Şimdi Ara

Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Öncelikle şunu belirteyim, Türknet'le uzaktan yakından hiç bir bağım çıkarım vs yoktur. Amacım abonelik düşünen arkadaşlara fikir verebilecek bir paylaşım yapmak.

    Temmuz ayında bitecek olan 24mbps ttnet taahhütlü aboneliğimin yerine ISP araştırırken 150Gb ve sınırsız hız (100mbps'e kadar) vaadeden ve üstelik taahhüt istemeyen Türknet firmasını denemeye karar verdim.

    süreç şöyle gelişti:
    1) 21-haziranda telefonla yeni bağlantı başvurusu yaptım, yalın internet kullanıcısı olduğumdan yeni numara talep ettim ve mevcut ttnet vdsl aboneliğimden hariç olarak yeni bağlantı talebim alındı.
    2) 22 haziran evraklar firmaya ulaştı.
    3) 25 haziranda gelen sms ve mail ile sabit tel numaramın çıktığı bilgisi verildi.
    4) internet için port olmadığı ve durumun telekom kaynaklı olduğu, en kısa zamanda çözeceklerine dair bilgi verildi. ben de kendilerine 13 temmuza kadar süre tanıdığımı ve aksi takdirde tt ile devam edeceğimi belirttim.
    5) araya bayram tatili girdi ancak 8 temmuz cuma günü adsl kullanıcı adı ve şifrem sms ve mail ile tarafıma ulaştı. aradığımda internetimin hazır olduğunu,hattı bina girişindeki kutudan modemime taşıyarak bağlantı yapabileceğim söylendi.
    6) mevcut tt için kullandığım kabloyu kutudan (kroneden) söküp hızlıca ek yaparak türknet için işaretlenmiş kabloya bağlayıp modemi kontrol ettiğimde vdsl sinyalinin oturduğunu ve internete çıkabildiğimi gördüm.
    7) yaptığım hız testinde 5.5mbps'i geçemediğimi görünce biraz hayal kırıklığına uğradım. oysaki modem 24mbps oturmuştu. başta bana söz verilen 76mbps'e kadardı ama ona da ayrı üzüldüm açıkçası.
    8) hız konusuyla ilgili teknik tarafla yaptığım bir kaç görüşme ve arıza kaydı sonrası hızımın 22'lere çıktığını gördüm ancak vdsl hala 24mbps oturuyordu. yeniden kayıt açtım, bu kez işinin ehli bir arkadaşla görüştüm, teknik olarak aynı dili konuşarak anlaştık.
    9) ve nihayet bugün hız problemim çözüldü. hat 49mbps oturdu, hız testinde de 42mbps'leri görünce içim rahatladı.
    10) Daha sonra aklıma aşağıda alelacele ek yaptığım aklıma geldi, iş yerinden krone makası alıp kabloyu ekten kurtarıp direkt olarak kronedeki yerine çaktım.
    11) bu işlemden sonra hat tam 79mbps oturdu hemen bir hız testi yaptım wifi üzerinden 35-40 arası değerler aldım. bu arada kullandığım modem ttnetin verdiği huawei HG 630a. wifidan şüphelendim açıkçası ve direk kablo bağlayarak testi tekrarladığımda 60mbps'den biraz yüksek değerler elde edince yüzüm gülmeye başladı.

    Türknete abonelik konusunda çıkardığım kıssadan hissler ise şöyle oldu:

    1) başvuru süreci biraz sancılı ama bunun en büyük nedeni bence tt'nin altyapı paylaşımı konusunda çıkardığı zorluktan kaynaklanıyor. Türknet eminim bir çok problemde tt'yi bunaltarak sonuca gidebiliyordur, kolay değil tt ciddi müşteri kaybeder böyle bir abonelik paketi ile.
    2) altyapınızın vdsl destekli olup olmadığı konusunda sadece türknet değil tt'den de sanki yeni abonelik alacakmışsınız gibi teyit etmenizde yarar var.
    3) vdsl çok hassas bir bağlantı tipi, şekil A'da görüldüğü kablo eklerini falan kabul etmiyor. ben 2 sene önce ankastreden daireme sıfır cat6 kablo çektirdim, bağlantı için onun bir çifti kullanıyorum. bina tesisatı eski olan kurulumlarda hız ciddi farklılık gösterebiliyor.
    4) huawei hg630a'nın wifi performansı oldukça kötüymüş 24mbps varken pek hissedilmiyordu ama kabloda gördüğüm 60mbps'leri wifi'da dibinde olmama göremedim. bu noktada sizlerden de modem tavsiyesi alabilirim.
    5) türknet bu şekilde servis vermeye devam ederse bence çok avantajlı bir sağlayacı, umarım önümüzdeki dönemde abone sayısı arttıkça hızda düşme yaşamayız.

    aşağıda testlere ilişkin bir takım caps ler ekliyorum. sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. umarım abonelik düşünen arkadaşlara faydalı bir paylaşım olmuştur. sürçü lisan ettiysem affola.

     Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim

     Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim

     Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palermo -- 12 Temmuz 2016; 21:14:04 >



  • benim evraklar dün yani 11 inde ulaştı bakalım kaç günde hal olacak tek isteğim vdsl bağlayabilmeleri çünkü tt vdsl yok dedi
  • palermo kullanıcısına yanıt
    hocam bu türknet her ilde heryerde varmı mesela bizim burda tek türk telekom adsl var türknet alabilirmiyim.
  • Bildiğim kadarıyla adsl altyapısı olan heryerde türknet de alabiliyorsunuz, zaten Telekom'un altyapısını kullanıyor bir noktaya kadar. Ama yine de müşteri hizmetleri sorunuzu en doğru şekilde cevaplar diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palermo kullanıcısına yanıt
    Yani kroneden eksiz ADSL ile aldığımız kabloyla ek işlem yapmadan VDSL ye geçebilir miyiz.? Birde size vaadedilen 79 mbps yi en başta kim söyledi türknet veya vodafone den çıkan sonuçlarmı o 79 mbits
  • Petegrus kullanıcısına yanıt
    vdsl ile adsl farklı sinyalizasyon kullanıyor. eğer altyapınız vdsl destekliyorsa vdsl için başvurabilirsiniz. benim bağlantı başından beri vdsl, kabloda yaptığım ek, normalde 79mbit olabilen hızı 49'a kadar düşürmüştü, onu belirtmek istedim.
  • palermo kullanıcısına yanıt
    Zaten hattım ADSL modemimde ADSL vdsl desteklemiyor .Yeni modem alınır o sorun değil.Sizin ek yaptım dediğiniz kablo nasıl bi kablo.Onu merak ettim.

    Hattım 76 destekliyormuş.Turk netten de bakacaktım ama adres tc cep tel ne varsa sorunca vazgeçtim.Taahhütüm devam ediyor SOL de taa Aralıkda bitecek :d

     Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim
  • Petegrus kullanıcısına yanıt
    benim bahsettiğim kablo bina girişindeki türktelekomun krone kutusundan benim daireye çıkan kablo. benim ttnet taahhütüm yeni bitti kurtuldum, sizin daha 5-6 ayınız varmış Allah kurtarsın diyelim
  • palermo kullanıcısına yanıt
    İşin komik yanı benim modem ADSL 24 mbit ve Fiber destekliyormuş 300mbps ye kadar.Ama VDSL desteklemiyormuş çok ilginç.Aynen bakalım yeni düzenlemede güzel bişiler olursa hiç umrumda olmaz direk kapatırım taahütü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palermo

    benim bahsettiğim kablo bina girişindeki türktelekomun krone kutusundan benim daireye çıkan kablo. benim ttnet taahhütüm yeni bitti kurtuldum, sizin daha 5-6 ayınız varmış Allah kurtarsın diyelim

    sen santralden bina girişine verilen kabloyu direk eve mi ulaştırdın kardeş anlamadım tam olarak. iyi de bunu biz nasıl yapacağız, pek anlamam o işlerden.
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    şöyle kardeşim, her binada genelde "telefon kutusu" olarak bilinen bir krone vardır, hatta üzerinde türktelekom yazar. bu kutu türktelekomun saha dolabına/santraline bağlıdır. ayrıca yine bu kutunun yanında binadaki tüm dairelere dağılan telefon kablosu tesisatı vardır. telefon hattı, adsl/vdsl için hat başvurusu yaptığında telekom buradan 1 adet port'a bir çift kablo bağlar ve ucuna etiket koyar, etikette genelde telefon numarası ve sahibinin ismi yazar. bu kabloyu apartmanın tesisatı üzerinden senin dairene giden kabloya bağlıyorsun. bu bağlama işlemini, iki kabloyu birleştirip bükerek yaparsan hat kayıplı çalıştığı için yüksek hız alamıyorsun. ama dairene giden kabloyu, direk olarak kroneye çakarsan o zaman ideal bağlantıyı sağlamış oluyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reisssss

    hocam bu türknet her ilde heryerde varmı mesela bizim burda tek türk telekom adsl var türknet alabilirmiyim.

    Hocam Telekom tüm servis sağlıyıcıların ortak alt yapısı, bina girişinde ankestre varsa Turknetdende hizmet alabilirsin.
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    ankastre yok evimiz müstakil yinede alabilirmiyim . yani kablo direkten eve geliyo. türk telekom kullanıyorum. sagolun cevaplarınız için.
  • ttnette iken vodafone un sorgulama sitesinde 51mbit çıkıyordu
    site bir ara kullanıcı adı şifre istiyordu.
    https://siparis.vodafone.net.tr/Query/FiberAvailable
    tekrar aktif olmuş.

    3 haftadır turknetteyim
    telefon numaramla sorgulama yaptığımda 111mbit çıkıyor
     Türknet VDSL Hız Testi ve Sağlayıcı ile ilgili Tecbrübelerim

    telefonda başvurumu alan görevli adsl olarak aldığı için 16mbit ile sürünüyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.