Şimdi Ara

TurkNet 32/64/100 Mbps'e kadar Tüm hızlar 59,99 TL TAAHHÜTSÜZ+60 TL BONUS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.090
Cevap
19
Favori
23.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • taahhütlü abone olacaklar için kredi kartı şart mı ?
  • haybora kullanıcısına yanıt
    aslında hattınız çok iyi görünüyor, 100mbps maksimumunuz ve sizin hızınız 76mbps'e set edilmiş. tabi bu 76mbps aslında sizin türknet omurgasına erişim hızınız, omurgaya girdikten sonra turknetin hız ayarlamalarına tabiisiniz. o ayarlamalar güncellenirse internete de en fazla 76 ile gidebilirsiniz.

    tabi kafamda bir soru var, türknet hızı serbest bıraktı ve bir sürü vdsl abonesi alıyor. varsayalım 200 abone olsun ve bunlar ortalama 50mbps ile internete çıkacak olsa 10gbps internet bağlantısı gerekir. türknet omurgasının ne kadarlık bir band genişliği ile internete bağlı olduğunu merak ediyorum açıkçası. umarım başlarda hız uçuyorken, abone sayısı arttıkça hızımız düşmez..


    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palermo -- 28 Haziran 2016; 8:34:42 >
  • Şaka maka Turknet'ten ilk randımanlı VDSL2 hizmeti alan benim sanırım forumda.

    http://www.speedtest.net/my-result/5436637822

    Bazı arkadaşların günler geçmesine rağmen hızları düzeltilemedi veya adsl'den vdsl'e geçişi sağlanamadı. Sanırım ciddi bir yoğunluk oluştu.

    Umarım sizlerin işlemleri de en kısa sürede çözümlenir. Çünkü ben şahsen hizmet kalitelerinden memnunum. En azından ilgileniyorlar. Fakat tahminim şuan oluşacak trafiği düzenlemeye çalışıyorlar.

    Çünkü ben şu hız için bile incelenmesi için arıza kaydı oluşturdum. Çünkü modeme tanımlı 75 Mbit indirme ve 4 Mbit yükleme hızlarından daha düşük aldığım değerler.

    Normal şartlarda 70 civarı bir indirme ve 3,9 civarında da bir yükleme hızı vermeli hız testleri. Yine incelediler ve "Hatta kısıtlama yok kaybınız var." dediler.

    DSlam'a 6 ms gibi bir gecikme ile bağlandığımdan böyle bir zayıflama olduğunu düşünmüyorum. Tahminim verebilecekleri en yüksek hız da bu olacaktır. Yani hatta göre 100 Mbit vermeleri çok ihtimal dahilinde değil bence.

    Çünkü 75 Mbit'i bile tam verimli veremiyorlar. İnşallah müşteri sayısı arttıkça daha kötü sonuçlar almaya başlamayız.

    @palermo

    Ben hiç Turknet omurgasına girmeden doğrudan Türk Telekom üzerinden hizmet alıyorum. Belki de VDSL2 hizmeti verdikleri abonelerini hiç kendi omurgalarına sokmadan Türk Telekom omurgasından hizmet verecekler. Bekleyip göreceğiz.

     TurkNet 32/64/100 Mbps'e kadar Tüm hızlar 59,99 TL TAAHHÜTSÜZ+60 TL BONUS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schevko -- 28 Haziran 2016; 10:12:41 >




  • haybora kullanıcısına yanıt
    Hocam MTU değerini 1400 yaparmısın
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    ÇM 'yi arayark talebinizi iletebilirsiniz.
  • .:Romeo_Redline:. kullanıcısına yanıt
    Taahhütlü hizmetimiz yok ama Kredi kartı olmadan başvuru yapabilirsiniz. ÇM arayınız :)
  • Schevko kullanıcısına yanıt
    evet maşallah hızınız bence gayet iyi. size söz verilen 76 ise tabiki daha iyisini istemek en doğal hakkınız. bu sistemde aslında her ne kadar TT'nin altyapısı kullanılıyor olsada, kimlik doğrulama için mutlaka bir yerde türknet'in cihazına uğranılması gerekiyor. modemde girdiğiniz @türknet uzantılı kullanıcı adınız ve şifrenizi, türknet kendi cihazında doğrulama yapıp oradan sizi internete çıkartıyor. verdiğiniz trace çıktısında da ilk hop modeminiz, ikinci hop yani 172.17.1.31 türknetin cihazı olması lazım. biraz daha teknik açıklamak gerekirse, modeminizin bağlı olduğu ve tt ye ait olan t21 dslam kutusundaki porttan başlayıp, türknetin toplayıcı cihazında sonlanan bir tünel açılıyor. bu tünelin türknet ucunda sizin k.adı ve şifreniz ile doğrulama yapılıyor ve bu tünel üzerinden türknet omurgasına ve oradan internete erişiyorsunuz. tünelin sonlandığı türknet cihazında aynı zaman da internet çıkışı da olabilir, bu durumda 3. hop tt'nin cihazı olarak görünür. trace çıktısına göre sizin durum böyle.




  • palermo kullanıcısına yanıt
    Normalde İskenderun'da trafik teslim noktaları var. Orda beni kendi omurgalarına dahil edebilecekken Türk Telekom üzerinden devam ettiriyorlar. O bana garip geliyor.

     TurkNet 32/64/100 Mbps'e kadar Tüm hızlar 59,99 TL TAAHHÜTSÜZ+60 TL BONUS
  • Eğer iskenderundaki cihazlarının tt üzerinden internete erişim linki varsa sizi İstanbul yada Ankara'ya kadar kendi hatları üzerinden taşıyarak internete çıkarmaları pek anlamlı değil gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merabalar. ttnet taahhütüm 10 gün sonra bitiyor. yeni internet bağlatmak istiyorum. hattım şaun 22-23 civarı hız alıyor. türknete geçersem aynı hızı hatta destekliyorsa daha fazlasını alabilirmiyim?

    birde olduki memnun kalmadım. 1 ay sonra kapattırmak istedim. bunu için hiçmi ücret alınmayacak 1 lira bilemi.? bilgilendiriseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doominsert

    Hocam MTU değerini 1400 yaparmısın

    evet hocam 55mpbs civarı vermiş (evde değilim). 76 ya çıkabilmek için başka bir ayar mı yapmalıyız llc vpi vci?
  • haybora kullanıcısına yanıt
    Deyenelim hocaman llc vpi vci standart kalsın o ayarlar. MTU yu guncelleyelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkblack

    merabalar. ttnet taahhütüm 10 gün sonra bitiyor. yeni internet bağlatmak istiyorum. hattım şaun 22-23 civarı hız alıyor. türknete geçersem aynı hızı hatta destekliyorsa daha fazlasını alabilirmiyim?

    birde olduki memnun kalmadım. 1 ay sonra kapattırmak istedim. bunu için hiçmi ücret alınmayacak 1 lira bilemi.? bilgilendiriseniz sevinirim.

    Merhabalar dostum, TT altyapısıyla desteklenen max hız sağlanacaktır. İptal etmen durumunda hizmet taahhütsüz olduğu için herhangi bir fesih ücreti ödemeden iptalini yapabilirsin
  •  TurkNet 32/64/100 Mbps'e kadar Tüm hızlar 59,99 TL TAAHHÜTSÜZ+60 TL BONUS
    mtu değerim 1492. maalesef 1400 de stabilite yakalanmadı.
    bu değer kablolu bağlantıda.
    kablosuz cihazlarda 39mbpsi geçemiyor garip bi şekilde. Sanırım modemde bi sıkıntı var.
  • haybora kullanıcısına yanıt
     TurkNet 32/64/100 Mbps'e kadar Tüm hızlar 59,99 TL TAAHHÜTSÜZ+60 TL BONUS


    Benimki ile neredeyse aynı sonuçlar. Modeme 75 Mbit Download 4 Mbit Upload tanımlı olmasına rağmen bu değerlerden öteye geçemiyor bağlantı.
  • Schevko kullanıcısına yanıt
    evet sanki bi limitleme var gibi. Tabi tt mi turknet mi anlayamıyoruz
  • haybora kullanıcısına yanıt
    Bence Turknet. Çünkü ben incelenmesi için arıza kaydı oluşturdum. Sözde incelemişler, hatta hiçbir kısıtlama yokmuş. Modeme veya bilgisayarıma baktıraymışım falan filan.

    Yani sorun bizde değil sizde politikası...
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    bizim taahhütlü paket var taahhüt bitmeden geçebiliyo muyuz ve önerdiğin bi modem var mı hocam
  • merhabalar sanrım türknet çalışanısınız yanlışım varsa kusura bakmayın ilk defa bir forumda takılıyorum gün içerisinde evrakları türknete göndersem kaç gün içinde internet bağlantım hazır olabilir eve yeni taşındık bizden önceki kullanıcı internet kullanıyormuş ama biz ilk defa alacağız birde 24 mbps vdsl2 için modem önerirmisiniz bağlantı problemi yaratmayacak
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    e_capkan kullanıcısına yanıt
    Selam hocam bi sorum olacak;

    TürkTelekomu aradım Hipernet destekliyor dedi.Herhangi bi hız bilgisi vermedi.

    Vodafone den sorgulattım 76 mbit destekliyor dedi.

    Turk netten sorgulattım 75 mbit destekliyor dedi.

    Superonline'a sordum vdsl e uygun değildir dedi(şuan superonline adsl kullanıyorum)



    Yani hattım VDSL e uygun orası kesinmidir? ve siz örneğin;modemde 125 mbit ve üzeri destekliyor yazarsa o rakamımı vereceksiniz yoksa 75 mbit mi ? e_capkan hocam sizin durumda buna benzerdi sondurum nedir? :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.