Şimdi Ara

Turksat tarafından nasıl hiçe sayıldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam. hikayem şöyle

    ankara'da onlarca senedir aldığım kablolu yayının faturasını geciktirmişim ve borcundan dolayı kablolu tv yayınım kesildi.
    sonra borcunu yatırdım tabi hemen. ancak ne gelen var ne giden yayın gelmiyor bir türlü. aradan birkaç gün geçince şubeye gittim dedim hayırdır?

    - "beyefendi size artık yayın veremeyeceğiz" dediler.

    " neden" dedim?
    -"kablolu yayın temmuz'da hizmetten kalkacak; artık mecburi dijital yayına, teledünya'ya geçeceğiz diyorlardı, ondan ötürü mü?"

    -" hayır kablolu yayın temmuz'da kalkacağı söylentisi vardı ancak o ertelendi. devam ediyor hizmete, fakat siz bir kere ödemediniz ve yayınınız kesildi ya! işte artık yeniden aktif etmiyoruz. isterseniz teledünya alabilirsiniz" dedi.

    "ya hiç borcumdan kapanması gibi bir şey olmasaydı?"

    "o zaman eski abonemiz olarak hizmet almaya devam edebilirdiniz."

    "yan komşumda var, üst komşumda var, kapımda kablolu tv kutusu var. herkes yayın alabiliyor, milyonlarca insan bu hizmetten ücreti mukabil faydalanıyor. türksat kablolu yayın hizmeti vermeyi bitirmedi. ülkede herkes yayın alabilecek ama bir tek ben mi faydalanamayacağım bu hizmetten?"

    " aynen. malesef. sıfırdan kablolu tv aboneliği de almıyoruz. kapanan hatları yeniden de açmıyoruz.. artık dijitale geçmeniz gerekiyor. "

    müşteri hizmetleri arandı oradan da sonuç alınamadı.

    allah sizi bildiği gibi yapsın, net. dijital yayın istemiyorum ben. türksat kablolu yayın hizmetini ülkede geri çeker. o zaman eyvallah. dijitale geçmem mecbur olur. ama milyonlarca insan bu hizmeti alırken ben katakulli ile bu hizmeti almaktan mahrum bırakılıyorsam ; işte bir yanlış var dostum.

    dijitale geçmem gerekirse bile senden hizmet almam bu saatten sonra giderim rakibinden alırım... stratejiniz çok yanlış... geçmişten gelen 30 senelik ve gelecekte de belki bir 30-40 sene daha hizmet almayı planlayan bir abonenizi kaybettiniz. koca bir ömürlük müşteriyi yitirdiniz... hem de pislik yaparak, zorla kaybettiniz. şu anda tüm site, tüm şehir, tüm ülke kablolu tv izliyebiliyorken bir tek ben izleyemiyorum şaka gibi. borcum harcım da yok yani.. bir fatura geciktirdim diye tüm bunlar...

    buna adam kayırmaca denir, insan seçme denir, müşteri kaybetme denir. çifte standart denir. tüketicine sahip çıkmama denir. mete zoruyla, açık kollayarak, katakulli yaparak yeni ürün almaya mecbur bırakma denir.. belki benim dijital televizyonum yok. neden beni zor duruma sokuyorsun??

    bence rezalet.







  • analog ve dijital yayınların ücreti eşitlendi, dijital abonelik alırsanız analog kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
  • Analogda devam etseniz temmuzda off olacak. Muhtemelen digital için cihaz yardımı yapıp analoğu feshetmeniz istenecekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTech

    Analogda devam etseniz temmuzda off olacak. Muhtemelen digital için cihaz yardımı yapıp analoğu feshetmeniz istenecekti.

    selam hayır temmuz meselesi ertelenmiş belirsiz bir tarihe kadar. bizzat hem müşteri hizmetlerine hem yetkili ofise sordum..
    büyük ihtimalle bir iki yıl daha gidecek dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocomo


    quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTech

    Analogda devam etseniz temmuzda off olacak. Muhtemelen digital için cihaz yardımı yapıp analoğu feshetmeniz istenecekti.

    selam hayır temmuz meselesi ertelenmiş belirsiz bir tarihe kadar. bizzat hem müşteri hizmetlerine hem yetkili ofise sordum..
    büyük ihtimalle bir iki yıl daha gidecek dediler.

    1-2 yıl mümkün değil. Hd ve 4k kanal sayılarının artırılması analog yayının kaldırılması ile mümkün. 1 analog yayın bandı neredeyse 12-13 digital 3-4 hd kanal yerini işgal ediyor. Kanal sayısı artırılcaksa analog fesh edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mşteri hizmetlerinde bana söyleneni anlattım direk. detay bilmem ben ama bana söylenen bu.

    temmuz denilmmişti ancak ertelendi belki seneye belki daha sonraki seneye kadar uzar tarzı bir şey söyledi kız. o da bildiğinden değil tabi tahmin yürüttü sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocomo -- 5 Mayıs 2017; 1:56:10 >
  • Hocam,size özel mesaj yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 5 Mayıs 2017; 3:29:52 >
  • analog yayında milyonlarca abone yok... o nedenle iptal ediyorlar ya... + DVB-T2 ücretsiz yayın yapacaktı bekle istersen... TVde varsa onu denersin...
  • balkona koy bi 60cm çanak tamamdır ne uğraşıyorsun kardeşim.
  • bina içindeki kutudan söketi çıkarmışlardır. kendin de takabilirsin, eğer kutu kilitli değilse
  • çanak tak, dijitale geç önerilerinizi saygıyla okuyorum.
    anncak buradaki mesele dijital kullanıp kullanmamak değil.
    Turksat'ın beni mecbur bırakması. Tüketicisinin açığını kollayıp onu zorlaması.

    dediğim gibi ülke çapında yayın sona ermiş olsa ne olacak alırız bir çanak veya teledünya bağlatırız geçer gider.
    ben ona takılmış durumda değilim.

    ben herkes izleyebiliyorken, kapımdaki kutudaki kabloyu takınca yayın alabilecekken beni bundan mahrum bırakmasına anlam veremiyorum. zaten abone idim. sıfırdan gelip de kardeş ben kablolu tv bağlatcam demiyorum.
  • Kablo TV de iki şekilde kapasite artışı sağlanır.Mevcut sistemde analog yayınları kapatarak yada analog yayınları kapatmadan mevcut dijital frekanslar üzerinde DVB-C2 modulasyonuna gelerek ama DVB-C2 ye geçmek masraflı olur cihazları değiştirmek gerekir.Şu haliyle analog yayınları kapatmak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DVB-C2 geçiş yaparlar zaten 2008 yılında başlamış zaten tvler DVB-C2 destekliyordur...
  • Piyasadaki tvlerde DVB-S2 dediğimiz uydu yayınının 2.nesili var.Halbuki benim dediğim DVB-C2 (Cable) yani 2.nesil kablo alıcı.Piyasadaki tvlerde ne yazıkki şöyle ibare görürsünüz DVB-S/S2/T/T2/C şeklinde görürsünüz 1.nesil kablo alıcı ve 2.nesil uydu ve karasal alıcı var demektir.Yeni çıkacak olan tvlere koyulacak DVB-S/S2/T/T2/C/C2 şeklinde ibare görürseniz tvnin içinde tüm alıcıların 2.nesil mevcut demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    En az 5 sene daha DVB C2'ye geçilmeyeceğini düşünüyorum, analog yayınlar sona ermeden dahi şuan kapasite yeterli, internet konusunda önemli hız artışları sunmadıkları sürece mevcut sisteme kapasite yetiyor zaten fazlasıyla. Analog yayınlar da sona erdiğinde öyle bir çalışmaya gerek kalmayacak eğer kanal sayılarını 3- 4 kat arttırmayı düşünmüyorlarsa.
  • cocomo kullanıcısına yanıt
    hiç hazetmediğim bir firma ama mecbur kullanıyorum, ev değiştirdiğimde yeni apartmanda altyapıları yok diye iptal etmek istedim bir ton fatura çıkardılar ya bunu peşin ödersiniz ya da taahüt süreniz dolana kadar aylık ödemeye devam edersiniz dediler çok yakın rakamlar olunca aylık ödedim bende 16 ay sonra falan binaya altyapı geldi de kullanmadığımız hizmete para ödemekten kurtulduk
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    çoktan geçmiş olmalılar 2008 yılında duyurmuşlar avrupa tvlerde bile DVB-C yazıyorlar üreticilere sormak gerek...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç seviyesine ulaşmadığı sürece yayın tarafında geçiş en son vakitte yapılıyor.

    Televizyon üreticileri ise zaten genel olarak benzer çipset kullanarak üretim ve geliştirme yaptıkları için 10 sene sonra gerçek anlamda TV kanallarında yayına girecek teknoloji dahi bugünden sunuluyor. Mesela HBB TV, şuan var mı bilmiyorum ama bir ara sadece TRT deneme amaçlı sunmuştu devamı gelmedi. Avrupa kanallarında dahi birkaç kanal haricinde ciddiye alınarak sunulan bir servis değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, fatura ödememe süreniz ne kadarlık bir dönemi kapsıyor?
  • BTK ya şikayet edin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.