Şimdi Ara

Turknet 1 mbit Sorunu Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çarşamba gunu tt den turknete gecis yaptim cuma gecesine kadar ttden aldigim gibi 12 13 mbit aliyodum. Cuma gecesi birden hizim 1 2 mbit arasina dustu ve 3 gundur 1 mbit 2 kez ariza kaydi olusturdum. Sorun cozuldu dediler. Dedimki sorunun çözülmedi bu seferde sorun bizim tarafamizda degil sizin tarafanizda dedimki ben 3 senedir 12 mbit hiz aliyorum be türknete gecene kadar bir sikintim yoktu bu sefer bir daha ariza oluşturdular heralde her aradigimda degerlerimi kontrol edip ariza kaydi oluşturacaklar. Bu iş paradoxa bagladı iyice.Acaba ben tt de iken yalin nettim adsl hizmetimi direk bir kablo araciligi ile modemi aliyodum. Turknette ise normal adslim telefon ahizesi ve o kucuk sari kutudan alsam duzelirmi ? Yoksa ben yeniden turkteloma gecmek zorunda kalicagim yardimlariniz için simdeden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hat değerlerini atın bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hat değerleri nasıl atiliyor hocam spedtesten bahsetmiyorsunuz heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalama kullanıcısına yanıt
    modem arayüzünden bakılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim doğru seyi yollamisimdir.

    http://i.hizliresim.com/ZZnW5a.png

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalama kullanıcısına yanıt
    Doğru yer. Hattının kaldırabileceği en fazla hız 2.8 mbit. Santrale uzaksın ve hat kalitesi kötü. Önceden 12 mbit alabiliyosan bunun açıklaması seni daha uzak bir santrale taşıdılar ya hatta sıkıntı oluştu(durum bunu gösteriyor) yada bilerek hızın kısıtlandı. Öncelikle hattı yenilemen gerek ama 12 mbitlere çıkması zor gözüküyor yenilesen bile. Ayrıca port değişim talebinde bulunabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyghost007 -- 11 Nisan 2017; 1:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalama kullanıcısına yanıt
    Önce bi ankastre'den ölçüm yaptır durduk yere portunu taşımazlar ilk başta hızın normalse büyük ihtimal bina içinde bir sıkıntı olmuştur.
  • Önceden 12 mbps alabiliyormuşsun sorun bencede yüksek ihtimalle tesisattan kaynaklanıyor.
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    bina icindeki tesisattan bahsediyorsaniz zaten bina yeni 3 sene once elektrikci cagirip yaptirmistim ayrica turktelekomdayken bir sikinti yoktuda turknete gecincemi tesisata bir sey oldu ? burayi tam olarak anlayamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet'de AKN var mı sizde AKNsiz kullanıyorsanız YAPA ya taşınmış olabilir hattınız bu durumda ana santralden aldığınız için mesafe uzamış ve hız düşmüştür. VAE kullanıyorsanız Telekom en yakın saha dolabından bağladı ise tesisatı ve portu kontrol ettirin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sebebi sey bendede vardi

    internetim ilk acildiginda 1 mbit geliyordu max 3 ü görüyordu yukarisina cikarsa kendiliginden kesiliyordu bu baglanan santralle ilgili

    yani düzeltilmeyecek birsey degil ama bos port yok derlerse süründürüyolar
  • kalama kullanıcısına yanıt
    türknete geçerken yeni hat çekiliyor galiba belki o kabloda sorun olabilir diye tahmin ettim.Tabi santral kaynaklıda olabilir.
  • Bağlantılarda problem var

    Binadaki ankastrede veya sokaktaki kabinde olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorunum çözüldü sayılır. Türk telekomdan gelen teknik servis ankastreden portumu degiştirdi evdeki gişişteki paralel baglamada bir yanlışlık oldugunu soyledi 11 mbit aldıgım net suan 8 mbir oldu neyse simdilik bunada sukur. Kendisi bana 8 mbit tanımladı. Dedim 8 mbitle kaç hız alırmı 6 alırsın dedi. Daha yüksek tanımlayabilirmisn dedim oda bana snr db en duser sıkıntı yaşarsın dedi. Yinede 12 yaptırdım 8 alıyorum snr marjım ise 8 db eskiden nasıl 11 12 aldıgımı sorunca ise turk telekom sana 16 mbit tanımlamıştır 5 6 db ile 12 mbit almışssındır dedi. Programıda gösterdi türknet en fazla 12 veriyor gozukuyorda kotaların adsl neden biraz fazla oldugu anlaşıldı hız ttden 16 mbit tanımlanırken turknette 12 mbit tanımlanıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.