Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
40.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ezik olmasan bloklamaz kafanı betona gömmezdin... internet kullanan cihazlar artıyor... wifi sinyallerinde kayıplar oluyorken kablolu olarak bölüp gruplar oluşturmak varken kim tek cihaz ile çile çeker ki... https://www.hepsiburada.com/tp-link-t2600g-28ts-tl-sg3424-jetstream-24-port-gigabit-4-sfp-slotlu-l2-yonetilebilir-switch-p-BD300476

  • Ben turknet tarafına bakarım her kulanıcı 7TB veri çekerse internet fiyatı ne olur hesaplayın bakalım ? o internet hayır gelirmi ?

  • HalkaMassara545 H kullanıcısına yanıt

    Bir de şu var.

    X TL veren biri 300-600 GB veri kullanacak

    Diğeri 3 TB 6 TB .

    Yarın çıkacak firmalar veri kullanımı çok yükseldi masraflar artıyor zam yapalım diyecek o Zaman göreceğim .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HalkaMassara545 H kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki rakamları örnek olarak verdiyseniz, bir itirazım olmaz; evet hakkaniyetli olunması lazım...


    Ancak alternatif ISS'ler en azından 2 TB'ı 100 TL karşılığı sağlamalılar. Ondan sonra 2 krş./GB olarak taksimetre devam etmeli. (2 TB doldurmayanlar kusura bakmasınlar...)

  • @mafaky

    Tamamen doğru bir örnek. Fiyatlar tabiki değişir.

    Misal elektrik kullanıyoruz normalde sınırsız kullanım ama aylık bir güç miktarı denilen sınır var.

    Kalkıp bin kW elektrik yakın normal tarifeden daha yüksek ceza geliyor. Birde üstüne elektrik şirketi geliyor ticaret yeri mi diye bakıyor.

    Keza suda öyle. M³ sınırı var aşınca tarife değişiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaş ben "adamlar sınırsız diyorsa sınırsız olmalı" dediğim için bana "ne kafada insanlar var yahu" diyerek laf söylemiş ve devamını getirmeme engel olmak amacıyla beni engellemiştir. Şimdi ise TurkNet herhangi bi TB sınırının olmadığını açıklamıştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @trakyAli-1986 Elektrik ve suyu internet ile bir tutarak ne kadar bilgisiz olduğunuzu kanıtladınız. Sizin kafanızı adil kullanım kotasıyla iyice sınırlamışlar. Öyle bir hale gelmişsiniz ki bunu savunabiliyorsunuz.


    Dünyanın bugün hiçbir gelişmiş ülkesinde kotalı evde internet göremezsiniz. Adamlar artık 1000Mbps hızları normal görüyorlar. Tarifelerde kotanın k'si geçmiyor hepsi gerçek sınırsız. Çünkü internete kota koymak kadar saçma birşey olamaz. Sen adama 1000Mbps hız ver ama 7tb'ı geçemezsin de. Bu hızlarda kotalı kampanya yaparsanız kimseye satamazsınız. TurkNette bunu bildiği için burada bireysel kullanımlarda bir sınır yoktur demek zorunda yoksa çok kullanıcı kaybedeceğini biliyor.


    Fakat sonuç olarak ortalama 4TB indirme yaptığım için TurkNet benim hattımı iptal etti ve açmamak için port yok bahanesinin arkasına sığındı.


    Benim size tek bir sorum var;


    100Mbps sınırsız kotalı internetim ile aylık 4Tb veri indirdiğim için ben mi suçluyum, yoksa haberim bile olmadan, ansızın yüksek kullanım(!) nedeniyle hattımı iptal eden Turknet mi suçlu?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: HalkaMassara545

    Bu mesaj silindi.

    O zaman bana sınırsız diye satmayacak, ayrıca ben 4TB indiriyorum diye senin internetinde bir yavaşlama olmuyor.


    Hadi bir yavaşlama oldu diyelim o zaman sağlayıcı altyapısını sınırsız kullanıma göre geliştirecek. Bu yüzden hattımı iptal etme yetkisini kim veriyor ona?


    Burada kullanımdan ötürü hat iptallerine bile iyi olmuş diyenler olduğuna göre, size mesaj yazmaya bile değmez.

  • Sadece the walking dead gerçekleşirde zornodan mahrum kalırım diye 8tblik harddisk aldım torrentten 7tb zorno indirdim 1ay yaptım bitti suçum ne
    Zombilerle savaşırken zorno da mı izlemeyek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama 7 TB normal bir kullanım değil. Bu rakama ulaşmak için 100 mbps hızında bir internet ile en az 1 hafta herhangi bir enerji kesintisi olmadığı takdirde tam kapasite veri çekmeniz gerek. Kaldı ki böyle bir kullanım ile diğer kullanıcıların da hakkını gasp etmiş oluyorsunuz. İşin içinde başka bir şey var. Firmayı destekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Kusura bakmayın ama 7 TB normal bir kullanım değil. Bu rakama ulaşmak için 100 mbps hızında bir internet ile en az 1 hafta herhangi bir enerji kesintisi olmadığı takdirde tam kapasite veri çekmeniz gerek. Kaldı ki böyle bir kullanım ile diğer kullanıcıların da hakkını gasp etmiş oluyorsunuz. İşin içinde başka bir şey var. Firmayı destekliyorum.

    Konuyu okumadan mesaj attığınız belli. Bende firmayı destekliyorum. Ne de olsa "hata yaptık, bireysele sınır yok" diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.