyor. Örnek F11 normal şartlarda fizik kurallarına göre uçması imkansız ama bilgisayar destekli kontrol sistemleri sayesinde havada kalabiliyomuş belgeselde öle sölediler :D. Neyse zaten bizden yazılımçı çıkmaz donanımcı desen daha tank motoru yapamıyoz :D

    alakası yok yazılımla yazılım birşekilde halledilir önemli olan elektronik aksam işlemciler devreler silikonlu mikro makro entegreler motor türbin vs... sen istedigin kadar yazlımı ben yaptım de ufacık işlemciye adam yazılım gömüyor verici koyuyor uzaydan tek tuşla tüm uçan araçlarını etkisiz hale getirebiliyor örng bilgisayarımızı kapatıyoruz intel işlemler pc kapalı iken bile israil'e veri gönderiyor ispatlandı bu sitede haberi bile var




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.