Şimdi Ara

05.04.2019 Turknet DH Buluşması | Konuşulan konular | Güncelleme [19.02.2020]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlarım,

    05.04.2019 Cuma günü Türknet genel merkezine DH Buluşması kapsamında giden kullanıcılardan biriyim.

    05.04.2019 Turknet DH Buluşması | Konuşulan konular | Güncelleme [19.02.2020]

    Öncelikle bizi çok güzel ağırlamalarından dolayı Enes beye (@TurkNetDestek) ve Türknetteki diğer çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 3 saat boyunca neredeyse her ekibin başından birisiyle görüştük. Evet, arkadaşlar niye bizi aramıyorlar diye küfrettiğiniz kişilerle de görüştük, lütfen adamlara boşuna küfretmeyin, çok kibar adamlar tanışsanız seversiniz. Yazının ilerleyen kısımlarında neden böyle düşündüğümü anlayacaksınız. Bu yazı benimle birlikte etkinliğe katılan @ssendogan değerli katkıları ile hazırlanmıştır. Konuşulan konularda eklemeyi unuttuğumuz kısımlar olursa gelen arkadaşlar pm veya yorum olarak bana bildirirse eklerim. Dinlene dinlene yazdım, beğenirseniz uplayında herkes faydalansın.


    • Bireysel kullanıcılara Türknet fiber mi geliyor?

      Güncelleme 19.02.2020 : Bu konuda bir senedir hiç bir gelişmenin olmaması nedeniyle gelmiyor diye kabul ediyorum.

    • Müşteri hizmetleri sorunları konusu...

      En büyük eleştiri aldıkları kısım kesinlikle. Hatta kendi aralarında 'allah belanızı versin' diye bir mim bile oluşturmuşlar. Aslında konuya arama merkezi (call center) ve gerçek müşteri hizmetleri arasındaki farkı anlayarak başlayalım. Arama merkezini aradığımızda karşımıza işi temel olarak arızamızın kaydını alan kişi yani çözümden daha çok anlık sinirlenip bağırma şansı bulduğumuz insanlar karşımıza çıkıyordu. Türknet AKK'yi diğer servis sağlayıcılardan önce kaldırınca, haliyle Türknet'e bir müşteri akını oluştu. Bu da müşteri sayısındaki dikey artış nedeniyle arama merkezlerinde uzun bekleyişler getirdi. Arada tek işi şikayetin kaydını almak olan bu yapıya Türknet 2 milyon ₺ ödemesine rağmen yanlış anlaşılmalar nedeniyle daha çok sorun ürettiğini fark etmişler. Onun yerine buradaki insanlar yerine sesli kayıt ve online işlemler üzerinden şikayetleri almaya başlamışlar. Pratikte bir fark yok ama kullanıcı psikolojik olarak arayıp bağıracak biri bulamadığından sanki fark edermiş gibi hissediyor. Yani sözüm ona müşteri hizmetleri yok değil, hatta burada çalışan sayısını da arttırmışlar. Sadece gereksiz mali külfet yaratan arama merkezi kaldırılmış. Siz bir kayıt bıraktığınızda sistme otamatik olarak testleri yapıyor, böylece hem siz hemde hatayla ilgilenen çalışan testin sonuçlanmasını beklemiyor. Herkesin Türknete geçiş hikayesini teker teker dinlediler, gruptaki en dertli kullanıcılar olarak ben ve @ssendogan yaşadığımız tüm olumsuzlukları acımazsızca söyledik. Çoğu sorunun TT tarafından yapılan yanlışlardan dolayı kaynakladığını @ssendogan arkadaşımızın yaşadığı sorun üzerinden açıkladılar. Aynı hata sonucunda yalın internetten Türknete geçen 3000 kullanıcı daha etkilenmiş. Ben şahsen hem kendilerine, hemde TT'ye baya giydirdim . Topu düşürdükleri, hatalı oldukları kısımları kabul ettiler. Şuan ki müşteri hizmetlerindeki sorunlarında farkındalar, müşteri hizmetleri deneyimini olumlu yönde attırmak içinde mali külfeti neredeyse 2 katı olacak bir ekiple anlaşmışlar. Bu ekip için forumda bir iş ilanı bile var.

    • Yeni müşteri hizmetleri sistemi nasıl olacak?

      Turkcell platinum hizmetini bilen bilir. Fazladan ücret ödeyerek kendinize özel müşteri hizmetleri personeline sahip oluyorsunuz. Yani tüm sorunlarınızı aynı kişi çözüyor böylece sorununuz daha kolay çözülüyor. Turkcell bunu 5 bin kullanıcı için 1 destek elemanı ayırarak yapıyor. Türknet'in şu anki destek ekibi her 3 bin kişiye bir destek elemanı atmaya izin veriyor. Turkcell platinum kullananların fazladan ücret ödeyip aldığı hizmetin daha iyisini bize varsayılan şekilde verecekler.

      Güncelleme 19.02.2020 : Bu tarihe kadar bu uygulamanın yapılmadığını görüyorum. Gelmeyecek olarak kabul ediyorum.

    • Neden izinsiz bir şekilden VAE'den YAPA'ya geçiriliyoruz?

      Güncelleme 19.02.2020 : Eski uygulamaya son verildi. Kayda değer hız düşmesi yaşarsanız tekrar VAE'ye geçirilme talep edebilirsiniz.


    • Sene başındaki hız düşüşleri ve yüksek pingler

      Forumda ve sosyal medyada sene başı gibi yüksek pingler ve hız düşmelerini daha çok görülür olmuştu. Bunun nedeni ise 2019'da BTK'nın kotaları kaldırma kararı ile telekomun yüksek fiyatlarından kaçan bir sürü kullanıcının Türknet gibi alternatif operatörlere akını. Türknet'deki yöneticiler bunu olacağını zaten önce tahmin ettiklerini ve bu nedenle buna göre cihaz siparişini verdiklerini ancak Trump'ın Çinle kavgası sonucunda Çindeki network üreticilerinin kullandığı ABD lisanslı broadcom chiplerinin temininde sorun çıktığından fabrikaların cihaz üretmediğini ve bunun sonunda siparişlerin geciktiğini söylediler. Türknetle birlikte diğer Türk telekom dahil tüm servis sağlayıcılarda aynı sorunlar vardı. Yani olayın arkaplanında devlerin kapışması varmış. Neyse ki cihazların gelmesi ile sene başında 130 gbps olan altyapıyı 170 gbps'e geçirmişler. Yakın zamanda yaptıkları bir sipariş sonucunda bu band genişliğini 300 gbps'e çıkartıcaklarını söylediler. Her 3 ayda bir altyapılarını sipariş ettikleri yeni cihazlarla güncellendirdiklerini ilettiler.

    • IPV6 ne zaman geliyor?

      IPv6 kullandığın modemden tutta yazılıma kadar hepsinin desteklemesi gereken bir teknoloji ancak buna rağmen dünyada ipv6 getiren ilk 10 servis sağlayıcıdan biri olmayı istediklerini söylediler. Kesin bir tarih veremiyorlar. Ar-ge de çalışılıyormuş. Bu arada ipv4 için ek ücretli verilen statik ip hizmeti ipv6 kullanabilen kullanıcılar için ipv6 statik ip ücretsiz verilecekmiş.

    • Türknet öncülerine özel Whatsapp destek hattı açıldığı iddiası.
      Evet bu doğru, hatta buluşmaya gitmeden önce bende bunu forumdaki bir konudan öğrenip iyice bilenmiştim, orada da bunu dile getirdim. Kendileri ise bu isteğin önce kullanıcıdan geldiğini, buna mütakip böyle bir çalışma yapıldığını söylediler. Hatta ilk 100 Türknet öncüsüne baktıklarında 7600 müşteri getirdiklerini görmüşler. Adamlar bayi gibi çalışmış, Türknette biz nasıl bunlara bir güzellik yapmayalım diyor. Ben şahsen hak verdim. Bende olsam aynı şeyi yapardım.

    • Telkoder ne oldu ?

      Bilmeyenler için telkoderin ne olduğunu anlatayım. Telkoder yani Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, TT'nin altyapı üstünlüğünü kırmak için diğer servis sağlayıcıların iş birliği yapmak amacıyla kurduğu dernektir. En azından kurulduğunda bu fikirle ortaya çıkılmıştı. Ne oldu diye sorduğumda pratikte bir şey olmadığını söylediler.

    • Fiyatlara ne kadar zam gelecek ?

      Fiyatlara zam geleceği kesin bir zaman veya bir rakam vermediler. Sadece her daim TTnetten ucuz olacaklarını söylediler.

      Güncelleme 19.02.2020 : Zam geldi 76 lira oldu.

    • Fazladan ve ilginç olarak...

      Türknet son 4 ayda kullanıcı sayısını %30 arttırmış. Bunda TT'nin çok sevdiği fiyat politikasının etkisi var tabi . Önceki ay bakır kabloların çalınması nedenli 1650 tane destek bildirimi açılmış. Bazılarında hırsızları gördüklerini yazmışlar



    Konuşmada sık sık DH'deki yazıları okuduklarında, mecra olarak kendilerinde DH'nin diğer mecralardan daha özel bir yeri olduğunu söylediler.

    Konuşma sırasında gazetecilik deyimi ile off the record bilgilere de ulaştık ama bunları tabiki burada yazamıyoruz. Eğer sizde bu bilgileri edinmek isterseniz, sıradaki DH buluşmasını kaçırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 19 Şubat 2020; 20:15:8 >







  • Afyonkarahisar da yapa gelecek mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok özel bir soru, 21 ilde yapa var ama ilde olması demek ildeki her santralde yapa olduğu manasına gelmiyor. Zaten YAPA gelince direk geçiriyorlar.
  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    Afyon da hic yapa yok ki netspeed bile yok.
    Nufus olarak 720 bin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipv6 yı sorabilirsin. bu sene gelir mi en azından?
  • Türk Telekom ve superonline fiber alt yapısı üzerinden hizmet vermeye başlayacaklar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom olabilir de superonline zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk Telekom gibi kendi saha dolaplarini koyacaklar Tip 7 veya Tip 23 gibi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milleni veriyor isterlerse verebilirler bence
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Superonline pahali gelir turknet e adamlar musteri hizmetlerini kapatdilar kac kisi issiz kaldi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona göre fiyat sunarlar mesela 65 ₺'ye 35 mbps sunarken 100 istersen 80 ₺'lik pakette var diyorlar. Evinde Sol fiber olup telekom adsl olan insanlarda var onlar için bir fırsat olur hatta bence ne kadar çok firmanın altyapısı üzerinden hizmet verebilirlerse o kadar iyi olur kablonet, vodafone fiber gibi
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    adamlar müşteri hizmetlerini kapatdılar kaç işsiz kaldı yapmazlar gibi geliyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 5 Nisan 2019; 11:59:15 >
  • Düzeltme : Bakmışlar hiç bir sorun çözmüyor, aksine sorun yaratıyor. Kapatmışlar. Buraya verilen 2 milyon ₺'yi altyapı yatırımı için kullanıyorlar şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 6 Nisan 2019; 1:31:27 >
  • neler konuşuldu ?
    yemi bilgiler var mı ?
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Bugün genel merkezde bu soruyu sordum. IPv6 kullandığın modemden tut da yazılıma kadar hepsinin desteklemesi gereken bir teknoloji ancak buna rağmen dünyada ipv6 getiren ilk 10 servis sağlayıcıdan bir olmayı istediklerini söylediler. Ar-ge de çalışılıyormuş. Bu arada ipv4 için ek ücretli verilen statik ip hizmeti ipv6 kullanabilen kullanıcılar için ipv6 statik ip ücretsiz verilecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 7 Nisan 2019; 2:6:58 >
  • Valla arkadaş hemen hemen herşeyi çok düzgün bir ifade ile paylaşmış. Teşekkür ederiz. Bende müsait olduğumda buluşma ile ilgili birkaç cümle aktaracağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Konuya eklendi.
  • Telekomun mevcut FTTH alt yapısı üzerinden ne zaman hizmet vermeye başlayacak mesela türknet oda bir seçenek sonuçta.
  • Sanırım yeni yerlere YAPA getirme çalışmaları tamamiyle durdu. Belki de onun yerine fiber işine başlarlar.
  • Toplantıları farklı şehirlerde de gerceklestirseler süper olurdu. Fethiye ye beklerim mesela 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.