Şimdi Ara

TURSUZ İTALYA 2016 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
4
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam peki Sistine sapeli vs bunlar ücretsiz mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    Eyvallah hocam peki Sistine sapeli vs bunlar ücretsiz mi

    Vatikan'ın kendi kilisesi ücretsiz...Ama Sistine Şapeli ve Vatikan Müzesi ücretli...
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam gitmişken görmek iyi olur heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    eyvallah hocam gitmişken görmek iyi olur heralde

    fazladan cepte 40 euro varsa 2 kişi için tabiki muze ve şapel gezilir zaten müzenin bir bölümünde sistin şapeline geçiyorsunuz sonra
    tavanda resimlere bakıp çıkıyorsunuz bence hiç gerek yok ama girmek isteyenler bilsin şapelde 30 metre kadar yukarıda tavan da mikalenjelonun resimleri var yan duvarlardada isa ve musanın hayatının resmedildiği resimler dar bi alan zaten 20x40 m2 bi yer
    müzede dikkatimi çeken resimlerin çoğu restorasyon geçirmiş gibi geldi bana yani bazı resimler aslında olması gibi soluk ve cansız duruken bazıları çok vanlı idi yeni boyanmış gibi sanırım müzenin bir bölümünde yer alan tablolar da replika neden derseniz bazıları cam korumalar içerisinde iken diğerleri ortalıkta hapşırsan tabloya gelecek durumda ve nedense renkleri canlı yeni boyanmış gibi ben orjinal olduğunu düşünmüyorum bi çok eserin




  • ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    O zaman biraz araştırıp bakalım hocam Kolezyum forum Çeşme merdiven Pantheon başta olmak üzere gezeceğiz ama 3 güne yaymak Lazım tam kesin bir Plan yok ama bir günü Vatikan a ayıracaktım yoksa Gidiş Geliş Napoli mi yapsam Pompei icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pompei bence biraz fazlaca abartılmış bir yer...Zira ufak bir karşılaştırma yaptım,bizim Efes görsel ve tarihsel açıdan çok daha güzel Pompei'den...
  • İtalya'nın her şehri kendine özgü...Her şehirde farklı bir ülkede gibisiniz...
    Kuzeyde ihtişam,tarih,zenginlik,lüks,düzen var iken güneyde tam bir Akdeniz ülkesi havası var...
  • şu vizeleri kaldırmayı başarabilirlerse ilk durağım olacak italya :)

    parasından değil ama evrakından ondan bundan gözüm korktuğu için hiç uğraşamam vallahi. 2-3 ay bir şey kalmış zaten. kalkar ise kurban bayramında görüşürüz :)
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar terravision dan roma havaalanı termini aktarması için bilet aldım inişim bilette 13:40 saati ile gözüküyor sanırım türkiye saati bu biniş 11:50 çünkü. romada 12:40 gibi gözükecek iniş otobüs için 13:45 e aldım pasaport (yeşil) ve valiz için uygun mudur?
    birde dönüşte Bologna havaalanında valizi nereye teslim edeceğiz? misal Bologna havaalanında pegasus kiosk u oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 29 Mayıs 2016; 17:47:50 >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Merhaba, uçaktan indikten sonra otobüs biletiniz herhangi bir saat kullanabilirsiniz, belirtilmiş olan saatte binmek diye bir zorunluluk yok. Zaten inip, otobüsün yanına gittiğiniz de mutlaka sıra olduğunu göreceksiniz, sıra size geldiğinde gelmiş olan otobüse binerisiniz. Bineceğiniz otobüs şehirler arası otobüs olacağından valizi, otobüste bulunan valiz kısmına bırakabiliyorsunuz hiç sorun olmaz.
    Dönüşte havaalanlarında Pegasus'un gişeleri oluyor, yabancı bir görevli olmasına rağmen pegasus hizmeti veriyor. Bu yüzden sorun çıkacağını sanmıyorum, kendilerine valizi teslim edebilirsiniz.
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Cok Sağolun hocam su an Macaristan'dayim önereceğiniz bir yerler varsa görmek isterim standart kahramanlar meydanı gellert tepesi Budin kalesi vs gezdik Tuna yemekli tur yapacağız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Macaristan'a gitmek kısmet olmadı henüz, o yüzden yorum yapamayacağım, iyi tatiller. :)
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam şimdi Roma havaalanından otobüse Roma Apart Roma Floransa hızlı tren Floransa otel Floransa mestre hızlı tren mestre otel ve mestre Bologna hızlı trenleri satın aldım
    2 kişiyiz burada aklıma ören yeri girişleri yemek, Floransa Pisa gidis gelişi ve mestre Venedik gidis gelişleri ile son olarak Bolognadan havaalanı gidişi icin ne kadar Butce yeterli? 7 gece 8 gun olarak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Roma'Ya gittiğiniz zaman ister havaalanından isterseniz Termini metro istasyonundan Roma pass almanız gerekiyor. Roma pass eğer 3 gün konaklayacaksanız size sınırsız ulaşım imkanı ve ücretsiz 2 adet müzeye giriş imkanı sağlıyor. Bu demek oluyor ki Collezion'a gittiğinzde hem sıra beklemeden hemde daha uygun bir fiyata içeri girmeniz anlamına geliyor. Ayrıca yine seçeceğiniz 2. bir müzeye de girebilirsiniz yine aynı şartlarda. 4. gün ve sonrası için günlük kart alabilirsiniz, artık kaç gece kalacaksanız hesabı ona göre yaparsınız.

    Yemek için kişi başı her öğün için minimum 15€ gibi bir rakam düşünmeniz lazım, tabi gideceğiniz lokantaları nasıl seçeceğinize de bağlı. Fakat ortalama bir yerde yeme ve içme bu kadar tutacaktır. Bunun dışında atıştırmalık, dondurma vs için ise her bir dükkana kişi başı 5 er euro gibi bir rakam biçebilirsiniz. Bu aşağı yukarı tüm İtalya şehrileri için geçerli diyebiliriz, oynayacağı 2-3 € birşeydir en fazla.
    Örneğin, italya'da pizza ve makarna tercih edecekseniz bu rakamları düşünebilirsiniz. Fakat gittiğinz süreçte her şehir de 1 er kez et yiyecekseniz 25€ + olacaktır.

    Floransa > Pisa gidiş/dönüş 2 kişi 32€ olması lazım belki 34 te olabilir. Havaalanı transferleri gidiş dönüş alırsanız her türlü avantajlı fakat tek gidiş için her şehirde ortalama 6€ kadar birşeydi.

    Artık siz yukarıdaki hatırlayabildiğim rakamları bir bir gün/tercih şeklinde ayırarak bütçenizi yaratabilirsiniz.

    Not: Hediyelik eşya için bütçe ayırmayı unutmayın. :)




  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Cok sagolun hocam 12 Temmuzda öğleden sonra iniyoruz 15 temmuzda öğlene dogru Floransa'ya gidiyoruz. Roma pass Vatikan'a gitmek icin ise yarıyor mu? Roma iniş Bologna dönüş olduğu icin terravision bolognada çalışmıyormuş onu inince Bolognadan elden alacağım. Hop on hop of yerine Roma pass daha mantıklı geldi 2. Müze icin öneriniz varmidir?birde soyle bir seyde buldumhttp://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 5 Haziran 2016; 17:43:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Vatikan'a girişi karşılamıyor maalesef, oranın ayrı bir ücreti var girişte. Açıkçası çok müze seven birisi değilim fakat oitheblog var google dan aratabilirsiniz, bu sitede müze önerileri olacaktı Roma için. Tavsiye ederim. Collezium için de detaylı bilgi bu blog ta var.
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Vatikan'a gidis icin toplu tasıma olarak sormuştum metro otobüs anlamında verdiğim linkte Kolezyum girişi icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Uzakdoğuya giderken aktarmadan dolayı Roma' da 1 gece konaklamam olacak, otel ve ulaşım için tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar?
    Özellikle oteli direkt isim olarak verirseniz sevinirim, ulaşım içinde nasıl bir yol izlemeliyim eşimle birlikte 2 kişiyiz.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Daha önce 2 gidişim de kaldığım ayrı 2 konaklama seçeneğini sizin ile paylaşıyorum. 2 side gayet uygun ve merkezi yerlerde.

    1- Dream Station.
    Burası konak evi gibi bir yer, uygun fiyatlı 10 civarı odası olan, odaları temiz bir yer. Lokasyonu tam tren istasyounun dibi, geceleri biraz tekin değil fakat gündüzleri sorun olmaz. Gidiş dönüşünüz için tren veya metronun hemen dibinde bu bakımdan tercih sebebim olmuştu.

    2- Hotel de Petris
    Bu otel ise şehrin ortasında, Barberini metro istasyona 2 dakika mesafede, temizliği ve lokasyonu anlamında tavsiye edebilirim. Sorunsuz 3 gece geçirmiştim burada, yetkililer gayet ilgili sorun çıkarmayan insanlar. Tek dezavantajı asansörü biraz ufak.(baya ufak)

    Siz eğer konaklayacağınız 1 gece de 2 gündüz gezme fırsatınız olacak ise iki oteli de tercih edebilirsiniz, gece gezmeleri için Hotel de Petris'i tavsiye ediyorum. Bu lokasyondan heryere ulaşım sağlanabilir, her önemli gezi yerine 5/10 dakikada ulaşabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf edersiniz.

    Yinne bu 1 günlük süre zarfından 24 saat geçerli ulaşım bileti almayı unutmayın, bunu metro istasyonları, tren istasyonları veya havaalanından alabilirsiniz.
    Havaalanından merkeze tren kalkıyor ya bu ulaşım seçeneğini yada daha uygun olan otobüs eçeneğini kullanabilirsiniz. Tren 30, otobüs ise yaklaşık 1 saat içerisinde Termini Metro İstasyonuna ulaşıyor. Burdan ise seçeneceğinz otele göre metroyu kullanıp gidebilirsiniz.

    Not: Günlük ulaşım biletlerinde havaalanından geliş gidişler kullanılamıyor. Ayrıca almanız lazım




  • Elensar77 kullanıcısına yanıt
    Hocam yolculuk vakti geldi çattı, Ankara dan istanbul aktarması ile gidiyoruz Ankara'da ic hatlara mi Dis hatlara mi geçeceğim? Güzergahımda mutlaka yap diyeceğiniz Birsey varmidir? Yurtdışı çıkış harcını kaç gun önceden yatırmak gerekli pasaport no vs Lazım sanırım. Çıkış prosedür olarak gümrükten geçeceğiz Italya girişinde eşimde ingilizce hic yok pasaport kontrolünde yanında olursam sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.