|
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle 2017 yılından beri TurkNet abonesi olduğumu belirtmek isterim. 16 Mbit ADSL ile başladığım aboneliğe 35 Mbps VDSL ve 100 Mbit VDSL olarak devam etmekteyim. 2 yıldır da 100 Mbit tarifesi kullanmaktayım. Bulunmuş olduğum bölgede geçen hafta genel bir arıza gerçekleşmiş (Arıza kaydı açtım ve bir gün internetsiz kaldıktansonra) devrisi gün telekom ekiplerinden bir görevli tarafından arandım ve bana genel arıza olduğunu ve düzeltildiğini söyledi ve interneti kontrol etmemi söyledi. İnterneti kontrol ettiğimde çalıştığını ama hattın SNR değerinin çok düşük olduğunu kendisine söyledim. Bu şeklilde sağlıklı bağlantı kurulamayacağını belirttim ve binamıza kadar kontrol sağlanması gerektiğini söyleyip telefonu kapattı. Ardınmdan TurkNet ten arandım ve onlara da bu durumu belirttim. Fakat sanırım durum fazla ciddiye alınmadı. Hafta sonu hattım 5 dk da bir kopuyordu yani kullanılmaz haldeydi. Onlar da Turktelekom ekiplerine durumu haber verdiklerini hattımın kontrol edeceklerini söylediler ve kim tarafından bilmiyorum 99.999 mbps olan download hızım 79 Mbit e düşürülmüştü. Ben de onlara eski hızımı geri istediğimi söyledim. Bunun aksini kabul etmeyeceğimi söyledim. Her neyse çok fazla uzatmadan devam edeceğim arada çok fazla uğraşmış olmama rağmen dün ekip geldi ve hattı kontrol edip SNR değerimi yükseltti. Suan eskisi gibi 100 Mbit VDSL hızını tam olarak alabiliyorum fakat sonradan fark ettim ki arızadan önce 3 ay boyunca 15 Mbit upload hızı alabiliyorken şimdi upload hızımı 8 Mbit'e düşürmüşler. Hemen Turknet destek'e yazdım fakat kendilerinin yapabilecekleri birşey olmadığını arızadan dolayı altyapının değiştiğini ve hattımın daha yüksek upload hızını kaldıramayacağını tarifenin bu şekilde olduğunu belirtip oyalayıcı hikayelerle beni oyaladılar. Bugün de destek ten mesaj gelmiş ve yapabilecek birşeylerini olmadığını tarifeme uygun upload hızı aldığımı söylemişler ve arıza kaydını kapatacaklarını söylemişler. Bildiğiniz üzere Turktelekom kendi abonelerinin ve altyapısını kullanan abonelerin Upload hızlarını Nisan 2023 tarihinden itibaren yükseltmeye başlamıştı. Benim de 8 Mbit olan upload hızım 15 Mbit olarak değişmişti. Suan hattımın SNR değerleri çok iyi durumda. Değil 8 Mbit , 30-35 Mbit upload hızını rahatlıkla alabilecek durumda. Suan modeme gelen tanımlanmış hızlar Download 99.999 Mbit Upload 8189 Mbit Bunlar geçen hafta arızadan önce Download 99.999 Mbit Upload 15.389 Mbit olarak görünmekte idi. Bunu destekleyici modemden aldığım ekran görüntülerim de var. Bu durumda ne yapabilirim? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt