Şimdi Ara

Türklerin Lord Of The Rings Titanic Matrix Gibi Filmler Yapması Sizce Mümkün Mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Yıl Olmuş 2017 Türkler Hala Film Sektöründe Gelişemedi .. Harry Potter Veya Star Wars Gibi Filmler Sizce Yapılamaz Mı Artık Türkiyede ? Gerçi Yapılsada Oyuncumuz Yok O Tipleri Karakterleri Kaldıracak .. Star Wars Çekilse Kesin Anakin Rolünü Kıvanç Oynar O Film Yine Tutmaz



  • Yapılmasına yapılır ama gerek yok yapımcıya göre. Adam çok az bütçeyle çektiği komedi filmi de aynı gişeyi yapacak yüz milyonlar harcadığı da aynı. Ki sadece türkiye geneli olacağı için çok gişe bile yapsa kar payı düşük kalacaktır bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılamaz çünkü o tarz bir alt metin, evren yok. LOTR zaten bir uyarlama; kaldı ki Tolkien gibi yazar bu ülkede dünyaya gelmedi. Yani rolleri kimin oynayacağı sıkıntısı en son akla gelmesi gereken şey.

    Türkiye'de science fiction ya da fantastik türünde yapım beklemeyin derim. Ne o kadar kaynak var ne de öyle bir vizyon.
  • En fazla ortak yapım filan olur. Tek başına öyle bir eser çıkaramayız. Uzun vadede görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar para yok ülkede. Dediğiniz filmler en az 100 milyon dolar bütçeli filmler. Türkiye'de o kadar parayı riske edecek kimse yok.
  • Böyle bir başarıyı elde etmemiz pek mümkün görünmüyor. Öncelikle önümüzdeki büyük engel (kültürel) olarak onlara göre farklı olmamızdır. Bir diğer etken dini inançlarımızın farklı olmasıdır.

    Sanat ve kültürel ilişkilerimiz genelde çok çelişkilidir. Yani ortak yönlerimiz çok az ; )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 28 Mayıs 2017; 18:24:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Türkiye değilde dünyada bir daha bu kadar kaliteli yapımlar gelmez en büyük örnek hobbit serisi LOTR ne kadar kaliteli bir yapım ise her bakımdan hobbit'de bir o kadar rezalettir bana göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    O kadar para yok ülkede. Dediğiniz filmler en az 100 milyon dolar bütçeli filmler. Türkiye'de o kadar parayı riske edecek kimse yok.

    Geleceğe Dönüş Adlı Film 1985 Yılında O Yılın Teknolojisinde Yaklaşık Türk Parası İle 20 Trilyona Çekilmiş Bir Film Yani Bütçe Olmadanda Adamlar Yapabiliyor .. Biz 15 Trilyona 2012 Yılının Teknolojisinde Fetih 1453 Gibi Dandik Bir Film Ortaya Çıkardık .. Yani Herşey Para Değil ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    En fazla ortak yapım filan olur. Tek başına öyle bir eser çıkaramayız. Uzun vadede görünmüyor.

    hadi yaptık CGI efektleri batı bize yapmaz yani holivud bize hayır çeker
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    1985 yılının parasıyla 20 milyon dolar Back to the Future'ın bütçesi. Şimdiki enflasyonla 30-35 milyon olur o. Ki o parayla şimdi film çeksen yine 1453 abidik bugidik bir şey çıkar.
  • Onları geçtim doğru düzgün yerli yapım sayısı yılda 5i geçmiyor.Önce bunları düzeltmek lazım.Kutsal damacana diye film çekilen yerde ne LOTR ı Allah aşkına..
  • Onur Ünlü yapabilir aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romantık komedi-dram-salya sümük aşk filmleri modundan çıkamaz bu ülke.
    He bir de Recep İvedik
  • Yapılıp yapılmayacağını bilmemde yapılsa bile Recep İvedik'i geçemeyeceğini garanti ederim. Gonuşma layyyn zarrrt zurrttt öhöhöhö pırt budur abi filmin konusu bu yani ve bu ülkede en çok izlenen film bu.
  • bizimkiler sinemada ufak paralarla, büyük paralar kapma kafasında.
  • Hocam arz talep meselesi. Bence bizden özellikle eski Türk mitolojisini kullanarak LOTR'i aratmayacak seviyede fantastik filmler ve kitaplar çıkabilir. Ancak halkımız genelde inancın da katkısıyla fantastik/bilim kurgu filmlerini çocuk işi gibi görüyor. Yapımcılarımız bu tür şeyleri tehlikeye atmıyor ve tanınan isimler aslında yaratıcı değil. Genç kesimi de destekleyen yok. Oyuncularımız vasat ama sıkıntı değil zaten bunu yapmayı akıl eden yeni yüzler seçmeyi de akıl eder. İllaki iyi yapıtlarımız olacak ama bu ortamda şimdilik mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuppocan

    Romantık komedi-dram-salya sümük aşk filmleri modundan çıkamaz bu ülke.
    He bir de Recep İvedik

    +1 gençler delibal filmleri için ölüyor resmen bu ülkede .. özellikle kızlarımız amerikalıların kızları titanik filmleri için ağlarken bizimkiler delibal için ağlıyor mesela
  • LOTR Evrenini Geçtim 1997 Yılında Çekilmiş Olan TİTANİC Gibi Bir Filmde Çıkmaz Sanırım Bu Ülkeden ..
  • Mesela 2003 Yılında Çekilen Matrix Teki Bu Dövüş Sahnesini Türkiye 2040 Yılınıda Geçse Yapamaz Sizce ?

  • yawf (yahu) kim demiş türkiyeden bişey olmaz/çıkmaz diye, kim demiş türkiye düya listelerinde/sıralamalarında hen gerilerde diye,

    bakın madlere halinde türkiyenin birinciliklerine birkaç örnek vereceğim, bu ve bunun gibi dünya sıralamasında liste 1. olduğu tonlarca konu var

    1 - dünyanın en pahalı köprüsünü kullanıyoruz,

    2 - dünyanın ençok yamalı ve en hızlı yamalanan karayolunu kullanıyoruz,

    3 - bırakın benzini dünyanın en pahalı mazotunu en hızlı zamlanan mazotunu kullanıyoruz,

    4 - dünyanın en çok vergisini ödüyoruz, örneğin ayda 5dk konuşma için istenen ücret 1 tl ise ödenen fatura 5 tldir, hadi cep tlf alırken o kadar vergi alıyorsunda ses iletiminde neden vergi alıyorsun,

    5 - böyle tonlarca madde var ama en anlamlısını en sonra bıraktım, dünyanın en hızlı zengin olunabilen ülkesi türkiye, erdoğanın şimdi işi düşsün bana yarın türkiyenin sayılı zenginleri arasındayım, bugün devlet yardımıyla bir gemi alırım, çalıştıra çalıştıra çok değil 2 ay sonra bunu 2 gemi yaparım, (gerçek olaydır)

    1 yıla kalmaz gemi filomun yanında türkiyeye yayılmış vergiden muaf okullarım hastanelerim, devlet yardımıyla yaptığım yıllarca işletebileceğim santrallerim barajlarım, isim yapmış inşaat şirketlerim, isim yapmış türkiye geneli marketlerim olur, adı koş olur heralde, yılın 24 ayı (bilerek 24 yazdım) her saniye koş indirime koş felan, hahaaaaaaaaaaaaa

    neyse aslında bu ülkede olmayacak tek şey vatandaşın yararına olandır....

    iyiforumlar....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.