Şimdi Ara

TURKSAT NET AYDA 100 TLDEN BAŞLAYAN FİYATLARLA HİZMET SUNMAYA BAŞLADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türksat, geçen yıl uzaya gönderilen ve Türkiye'nin 50 derece doğu boylamındaki ilk haberleşme uydusu olan Türksat 4B üzerinden Türksat Net markasıyla internet hizmeti vermeye başladı.
     TURKSAT NET AYDA 100 TLDEN BAŞLAYAN FİYATLARLA HİZMET SUNMAYA BAŞLADI

    Karasal altyapının ulaşamadığı maden ocağı, şantiye ve ücra köyler gibi her yere küçük bir anten aracılığıyla internet hizmeti sağlanacak. Tarifeler 100 liradan başlayacak.

    HAYAT KURTARACAK
    Türksat Net, afet gibi durumlarda karasal altyapının çökmesi halinde de uydu üzerinden yayın yaptığı için herhangi bir sorun yaşamadan hizmet vermeye devam edecek.

    Özellikle maden ocaklarındaki haberleşme sistemlerini de önemli ölçüde etkileyecek. Yerleşimden uzak bölgelerde evi bulunanlar veya şantiye alanları gibi yerleşim bölgeleri dışında iş yapanlar yüksek hızla ekonomik internet hizmetini küçük antenler aracılığıyla sağlayabilecek.

    51 KAMU KURUMUNA HİZMET
    Türksat Net'in tanıtım toplantısında konuşan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, 4B uydusu ile internet hizmetini bireysel ve kurumsal kullanıcılara sunacaklarını kaydetti.

    VSAT (very small aparture terminal) kabiliyeti ile sunulacak hizmete ilişkin değerlendirmede bulunan Şen, "VSAT, küçük antenlerle uydu üzerinden internet hizmeti anlamına geliyor. .......

    http://www.full-hdready.com/2016/06/turksat-net-internet-hizmeti-turksat-4b.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technova -- 23 Haziran 2016; 15:30:54 >







  • Ben bunu anlamadim. Uyduyla internet'te downlink canak'tan, uplink de telefon hattindan yapilmiyor mu? Canaktan uplink'in bir yolu mu var bilmedigimiz. Yoksa buna kaydolunca bir de adsl'ye mi kaydolmak lazim uplink icin? Detay bilen biri varsa yazsin lutfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maeldor

    Ben bunu anlamadim. Uyduyla internet'te downlink canak'tan, uplink de telefon hattindan yapilmiyor mu? Canaktan uplink'in bir yolu mu var bilmedigimiz. Yoksa buna kaydolunca bir de adsl'ye mi kaydolmak lazim uplink icin? Detay bilen biri varsa yazsin lutfen.

    Telefon hattı filan gerekmiyor hem downlink hem uplink çanak üzerinden oluyor ; Avrupa'da yıllardır vardı ama tarifeler biraz pahalıydı Türksat daha hesaplı oldu vatana millete hayırlı olsun...
  • technova kullanıcısına yanıt
    100 lira fiyatı iner yavaş yavaş asıl sorulan soru şudur indirme ve yükleme hızı kaç olacak ayrıca kota olacak mı bir çok uydudan internet sağlayan şirketler geceleri sınırsız ama diğer zamanlarda belli bir indirme hızı veriyor veya kota veriyor doldurduğundan interneti kesiyor.Tam net bilgi verilmemiş ve daha erken olduğunu düşünüyorum.
  • hız ve kota bilgisi nedir ?
  • Toplam vsat abone kapasitesi 20000, toplam data kapasitesi 3Gbps olan uydudan nasıl bir hizmet bekleniyor merak ettim!
  • tarifeler hakkında detaylı bilgi verilmemiş
  • 20-30 bin mil mesafede 500-700 ping en iyi durum için söylenebilir. Hava şartları kötüleştiğinde (fırtına/yağmur/kar vs) ping dahada kötüleşecektir. VSAT internette amaç seyyar olarak dsl veya fiber olmadığında data indirme/yükleme dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.