Şimdi Ara

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
7
Favori
20.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1234...17...37
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar durum başlıkta okuduğunuz gibi. Kitap sitesi açmak istiyoruz. Bu siteye e-kitap, e-dergi, siteye entegre edilmiş bir forum, hepsiburada.com'daki gibi eser içerisinde yorumlar hariç bir de tartışma başlıkları..vs ekleteceğiz ki herkes kitaplar hakkında birbirleriyle daha kolay etkileşimde bulunabilsin. Ama daha ne yapılabilir bilmiyorum. Görselliği üst düzeyde tutmak istiyorum, bakıyorum da idefix dışında buna pek önem veren yok. Neredeyse bütün siteler hazır yazılım yahut baştan savma. Sizce başka neler yapmalıyız, nerelere reklam vermeliyiz?

---
    Şimdilik aşağıda ki fikrilerle başlayacağız. Site % 40 oranında bitti gibi. Buraya yazmadığım ve hiçbir sitede olmayan bir kaç özellik ekledik. Gördüğünüzde çoooook beğeneceğizi zannediyorum.

---

Yapmayı düşündüğümüz işler, hizmetler, aklımızdakiler:

*En az 3 farklı kargoyla hizmet anlaşması yaparak mümkün olan en düşük fiyatı ve kargo tercihini müşteriye bırakmak
    *Kredi kartıyla ödeme ( 3D güvenlik olacak ), En az 3 banka kartına taksit imkanı ( muhtemelen card finans, word, dıt kart olacak )
    *Kapıda Tahsilatla alışveriş imkanı
    *Paypal ile ödeme imkanı
    *Havale ile ödeme imkanı
    *Günün fırsatı, Haftanın fırsatı, Ayın fırsatı gibi aktiviteler
    *Mümkün olan her kitabın (ilk etapta çok satılanların, ana sayfadakilerin ) ilk 3-5 sayfasının taratılıp kitap içeriği olarak eklenmesi
    *Her hafta bir yazarı yahut yayınevi sahibi, yetkilisini ( artık hangisi kabul ederse ) sitede online yaparak okuyucu sorularını cevaplamasını sağlamak,
    *Forum kısmı eklenerek, kitaplar hakkında okuyucu tartışmaları olmasını sağlamak,
    *İlk andan itibaren minimum 3 müşteri hizmetleri temsilcisiyle mümkün olan en uzun süre ( günde 18-24 saat gibi ) hizmet vermek
    *İade taleplerini en hızlı sürede karşılayarak müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaya çalışmak,
    *2.El kitap satışı olacak ( muhtemelen ilk anda olmayabilir ama kısa sürede eklenecek )
    *Mümkün olabilirse kitap kiralama hizmeti verilecek

...

Sizlerden gelen Tavsiye ve fikirler:
    *Kitap Tavsiye Robotu olacak
    *Spoiler butonu olacak
    *Sanal Kitap Fuarları düzenlenecek
    *Sipariş takibi müşterilere Sms ile bildirilecek
    *Ne okuyorsunuz? Ne okuyacaksınız butonu koyulacak
    *Çok yorum yapana ya farklı rütbe yada indirim sağlanacak
    *Haftalık yazar günleri yapılacak, belli yazarların kitapları o hafta extra indirimle satılacak
    *twitter, facebook, blog gibi yerlerde reklam yapılması için gerekli imkan sağlanacak
    *günün fırsatları bölümü yapılacak...
    *Çizgi roman için ayrı bir bölüm (kategoriden hariç ) bölüm açılacak
    *Kitap puanlama sistemi olacak
    *Düzenli alışveriş yapan üyelere çeşitli hediyeler gönderilecek ( bütçemize göre :) büyük beklentiler olmasın )
    *Haftanın yorumuna ödül verilecek
    *Amatör yazarların denemelerini yazabileceği bir yer yapılacak ( site içerisinde özel bir blog gibi )
    *Mümkün olan en kısa sürede yarışma tarzı bir modül eklenecek.
    *Üyelerin kendi ayraçlarını tasarlamasına müsaade edilecek ve her ay en yüksek oyu alan ayraç bir sonraki ay hediye olarak kitap alanlara gönderilecek

Yeni ve Uygulayacağımız Fikirleri ilk mesajda topluyorum.

Her uygulayacağımız ve düşünemediğimiz fikirlerin sahipleri olan aşağıda ki arkadaşlarımıza siteyi açtığımda 100 Tl'lik kitap hediye edeceğim inşaallah.

-Roland Deschain-
    K.B.R.O
    MrDraius
    Beyaz Kitaplık
    Guest Account
    42_SeNTeZ_42
    Domates Kızartması
    Atalay`
    melih9797
    LIvERBiRD

quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

•Kitaplar hakkında yorum yapan bazı akıllılar var spoilerla dolduruyorlar yorumları. Önlem için karekter sınırlaması yapabilirsiniz.

•İdefixin yaptığı gibi sanal kitap fuarları yapabilirsiniz.

•Başka sitelerden hoşuma giden önerilerde bulunacağım biraz. Mesela sms ile sipariş takibini alıcıya ulaştırma seçeneği yapabilirsiniz. (idefix)

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Ne okuyorsun sitesindeki tarz bir sistemi de siteye koyabilirsiniz. İnsanlar okuduklari kitaba tik koyarlar, okuyacaklarini secerler.

Uyelere imkanlar saglayin. 500 yorum yapan uyeye 30-40 liralik indirim ceki verin. Ve sitedeki yorumlar kitapyurdu gibi coklasinca bu indirimleri geri cekersiniz. Ne kadar cok yorum olursa o kadar cok sitede gezilir ve alisveris olanagi artar.

quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

haftalık yazar günleri yapmaya çalışın d&r gibi. bir hafta boyunca yazarın kitapları %40 indirimli mesela.

arada çok satan kitapları günlük yarı fiyatına bırakabilirsiniz.

şimdilik aklıma gelenler bunlar hayırlı olsun , do kısa zamanda sitenizden alışveriş yapmak dileğiyle.

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kitaplık

Merhaba öncelikle başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Yazılanlar dışında;

- Özellikle büyük meblağlarda alışveriş yapanlara, siparişinde bulunan kitaplara uygun bir kitap hediye edilebilir.

- İndirimli kitaplarınızı twitter, facebook, blog gibi yerlerde duyurup tıklanma getirenler de puan/indirim verilebilir. (Teknik olarak bunun takibi mümkün mü bilmiyorum :( )

- D&R gibi mutlaka günün fırsatları bölümünüz olsun. Gerekirse sadece bir kitap olsun ama her kütüphanede olması gereken kitaplardan olsun ve gerçekten çok iyi bir indirim olsun. Ben D&R'dan bu indirimler sayesinde çok fazla kitap aldım ve neredeyse hiç bir siparişimde o kitapla sınırlı kalmadım, yanında mutlaka listemde olan başka kitapları da alarak bedava kargo limitini yakalamaya çalıştım .

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Puan sistemi olsun
    Çizgi roman satışı yapılsın. (Bu gerçekten önemli çünkü insanlar bulamıyor. Çok nadir var satışı internetten. Onların da fiyatları uçuk oluyor, istediğini bulamıyorsun vs.)
    Düzenli alışverişe ayrı bir indirim yapılsın. Hem teşvik hem daha çok kazanırsınız. Çünkü birçok kullanıcı ihtiyaçları karşılandığı sürece başka siteden alışveriş yapmaz. Ben mesela kitapyurdu'ndan yapıyorum hep fakat artık çok cazip gelmiyor. Puan sistemi var mesela orda, gayet güzel fakat fiyatlar d&r de daha ucuz. Haliyle puanın bi esprisi kalmıyor. D&r da aynı şekilde kargo olayı da daha avantajlı. Siz bu firmaların planları harmanlayıp güzel bir şey ortaya çıkarırsanız ve üstteki arkadaşların fikirlerini önemserseniz gerçekten güzel iş yapabilirsiniz.

Edit : Bir yerde gördüm galiba tam hatırlamıyorum ama seçtiğimiz kitabın ilk 5-10 sayfasını okuma şansı veriyordu. Bu da çok iyi bir şey bence.

Hemen hemen bütün önerileri okudum. Bunlar olursa bence piyasadaki en iyi site olur. Bakalım olacak mı ama.

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Sitede üye olduğu tarihten itibaren toplam 250 TL'lik alışveriş yapan birine (alt sınırı siz belirlersiniz kafanıza göre) seçtiği küçük bir şeyi hediye ederek güzel bir jest yapmış olursunuz misal güzel bir kitap ayracı (her sitenin zaten verdiği gibi birşey değil kitap siparişlerinde onlardan zaten koymalısınız benim dediğim daha cafcaflı birşey misal alttaki görselde magnetli bir kitap ayracı var kitapyurdu onu parayla satıyor ama siz 1 tane de olsa hediye edebilirsiniz) ya da sayfa arasına takılan incecik kitap okuma ışıkları var onlardan hediye edebilirsiniz.Bunları çin sitelerinden topluca çok ucuza mal edebilirsiniz ve ufakta olsa müşteriyi çok olumlu etkileyecektir.

http://tasarim.alternaturk.org/images/bulus30-1.jpg
    http://www.kitapyurdu.com/resim/kitap/Ayrac_3.jpg

quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

*Benzer kitap bölümü olsun,mesela bir kitabın sayfasına girince köşede bu kitapla aynı içeriğe sahip/bu kitapla benzer diye bir bölüm olsun,alıcı acaba bu kitaba benzer bir kitap varmıdır diye düşünme derdinden kurtulsun

*Haftanın yorumuna 10-15 tllik hediye çeki olabilir,bu sayede ödülü kazanmak için kitaplar fazlası ile övülür,site içi rekabet olur ve kazanan yine siz olursunuz

edit

*Site içi arama kutusu geniş kapsamlı olsun,mesela ben Hasan Ali Yücel Klasikler yazıp enterladığım zaman bahsettiğim seriye ait bütün kitapları görebileyim,bunu yapan tek bir siteye rastlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Dizimag'teki gibi favori karakter seçme olabilir.
    Çizim bölümü olabilir. Kişiler karakterleri kendi hayal güçlerine göre çizebilirler.
    Amatör yazarların denemelerini yazabileceği bir yer olabilir.
    Setler hazırlayabilirsiniz. Özellikle tanınmış, kabiliyetli yazarların -sevdiği kitaplar- gibi bir bölüm çok iyi olabilir. İnsan onların bakış açılarının nasıl geliştiği hakkında fikir sahibi olmaları için.
    Kitap alacak kişi kriterleri belirleyip arama yaptığında karşısına doğrudan sizin önerdiğiniz kitapların çıkması gibi bir uygulamaya da gidebilirsiniz. Sadece tür etiketlerine göre değil. "Satıcının önerdikleri" gibi.
    Çizgi roman demiş bi arkadaş aynen bunu da yapmanız gerekiyor bence. Türkiye'de çizgi roman bulmak resmen ölüm.

quote:

Orijinalden alıntı: melih9797

- Her hafta sitede kitaplarla ilgili yarışmalar yapılarak hediyeler verilebilir.( Bu yine kitap olabilir . Sorular haftanın fırsatı vs. gibi belirlenen kitaptan olursa hemde satış yükseltilebilir. )

- Sitede Şiirler ile ilgili yada yaşanan hikayelerle ilgili bölüm açılıp bu bölümlere üyelerin şiirlerini, hikayelerini anlatıp güzel vakit geçirmesi sağlanabilir. ( Bütçe yeterli olursa belki site bu hikayeler ve şiirlerden bir kitap yapabilir)

quote:

Orijinalden alıntı: LIvERBiRD

Bir bölümde ayraç tasarlama konusu olursa, üyeler tasarımları yükler, kullanıcı seçimine göre onu yaptırtabilirsiniz. Şahsen destek vermeye çalışırım.

Yorum yapan, fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Destekleriniz ve fikirleriniz için tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

Konuya vakıf olmayan arkadaşlar için özet geçiyorum:

Site hemen hemen hazır gibi hediye kazanan arkadaşların bir kısmının kitaplarını gönderdim. kalanlarıda yakında göndereceğim. Bazılarının sonraya kalmasının sebebi farklı dağıtım firmalarını denemek istemem, farklı tedarik yolları aramamdı. O arkadaşların affına sığınıyorum.

Kitapları teslim alan arkadaşlar paketleme ve kutu kalitesinden memnun kaldılar ki buna çok sevindim. Gönderilen paketlerden bir kaç resim:

Bu arada

Logo:

Maskot için idemama sitesine ilan verdik. 04/12/2012 18:11 itibariyle 25 tasarım katıldı.

Benim en çok beğendiğim bu:

maskotun çıkış noktası:

Her kitap farklı bir renktir.
    Turuncukitap ise rengin kendisi olur, o kitabın içinde kaybolur.

1

sonra bunlar var:

2

3

4

5

6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velevki -- 27 Eylül 2013; 14:32:02 >

"Evet bende korkuyorum ama yürümemi gerektiren sebepler, korkmamı gerektiren sebeplerden daha fazla" | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: velevki

Evet arkadaşlar durum başlıkta okuduğunuz gibi. Kitap sitesi açmak istiyoruz. Bu siteye e-kitap, e-dergi, siteye entegre edilmiş bir forum, hepsiburada.com'daki gibi eser içerisinde yorumlar hariç bir de tartışma başlıkları..vs ekleteceğiz ki herkes kitaplar hakkında birbirleriyle daha kolay etkileşimde bulunabilsin. Ama daha ne yapılabilir bilmiyorum. Görselliği üst düzeyde tutmak istiyorum, bakıyorum da idefix dışında buna pek önem veren yok. Neredeyse bütün siteler hazır yazılım yahut baştan savma. Sizce başka neler yapmalıyız, nerelere reklam vermeliyiz?

•Tasarım kesinlikle çok iyi ve farklı olmalı.

•Kitaplar hakkında yorum yapan bazı akıllılar var spoilerla dolduruyorlar yorumları. Önlem için karekter sınırlaması yapabilirsiniz.

•Şimdi en önemli noktaya gelelim. Anlaşacağınız kargo firmalarını dikkatli seçin. Bazı kargolar sabahın köründe arıyorlar, açmayınca da şubeye gitmek zorunda bırakıyorlar.

•Ödeme türünü sınırlamayın.

•Kitapların yanına koyulan tedarik süreleri insanları yanıltmasın. 1-3 iş günü yazıyor ama bir hafta da tedarik edemiyorlar. Benim başıma gelmedi Allah'a şükür.

•Yine bazı sitelerde bulunan "kargo ödeyen kitaplar" seçebilirsiniz.

•Fiyatları yüksek tutmak yerine en azından biraz indirerek sürümden kazanma fikrini benimseyebilirsiniz.

•Bazı kitaplarda d&r gibi büyük indirimler yapabilirsiniz.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• satış üzerinemi olacak siteniz?

Bence batarsiniz. Zira nam salmis pek cok köklü kitap sitesi varken sıyrılmanız bir hayli zor. Guven kazanmak, basarinin yarisidir. Bir kitapta hata yapmak bir musteri kaybetmektir.

@K.B.R.O haklı olduğunuz nokta var ama şu da var ki bir hatayı kabullenip, telafisi için uğraşmak, telafi edip gönül almak çok kişiyi kazandırır. Sıfır hata olacak diye bir iddiam yok çünkü imkansız ama "sıfır" memnuniyetsizliği sağlayabiliriz. Kitabı geç tedarik edersek müşteriye belli bir oranda indirimli gönderebiliriz. Böylelikle hem özür dilemiş oluruz hem de hatamızı kabullenip telafisi yolunda bir adım atmış oluruz. Siz olsanız bu yaklaşımda olan bir firma için ne düşünürsünüz?

quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

satış üzerinemi olacak siteniz?

@MrDraius
    Satışında olduğu ama kitaba dair hemen her şeyi içeren bir site düşünüyoruz. Evet kitap satacağız ama niyetimiz ve isteğimiz satışında ötesinde bir site olması. İsteyen kitap almasın ama sitenin üyesi olup kitaplar hakkında her bilgiye erişebilsin, kitap klübü gibi düşünüyoruz. Mesela amatör yazarların kitaplarını e-kitap olarak siteye ekleyeceğiz ve bu satılanların gelirinin %50'sinden fazlası yazara gidecek. Aklımda olan bir başka şeyse; çok tutulan kitapların yazarlarıyla görüşüp her hafta bir yazarı bir saatliğine de olsa sitede online yaparak okuyucu sorularını cevaplamasını sağlamak.

quote:

quote:

•Tasarım kesinlikle çok iyi ve farklı olmalı.

•Şimdi en önemli noktaya gelelim. Anlaşacağınız kargo firmalarını dikkatli seçin. Bazı kargolar sabahın köründe arıyorlar, açmayınca da şubeye gitmek zorunda bırakıyorlar.

•Ödeme türünü sınırlamayın.

•Kitapların yanına koyulan tedarik süreleri insanları yanıltmasın. 1-3 iş günü yazıyor ama bir hafta da tedarik edemiyorlar. Benim başıma gelmedi Allah'a şükür.

•Yine bazı sitelerde bulunan "kargo ödeyen kitaplar" seçebilirsiniz.

•Fiyatları yüksek tutmak yerine en azından biraz indirerek sürümden kazanma fikrini benimseyebilirsiniz.

•Bazı kitaplarda d&r gibi büyük indirimler yapabilirsiniz.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

@-Roland Deschain-
    Teşekkürler. Ödeme türünde sıkıntı yok, paypal da dahil olmak üzere mevcut olan ödeme türlerinin tamamını kullanabiliyoruz.

Tedarik beni de korkutuyor, sıkıntı olan şey yayın evleriyle anlaşmak, araç çıkartıp aldırmak değil, yayın evlerinin yanlış bilgi vermesi, bilgileri zamanında güncellememesi. Türkiye de +1500'ün üstünde yayınevi var. Yaklaşık 500 tanesinde iki gün içerisinde tedarik yapılabiliyor ama kalan 1000 tanesi sıkıntılı gibi. Bu işe yara almadan bir çözüm bulunabilirse inanıyorum ki geri kalan her şey halledilebilir.

kitap yorumları hakkında dediğinizi düşünmemiştim.Bence güzel bir fikir yahut Dh'deki gibi spoiler butonu koyabiliriz. Böylelikle okuyucu yorumuyla kitap içeriğinin farkı halledilmiş olur.

Kargo olarak Aras, Yurtiçi ve sürat kargoyla Ups'i düşünüyorum. Hemen hepsiyle daha önce farklı işlerdeyken çalıştım. Hepsinin birbirine üstün geldiği noktalar var. Tercihi müşteriye bırakmayı düşünüyorum.

Fiyat noktasında ise en iyi fiyat garantisi vermeye uğraşacağız ama diğer büyük siteler normal piyasanında altında alıyorlardır kitapları, rekabet gücünü kırmalarından korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velevki -- 9 Eylül 2012; 16:48:58 >

"Evet bende korkuyorum ama yürümemi gerektiren sebepler, korkmamı gerektiren sebeplerden daha fazla" | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

• 2. el bolumu, takas vs yapabilirsiniz farkli olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

2. el bolumu, takas vs yapabilirsiniz farkli olur

Haklısınız get ile satışlarda %2-3 komisyonla gitti gidiyor tarzı ikinci el bölümü ekleyebiliriz. Diğerleri listeleme..vs ücretsiz olur. Takası düşünmemiştim ama mantıklı kitap kiralama sistemini düşünüyordum. Ürünün bedelinin %20'si karşılığında 15 gün kiralama gibi bir şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bir kaç öneride daha bulunayım.

•Kargo firmaları hakkında düşünceniz çok iyi. Bu kadar seçenek olması müşterinin kesinlikle hoşuna gidecektir.

•Başka sitelerden hoşuma giden önerilerde bulunacağım biraz. Mesela sms ile sipariş takibini alıcıya ulaştırma seçeneği yapabilirsiniz. (idefix)

•Üye olurken doğum günlerinide alıp daha sonra bu günlerde bir e-mail atarak o güne özel bir kitabı çok büyük indirimlerle sunabilirsiniz. (kitapyurdu)

•Eğer çok büyük bir proje yapmayı düşünüyorsanız online müşteri hizmeti verebilirsiniz. Sürekli soru sorup gereksizce kullanılmaması için her 10 dk. da ancak bir mesaj atabilme vb. gibi sınırlamalar yapabilirsiniz.

•Her müşterinize kargoyla birlikte bir kod (ya da başka bir şey) gönderirsiniz. Ve her ay başında en çok satanlardan bazı kitapları çekiliş usulüyle çekilişi kazanana hediye edebilirsiniz.

•Nadirkitap gibi hem sıfır hem de ikinci el kitaplar satabilirsiniz.

•Paketlemeyi öyle güzel yapın ki, paketi açınca kitapta hasarı en aza indirin. Sadece bunun için bile tercih edilebilirsiniz.

•Fiyat konusunda haklısınız. Ama mesela kitapyurdu da idefixten baya ucuza satıyor. Ama idefix yine de tercih ediliyor. Bunun tasarım yüzünden bile etkisi olduğunu söylemek mümkün.

•Sitenizin internette reklamını iyi yapmaya çalışın. Ağızdan ağıza pazarlama diye bir olay var. Kitaplarla haşır neşir olan biri sizi tercih ederse daha sonra da tanıdıklarına tavsiye eder. Ve böylece tanınmış olur siteniz. BURAYA DİKKAT! Bu dediğimide şöyle yaparsınız. Üye olduktan sonra birinin ilk siparişinde indirim yaparsınız o da sizi tanıdıklarına önerir.

Aklıma geldikçe yazacağım. Bu kadar şeyi niye yazdım. Çünkü bu kadar olmasa bile burdaki bazı şeylere olsun dikkat eden birileri olsa kesinlikle onları tercih ederim. Ne yazık ki büyük firmalar büyüdükçe hizmetleri küçülüyor. SİZ DE BÖYLE OLMASIN.

• quote:

•Kargo firmaları hakkında düşünceniz çok iyi. Bu kadar seçenek olması müşterinin kesinlikle hoşuna gidecektir.

•Üye olurken doğum günlerinide alıp daha sonra bu günlerde bir e-mail atarak o güne özel bir kitabı çok büyük indirimlerle sunabilirsiniz. (kitapyurdu)

•Eğer çok büyük bir proje yapmayı düşünüyorsanız online müşteri hizmeti verebilirsiniz. Sürekli soru sorup gereksizce kullanılmaması için her 10 dk. da ancak bir mesaj atabilme vb. gibi sınırlamalar yapabilirsiniz.

•Her müşterinize kargoyla birlikte bir kod (ya da başka bir şey) gönderirsiniz. Ve her ay başında en çok satanlardan bazı kitapları çekiliş usulüyle çekilişi kazanana hediye edebilirsiniz.

•Paketlemeyi öyle güzel yapın ki, paketi açınca kitapta hasarı en aza indirin. Sadece bunun için bile tercih edilebilirsiniz.

•Fiyat konusunda haklısınız. Ama mesela kitapyurdu da idefixten baya ucuza satıyor. Ama idefix yine de tercih ediliyor. Bunun tasarım yüzünden bile etkisi olduğunu söylemek mümkün.

•Sitenizin internette reklamını iyi yapmaya çalışın. Ağızdan ağıza pazarlama diye bir olay var. Kitaplarla haşır neşir olan biri sizi tercih ederse daha sonra da tanıdıklarına tavsiye eder. Ve böylece tanınmış olur siteniz. BURAYA DİKKAT! Bu dediğimide şöyle yaparsınız. Üye olduktan sonra birinin ilk siparişinde indirim yaparsınız o da sizi tanıdıklarına önerir.

Aklıma geldikçe yazacağım. Bu kadar şeyi niye yazdım. Çünkü bu kadar olmasa bile burdaki bazı şeylere olsun dikkat eden birileri olsa kesinlikle onları tercih ederim. Ne yazık ki büyük firmalar büyüdükçe hizmetleri küçülüyor. SİZ DE BÖYLE OLMASIN.

Paketleme konusunda iddialıyız. Kitaba özel kutu tasarımımız var ( bildiğiniz kare, dikdörtgen, standart kutulardan değil tamamen kitap için tasarlanmış her kitabı koruyabilecek özel kutular). Kitaplar sağlam ve tekrar kullanılabilir paketlerde gidecek inşaallah. ( kitap kiralama hizmeti vermeyi düşündüğümüz için aynı kutuyla bize geri gelmesini istedik, böylece hem kitabın korunmasını sağlama almış olacağız hem de kutular israf olmamış olacak)

İnternet reklamı için Dh, Mynet, Ekşi Sözlük gibi bir kaç siteyi düşünüyoruz. Reklam fiyatları yüksek olduğu için uzun süre reklam veremeyeceğiz muhtemelen ama sürekliliği olan reklamlar vermeyi düşünüyoruz. Mesela her ay 3 gün gibi.

Diğer söylediklerinizin hepsi mantıklı ve pratikte extra bir yükü olmayan şeyler. Doğum günü indirimlerini ve Sms olayını hayata geçiririz muhtemelen.

Müşteri hizmetleri konusunda da sıkıntımız yok. Minimum 3 personelle 24 saat hem telefonla ( 444'lü hattımız olacak ) hem online hizmet verme arzumuz var ama bu hizmet sadece ürün satın alanlara olmayacak, mesela siz bir kitap hakkında bilgi istediğiniz de müşteri temsilcisi bizim veri tabanını kontrol edip eğer aradığınız bilgi varsa size sunacak, bilgi yoksa not edip konuyu araştırıp geri dönüşte bulunacak. ( mesela kitabın ilk basıldığı yılı sorabilirsiniz, yazarın ilk kitabını sorabilirsiniz, yazarın doğum tarihini, kitabın ilk tercümesini kimin yaptığını...vs soruların tamamını cevaplamak bu personellerin işi olacak, Kargom nerede, x siparişimin tedarik süresi geçti gibi soruları cevaplamak ayrı personellerin görevi olacak )

Bütün bu işler için korktuğum iki şey var. 1. Tedarik ( daha önce ki mesajımda belirttim yayınevi elimde var dediği kitaba sonradan yok derse sıkıntı ) 2. Kaliteli personel. ( Kitap okumayı seven ve bu işi hayalimiz de ki gibi yapabilecek birini bulamamaktan korkuyorum. ) Neticede niyet ne kadar iyi olursa olsun bu işler ekip işi. Kaliteli bir ekip olmazsa kaliteli bir fikir yok olabilir.

quote:

Ne yazık ki büyük firmalar büyüdükçe hizmetleri küçülüyor. SİZ DE BÖYLE OLMASIN.

Burada Son derece haklısınız. Amacımız Dominos pizzanın yaptığını yapabilmek, "Sözümüzde duramazsak zararı karşılarız" Eğer bunu becerebilirsek zaten inanıyorum ki çok kısa sürede en büyüklerin arasına girmek mümkün. Çünkü herkes işin ticaretini yapıyor (kimisi gerçekten çok iyi yapıyor işini ). Ticaretten öte bir şey yaptığımızda tercih sebebi olacağımıza inanıyorum.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velevki -- 9 Eylül 2012; 17:49:42 >

• Eğer farklı bir fikriniz varsa kısa zamanda büyürsünüz.Fakat diğer kitap siteleri gibi bu 10 lira bu 5 lira yaparsanız BATARSINIZ!

quote:

Paketleme konusunda iddialıyız. Kitaba özel kutu tasarımımız var ( bildiğiniz kare, dikdörtgen, standart kutulardan değil tamamen kitap için tasarlanmış her kitabı koruyabilecek özel kutular). Kitaplar sağlam ve tekrar kullanılabilir paketlerde gidecek inşaallah. ( kitap kiralama hizmeti vermeyi düşündüğümüz için aynı kutuyla bize geri gelmesini istedik, böylece hem kitabın korunmasını sağlama almış olacağız hem de kutular israf olmamış olacak)

İnternet reklamı için Dh, Mynet, Ekşi Sözlük gibi bir kaç siteyi düşünüyoruz. Reklam fiyatları yüksek olduğu için uzun süre reklam veremeyeceğiz muhtemelen ama sürekliliği olan reklamlar vermeyi düşünüyoruz. Mesela her ay 3 gün gibi.

Diğer söylediklerinizin hepsi mantıklı ve pratikte extra bir yükü olmayan şeyler. Doğum günü indirimlerini ve Sms olayını hayata geçiririz muhtemelen.

Müşteri hizmetleri konusunda da sıkıntımız yok. Minimum 3 personelle 24 saat hem telefonla ( 444'lü hattımız olacak ) hem online hizmet verme arzumuz var ama bu hizmet sadece ürün satın alanlara olmayacak, mesela siz bir kitap hakkında bilgi istediğiniz de müşteri temsilcisi bizim veri tabanını kontrol edip eğer aradığınız bilgi varsa size sunacak, bilgi yoksa not edip konuyu araştırıp geri dönüşte bulunacak. ( mesela kitabın ilk basıldığı yılı sorabilirsiniz, yazarın ilk kitabını sorabilirsiniz, yazarın doğum tarihini, kitabın ilk tercümesini kimin yaptığını...vs soruların tamamını cevaplamak bu personellerin işi olacak, Kargom nerede, x siparişimin tedarik süresi geçti gibi soruları cevaplamak ayrı personellerin görevi olacak )

Bütün bu işler için korktuğum iki şey var. 1. Tedarik ( daha önce ki mesajımda belirttim yayınevi elimde var dediği kitaba sonradan yok derse sıkıntı ) 2. Kaliteli personel. ( Kitap okumayı seven ve bu işi hayalimiz de ki gibi yapabilecek birini bulamamaktan korkuyorum. ) Neticede niyet ne kadar iyi olursa olsun bu işler ekip işi. Kaliteli bir ekip olmazsa kaliteli bir fikir yok olabilir.

quote:

Ne yazık ki büyük firmalar büyüdükçe hizmetleri küçülüyor. SİZ DE BÖYLE OLMASIN.

Burada Son derece haklısınız. Amacımız Dominos pizzanın yaptığını yapabilmek, "Sözümüzde duramazsak zararı karşılarız" Eğer bunu becerebilirsek zaten inanıyorum ki çok kısa sürede en büyüklerin arasına girmek mümkün. Çünkü herkes işin ticaretini yapıyor (kimisi gerçekten çok iyi yapıyor işini ). Ticaretten öte bir şey yaptığımızda tercih sebebi olacağımıza inanıyorum.

Edit: imla

Bunları yaparsanız tercih edilirsiniz. Emin olun. İnternetten kitap alırsam sizden alırım.

• Ustte yazmistim alintilamak istemedim. Tasarima cok onem verirseniz musteri etkilenir. İdefix, maxkitap, kabalcinin tasarimlari guzel. D&R bombos, kitapyurdu ise yorumlar cok ama karman corman. O yuzden iyi bir tasarim guzel olur.

Mesela uyelere otomatik kitap oneren bir sistem hos olur.

Neokuyorsun sitesindeki tarz bir sistemi de siteye koyabilirsiniz. İnsanlar okuduklari kitaba tik koyarlar, okuyacaklarini secerler.

Onun disinda fiyat konusunda en cazibi olmasaniz bile, uygun fiyatli olmalisiniz. 12.49, 12.30, 12,75 gibi fiyat veren diger sitelere karsi kitabi 14-15 liraya satarsaniz da yaninda bi seyler yollamalisiniz idefix gibi.

Kargo bedava ucretinin alt limitini de 50-75 lira arasinda tutabilirsiniz ki insanlar daha cok kitap alsin. Ben sirf bu sebepten dolayi D&R'den aliyorum mesela cunku 50 lira ve uzerine kargo bedava.

Siteye katilim cok onemli. D&R, kabalci vsvs gibi sitelerde hic yorum olmazken, kitapyurdunda sayfalar dolusu yorum var benim gibi pek cok kisi o yorumlara bakip aliyor kitaplari. İdefix'te ise tek tuk yorum ama Siz de katilimi artirmak icin facebook,Twitter hesaplarinla girise izin verebilir ve kolay yorum yapilmasini saglayabilirsiniz.

Uyelere imkanlar saglayin. 500 yorum yapan uyeye 30-40 liralik indirim ceki verin. Ve sitedeki yorumlar kitapyurdu gibi coklasinca bu indirimleri geri cekersiniz. Ne kadar cok yorum olursa o kadar cok sitede gezilir ve alisveris olanagi artar.

Son olarak size siteleri yorumlamak istiyorum tasarimin onemliligi acisindan ;

Okuoku, kitapokusak, ilknokta, kitapambari gibi sitelerin tasarimi kotu oldugu icin sitede turlayasim kitaplara bakasim ve alasim gelmiyor. Ama kitapyurdu (icerigi zengin cok yorum var), kabalci, maxkitap gibi yerlerde hem gezinmek hos hem de insanin alasali geliyor.

Kitap pahali bir olay degil. Kargoyu gec teslim ettiginiz zaman 20 liralik hediye ceki verebilir, indirim yapabilir, veya hediye kitap gonderebilirsiniz.

Ve bir de musteri hizmetiniz mutlaka gorunur yerde olmali, mumkunse canli destek vermelisiniz (bkz maxkitap)

Edit : Eger 3 kargoyla da calisirsaniz bu bile sizi one gecirebilir.

Ve bir de cogu bankayla calismaniz lazim, paypal odemesi olacak demistiniz zaten, kapida odeme de yapabilirsiniz ekstra 4-5 lira ekleyerek. Sms ile odeme yapma secenegini koymaniza hic gerek yok bence. Cunku turkcell,avea,vodafone saglam komisyon aliyor. Hem zahmetli hem pahaliya gelmis oluyor. Zengin kart secenegi, paypal ve kapida odeme yeterlidir musteri icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.R.O -- 9 Eylül 2012; 18:33:59 >

• Öncelikle iyi bir izlenim için site tasarımı çok önemli.
    Sitenin reklamının iyi yapılması gerekir.
    Kitap satışının dışında,kitaba diğer yazarlar tarafından yapılmış yorumlar,Okuyucuların puanları ve görüşleri,türlere göre kitap tavsiyelerini sitenize ekleyebilirsiniz.

bu arada site ismi olarak bir seyler dusunuyor musunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ustte yazmistim alintilamak istemedim. Tasarima cok onem verirseniz musteri etkilenir. İdefix, maxkitap, kabalcinin tasarimlari guzel. D&R bombos, kitapyurdu ise yorumlar cok ama karman corman. O yuzden iyi bir tasarim guzel olur.

Neokuyorsun sitesindeki tarz bir sistemi de siteye koyabilirsiniz. İnsanlar okuduklari kitaba tik koyarlar, okuyacaklarini secerler.

Onun disinda fiyat konusunda en cazibi olmasaniz bile, uygun fiyatli olmalisiniz. 12.49, 12.30, 12,75 gibi fiyat veren diger sitelere karsi kitabi 14-15 liraya satarsaniz da yaninda bi seyler yollamalisiniz idefix gibi.

Kargo bedava ucretinin alt limitini de 50-75 lira arasinda tutabilirsiniz ki insanlar daha cok kitap alsin. Ben sirf bu sebepten dolayi D&R'den aliyorum mesela cunku 50 lira ve uzerine kargo bedava.

Siteye katilim cok onemli. D&R, kabalci vsvs gibi sitelerde hic yorum olmazken, kitapyurdunda sayfalar dolusu yorum var benim gibi pek cok kisi o yorumlara bakip aliyor kitaplari. İdefix'te ise tek tuk yorum ama Siz de katilimi artirmak icin facebook,Twitter hesaplarinla girise izin verebilir ve kolay yorum yapilmasini saglayabilirsiniz.

Okuoku, kitapokusak, ilknokta, kitapambari gibi sitelerin tasarimi kotu oldugu icin sitede turlayasim kitaplara bakasim ve alasim gelmiyor. Ama kitapyurdu (icerigi zengin cok yorum var), kabalci, maxkitap gibi yerlerde hem gezinmek hos hem de insanin alasali geliyor.

Kitap pahali bir olay degil. Kargoyu gec teslim ettiginiz zaman 20 liralik hediye ceki verebilir, indirim yapabilir, veya hediye kitap gonderebilirsiniz.

Ve bir de musteri hizmetiniz mutlaka gorunur yerde olmali, mumkunse canli destek vermelisiniz (bkz maxkitap)

Ve bir de cogu bankayla calismaniz lazim, paypal odemesi olacak demistiniz zaten, kapida odeme de yapabilirsiniz ekstra 4-5 lira ekleyerek. Sms ile odeme yapma secenegini koymaniza hic gerek yok bence. Cunku turkcell,avea,vodafone saglam komisyon aliyor. Hem zahmetli hem pahaliya gelmis oluyor. Zengin kart secenegi, paypal ve kapida odeme yeterlidir musteri icin.

Uzun mesajinizi alintiladim kusura bakmayin.
    Ben sms ile ödeme değilde, sipariş takibini sms ile yapmayi kastetmistim.

• takip

quote:

Ustte yazmistim alintilamak istemedim. Tasarima cok onem verirseniz musteri etkilenir. İdefix, maxkitap, kabalcinin tasarimlari guzel. D&R bombos, kitapyurdu ise yorumlar cok ama karman corman. O yuzden iyi bir tasarim guzel olur.

Uzun mesajinizi alintiladim kusura bakmayin.
    Ben sms ile ödeme değilde, sipariş takibini sms ile yapmayi kastetmistim.

Maxkitap'in sitesine gir orada odeme seceneklerinde SMS ile odeme var. Turkcell avea veya vodafone'a para yatiriyorsun. O yatirdigin parayla da alisveis yapabiliyorsun ben onu demistim gereksiz diye cunku operatorler de komisyon aliyor. Artik herkesin kredi karti var olmayanlar da kapida oduyor.

Senin SMS takibi baska bir olay ama gerekli bir sey. Kargoya verildi ve Dagitimda diye 2 tane bildirim mesaji gelse guzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

Nasıl yapılabilir bilgim yok ama her kitabın sayfasında o kitapta geçen birkaç paragrafı paylaşma imkanı varsa güzel olabilir.

Kitapyurdundaki gibi mi yoksa daha mi farkli ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.