Şimdi Ara

Turknet iyisiyle kötüsüyle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
2
Favori
4.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yalon Y kullanıcısına yanıt

    https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula//


    Şuradan bakabilirsiniz isterseniz pm den yardımcı olayım size ben her ayrıntısıyla. Yardım edeyim yani.

  • Yalon Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon işlemleriniz tamamlandığında santral mesafenizi görebiliriz. Benimle iletişime geçmeniz durumunda size bilgi vereceğim.
  • @TurkNetDestek işyerindeki benim üzerime kayıtlı aboneliğim ile davet kodu paylaşarak evde de kendi adıma abone olsam indirim kazanabilir miyim?

  • hsndnc kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet davet kodunu paylaşarak abonelik başlatabilirsiniz.
  • İyisi yok, kötüsü çok .


    Piyasada bir dolu taahütsüz alsat yapan ufak operatör varken bulaşılmaz.

  • Selam,


    Ben de bu konuda bir başlık açmayı düşünüyordum. Madem açılmış, bunun içine yazayım dedim.


    2017 Ekim'den bu yana TurkNet kullanıyorum. İlk oturduğum yerde, bina içi tesisat korkunç kötüydü. Türk Telekom'da da sorun yaşıyordum. TurkNet'e geçtim, iyi günlerde ADSL altyapısıyla 8Mbit alabiliyordum. Sonra bir başka binaya taşındım. Orada tesisat iyiydi. VDSL2 ile 35Mbit aldım. (Hızı 33Mbit olarak alıyordum.) Sonra 100Mbit'e yükselttim. Ancak hız hiçbir zaman 100 olmadı, hep 80Mbit olarak kaldı. Türk Telekom altyapısını kullanan yerlerde maalesef böyle bir sorun var ve VDSL2, 100Mbit yapılmıyor.


    Geçen zaman içinde yakın çevremden üç dört kişiyi daha TurkNet'e geçirdim. Özellikle hâlihazırda Türk Telekom fiber hattı olanlar, inanılmaz mutlu oldu.


    Olabildiğince tarafsız bakarsam:


    Artı Yönleri

    - TurkNet fiyatları gerçekten uygun ve taahhüt istemiyor. Alabileceğiniz maksimum hızı veriyorlar. Sadece download değil, upload konusunda da, hızları tatmin edici.

    - VDSL2 için sattıkları modemi (VMG8623-T50B) başarılı buluyorum. Güzel çalışan, kablosuz çekimi iyi bir modem. Gerçi fiber bağlantınız varsa, modem satın almanıza gerek yok.

    - 10₺ farkla, sabit hat bağlatıyorsunuz. (Eskiden daha da güzeldi, bedavaydı. Ama yine de fiyat uygun.)

    - Yaklaşımlarını ve şartlarını daha dürüst buluyorum. Satır arasında gizli bir şeyler, henüz başıma gelmedi. Cayma bedelleri nedeniyle fahiş faturalar çıkmadı. Biz taahhütsüz demiştik ama iptal edemezsiniz, yoksa sorun çıkar falan da olmadı.


    Eski Yönleri

    - İlk aktivasyon veya geçiş süreci çok çileli olabiliyor. Eksik evrak, adres hatası vb. konular başıma geldi. Adres hatası yüzünden 1.5-2 ay uğraştım, çözüm üretemeyince, Türk Telekom santraline gidip, altyapı müdürüyle görüşmek istedim. Bu şekilde problemi hallettim ve bağlantıyı sağladım. Ama gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oldu. Daha sonra bir yakınımı abone yaparken, eksik evrak var diye 2 hafta uğraştık. Bu da can sıkıcıydı.

    - Nazar değmesin çoğu zaman bir problem yok. Ama problem çıkarsa, diğer operatörlerdeki gibi bir destek olmadığını açık açık söyleyeyim. Kendinizi yalnız ve çaresiz hissedeceğiniz durumlar olacak, hazır olun 😀


    TurkNet'i kimler tercih etmeli?

    Biraz bilgisayar okur yazarlığınız varsa, kesinlikle değerlendirin. Bu fiyata, taahhütsüz olarak eşnelik bir hizmet almanız çok zor. Aynı zamanda oturduğunuz binanın altyapısı da önemli. Eğer yeni bir binaysa, düzgün kablolar varsa, daha şanslısınız. Ayrıca sabırlı olmanız da önemli.

    TurkNet'i kimler tercih ETMEMELİ?

    Daha çok para veririm ama aradığımda ulaşabileceğim birileri olsun istiyorsanız, TurkNet size göre değil.

    Altyapısal bir sorununuz varsa ve en geç 1-2 gün içinde bir saha ekibi gelsin diyorsanız, yine TurkNet aradığınızı veremeyebilir. Peki sürekli problem çıkıyor mu? Tabii ki hayır. 4 yıldır yaşadığım problemler oldu mu, oldu. Ama stabil duruma ulaştıktan sonra, pek canım sıkılmadı.


    Neyin değişmesini isterdim?

    - Aradığımda birilerine ulaşmayı demeyeceğim. Bu gerçekçi bir beklenti olmaz. Ancak OIM üstünden daha seri cevap dönülmesini isterdim.

    - Türk Telekom üstünden VDSL2 altyapısı veriliyorsa, DSLAM kilidi konuyor ve 100Mbit alınacak hız, 80Mbit ile sınırlı kalıyor. Bununla ilgili çağrı açarsanız da, altyapınız bu kadar destekliyor diyorlar. (100Mbit'e çıkmayı başaranları biliyorum.) Burada farklı bir şeyler olsa güzel olurdu.

    - Fiber altyapının yaygınlaşması çok iyi olurdu.


    Bir de şunu belirtmek isterim. Bazen TurkNet çok ağır eleştiriliyor. Hatta zaman zaman ben de artık bunalıp, eleştirmişimdir. Yine de sundukları hizmeti çok değerli buluyorum. Onlar sayesinde, müşteri lehine daha rekabetçi bir pazar var.


    Teşekkürler,





  • Çok teşekkür ederim. Santrale olan tahmini uzaklığım 124 Metre. Sizce iyi bir mesafemi ? Altyapımın desteklediği maximum hız 79 MBPS.

  • fbbergen F kullanıcısına yanıt

    Sanırım TürkNet ile kötü bir deneyim yaşamışsınız. Bunu benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

  • ccebi C kullanıcısına yanıt

    Çok güzel açıklamışsınız. TürkNet'e geçmeyi düşünen olan biri olursa bu yazdıklarınızı okursa kendisi için çok faydalı olur. Cevabınızı sabitleme gibi bir şansım olsa sabitlerdim de konuyu görenler direk mesajınızı görebilsin. 6 Aydır dedemler TürkNet kullanıyor ama onların altyapısal sıkınıtı olmadığından dolayı iyi bir hizmet alıyordu bende bi ikilimde kaldım acaba sorun yaşar mıyım diye. Tekrardan çok saol

  • ccebi C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, artı ve eksi bulduğunuz yönleriyle değerlendirmenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yaptığınız geri bildirimler bizim için çok önemli. İyi günler dilerim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Mesajlarıma neden geç cevap veriliyor sizin attığınız mesajlara ben hemen cevap veriyorum.
  • Merhaba, sırasıyla kontrol ederek dönüş yapıyorum. Bu sebeple siz yanıt verdiğinizde hemen anlık olarak dönüş yapamıyorum.
  • Yalon Y kullanıcısına yanıt

    İki adet.


    2018de bulunduğum adreste sadece DSL altyapısı vardı. Bu arkadaşlara güvenip o dönemde sattıkları Asus modemi ve evde kurulum hizmetini satın aldım. Ben ödeme yapıp evrakları yolladıktan sonra modeme 50 lira zam yaptılar, ne hikmetse o modem iki hafta bir türlü kargolanmadı. Pes edip iptal ettim kendim tplink bir modem aldım. Evde kurulum hizmetini o dönem internet sitesinde modeminize kadar kablo çekiyoruz diye satıyorlardı. Evde kurulum ekibi geldi, duvardan sarkan 5 cm rj11 kabloya modemi bağlayıp gittiler. Modemle bağlantıyı sağlamış taahhüt edilen hizmeti vermişler. Koca modem 5 cm kablonun ucunda duvarda sallanıyor keşke faturası olsaydı. İade talebimi ciddiye bile almadılar. 3 ay sabredip oris telekoma taşıdım tövbe ettim. Akşamları hız düşüşü yaşadım,ping artışı yaşadım. İnternet de kötüydü.



    2020'de Ankara'dan Niğdeye taşındım görev gereği. Bulunduğum yerde Turk Telekom Fiber altyapı vardı. Netspeed Turk Telekom Turk.Net vardı alternatiflere bakarken en ucuz bu arkadaşlar geldi yine. Başvurmak gibi bir hatada bulundum. Satış ekibi müthiş agresif, sizi arayıp duruyorlar hemen satalım bağlayalım vs vs. Buna da kandım. Başvurunun ertesi günü Turk Telekom ekibi geldi. ZTE modemle kurulumu yaptı. Tüm ışıklar yandı arkadaşı uğurladık ama internet yok. Artık abone olup imza attığınız için, yani bağlanmış müşteri olduğunuz için müşteri hizmetlerine ulaşma hakkınızı kaybettiniz. OIM denen garabetten ilgileniyorum, teknik ekibe ilettim, gerekli yere ilettim, saha ekibine ilettim diye diye oyaladılar 4 gün internetsiz ve çözümsüz kaldık. 4 günün sonunda IP alamıyormuş modem dediklerinde iptal dilekçesini çektim. Burada aylarca bağlanamayan arkadaşlar var.Bağlantı olmadığı için fatura çıkarmıyoruz diye mesaj attılar. Ulan haksızlık mı ettik dedim. 3 ay sonra teslim aldıkları modem için yollamadınız fatura edicez diye sms ve fatura atarak tekrar hayatıma girdiler.



    Turknet müşteri robotlarının ve referans kodlu dilencilerinin çok sevdiği bir bahane vardır. TTnet sorun çıkarıyor. Çıkarmıyor efendim. Niğdede ev tutana kadar 6 ay kaldığım bir rezidansa ttnet fiber altyapıya netspeed bağlatmıştım. Yine ertesi gün bağlanmış çat diye aktive olmuş sorunsuz da kullanmıştım. Arıza var dediğim gün 2 saat sonra TT ekiplerini kapıma getiriyordu netspeed.


    Piyasada TT,superonline gibi taahüt manyağı ve yüksek fiyatlı düşük hızlı iki dev varken AKKyi kaldıran taahhütü kaldıran turk.net cazipti. Ama şu anda Oris,Netspeed,Gıbır,RüzgarNet,Comnet uzar gider her yer böyle taahütsüz ucuz ufak operatör doldu. Aklı olan turk.nete bulaşmaz.


    Bu forumda turk.net övenlerin profillerine bakarsanız hepsinin referans kodu paylaşan bedava internet meraklısı olduğunu görürsünüz. Hızı düşüyor müşüyor ama aylarca bedava kullansam ben de överdim herhalde. Allahtan korkarım gerçi övmem, o adamın yaşayacağı sıkıntının vebali bana.





  • fbbergen F kullanıcısına yanıt

    Çok güzel bir cevap yazmışsınız. Zaten alternatiflere bakınca bende Comnet ve Gıbırnete bakmayada başladım ama hala karar veremedim önümde daha 15 gün var. Hayırlısı olsun inşallah

  • Yalon Y kullanıcısına yanıt

    Comnet F/P duruyor bayağı. Kendi yurtdışı çıkışları da var köklü bir datacenter firması. şu anda bağlatacak olsam onu tercih ederim.


    Gıbır da güzel. Turk.net dışında her şey güzel.


    Eşim Tivibu istiyor diye Turk Telekom bağlattım. Aylık 140 lira veriyorum tivibu artı 100 mbps fibere. Turk Telekom bağlatanlara enayi gözüyle bakardım netspeed falan dururken. Hiçbir şey bedava değil onu gördüm, aradaki farkı verince çok profesyonel bir ekip oluyor karşınızda, ciddiyetle çalışıyorlar.


    Turk.net satıcısı en yüksek hız bizde en düşük ping bizde fiber en güzeli özgür iletişim taahhüt yok hobaaa uçuyoruz laf kalabalığı yaptı durdu.


    TTnet satıcısı 2 saat alacağım indirimi, taahhütü, bozmada ne isteneceğini, tivibu için en az hd özellikli televizyon gerektiğine kadar anlattı. IPTV mi tivibu uydu mu dedim iptv olduğunu, 16 mbps altında kendine ait hattı olduğunu,benim hızımda kendi bandwithimi kullanacağına kadar dürüst bir şekilde anlattı.


    Ha zaten bu ucuz internetler biraz da kendi işini görebilen bu konuda bilgili power userlara hitap ediyor ama, turk.net apayrı bir şey. Alenen insanla dalga geçmek,kelime oyunları yapmak,yalan söylemek.


    Son bir çakallıkları ile bitirelim. BTK mevzuatı gereği yıl içi ilk gecikmiş faturada açma kapama bedeli yansıtmak yasak. Turk.Net'de ilk fatura kaçınca insanlık halidir bu seferlik yansıtmadık tarzı bir mesaj atılıyor kendileri ihsan etmiş gönüllerinden kopmuş gibi.





  • fbbergen F kullanıcısına yanıt

    Ya işte kafam çok karışık. Türkneti iyi şekilde kullananlarda var kötü şekilde kullananlarda var. Dedemler türknet kullanıyor onlarda bir problem yok bazen nadir şekilde oluyor. Ama baktığımız zaman kötü şekilde kullananlarda var. Comnet de sağlam bir firma hem 120+ peering leri var. Şuan en f/p olan onlar gibi gözüküyor bende zaten şuanda Comnet'den almaya yöneldim. Umarım güzel olur.

    Gıbırnet'i de bilemiyorum ya onları da biraz araştırdım ama niye ucuz onu anlamadım. İnternet hizmetleri iyi gibi duruyor ama bunun arkası nasıl müşteriye verilen destek nasıl ? bunları bilemiyorum. Sizlerden ricam Turknet kullananlar Turknet deki hız testini gıbırnet kullanan gıbırnet hız testini Comnet kullanan Comnet hız testini atabilir mi ? Hem ben hem de başkaları aydınlanır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalon

    Ya işte kafam çok karışık. Türkneti iyi şekilde kullananlarda var kötü şekilde kullananlarda var. Dedemler türknet kullanıyor onlarda bir problem yok bazen nadir şekilde oluyor. Ama baktığımız zaman kötü şekilde kullananlarda var. Comnet de sağlam bir firma hem 120+ peering leri var. Şuan en f/p olan onlar gibi gözüküyor bende zaten şuanda Comnet'den almaya yöneldim. Umarım güzel olur.

    Gıbırnet'i de bilemiyorum ya onları da biraz araştırdım ama niye ucuz onu anlamadım. İnternet hizmetleri iyi gibi duruyor ama bunun arkası nasıl müşteriye verilen destek nasıl ? bunları bilemiyorum. Sizlerden ricam Turknet kullananlar Turknet deki hız testini gıbırnet kullanan gıbırnet hız testini Comnet kullanan Comnet hız testini atabilir mi ? Hem ben hem de başkaları aydınlanır.

    Ben 1 senedir ufak tefek problemler haricinde sorunsuzdum. Fakat nolduysa 2 haftadır akşamları yurtdışı değerlerim yerlerde. Bu da ne oyun oynatıyor ne bişey izletiyor. Arkadaşlarla iletişime geçtim bakalım düzelecek diye umud ediyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccebi

    Selam,


    Ben de bu konuda bir başlık açmayı düşünüyordum. Madem açılmış, bunun içine yazayım dedim.


    2017 Ekim'den bu yana TurkNet kullanıyorum. İlk oturduğum yerde, bina içi tesisat korkunç kötüydü. Türk Telekom'da da sorun yaşıyordum. TurkNet'e geçtim, iyi günlerde ADSL altyapısıyla 8Mbit alabiliyordum. Sonra bir başka binaya taşındım. Orada tesisat iyiydi. VDSL2 ile 35Mbit aldım. (Hızı 33Mbit olarak alıyordum.) Sonra 100Mbit'e yükselttim. Ancak hız hiçbir zaman 100 olmadı, hep 80Mbit olarak kaldı. Türk Telekom altyapısını kullanan yerlerde maalesef böyle bir sorun var ve VDSL2, 100Mbit yapılmıyor.


    Geçen zaman içinde yakın çevremden üç dört kişiyi daha TurkNet'e geçirdim. Özellikle hâlihazırda Türk Telekom fiber hattı olanlar, inanılmaz mutlu oldu.


    Olabildiğince tarafsız bakarsam:


    Artı Yönleri

    - TurkNet fiyatları gerçekten uygun ve taahhüt istemiyor. Alabileceğiniz maksimum hızı veriyorlar. Sadece download değil, upload konusunda da, hızları tatmin edici.

    - VDSL2 için sattıkları modemi (VMG8623-T50B) başarılı buluyorum. Güzel çalışan, kablosuz çekimi iyi bir modem. Gerçi fiber bağlantınız varsa, modem satın almanıza gerek yok.

    - 10₺ farkla, sabit hat bağlatıyorsunuz. (Eskiden daha da güzeldi, bedavaydı. Ama yine de fiyat uygun.)

    - Yaklaşımlarını ve şartlarını daha dürüst buluyorum. Satır arasında gizli bir şeyler, henüz başıma gelmedi. Cayma bedelleri nedeniyle fahiş faturalar çıkmadı. Biz taahhütsüz demiştik ama iptal edemezsiniz, yoksa sorun çıkar falan da olmadı.


    Eski Yönleri

    - İlk aktivasyon veya geçiş süreci çok çileli olabiliyor. Eksik evrak, adres hatası vb. konular başıma geldi. Adres hatası yüzünden 1.5-2 ay uğraştım, çözüm üretemeyince, Türk Telekom santraline gidip, altyapı müdürüyle görüşmek istedim. Bu şekilde problemi hallettim ve bağlantıyı sağladım. Ama gerçekten çok yıpratıcı bir süreç oldu. Daha sonra bir yakınımı abone yaparken, eksik evrak var diye 2 hafta uğraştık. Bu da can sıkıcıydı.

    - Nazar değmesin çoğu zaman bir problem yok. Ama problem çıkarsa, diğer operatörlerdeki gibi bir destek olmadığını açık açık söyleyeyim. Kendinizi yalnız ve çaresiz hissedeceğiniz durumlar olacak, hazır olun 😀


    TurkNet'i kimler tercih etmeli?

    Biraz bilgisayar okur yazarlığınız varsa, kesinlikle değerlendirin. Bu fiyata, taahhütsüz olarak eşnelik bir hizmet almanız çok zor. Aynı zamanda oturduğunuz binanın altyapısı da önemli. Eğer yeni bir binaysa, düzgün kablolar varsa, daha şanslısınız. Ayrıca sabırlı olmanız da önemli.

    TurkNet'i kimler tercih ETMEMELİ?

    Daha çok para veririm ama aradığımda ulaşabileceğim birileri olsun istiyorsanız, TurkNet size göre değil.

    Altyapısal bir sorununuz varsa ve en geç 1-2 gün içinde bir saha ekibi gelsin diyorsanız, yine TurkNet aradığınızı veremeyebilir. Peki sürekli problem çıkıyor mu? Tabii ki hayır. 4 yıldır yaşadığım problemler oldu mu, oldu. Ama stabil duruma ulaştıktan sonra, pek canım sıkılmadı.


    Neyin değişmesini isterdim?

    - Aradığımda birilerine ulaşmayı demeyeceğim. Bu gerçekçi bir beklenti olmaz. Ancak OIM üstünden daha seri cevap dönülmesini isterdim.

    - Türk Telekom üstünden VDSL2 altyapısı veriliyorsa, DSLAM kilidi konuyor ve 100Mbit alınacak hız, 80Mbit ile sınırlı kalıyor. Bununla ilgili çağrı açarsanız da, altyapınız bu kadar destekliyor diyorlar. (100Mbit'e çıkmayı başaranları biliyorum.) Burada farklı bir şeyler olsa güzel olurdu.

    - Fiber altyapının yaygınlaşması çok iyi olurdu.


    Bir de şunu belirtmek isterim. Bazen TurkNet çok ağır eleştiriliyor. Hatta zaman zaman ben de artık bunalıp, eleştirmişimdir. Yine de sundukları hizmeti çok değerli buluyorum. Onlar sayesinde, müşteri lehine daha rekabetçi bir pazar var.


    Teşekkürler,

    Birebir aynı fikirdeyim ve şu ana kadar genel anlamda 1 senedir de memnunum. Fakat 2 haftadır başlayan yurtdışı çıkış sıkıntıları var. Şu an çözmeye çalışıyolar ama eğer yapamıyoruz olmuyor derlerse maalesef tek yok çıkış gibi.


    Umarım çözerler





  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    umarım sorunun çözülür bende bu tür şikayetlerden dolayı kararımı biraz değiştirmeye başladım. Dediğim gibi dedemlerde bir sıkıntı gözükmedi fakat bu bende sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez. Comnet datacenter şuanda bana çok mantıklı geliyor. Ve comnet dataccenter da bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü kendileri çok sağlam bir firma. Şuanda aklımda 3 alternatif var

    Turknet, Gıbırtnet, Comnet


    Turknet: Altyapıma Özgür İletişim 35 Mb paketini sundular 85 Tl ye. Altyapımım maximum desteklenen hızına göre de 75 MB tarife önerdiler. 95 TL ye.


    Gıbırnet: 85 Tl ye 100Mbps İnternet önerdiler. Ama altyapı hızım max 79 mbps. Upluod 8 Mb


    Comnet Tek Paket. 99 Tl ye 100MB.


    Aralarında ki en fiyatına göre mantıklısı Gıbırnet fakat gıbırnet de müşteri desteği var mı ? herhangi bir sıkıntım olduğunda ne yapacağım. Ve ping değerleri ne durumda ? Comnet pahalı duruyor fakat en sağlam olanları da o 120+ peering leri var ping değerlerinin oldukça düşük olacak gibi duruyor.





  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    Umarım sorunun çözülür.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.