Şimdi Ara

Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türknet Pingi Türk Telekom'a göre yüksek ve Sunucu olarak en yakın Gebze iken Speedtest'te Bursa en yakın görünüyor.Santral tarafından bir oynamalar yapılıyor anlamıyorum.

    İDM ile bir kaç dosya indiriyordum baktım kısıtlama var başka siteden indirince sorun yok.AKK yok diye abartıdan indirdiğim içerik yok 20 Günde 200 Gb yapmışım.

    Avast Secureline indirdim açtım hız normale girdi eğer bu şekilde devamlı hız kısıtlayacaksanız bir dakika durmam 10 tl fazla veririm Türk Telekom'a geçerim.

    Sıkıntı yaşadığım kaynak veya adres ise googlevideo.com'dan veri aldığımda yaşıyorum.

    Ayrıca pingim Türk Telekom'da 5-10 arası iken Türknet'te 44-51 ping arası alıyorum ve en yakın Bursa sunucuları görünüyor.İstanbul olsa tamam sorun yok , Kocaeli olsa tamam sorun yok ama Bursa nedir anlamıyorum.

    Türk Telekom'dan Haziran ayına ait fatura geldi.Aradım Türk Telekom'u nedenini sordum nakil işlemini Türknet onaylamadığı için bizde görünüyorsunuz dedi ama Türknetteyim böyle saçmalıklar devam edecek mi?

    İnsanlar 30 dakika'dan önce bağlanamıyor müşteri hizmetleri müşteri anlayışınız bu mudur eğer Cem Çelebiler Bey bunları okuyorsanız müşterilerin derdini anlayacaksınız.

    BTK ile iletişime geçip Türk Telekom'un müşterilere yaptıklarını kanıtlayın ayrıca Ankastreye kablo bağlantısını yapmayan personeller hakkında işlem yapılması gerekir Türk Telekom ne diyor binaya kadar sorumluluk bizde tamam ankastre onların sorumluluğunda ilgilensinler sağlam bağlantıları bile iptal ediyorlar ve boşa çıkarıyorlar insanlar elektrikçi çağırıp 100-200 TL gibi saçma ücretler bayılıyorlar artık bu işlere dur demenin vakti gelmedi mi siz bizi düşünüyorsanız bu sorunları BTK'ya iletirsiniz.

    Türknet'te sorun bitmek bilmiyor YAPA sistemini getirdiniz gayet güzel ama omurga Türk Telekom'un bu sebeple pingimiz yükseliyor ve altyapı komple onların olduğu için oynamalar yapıyorlar her ne kadar sizin cihazlarınız olsa da Türk Telekom omurgası ile her türlü hilekarlığı yapmaktadır.

    Ne zaman Türkcell ve Vodafone ile anlaşma yapacaksınız 2 firmaya test yaptığımda ciddi ping değerleri alıyorum buda gecikmeden kaynaklı hızımı etkiliyor.

    1996'dan beri ilk İSS'lerden birisiniz Bir Türkcell Süperonline Veya Vodafone gibi olamıyorsanız bırakın bu işi bilen birilerine onlar geliştirsin.

    Uydunet bile baya gelişti , Türkcell Süperonline kaç yıl oldu ki diyebilirsiniz ama bir çok şehirde hizmetini götürdü ve hizmet veriyor ayrıca Vodafone son yıllarda Fiber altyapısını hızladırmış iken Türknet neden yerinde sayıyor anlamakta güçlük çekiyorum.

    Sizin yapmanız gereken durum YAPA sistemlerine kadar fiber omurganızı direk kendi veri merkezinizden ve kendi yurt dışı çıkışınızdan Seabone'den çıkarmak olacaktır.

    YAPA sistemlerinden bahsediyorum.Normal VAE sistemlerde ise Türk Telekom çıkışlarından gitse bile sorun olmayacaktır.

    YAPA sistemlerinden çevredeki sitelere veya binalara fiber getirebilirsiniz bunu Uydunet gayet güzel bir şekilde yapıyor.

    Katılabilirsiniz veya katılmazsınız ama Türknet bu gidişle fazla büyüme kaydetmez ve bir çok abone kaybeder.

    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!


    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!


    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!


    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Temmuz 2017; 5:55:58 >







  • iyi yine sana internet bağlamışlar da hızından şikayet ediyorsun.
    benim internete kavuşmam toplamda 13 gün sürdü, dükkanıma 1 hafta ulaşılamadı.
  • Bende yapadayım, sözde akk yok olsa ne olur olmasa ne olu 7 mb hız alıyorum maximum, yapada olmayanlar akk sonrası bile benden fazla alıyor.
  • Merhaba, altyapınızın desteklediği hız değerlerini sizlere vermekteyiz. Dilerseniz GSM numaranızı PM üzerinden iletin sistem üzerinden kontrollerinizi sağlayalım.
  • Kesinlikle katılıyorum, öğlenleri yavaş gece hızlı. Stabil bir bağlantı yok.
  • 1. İp adresinin bursada kayıtlı olaması internet kullanımını etkilemez. İp adresi bilgisi RIPE iletilirken bursa olarak belirtilmiş zamanında ondan. Bu senin internet kullanımını etkileyemez.
    2. Turknetin kendi altyapısı varsa yada turkneti de geçelim SOL kullanıyorsun ve kendi altyapısı var. MAğlesef Türkiyede Turk telekoma ayit olan tüm noktalarda yüksek ping alacaksın. Türkiyede operatörler birbirleri ile bağlantı kurmuyorlar mağlesef.
    3.Çağrı merkezi çalışanları bilgisi hiç yok. Firma ile ilgili bir soru sorunca yarım saat döküman araştırıyorlar.
    4. Yurtdışına olan pingin normal ise TR pingini boşver :D
    5.SEABONE de boşver HE süper :D. Çoğu veri merkezine kendi fiber hatları ile bağlı adamlar. ucuz ve kaliteli hizmet veriyorlar.
    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!

    Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!

    6. TCP bağlantıları ülkemizde genellikle hep sıkıntılı olarak gözüküyor. Bu ya yoğunluktan yada kullanılan filtre yazılımlarından . UDP protokolü ile erişimler daha hızlı olarak gözüküyor sistemlerde. Bu yüzden yurtdışı bir vpn hız için iyi olabilir. Onun dışında bazen yavaşlıyorlar evet sinir bozucu
    7.Toplum kendi ispsini kurana kadar bu ülkede düzgün bir internet olmayacak gibi.




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Daha öncede görüştük Hocam pm üzerinden, maalesef TürkNet evimin etrafında ki saha dolabı yerine 2.5 km uzakta ki yapa santralinden bağlantı verdiği için altyapı 7 mb destekliyor, Türk telekomun daha yakın santralleri de var üstelik.
  • banda telekom max 9 dedibunlar yapada 3 verdı max dedıler kapattırıyorum bende
  • Bende 29.90 lira 4 mb hız olan başka bir sağlayıcıya geçeceğim, 3 mb fazla hız için 2 katı para vermeye gerek yok.
  • 2hafta kullandım gene 3le 1 2 ay kullanım sımdılık yenı tasındık dedık ama yok kopmalar felan var birde hat max 3 dşiyorlar telekom 9 dedi
    daha bugün sabah gitti 1 saat birde aramıslar en avantajlı paketı kullanıyorsunuz ıptal falan etmeyınm felan dedı

    telekoma basvurdum bende 16lık alıagım hat 9 versin akn sonrası 5 olur keyfıme bakarım
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    1.Hocam ip adresiyle alakalı değil Gebze sunucusuna bağlandığımda 51 ping alırken Bursa'da 44 ping alıyorum sizce bu garip değil mi aynı sorunu ben Türk Telekom mobil'de yaşıyordum onu çözdüler En yakın Adana görünüyordum ve adana test yaptığımda daha iyi sonuçlar alıyordum.
    2.Avrupa'da bir çok İSS kendi aralarında anlaşma yaparak omurgalarını paylaştırıyor bu sebeple bir daha yurt dışından tekrar başka İSS'ye bağlanma devri bitiyor bu sebeple Türk Firmalarının bu inatlarından vazgeçmeleri gerekir.
    Youtube gelip Türkcell Veri merkezine sunucularını koyarsa ne olacak Türk Telekom yurt dışına çıkıp oradan Türkcell Veri merkezindeki Youtube sunucusuna ulaşacak saçma değil midir?
    3.Çağrı merkezi çalışanları Hobim'e ait yane Türknet'ten bağımsız ama Türknet'e çalışan bir firma bu sebeple bu sorunu Hobim çözmesi gerekiyor.
    4.Türk Telekom'da Yurt dışındaki oyun sunucusunda 40-46 ping arası alırken şimdi 90'dan aşağı ping aldığımı görmedim tabikide yurt içi pingin etkisi oluyor.
    5.Türknet'te YAPA sistemlerinde Türk Telekom altyapısını ve omurgasını kullanıyor bundan dolayı Türk Telekom Önceliği kendi müşterilerini sunuyor bizi 3.cü plana attıklarından dolayı bu sorunlar çoğalıyor.Türknet'in kendi fiber omurgasını kurması gerekir.
    6.Saat Gece 5'te hızı yavaşlatmaları sizce saçma değil mi ? Neden kısıtlama yapılıyor bunu açıklamaları gerekir.
    7.Adam gibi bir firma Türksat'ı satın alıp altyapısını genişletirse alın size sağlam bir İSS daha ne olsun.




  • Bursaya dusuk ping aliyorsan fiber hat once bursada oradan ulke geneline baglaniyordur.

    Ben kendi fiber hatlari var diye biliyordum . Ttden fiber kabloadan belli bir hizi kiraliyorlarsa durum vahim . Kendi kablon kendi sistemin olmadan kontrol zor

    Google turkiye gelmez . Bunun sebebi hem trde cok kaliteli sistemler olmamasi hemde siyasi durum. Siyasi durum derken hem bizden kaynaklaniyor hemde onlar tr yarari olacak islere girismezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet YAPA Hız Kısıtlaması Yapılıyor!



    Buda benim İnternet hızım 75 Mbps Download 4 Mbps Upload almam gerekirken maksimum 30 Mbps Download 0.2 Upload geliyor


    Edit: 1 Mbps Upload Superonline ile yapıldı (VDSL, kota aşıldı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellmaster44 -- 20 Temmuz 2017; 18:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet 1 yıl veya 2 yıl sözleşme olmamsından dolayı müşteri kazandı sonra akk kaldırdık dedik sanki tüm bağlantılar da kaldırmışlar gibi lanse ettiler sonra sadece yapa oldu onun reklmanı yaptılar bu şekilde dönüyor türknet telekoma sallıyoruz ama türk telekom da iyi veya kötü muhattap bulabiliyorsunuz şubat mart aylarında 5 dk bile beklemeden temsilciye bağlanabiliyordum iptal ettirdiğim zamanda 10 dk beklemiştim şuan bu sürenin daha uzadığını belirtenler var sanırım türknet temsilci sayısını azalttı veya işten çıkarttı yada cidden ilgilenmiyorlar.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Yurt dışına çıkışım Acıbadem POP noktalarından çıkıyor Türk Telekom'da iken Gebze'den direk omurga ile çıkıyordu fark ortada hocam.

    Google'yi bırak herhangi bir firma bile gelmek istemiyor Türk Telekom batmış iken kimse sunucularını getirmek istemez.

    Türkcell atak yapsaydı Gebze'deki Veri merkezine bütün firmaları getirirdi.

    Türk Telekom'dan Fiber optik omurga'dan hız kiralıyorlar buna göre bağlantı sağlanıyor.

    Omurga'nın belli bir hız kapasitesi var bunun üzerinden kiralama yapılıyor fakat Türk Telekom'un Kendi omurgası olduğu için daha çok kendine öncelik tanıyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    şu telekomu doğuş holding alamaz mı acaba. Genel olarak doğus holdingin halk ile ola hizmetlerinden memnunum . Şahsen buradaki otelleri çok güzel ve çalışanları da özenli.
    edit
    dün mesela bir kullanıcı forumda yardım istiyordu. Host aldığı yer işten anlamadığı için ben halletim . Yani işi bilmeyenler yönetirse hazır sitemler ile bir yere gelinmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 20 Temmuz 2017; 19:59:52 >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Doğuş'un hizmetinden ziyade müşteri ilişkileri çok sıkıntılı hocam alabileceğini düşünmüyorum.
    Büyük holdingler bile pek İSS işine ısınamamış olsa gerek Koç.net>Biri>Vodafone Net oldu.
    İSS işinde iyi para var fakat bir o kadar da sorun var.Siz bir firmayı satın alacaksanız zarar ile işe başladınız sonra yatırım yaptınız ve devamlı zarardasınız ve bu zararın sona ermesi yıllar alacak bu işe herkes girmek istemiyor ve haklılar apple az maliyetle çok kazanıyor pek zararıda yok ama İnternet ile bunu yapmak mümkün değildir.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde İstanbul Acıbadem'den çıkmam gerekirken yurt dışına şimdi Muğla fethiye'den çıkış yapıyorum SEA ME WE 5'emi geçti Türk Telekom ?
  • yapada saha dolabı desteği yok hızın düşük olması normal.santrale yakın olan hızı alır uzak olan alamaz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Fethiye degil marmariste kablo

    Hangi ip ye tracert attiniz bende deneyim (yıkılmazsak)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.