Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
40.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzuLA

    Dalga geçiyorlar bence bir şirkette bu kadar habersizlik olamaz birimler arasında 😂

    Hocam sana şu olayı anlatayım da habersizlik gibi bir olayın olmadığını anla.


    Turknetteki yetkili bir hanım (Müge) ve Turknet müdür yardımcısı olduğunu söyleyen Burçak hanım beni özel numaraları ile aradı. Çok özür dilediklerini, bir hata yaptıklarını, işe yeni başlayan bir çalışanın yaptığı bir hata sonucu hattımın kapandığını söyledi. En kısa sürede hattımın açılacağını da bildirdi bana. Samimi geldikleri için tamam dedim ve beklemeye koyuldum.


    Bu konuşmalar ayın ya 3'ünde yada 4'ünde gerçekleşti. Yani TurkNetDestek kullanıcısının buraya yaptığı açıklamanın hemen ardından. Fakat bu konuşmalardan bir gün sonra Mesut Y. adındaki çalışan beni TurkNetten aradı. Hattımım yüksek kullanım dolayısıyla iptal edildiğini ve birşey yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine ben çıldırdım. Mesut Y.'ye sizin üst yetkilileriniz bana bir sınır olmadığını hattımın hata sonucu iptal olduğunu ve hemen açılacağını söyledim fakat bundan haberi olmadığını söyledi bana.


    Bunun üzerine Müge hanımı tekrar aradım ve olayı anlattım. Bana çalışanın ismini sordu bende Mesut Y. dedim. Müge hanım bu çalışanın beni şimdi tekrar arayacağını ve bireysel kullanımlarda bir sınır olmadığını söyleyeceğini iletti.


    İşte komedi tam burada başlıyor.


    Ben Mesut Y.'nin bireysel kullanımlarda bir sınır yoktur demesini beklerken yine aynı şeyleri gevelemeye başladı. Yok çok kullanım yapanları BTK takip ediyor, yok ardarda 2TB limitini aşarsanız direkt BTK bunu görüyor ve işlem başlatıyor. Bu BTK olayını anlatıyorum çünkü sanki çocuk kandırıyorlar. BTK'nın işi gücü yok her kullanıcının kaç TB veri indireceğine bakacak, ayrıca ben bu interneti sınırsız diye almışım istediğim kadar kullanım yaparım. Hemen hattı iptal etmen mi gerekiyor.


    Yani Müge hanım buradaki Mesut Y. adlı çalışanı arayıp bireysel kullanımlarda bir limitin olmadığını söylemesine rağmen, bu çalışan ısrarla 2TB limiti kendileri değil BTK'nın takip ettiğini iddaa ediyor. Ayrıca Mesut Y. adlı çalışana "Müge hanım size beni neden arattı" dediğimde bir agresif tavırlar içerisine giriyor bu çalışan. NEDEN? @TurkNetDestek





  • Sanki benim yaşadığımı anlatıyorsunuz birebir. xD



    Benide arayan Müge hanımdı aynı şekilde birebir aynı konuşmaları benimle de yaptı.



    @TurkNetDestek

  • arifgokcen A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızın açılması için Gelir Güvence' den Müge Hanım aralıklı olarak 4 kez arama yapmış ancak size ulaşamadığı için işlemleriniz kalmış. Aktivasyon ekibimize bilgi verdik ve hattınızı açma işlemlerini başlattık, gelişmeleri sizinle paylaşacağız.
  • arifgokcen A kullanıcısına yanıt

    Çok normal Hocam resmen çalışılmış pozisyon :)

  • Konuyu takip ediyorum. Sınırsız diye satılan bir hizmette, sağlayıcının kafasına göre koyduğu bir miktarı "makul" kullanım diye değerlendirmeyeceğim. Ya 2TB lik paket olarak satacaksın yada gerçekten sınırsız internet vereceksin. Ortası yok. 1Gbit hattada 2TB limit koyuyorlarsa yazık bunlara. Ben şahsen Pc oyunlarını diskinde tutmayan, oynadıkça silen, sonra yenisini yükleyen biriyim. Disk kapasitem düşük olduğu için mecbur böyle yapıyorum. Allahtan müşteriniz değilim. Bu yapılan gizli kotadır ve sınırsız adı altında böyle bir şey yapılması doğru değildir. Devir 4k devri olmuş Bir oyunun boyutu ortalama 100gb olmuş yapılan şeye bak! Akk gitti Mkk geldi. Ayağımızı yorgana görede uzatamıyoruz ki, çünkü limit belli değil! İss kaç isterse o olacak,ohh ne güzel. İstedikleri kişinin internetini kapatabilme hakkı tanımışlar kendilerine resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Temmuz 2021; 23:5:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babboable kullanıcısına yanıt

    platformlarda 4K içerikler izlersen 7TB tüketirsin ezik kotalı kullanıcı...

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bireysel kullanımlarda limit bulunmuyor.
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Netflixin 4K'sı saatte maksimum 7 GB veri çeker. Günde 6 saat netflix izlenen bir evde ayda yaklaşık 1 TB internet gider. Her içeriğin 4K'sının olmadığı için bu rakamın daha da düşeceğine hiç girmiyorum bile.
    Ama üzülme cahillik mutluluktur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babboable -- 23 Temmuz 2021; 9:58:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GasiOr kullanıcısına yanıt

    superonline daha açık açıklamış yeni abonelerine 5TB download 500GB upload hakkın var demişti... sözleşmede yazıyordu bence sözleşmede yazmıyorsa hakları yok...

  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    apartmana dağıttığını sen nasıl anlıyorsun ki... 24lük cihazlar ev kullanımı için... avrupada amerikada modeme aşırı yüklenmiyorlar...

  • Babboable kullanıcısına yanıt

    asıl cahil sensin sadece netflix kullanan mı var... kara cahil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    apartmana dağıttığını sen nasıl anlıyorsun ki... 24lük cihazlar ev kullanımı için... avrupada amerikada modeme aşırı yüklenmiyorlar...

    Ne yazdığını sen anladın mı? TOKİ binalarının nerdeyse yarısında 3 yada 4 abonelik alıp ( yüksek hızda internet varsa) kuytu Bir yerde çoklayıcı ile bunu daire daire dağıtıyorlar.

    Şimdi Vodafone falan evlere direk kutu koyuyor da bunda çok yapılmıyor.

    Ben direk bizzat yerinde gördüm yapanı biliyorum. Adam 4 blok ( 24 er daireli) aynı yöntem ile internet dağıtmış abonelik fiyatını bölmüş üstüne kendi payını da koymuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Siz açık büfeye gittiğiniz de bütün yiyecekleri tek başınıza yiyebiliyor musunuz? Yada bir poşet tencere alıp eve de götürüyor musunuz nasıl olsa açık büfe diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hem bloklamışsın hem cevap yazıyorsun. Basit bir cevaba bile tahammül edemeyen babasının firması gibi firma savunanları anlamak gerçekten zor.


    Açık büfede zayıf adam 1 porsiyon alır, diyetteki yarım porsiyon alır, kilolusu-aç olanı 2.5porsiyon alır kimsede birşey demez.

    Benim evimde 5 kişi yaşasa herkes internet kullansa, kimi video izlerken, kimi oyun indirirse her birine ayrı internet hattımı bağlatacağız yani? Türkiyede her daireye 1 dsl hattı(maks 2) çekildiğine göre buda mümkün değil.

    3TB kota koysunlar, kotalı diye satsınlar yine lafım yok, Sınırsız diye satıyorsan sınırsız olarak kullandıracaksın başka yolu yok, data fiyatı ~ maliyetler kurtarmıyorsa fiyatı yukarı çekeceksin, altyapı yetmiyorsa yatırım yapacaksın. Akk nin kalkmasına öncülük edenlerin Mkk(Makul kullanım kotası) getirip, "ortalamanın üstünde" diye canının istedikleri kullanıcıyı kapının önüne koymaları uygun değil.Ek ücret istemek,uyarıda bulunmak bile yok. Ek ücret isteseler diyeceğim ki maliyet kurtarmamış zararına satmak istemiyor ücret istiyor.Direk kapının önüne koymak çözüm yolu mu yani?


    Sabah 8 akşam 5 çalışanda bu sözde ortalamanın içinde, sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturanda. Beş parmağın beşide bir değil, İnternet paylaşımıyla ilgili endişeleri varsa denetleme ve çözüm yolu bu değil.

    Örneğin Sabah 8 akşam 5 çalışan ayrı dairede yaşayan 2 kişi (sadece instagram youtube kullanan standart kullanıcı, paylaşım yapmaya daha meraklıdır faturası düşeceğinden) ortak kullanım yapıyorsa bu hesaba göre bunun tespitini yapmak mümkün değil.

    Sürekli oyun indiren aynı evde yaşayan 2 kişinin(Paylaşım yapmayı sevmeyen çünkü internet hızlarının her zaman stabil ve hızlı olmasını bekleyen kitledir çünkü, çoğu oyuncu arkadaşım bırak paylaşmayı wifi kapatıyor evindekiler internete girerde rekabetçi maçında ping dalgalanma olur diye.) data oranı yüksek diye hattının iptalide uygun değil.


    Sistemin ticari maksatlı kullanan kişileri tespit etmekte kullandığı yöntem akıl ve mantık dışıdır. Bu sorun bizim/kullanıcıların değil sistemin sorunudur, cezasınıda bize/kullanıcılara kesemezler.


    Başımıza ne geldiyse yasaklamayı çözüm yolu olarak görenlerden geldi, çözüm odaklı olmak böyle birşey değil.Akk kalktığında fiyatlar "biraz yükselince" akk yi kaldırmaya çalışan/çabalayanlara niye kaldırttınız akk yi negüzel kullanıyoduuk diye laflar söyleyip kotalı internet paketleri sunmaya başlayan isslerin(isimlerini söylemeyeceğim, o konuları ozamanlardan takip edenler bilir, tabiiki sonradan kotalı paketleri satamayıp sınırsız tarifeler çıkarttılar.) paketleri gösterip sizin yüzünüzden kotalı internet geldi deyip küfürler etmişlerdi, sen o tayfadansın herhalde. İnternet kalite hareketi tayfası olmasaydı hala 200gb gibi "2 aaa oyun" indirince adil kullanım kotası dolan internetinle sürünüyor olurdun. Bu gün japonyada terabit internet testleri yapılıyor, herzaman yenilikçi olmayanlar ve psikolojik limitlerini güncellemeyenler, altyapı yatırımı yapmayanlar her daim geride kalır. 7-8tb sana çok gelebilir, bana gelmiyor. Birzamanlar 4gb de çoktu indir indir bitiremiyordun işte.

    @trakyAli-1986




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Temmuz 2021; 14:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @trakyAli-1986 hem bloklayıp hemde zırvaca cevap yazıyorsun... https://www.hepsiburada.com/tp-link-t2600g-28ts-tl-sg3424-jetstream-24-port-gigabit-4-sfp-slotlu-l2-yonetilebilir-switch-p-BD300476

    bunun gibi ürün alan interneti komşularına dağıtmaz... home network diye olay var...

  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.