Şimdi Ara

Türknet - Steam Arkadaş Ağına ve Sitelere Erişim Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir haftadır bazı sitelere ve uygulamalara erişemiyorum. Bunların arasından en etkileyen durum ise Steam'e bağlanmada yaşanan sıkıntılar. DNS sıfırılamaktan tutun, modem resetlemeye kadar her şeyi denedim. Hatta bilgisayara format bile attım. Mobil internet ile bağlanabilirken, Türknet'e geçtiğim anda tüm erişimim kesiliyor. Ne yazık ki, müşteri hizmetleri de her zamanki gibi etkisiz eleman gibi zaman geçiştirmeye çalışıyor.

    Yakınlarda böyle bir sorun yaşayan ya da bir önerisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow in the Dark -- 3 Kasım 2019; 19:51:11 >



  • Durun tahmin edeyim hocam müşteri hizmetleri size tatik ip iteliyeli ay pardon tanımlayalım diyor başka birşey demiyor? :)) Sorun cgn havuzunda. Bir tür firewall tanımlamışlar. Böyle hizmetlere girince veri yolu sapıtıyor ve veri alamıyorsunuz. Ben epic games yardım ile aştım sorunu ama ne yaptılar inanın bir fikrim yok. 5-6 saat mailleştik. CMD'de sürekli kod yazdık öyle çözüldü. Turknet network ekibinin ilgilenmesi lazım ama ilgilenmiyorlar.

    Edit: İmzanızdan İzmirli olduğunuzu varsayıyor ve bunun İzmir cgn havuzuna özel bir durum olduğu tezini ortaya sürüyorum (ben de İzmir'de oturuyorum ve aynı sorunlar yaşandı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 4 Kasım 2019; 3:57:15 >
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum, son 2 gündür yapmadığım kalmadı.
    VPN ile bağlanınca sorun çözülüyor ama bu sefer ping uçuyor.

    1.7km'den VDSL vermeye kalkan bir kurum TurkNet, bunun sonucu paket kaybı yaşadım, hat modumu ADSL2+ alın dedim fakat yapmadılar Bir türlü anlamak istemediler. Facebook grubundan bir yetkili yardımcı oldu yoksa ömür boyu paket kaybıyla yola devam ederdim



    Şimdi ise bu STEAM sorunu çıktı. Bakalım bunun için açtığım kayda nasıl bir saçma cevap verecekler, dört gözle bekliyorum...

    İsterseniz video ile kanıtlayabilirim, belki inanırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RefiUlunay -- 4 Kasım 2019; 13:33:13 >




  • RefiUlunay R kullanıcısına yanıt
    Video ile kanıtlamanıza hiç gerek yok. Yaşadıklarınız o kadar tanıdık ki, acaba fake hesapla girip ben mi yazdım diye kendimden şüphe ettim :D

    Bugün ilk dönüş yapıldı. Genel bir sorun olduğunu belirttiler. Bakalım nasıl sonuçlanacak. Yalnız bu sefer de müşterilerinin çıkarına hareket etmezlerse, paramızla boşu boşuna rezil olmaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Sorunun Ege bölgesinin bazı kesimde çoğunluk gösterdiği söylendi. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
  • Shadow in the Dark kullanıcısına yanıt
    Sorun Ege bölgesinde fakat İstanbul'dan hizmet alıyorum, IP havuzu veya çıkış yaptığım yer İzmir sanırım, tam teknik noktaya hakim değilim. Madem sorun Ege bölgesinde hiç yedekli çalışmıyorlar mı ? Farklı noktaya alsınlar bizi. Nasıl olsa CGN üzerinden hizmet veriyorlar.
  • RefiUlunay R kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu kabul etmiyorlar ki çözüm olarak bizi yedek bağlantı sağlayarak çözüm bulsunlar :D
  • İstanbul'da da sorun var. Çoğu kimse hayat koşuşturmasından yazmaya üşeniyor. Dile getirmiyor. Düzgün hizmet vermedikleri yanlarına kar kalıyor.

    Paramızın karşılığını verin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Hocam sorunu kabul etmiyorlar ki çözüm olarak bizi yedek bağlantı sağlayarak çözüm bulsunlar :D
    Böyle bir sorun nasıl kabul edilmez ? İsterlerse gelsinler eve kendi modemlerini kendi laptoplarını bağlasınlar baksınlar. Durduk yere keyfi mi şikayet kaydı açıyoruz

    Haftada 1 gün tatilim var, ondada evde durayım dedik Steam'e bağlanmıyorum, Netflix desen sürekli donuyor. İşin garibi bunlar olurken Youtube'de tık yok. Nasıl bir düzen anlamadım...

    Bölgemde TurkNet dışında düzgün hız veren firma yok, resmen mahkum olduk iyi mi Çoğu firma 6 Mbps'den yüksek hizmet vermiyor.




  • RefiUlunay R kullanıcısına yanıt
    Ben video ile kanıtladım olan biteni yine de suçu bende arayıp statik ip itelemeye çalıştılar hocam :)
  • Merhaba, öncelikle bu durum ile karşılaştığınız için üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bildiğim kadarıyla Steam'de genel bir sorun yok ancak siz neden bu durum ile karşılaştınız bunu sorgulamamız gerekiyor. Sizinle birlikte bu durum ile karşılaşan diğer kullanıcılarımızdan bana PM atıp durumu tekrar müşteri numaraları ile birlikte iletmelerini rica ediyorum.

    Network operasyon tarafımıza yaşanılan bu durumu kontrol ettireyim. Size daha net geri dönüş yapıp yardımcı olmaya çalışacağım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Konu ile yardım etmeden önce yukarıdaki iddianız hakkında bir sorum olacak. Genel bir sorun hakkında bilginiz olmadığını söylerken, benim yalan beyanda bulunduğumu mu yoksa bana verilen bilginin yanıltıcı olduğunu mu iddia ediyorsunuz? Çünkü şu an elimde resmi olarak bu hatanın genelliğini belirten bir mail ve destek kayıt raporu var. Eğer zaten bu genel sorundan haberiniz yoksa bana yardım edebileceğinizi de düşünmüyorum.

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle genel bir problem var. 2 gündür bu sorun var. İstanbul Turk.Net adına hizmet almaktayım. Sorun tam olarak şöyle hatta Steam açılıyor fakat steamcommunity.com adresine bağlanmıyor. Bu adrese bağlanmamakta oyunlarda problem oluşturuyor. Örneğin CS GO oyununu oynarken sunucu bulmuyor. Bu sorunu şuanlık VPN açıp oyun bulduktan sonra VPN kapatarak çözüyorum. Ama Turk.Net'in bu sorunu çözmesi gerekir.
  • Türknet pişmanlıktır. Ben kurtuldum, siz de kurtulun.

    Hiçbir soruna çözüm bulmazlar, boş laf kalabalığı yaparlar. Yalan söylediklerini ispatlayınca cevap veremezler.

    Çok üzerlerine giderseniz, mesajlarınızı forumdan sildirirler ve size saçma sapan konulardan dolayı forumdan uzaklaştırma verdirirler (neticede forumun reklam vereni konumundalar).
  • Shadow in the Dark kullanıcısına yanıt
    Size yalan beyanda bulunuyorsunuz veya size verilen cevabın hatalı olduğunu söylemiyorum. Yanlış anlamayın lütfen... Sadece forum sitesinde siz yazana kadar bu sorun ile karşılaşan başka kullanıcılarımızın olmadığından bahsetmek istemiştim. Bizim kullanıcılarımızda da epey geniş bir kitle Steam kullanıyor.

    Siz yazdıktan sonra durumu Network operasyon tarafımıza iletmiştim. Siz zaten bu konu ile ilgili sanırım bize bir kayıt bırakmışsınız. Arkadaşlarım da o kayda istinaden hizmetinizi ve karşılaştığınız durumu incelemişler ve bir sorun olduğu fark etmişler. Hızlıca müdahale gerçekleştirip yaşanılan bu durumu çözüme ulaştırmaya çalışacağız. Bende size buradan konu ile alakalı detaylı bilgi vereceğim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Olayı sadece steam sorunu olarak, sığ bir şekilde ele alırsanız tabii ki "siz yazana kadar bu sorun ile karşılaşan başka kullanıcılarımızın olmadığı" yargısına varırsınız oysa ki olay sadece "steam" problemi değil uzak serverdan güncelleme indirmeye çalıştığımızda ya da oyun arayüzü aracılığı ile oyuna bağlandığımızda ortaya çıkıyor. Bunu birçok kez foruma ilettiler ama her zaman olduğu gibi göz ardı ettiniz.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140179073 - 28 Eylül
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140507920 - 24 Ekim
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140516400 - 25 Ekim
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140526043 - 26 Ekim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 5 Kasım 2019; 14:12:5 >




  • şu turknet hakkında her hafta 2 , 3 konu görüyorum bu nasıl bir şirket Allah düşürmesin zararın neresinden dönülürse kar
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi veya diğer kullanıcılarımızı göz ardı ettiğim bir durum yok. Sizinle ne kadar yakından iletişime geçtiğimi ve yaptıklarımı en yakında siz biliyorsunuz. Hatta şu an sizin hizmetiniz Network Operasyon tarafımızda inceleniyor. Sizin hizmetinizle birebir olarak ilgilenen arkadaşıma belirli zaman aralıklarında kopma yaşadığınızı belirtmişsiniz. Onu da inceliyoruz. Sizinle tekrar konu dahilinde iletişime geçeceğiz. Ben tüm durumu kontrol ediyorum. Etmeye devam edeceğim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Böyle söylüyorsunuz ama bir önceki gönderide koyduğum linkler ortada. Hiçbirine dönülmemiş ve bunlar sadece küçük bir kısmı. O kadar birikti ve daha anca ilginizi çekebildim ki sağolsun network'deki arkadaş çalışıyor birkaç gündür. Yine de YAPA sorununu çözebilmiş değiliz. Bana şizofren muamelesi yapıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi salak yerine koymaya çalışıyorlar. Her ne kadar sizle ya da Enbiya Beyle görüşsem de görüşmeler bir noktadan sonra mhtlerinize düşüyor (Koray Bey gibi) böyle olunca sizinle sağlıklı yürüyen dialoğumuz mhtlerinizin süreci bombalaması ile son buluyor. Olumlu başlayan süreç yerlerde sona eriyor...
  • hoppacuppa1 H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tek çare bu. Ben de Dota oyun araken mobil internetle bağlanıyorum, ping yüzünden oyun içinde Türknet'e geçiyorum. Ancak bu çözüm arakadaşlarla oynarken bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor, "bekleyin, durun, bir saniye" demekten oyun zevki kalmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.