Şimdi Ara

TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlığı, yaşadığım sorun bir türlü çözüme ulaşmayacak gibi gözüktüğü için ve diğer kullanıcıları bilgilendirmek için açıyorum.

    Üç senedir oldukça memnun bir şekilde TurkNet kullanmaktaydım, ufak tefek sorunlar dışında hiçbir problemim olmadı. Fakat taşındığım için başlattığım nakil işlemleri sonrası yaşadığım tecrübe bunun tam tersiydi.

    5 Ağustos tarihinde başlattığım nakil işlemleri için 6 Ağustos tarihinde nakil işlemlerinin tamamlandığı ve faturalandırılmaya başladığıma dair bir mesaj aldım.

    6 Ağustos ve 7 Ağustos tarihlerinde 24 saat içinde ekiplerin kurulum yapacağına dair mesajlar aldım fakat bu gerçekleşmedi. Kurulum için ancak 16 Ağustos tarihinde bir çalışan geldi, bu süreçte elbette faturalandırıldım kullanmadığım hizmetler için. Gelen çalışan, daha TürkNet tarafından sinyal verilmediğini ve aynı zamanda bir elektrikçi çağırmam gerektiğini, 'kısa devre gelmediğini' söyledi.

    17 Ağustos tarihinde elektrikçi çağırdım, bağlantı halledildi (evde Cat6 kablo kullanılmakta) ve Türk Telekom dolap bağlantısını yaptı, internet bağlantım tamamlandı. Fakat şaka gibi bir hız almaktayım, 2-3Mbps arası değişiyor. (Aboneliğim 75Mbps VDSL aboneliği, yeni adreste TürkNet 50Mbps alabileceğimi söylüyordu, diğer TürkTelekom altyapısı kullanan sağlayıcılar ise 75Mbps alabileceğimi.)

    18 Ağustos tarihinde destek kaydıma '48 saat içerisinde arızanızı çözeceğiz ya da size problemin ne olduğunu, nasıl çözebileceğimizi, varsa sizin yapmanız gerekenleri Online İşlemler Yardım Merkezinden bildireceğiz.' diyen bir mesaj geldi ve bu 48 saat içinde gerçekleşmedi, hatta halen gerçekleşmedi.

    Buna ek olarak TurkNet Donanımhaber hesabının, 'Merhaba, arızanızı 18.08.2020 tarihinde alarak saha ekiplerine ilettik. Arıza çözüm süreci 3 iş günüdür. Bu süre içerisinde gerekli çalışmaları yaparak bilgi vereceğiz' demesine rağmen üç iş gününde yine sorunun çözülmediğini görüyoruz.

    23 Ağustos tarihinde ise TurkNet 'hattımda kopma sorunu yaşamadığımı tespit ettikleri' üzerine destek kaydımı kapatmış. Ve bu süreçte halen faturalandırılıyorum.

    Artık bu sorunun çözüleceğine inanmıyorum, TurkNet'e geçiş yapmak isteyen veya nakil işlemlerine başlamak isteyen kullanıcıların belki fikri değişir bu konuyu görünce. İnternetten çalışan biri olarak çok ciddi anlamda mağdur oldum, bir pandeminin ortasında bunu başardığı için TurkNet ekibini tebrik ediyorum.

    TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]

    TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]

    Edit:

    23 Ağustos'ta saat 12.59'da TurkNet tarafından arandım ve görüştüğüm TurkNet çalışanı, yaşadığım sorun hakkında 24 saat içinde nihai bir durum bildirileceğini söyledi. Neredeyse 24 saat oldu fakat yaşadığım probleme dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

    Bunun yerine, 'IP ALAMIYORUM' şeklinde bir iş emri verilmiş Türk Telekom'a, TurkNet çalışanı modem kurulumu yapmamı söylüyor. Görünen o ki haftalardır boşuna hat değerlerimi atıyorum, boşuna derdimi anlatıyorum. Modem kurulumu yapmasam bu hat değerlerini nasıl göreyim? Çalışanlarınız nasıl bir eğitimden geçiyor çok merak ediyorum.

    26 Ağustos tarihinde 'Telekom ekiplerinden alınan bilgiye göre arızanın altyapı kaynaklı olmadığı, iç tesisattaki bir noktadan kaynaklandığı' söylendi ve 27 Ağustos tarihinde bir TurkNet çalışanı iç tesisat kontrolü için evime geldi. Gelen çalışan, apartman girişinden 2Mbps aldığımı, iç tesisat ile alakalı bir durum olmadığını belirtti.

    2 Eylül tarihinde saat sabah 9.30'a randevu alındığını ve Türk Telekom ile birlikte ortak çalışma yapılacağı, gelişmelerin paylaşılacağı söylendi tarafıma fakat ne gelen biri oldu, ne de iletişime geçen biri.

    4 Eylül tarihinde eve gelen TurkNet çalışanı iç tesisattan olmayan problemin düzeldiğini, bu sefer cidden iç tesisatta sıkıntı olduğunu söyledi ve kısa süreli bir çalışma sonrasında problemim giderildi.

    5 Eylül itibarı ile hızım tekrardan 2Mbps'e düştü. Birkaç saat sonra tekrar düzeldi ve şu anda sorun yaşamamaktayım.

    TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]

    TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomguy -- 7 Eylül 2020; 20:6:22 >







  • Çok güzel bildin, ismi lazım değile birde biz destek olmayalım adını verip!!!!
    Lafa geldimi en iyi bilen o en iyisi o, herkesi eleştirecek ama ibre ona döndüğü zaman ağlayacak. Sonra donuk donuk ekrana bakıcak ben ne yaptım bundan sanane o şu bu onlar bunlar!!!!
    Ne desek boş puta tapar gibi seven velet kesimi var. Almışlar arkalarına boğazından her geçen lokma onların sayesinde ne yaptın içerik ürettin. Oyuncu koltuğuna kıçını koy sabahlara kadar yayın yap önüne gelene küfürler yağdır eleştir oyun oyna yat sabah bi bakmışın Twitch Youtube vs. Hesabına 10.000 TL. Sonra ne oldu TurkNet internetim onlar kurdu çok iyi. Hızın kaç abi bilmiyorumki onlar gelip halletti evde ben hiçbirşeye karışmadım. Ama sorsan TurkNet Mükemmel Über Süper Ordinaryüs internet.
    Yahu Arkadaş Beyoğlunun Göbeğinde oturuyorum İstanbu/Beyoğlu beni bilen bilir forumda profilimde açık çekinmem vermekte,Turknet o şu bu hangi servis sağlıyıcı varsa Allah Bin Türlü Belasını versin. Aldığım hız ADSL 10mbit. Yıl olmuş 17151616171 hala daha 10mbit İnternetim var. Ama dombiliye özel hat çekerler, Bişey olduğu zamanda Alt Yapı Türk Telekom deniyor evet Alt Yapı Türk Telekom ama Dombiliye gelince Alt Yapı Üst Yapı yok, Aga’ya imkan yaratılıp server kuruluyor. Çünkü niye sen sıradansın olm o Yayıncı biz kimiz!!!!!
    Yayıncılara sponsor ol en iyi hizmeti sağla evlerine İnternet Ağı Server kur (Resmen böyle, bir yayıncı var ismi lazım değil Evini tanıtırken TurkNet geldi herşeyi yaptı Sever kurdular sanki dedi, değişik değişik cihazlar var sırf internet ile alakalı gerçekten server kurmuş gibiler) ondan sonra vatandaşa gelince hizmet sıfır, malını pazarlamasını çok iyi biliyorsun reklamını da çok iyi yapıyorsun fakat ceremesini gerçek kullanıcı çekiyor.
    O yayıncılarda yayınlarında öve öve bitirtmiyorlar!!!
  • Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Hattınızı kontrol ettiğimde destek kaydı sistem tarafından kapatılmış ancak bu konuda teknik arkadaşıma bilgi verdim. Kendisi hız profiliniz ile ilgili kontrolleri yaparak size dönüş sağlayacak.
  • Sıkıntı var değerlerinizde ulaşulabilir hızlarınız yanlış.Oda yetmiyor hızınız nasıl 2 mbit onuda anlamış değilim modemi güncelleyin ve sorun devam ederse ya kablodandır yada Türknetin Telekomdan kiraladığı dandik porttadır.Normalde hızınızın daha yüksek bir hız olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Sıkıntı var değerlerinizde ulaşulabilir hızlarınız yanlış.Oda yetmiyor hızınız nasıl 2 mbit onuda anlamış değilim modemi güncelleyin ve sorun devam ederse ya kablodandır yada Türknetin Telekomdan kiraladığı dandik porttadır.Normalde hızınızın daha yüksek bir hız olması lazım.
    Evet, ben de anlam çıkaramadım. Modem güncel zaten, önceki adresimde 75 Mbps alabiliyordum.
  • doomguy kullanıcısına yanıt
    Düzelmezse geçersiniz Türktelekoma care sadece orada.
  • netspeed

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Hattınızı kontrol ettiğimde destek kaydı sistem tarafından kapatılmış ancak bu konuda teknik arkadaşıma bilgi verdim. Kendisi hız profiliniz ile ilgili kontrolleri yaparak size dönüş sağlayacak.
    Çalışanlarınız sanırım yaşadadığım problemi anlamıyor. Haftalardır 2-3Mbps hız aldığımı, hat değerlerimi gösteriyorum. Siz ise gidip 'IP ALAMIYORUM' şeklinde iş emri iletiyorsunuz Türk Telekom'a. Ciddi misiniz?

    Şimdi de modem kurulumu yapmamı söylüyorsunuz, anlaşılan ben derdimi boşuna anlatmaya çalışıyorum haftalardır.

    TurkNet İle 2Mbps İnternet Keyfi [ÇÖZÜLDÜ]




  • doomguy kullanıcısına yanıt
    skurmus S kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili bir şey yazmıştım, yönetim silmiş sağolsun.

    Ayrıca umarım kullanıcı bilgilerini ifşa etmemeyi öğrenmişsinizdir sevgili TurkNet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Olay ne hocam merak ettim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt
    Efenim destek hesabını birkaç seferdir uyarıyorum. İş emirlerinin referans numaralarını ısrarla açıktan atıyorlar. Yine aynısını yapmışlar.
    Bende hem "IP ALAMIYORUM" türünde kayıt açmalarının hatalı olduğunu, hemde hangi bilgilerin ifşa edildiğini yazdım.

    Sansürlü bir şekilde yazdıklarım: Devre no, gsm, il/ilçe, arıza durumu, arıza türü, müşteri ad soyad... Fazla da bir şey yazmadım. Ve not ettim, dikkatsizliğiniz neye sebep oluyor insanlar görsün diye. Sonuç olarak yönetim ikimizin de mesajlarını silmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara Mamak’a bağlatmayı düşünüyorum Türkneti şimdi tereddüte düştüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doomguy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızın online olduğunu, hız problemi yaşadığınızı ve hattınızın bu şekilde kontrol edilmesi için bildirimde bulundum. Teknik uzmanımız hız profilinizde yaşadığınız sorun için size dönüş yapacak.
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Evet bu olayı bende farkettim. İş emri Arıza ID lerinin burada paylaşılması hiç doğru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt
    Bizim berat diye bir arkadaş var, ona anlatır gibi anlattım. Artık dikkatli olurlar sanırım
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yapmışsınız hocam . Umarım mevzu anlaşılmıştır ve tekrarı yaşanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benzer problem bende de vardı. İlk bağlantı için başvurduğumda alt yapımın 16 mbps yi desteklediğini bunun üstünü alamayacağımı söylediler. Zaten evimde 2.internet olacağından (eşim kullanacağından) çok umursamadım aldım. Gel zaman git zaman sorunsuz hız testlerinde 16 ya yakın değerler aldım 14 mbps hiç görmedim desem yeridir. Bir gün bir anda hızım 2-3 mbps lerde gezdi durdu internet 2 ay boyunca 3-4 tane arıza kaydı açtırdım. 2 kez turk telekom ekipleri gelip kutuya baktılar sorun yok iç hat sorunu deyip amiyane tabirle salladılar. İşin garibi evimde 2 internet kullanıyordum (turknet, turktelekom) birinde sorun yok 6-7 ay kullanmışım ne hikmetse sen bak şu işe bir anda söylediklerine göre turknet bağlantısının bulunduğu iç hatta sorun çıkıverdi. Birde demezler mi 99 tl + malzeme ücreti verin iç hattınızı yenileyelim. Şaka sanırsın 20 senedir internet kullanıyorum şu ülkede 10 ayrı evde internet kullandım arkadaş 1 kez iç hattımda sorun olmadı da turknete denk geldim vay arkadaş! Sonra biraz araştırdım meğer benim durumumda birçok insanın olduğunu gördüm forumlarda belli zaman sorunsuz kullanıyor insanlar bir zaman sonra hızlar 2 ye 3 e düşüyor ilginç. Sonrasında kapattırmak için başvuruda bulunduğumda görüştüğüm müşteri hizmetleri hattı kapatmamak için ikna çabasında bulundu. Hattımın yine ne hikmetse 50 mbps yi desteklediğini ama kabul edersem 35 mbps yi tanımlayabileceklerini söylediler. Uzatmayayım işin sonunda turknet i kapattırdım ve bir daha da asla bulaşmam kimseninde bulaşmasını istemem. Aman uzak durun!




  • benimde aynısı oldu ne işler dönüyor bunlarda anlamıyorum 9 mb hız alıyordum sonra 2 mb hıza düştü sonra yolladıkları ekipten biri kutuyu kurcaladıktan sonra internetim kesildi hala yok ve hat kablomun üzerinde başka bir kişinin ismi etiketlenmiş :S türk telekomunda ayrı bir piçliği var ortada ! kasti olarak türk telekom sorun yaratıyor sorun çıkarıyor bu firmalarında eli kolu bağlanıyor başka firmadan abonelik alim dedim ttnet port izni vermemiş gibirnetin yalancısıyım bende ! ayrıca türknetinde dengesizliği yapada ! yapa istemediğim halde yapaya almışlar türk telekom alt yapısından çıkarmışlar sebeb ! daha iyi hız yersen sonuç 2 mb hız hattım vdsl olarak artık 70 mb destekliyor ama adamlar 35 mb veriyorlar reklamlarında 100lerden bahsediyorlar :S
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.