Şimdi Ara

TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
20.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süre önce Hüseyin Nihal Atsız'ın yazdığı makaleleri analiz etmeye başladım. Bu güne kadar okuduklarım arasından 2 tane yazısını K.B de paylaştım. (Neden araştırmaya başladığımı herşey sona erdiğinde açıklarım). Şimdi paylaşacağım konu ise K.B de ve diğer bölümlerde hararetle tartışılmış konulardan biri: TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR? Amacım sizlerin görüşlerini alabilmek.

    Son zamanlarda bazı gazete ve mecmualarda, Türklerin mensup olduğu ırk hakkında bazı yazılar çıktı. Bunların hülâsası şudur:

    “Türkler Sarı Moğol ırkından değil, beyaz aryanî ırkındandır.”

    İlim yolu ile söylenmek istenen ve fakat objektif esaslara istinat etmiyen bu hükümler hakkında düşündüklerimizi ve bugün bilinen şeyleri söylemek istiyoruz:

    1- Bugün insan zümreleri artık renklere göre değil, dillere göre tasnif olunuyor. Eskiden beyaz ırk namı altında toplanan Aryanilerle Samilerin birbirinden çok uzak olduğu, keza eskiden sarı ırktan sayılan Türk ve Moğollarla Çinlilerin hiçbir ırkî yakınlığı olmadığı artık bugün herkes tarafından kabul edilmiştir.

    2- Eskiden Türkler, sarı ırkın Ural – Altay zümresinden sayılır ve bu zümreye, Türkler, Moğollar, Tonguzlar, Finler ve Macarlar sokulurdu. Bugün Fin ve Macarların yakın akrabalığı ispat olunmuş ve hatta Fin, Eston ve Macarlardan mürekkep bir Fin – Ogur teşekkül etmişse de Türk, Moğol ve Tonguzların bunlarla akrabalığı ispat olunamamıştır.

    3- Diğer taraftan Türklerle Moğolların bir asıldan geldiği kat’i suretle ispat olunmuş ve Tonguzların bu zümreye iltihakı için, muvaffakıyetli mesaiye başlanmıştır. Hatta şimdiye kadar sadece Türk sayılan Çuvaşların da Türklükle Moğolluk arasında olduğu anlaşılmıştır.

    4- Türkler ve Moğollarla Aryaniler arasında ise şimdiye kadar hiçbir yakınlık gösterilmemiş ve ispata kalkışılmamıştır.

    ***

    Türklerin aryani ırkından olduğu hakkındaki yanlış düşüncelerin niçin kabul edilmek istendiğini bilmiyoruz. Sanırız ki, Moğolların vahşi ve barbar, Aryanilerin ise medeni olduğu hakkındaki eskimiş telakkiler buna sebep oldu. Bu telakki bazan o kadar garip şekiller aldı ki, Kürtler hakkında bir seri makale neşreden bir zat, kendisine göre saydığı bir takım delillerden sonra “Kürtlerin de Türkler gibi Aryani ve Türk cinsinden olduğunu” ilan etti.

    Bu meseleyi yalnız hissi düşüncelerin mahsulü de telakki edemeyiz. Vahşi Moğollarla akraba olmamak için, Turancılık inkar ediliyorsa, Çingenelerin de mensup olduğu Aryani ırkına girmek hislerimizi daha çok incitmez mi?

    Moğol, ne kadar medeniyetsiz ve barbar olursa olsun, hiç olmazsa hakiki bir askerin meziyetlerine maliktir. Halbuki, Türk-Moğol akrabalığı bugün ilmi bir hakikattir. Bunları tarihleri ve kanları o kadar birbirine karışmıştır ki, ayrı ayrı tetkik edilmelerine imkan yoktur. Aynı adı taşıyan kabilenin yarısı Türkçe, yarısı Moğolca konuşuyor. Hatta bazan tarihin bir devresinde Türkçe konuştuğu halde bir zaman sonra Moğolca konuşan ve yahut her iki dili birden kullanan kabileler görüyoruz. Nitekim, Çingiz Han Moğollaşmış bir Türk’tü. Aksak Temür ise, Türkleşmiş bir Moğoldu.

    ***

    Tarih tetkikatı ilerledikçe, Türklerin ve Moğolların barbarlığı hakkındaki telakkilerin çok mübaleğalı olduğu meydana çıkıyor. Bunların yaptıkları fütuhatın da büyük medeni neticeleri olduğu anlaşılıyor.

    Türklerin Aryani sayılması neticesinde meydana çıkan telakkilerden biri de Hititlerin Türk olmasıdır. Bunu ileri süren nazariyeciler, Türklerin Anadoludaki eskilikleri ispat etmek ve bir veraset hakkı bulmak istiyorlar. Şüphesiz hissi cihetten bunu hepimiz isteriz. Fakat ortadaki hakikat şudur: Hititlerin abideleri okunmuş ve bunların Türk değil, Aryanî oldukları anlaşılmıştır. Hititlere intisap için Aryaniliği kabul ise, bizim için çok tehlikeli bir yoldur. Bir defa ırkımızın antropolojik hususiyetleri hiç de Aryanîlere uymaz. Hatta bizim antropolojik hususiyetlerimizi inkar ederek Anadolu Türkünü eski Yunanlıların bekayası diye göstermek isteyenlere faydalı bir zemin hazırlamış oluruz. Bugünün ilmî hakikatlerine dayanarak, düşüncelerimizi şöyle hulâsa edebiliriz:

    Türkler için yabancı kavimlerin medeniyetine sahip çıkmaya lüzum yoktur. Biz, bizzat kendi yarattığımız medeniyeti tamamen meydana çıkarabilirsek vazifemizi yapmış oluruz.

    Bugün medeni bir millet olarak yaşamak için, İsa’dan önceki asırlarda bir medeniyet yaratmış olmaya lüzum yoktur. Nitekim, bugünkü Avrupa milletlerinin hiç biri böyle eski bir medeniyete sahip değillerdir. Garbın medeniyette şarka üstün gelmesi 16’ıncı asırda başlamıştır. Eğer bilmediğimiz vesika ve deliller mevcut da bunlara müstenit yeni ve orijinal bir tez müdafaa edilmek isteniyorsa, şüphesiz bunun da yeri gazete sütunları değildir.

    Böyle yazılar gençlerimizi ve henüz Türk tarihi ile yakından ve derinden alakadar olmayan kardeşlerimizin fikirlerini bulandırır. Mazimize karşı, itimat hislerini azaltır. Mevcut hakikatlere de şüphe ile bakmasına sebep olur. Bunun için Türk yavrularına gayet açık olarak söylemeliyiz ki: “Senin ataların çorak topraklarda, sert iklimlerde ve kalabalık milletlerin arasında yaşadığı için, mükemmel asker olmuş ve ömrü tabiatla ve milletlerle savaşarak geçmiştir. Buna rağmen fırsat bulduğu zaman, yüksek medeniyetler kurabilmiştir. Fakat askerlikte kazandığı yüksekliği, henüz medeniyet sahasında göstermeğe vakti olmamıştır.”

    Bu halde, bizim anamız olan ırkın adı nedir?… Buna Altay ve Turan ırkı diyorlar. Biz bu ana ırktan türiyen ve sonra onun ayrıldığı şubelerden birini teşkil eden bir koluz. Aryanî olmadığımız ise, şarkî Türkistan’da bulunan resimler ve elde edilen Türk heykelleri ile de meydana çıkmıştır. Bu resimlerden mühim bir kısmı Alman âlimleri tarafından neşredilmiştir. Onlarda, Türk, Çinli, İranlı ve Hintli simaları gayet karakteristik bir suretle birbirinden ayrıdır. Bu mukayese de Aryanî olmadığımıza son ve müsbet bir delil teşkil eder.

    Nihal ATSIZ, Atsız Mecmua, 1931, Sayı: 6







  • doğru söylüyor türkler sarı ırktır.moğollarda türklerle akraba olmakla birlikte türklere nazaran medeniyetleri gelişmemiştir.türkler göçebe olmalarına rağmen yerleşik hayata geçip güçlü medeniyet kurmuşlardır.bir videoda gördüm türkün biri çinliler bize medeniyetsiz diyor ordan öyle gaza gelmişler yerleşik hayata önem vermişler timur gibi.
  • Belgesellere bile konu oldu Çinlilerin Yeryüzünden olmadıkları uzaydan geldikleri.
    O yüzden şu an Dünyanın en kalabalık kavmi Çinlilerdir. Çünkü ilk onlar geldiler.
  • ADEM'le HAVVA'nın son torunları olmak varken, bunların torunlarına nispet edilmek için uğraşmak niye?
  • Turk ırkı Nuh tufanından sonra var olan bir irktir

    Moğollar yada Çinliler ile alakası yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetter

    Turk ırkı Nuh tufanından sonra var olan bir irktir

    Moğollar yada Çinliler ile alakası yoktur

    Lütfen yapmayın şunu. Bu kadar kesin nasıl konuşuyorsunuz anlayamıyorum.Sanki kesin kanıtlarınız var. Ya kanıtlarınız ile konuşun yada ihtimallerinizden bahsedin ancak o ihtimallerden bahsederken uslubunuza dikkat edin ki ihtimalleriniz başkaları tarafından saygı görsün.
  • Bu konu daha çok tartışılır , ama Atsız'ın bu konuyla yaptığı çalışmaları unutmamak lazım en güvenilir kaynak Atsızdır diye düşünüyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetter

    Turk ırkı Nuh tufanından sonra var olan bir irktir

    Moğollar yada Çinliler ile alakası yoktur

    O yahudi kaynaklarda geciyor yasefden gelmemiz o yuzden dogrulugu yoktur. Turklerin kokeni cok eskiye dayanir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1931'de yazılmış bir yazı olarak günümüz kaynakları ile benzeşsede artık çoğunun aksi ispatlanmış durumda. Bilinen doğrular, ezberleri yıkmak çoğu kesimin işine gelmediği için kabul edilmiyor. Türkler sarı ırktan değildir. Bu Atatürk'ün yaptığı çalışmalarla zaten ispatlanmış bir bulgudur. Türkler beyaz ırktandır. Sarı ırktan olduğumuz iddiası Avrupalıların bizi yani Türk kavmini yermek için söylediği bir iddiadır. Onların dediği şey siz sarı ırktansınız, evriminizi tamamlamamış bizim kadar insan değilsiniz. Fakat Atatürk'ün de yaptırdığı çalışmalar ile ispatlanan şey ise Türk ırkı denilen kavim beyaz ırktandır.
    Ayrıca en önemli nokta 7000 yıllık levhalar bulunmuştur damga kültürünü kullanan ve bu damgalar tamamen Türklerin kullandığı damga sistemidir. Van'da, Eskişehir'de, Erzurum'da ve birçok yerde en az 7-8 bin yıllık taş yazıtları (mısırkilerinkine benzer şekilde) mevcut.
    Bugün Türk oldukları ispatlanan İtalyanların atası kabul ettikleri Etrüskler İtalya bölgesine ilk geldiklerinde şimdiki latin alfabesini çocuklarına yazıyı öğretmek için kullanmışlardır. Kaldıki bu adamların Türk oldukları yapılan kapsamlı dna testleriyle %97-98 oranında Türk dna'sı taşıdıkları şekilde ispatlanmıştır.
    Özellikle Kazım Mirşan'ın çalışmaları hayret vericidir zaman bulursanız bir inceleyin. Bugün okunamayan 98.000 mısır yazıtının büyük bir çoğunluğunu ön Türkçe ile anlamlı bir şekilde okumayı başarmıştır. Ayrıca bu çalışmalarda bilinen birçok şeyin yanlış olduğu kanıtlanmış durumda. Örneğin Türklerin daha doğrusu Türk kavminin ilk mensuplarının bazı yazıtlarda Sibirya ormanlarından Orta Asya'ya gelip burayı anavatan yaptıkları yazılıdır şeklinde bilinirdi Rusların yaptığı okumalar sonucu. Fakat bu okumaların yanlış olduğu ve ormanlardan gelmediğimiz hem doğru şekilde okunan yazıtlardan hem de mantıki şekilde kanıtlanmıştır.
    Bir diğer okuma hatası ise Göktürk devleti ile ilgili. Yeni yeni anlaşılıyorki Göktürk diye bir devlet hiçbir zaman olmamıştır. Göktürk diye bilinen devlet Türük birliğidir yani Büyük Türk Birliği devletidir. Tek bir cümlede geçen Göktürk ifadesi ise dini anlamda olup Türk'ün yüceliğini ve maneviyatını vurgular.
    Yani batılıların söylediği gibi Türklük Hunlar ile başlayıp Avrupa ve Anadolu'ya gelmemiştir. Zaten var olan Türkler bundan 13 bin sene önce de bu topraklardaydı bunu kültürel kalıntılar ile görmekteyiz. Ve iddiaların aksine Türkler hiçbir zaman büyük başken yapmamış değiliz tam tersine Etrüskler sayesinde direk olarak Roma'nın kurulmasına ve onların kültürünün devamı olarak Roma hukukunun gelişmesine etki ettiğimiz gibi tam olarak direkt olmasa da Kostantin'den çok daha önce İstanbul'u kurulmasına vesile olduk.
    Bunları yazma amacım Türklüğü övmek veya boş yere gaz verip havalanmak değil. İhtiyacımız da yoktur çünkü batılıların anlatışında dahil kabul edilen en eski Avrupa medeniyeti 2500 senelik bir tarihe sahipken onların ve çinlilerin anlatışına göre 3500 senelik tarihe sahibiz.
    Fakat yadsınamaz kanıtların bize sunduğu gerçekler ile Türklerin tarihi 15000 sene öncesine kadar gitmekte. Hatta ve hattat Türklerin yaşadığı bazı bölgelerde kazılan dağ mezarlarında 50.000 yıllık özenle açılmış mezarlar ve özenle yerleştirilmiş gömüler mevcut. Kısacası Türk tarihi bize anlatılanın çok çok daha eskisine dayanmakta olduğu gibi insanlık tarihi ise 10.000 sene öncesine değil bundan çok daha gerisine dayanmakta. Çok uzun ve derin bir konu olduğu için edindiğin kaynak ve kanıtlarla birlikte çok sağlam bir konu açmaya niyetliyim. Ama biraz zaman alacak bu iş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    1931'de yazılmış bir yazı olarak günümüz kaynakları ile benzeşsede artık çoğunun aksi ispatlanmış durumda. Bilinen doğrular, ezberleri yıkmak çoğu kesimin işine gelmediği için kabul edilmiyor. Türkler sarı ırktan değildir. Bu Atatürk'ün yaptığı çalışmalarla zaten ispatlanmış bir bulgudur. Türkler beyaz ırktandır. Sarı ırktan olduğumuz iddiası Avrupalıların bizi yani Türk kavmini yermek için söylediği bir iddiadır. Onların dediği şey siz sarı ırktansınız, evriminizi tamamlamamış bizim kadar insan değilsiniz. Fakat Atatürk'ün de yaptırdığı çalışmalar ile ispatlanan şey ise Türk ırkı denilen kavim beyaz ırktandır.
    Ayrıca en önemli nokta 7000 yıllık levhalar bulunmuştur damga kültürünü kullanan ve bu damgalar tamamen Türklerin kullandığı damga sistemidir. Van'da, Eskişehir'de, Erzurum'da ve birçok yerde en az 7-8 bin yıllık taş yazıtları (mısırkilerinkine benzer şekilde) mevcut.
    Bugün Türk oldukları ispatlanan İtalyanların atası kabul ettikleri Etrüskler İtalya bölgesine ilk geldiklerinde şimdiki latin alfabesini çocuklarına yazıyı öğretmek için kullanmışlardır. Kaldıki bu adamların Türk oldukları yapılan kapsamlı dna testleriyle %97-98 oranında Türk dna'sı taşıdıkları şekilde ispatlanmıştır.
    Özellikle Kazım Mirşan'ın çalışmaları hayret vericidir zaman bulursanız bir inceleyin. Bugün okunamayan 98.000 mısır yazıtının büyük bir çoğunluğunu ön Türkçe ile anlamlı bir şekilde okumayı başarmıştır. Ayrıca bu çalışmalarda bilinen birçok şeyin yanlış olduğu kanıtlanmış durumda. Örneğin Türklerin daha doğrusu Türk kavminin ilk mensuplarının bazı yazıtlarda Sibirya ormanlarından Orta Asya'ya gelip burayı anavatan yaptıkları yazılıdır şeklinde bilinirdi Rusların yaptığı okumalar sonucu. Fakat bu okumaların yanlış olduğu ve ormanlardan gelmediğimiz hem doğru şekilde okunan yazıtlardan hem de mantıki şekilde kanıtlanmıştır.
    Bir diğer okuma hatası ise Göktürk devleti ile ilgili. Yeni yeni anlaşılıyorki Göktürk diye bir devlet hiçbir zaman olmamıştır. Göktürk diye bilinen devlet Türük birliğidir yani Büyük Türk Birliği devletidir. Tek bir cümlede geçen Göktürk ifadesi ise dini anlamda olup Türk'ün yüceliğini ve maneviyatını vurgular.
    Yani batılıların söylediği gibi Türklük Hunlar ile başlayıp Avrupa ve Anadolu'ya gelmemiştir. Zaten var olan Türkler bundan 13 bin sene önce de bu topraklardaydı bunu kültürel kalıntılar ile görmekteyiz. Ve iddiaların aksine Türkler hiçbir zaman büyük başken yapmamış değiliz tam tersine Etrüskler sayesinde direk olarak Roma'nın kurulmasına ve onların kültürünün devamı olarak Roma hukukunun gelişmesine etki ettiğimiz gibi tam olarak direkt olmasa da Kostantin'den çok daha önce İstanbul'u kurulmasına vesile olduk.
    Bunları yazma amacım Türklüğü övmek veya boş yere gaz verip havalanmak değil. İhtiyacımız da yoktur çünkü batılıların anlatışında dahil kabul edilen en eski Avrupa medeniyeti 2500 senelik bir tarihe sahipken onların ve çinlilerin anlatışına göre 3500 senelik tarihe sahibiz.
    Fakat yadsınamaz kanıtların bize sunduğu gerçekler ile Türklerin tarihi 15000 sene öncesine kadar gitmekte. Hatta ve hattat Türklerin yaşadığı bazı bölgelerde kazılan dağ mezarlarında 50.000 yıllık özenle açılmış mezarlar ve özenle yerleştirilmiş gömüler mevcut. Kısacası Türk tarihi bize anlatılanın çok çok daha eskisine dayanmakta olduğu gibi insanlık tarihi ise 10.000 sene öncesine değil bundan çok daha gerisine dayanmakta. Çok uzun ve derin bir konu olduğu için edindiğin kaynak ve kanıtlarla birlikte çok sağlam bir konu açmaya niyetliyim. Ama biraz zaman alacak bu iş.

    bence düşünceleriniz yanlış.türklerin ilk devleti asya hun devletidir.ondan önce türklerin olduğuna dair bir tarihi belge yoktur.ayrıca romalılarla türklerin kurt dışında hiçbir kültür bağı yoktur.ikiside kurtu kullanmış.bu tesadüf dahilinde olabilecek birşeydir.onun dışında bir kanıt zaten yok.

    bu adamlar birbirine benziyor mu?







  • Turklerin kendilerine ait o donemde tarihi kayit yoktur zaten, biz bile kendi tarihimizi yabancilardan ogreniyoruz o da ne kadar gercekse artik , belki osmanli zamanindan kendi belgelerimiz var ama okul kitaplarinda ogretilen bilgilerin cogu yanlis ve orta asya zamanindaki kaynaklarin cogu cin kaynaklidir ( ozamanlar bizim dusmanimiz olan cin ve onlardan bizler hakkinda objektif kayit tutmasini beklemeyin)
    orhun kitabelerindeki yazi ilk yazili turk kaynagi degildir daha sonra oralarda baska tabletler taslar bulundu, zaten orhun kitabesindeki alfabe ham degil duzenli bir bicimde hazirlanmis , eksikleri giderilmis bir dildir. bu durumda yaziyi turker daha once de kullanmistir, artik kaliplari asma zamani geldi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgrafik

    ADEM'le HAVVA'nın son torunları olmak varken, bunların torunlarına nispet edilmek için uğraşmak niye?


    Biz dogmatik olarak değil bilimsel olarak bulmaya çalışıyoruz.Bu böyle olmuştur,bitmiştir diyerek kesip atamıyoruz.Kusura bakmayın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    1931'de yazılmış bir yazı olarak günümüz kaynakları ile benzeşsede artık çoğunun aksi ispatlanmış durumda. Bilinen doğrular, ezberleri yıkmak çoğu kesimin işine gelmediği için kabul edilmiyor. Türkler sarı ırktan değildir. Bu Atatürk'ün yaptığı çalışmalarla zaten ispatlanmış bir bulgudur. Türkler beyaz ırktandır. Sarı ırktan olduğumuz iddiası Avrupalıların bizi yani Türk kavmini yermek için söylediği bir iddiadır. Onların dediği şey siz sarı ırktansınız, evriminizi tamamlamamış bizim kadar insan değilsiniz. Fakat Atatürk'ün de yaptırdığı çalışmalar ile ispatlanan şey ise Türk ırkı denilen kavim beyaz ırktandır.
    Ayrıca en önemli nokta 7000 yıllık levhalar bulunmuştur damga kültürünü kullanan ve bu damgalar tamamen Türklerin kullandığı damga sistemidir. Van'da, Eskişehir'de, Erzurum'da ve birçok yerde en az 7-8 bin yıllık taş yazıtları (mısırkilerinkine benzer şekilde) mevcut.
    Bugün Türk oldukları ispatlanan İtalyanların atası kabul ettikleri Etrüskler İtalya bölgesine ilk geldiklerinde şimdiki latin alfabesini çocuklarına yazıyı öğretmek için kullanmışlardır. Kaldıki bu adamların Türk oldukları yapılan kapsamlı dna testleriyle %97-98 oranında Türk dna'sı taşıdıkları şekilde ispatlanmıştır.
    Özellikle Kazım Mirşan'ın çalışmaları hayret vericidir zaman bulursanız bir inceleyin. Bugün okunamayan 98.000 mısır yazıtının büyük bir çoğunluğunu ön Türkçe ile anlamlı bir şekilde okumayı başarmıştır. Ayrıca bu çalışmalarda bilinen birçok şeyin yanlış olduğu kanıtlanmış durumda. Örneğin Türklerin daha doğrusu Türk kavminin ilk mensuplarının bazı yazıtlarda Sibirya ormanlarından Orta Asya'ya gelip burayı anavatan yaptıkları yazılıdır şeklinde bilinirdi Rusların yaptığı okumalar sonucu. Fakat bu okumaların yanlış olduğu ve ormanlardan gelmediğimiz hem doğru şekilde okunan yazıtlardan hem de mantıki şekilde kanıtlanmıştır.
    Bir diğer okuma hatası ise Göktürk devleti ile ilgili. Yeni yeni anlaşılıyorki Göktürk diye bir devlet hiçbir zaman olmamıştır. Göktürk diye bilinen devlet Türük birliğidir yani Büyük Türk Birliği devletidir. Tek bir cümlede geçen Göktürk ifadesi ise dini anlamda olup Türk'ün yüceliğini ve maneviyatını vurgular.
    Yani batılıların söylediği gibi Türklük Hunlar ile başlayıp Avrupa ve Anadolu'ya gelmemiştir. Zaten var olan Türkler bundan 13 bin sene önce de bu topraklardaydı bunu kültürel kalıntılar ile görmekteyiz. Ve iddiaların aksine Türkler hiçbir zaman büyük başken yapmamış değiliz tam tersine Etrüskler sayesinde direk olarak Roma'nın kurulmasına ve onların kültürünün devamı olarak Roma hukukunun gelişmesine etki ettiğimiz gibi tam olarak direkt olmasa da Kostantin'den çok daha önce İstanbul'u kurulmasına vesile olduk.
    Bunları yazma amacım Türklüğü övmek veya boş yere gaz verip havalanmak değil. İhtiyacımız da yoktur çünkü batılıların anlatışında dahil kabul edilen en eski Avrupa medeniyeti 2500 senelik bir tarihe sahipken onların ve çinlilerin anlatışına göre 3500 senelik tarihe sahibiz.
    Fakat yadsınamaz kanıtların bize sunduğu gerçekler ile Türklerin tarihi 15000 sene öncesine kadar gitmekte. Hatta ve hattat Türklerin yaşadığı bazı bölgelerde kazılan dağ mezarlarında 50.000 yıllık özenle açılmış mezarlar ve özenle yerleştirilmiş gömüler mevcut. Kısacası Türk tarihi bize anlatılanın çok çok daha eskisine dayanmakta olduğu gibi insanlık tarihi ise 10.000 sene öncesine değil bundan çok daha gerisine dayanmakta. Çok uzun ve derin bir konu olduğu için edindiğin kaynak ve kanıtlarla birlikte çok sağlam bir konu açmaya niyetliyim. Ama biraz zaman alacak bu iş.

    bence düşünceleriniz yanlış.türklerin ilk devleti asya hun devletidir.ondan önce türklerin olduğuna dair bir tarihi belge yoktur.ayrıca romalılarla türklerin kurt dışında hiçbir kültür bağı yoktur.ikiside kurtu kullanmış.bu tesadüf dahilinde olabilecek birşeydir.onun dışında bir kanıt zaten yok.

    bu adamlar birbirine benziyor mu?











    Hocam direk düz mantık bakmışsın olaya. Öncelikle Etrüsk dediğin adamlar kim. Bugün bildiğimiz Roma'yı kuran adamlar Etrüsklerdir. Bu adamların kökeni kanıtlanmadan önce İtalyanlar kökenimiz Etrüsklerdir demişlerdir çünkü Roma ne kadar köklü de olsa tarihi çok eski değildir. Ama Etrüsk dediğin zaman çok daha gerilere daha derin köklere ulaşman mümkün. Fakat dediğim gibi yapılan araştırmalar sonucu Etrüsklerin dna karşılaştırmaları sonucu %98 oranında Türk kökenli oldukları ispatlanmıştır. Bu ne demek biliyor musun ? Bugünkü birçok modern dilin babası olmak demektir. Çünkü bugünkü İngilizce, Almanca, Fransızca dahil birçok dil latince kökenlidir özellikle alfabe ve ilk dönem dil olarak. Latin alfabesinin ilk halini Etrüsklerde görüyoruz ki o da daha önceki Türk yazıtlarından da görülmekte.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?


    Bunlarda Anadolu'da bulunan çok daha eski yazıtlar, aradaki benzerliğe bakar mısınız ? Kaldı ki bu benzerliği çok daha eski olan ön Türk yazıtlarında görülüyor ki onunda kaynağı zaten ondan da eski olan damga sistemi.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?

    Damga sisteminin kaynağı ise çeşitli mağaralarda ve kayaların üzerinde resimsilerdir. Bunlar kaya resimleri değildir çünkü bir olayı resmetmezler, beklenmedik bir şekilde belirli bir kavramı belirli çizgiler ve çizimler ile belirtirler. Ve bu düzensiz çizimler zamanla daha düzenli hale gelir, zamanla şimdiki mısır yazıtları hale gelip damga sistemi kullanılır ki Mısır'da bulunan ve Mısır tarihini anlatan şimdiye kadar çözülememiş yazıtların bir çoğu bu ön Türkçe damga sistemiyle okunabilmiştir. Bunlar zamanla runik ve çivi yazısına dönüşmüş, Etrüskler bir dönem Latin alfabesinin kökenini oluşturmuş, diğer taraftan Orhun kitabeleri çıkmış ve zamanla Türkçe dediğimiz şey Osmanlı dahil 42 farklı lehçeye ayrılmış.

    Ayrıca ben İtalyanların tamamı Türktür, Roma devleti Türklerindir veya Türk devletidir falan demiyorum. İlk Roma kentini kuran ve Roma devletinin kurulmasına vesile olan adamlar Etrüskler olup dolayısıyla Türktürler. Aynı zamanda meşhur Roma hukuku, Etrüsk kültüründen büyük ölçüde yararlanmış ve temelini almıştır. Roma hukukunun getirdiği bütün yenilik ve özgürlükleri o dönemki Etrüsk yazıtlarından görülmekte.


    Türklerin ilk devletinin Hun devleti olmasının mümkünatı yoktur çünkü Hun devleti dediğimiz şey imparatorluk olarak hayatına başlamış gözüküyor bize öğretilen tarihte. Sonra Asya ve Avrupa Hunları olarak devlet haline gelmiştir. Tarihte hiçbir millet yoktan imparatorluk kuramaz. En basit cevap ise bugün beyaz piramitler dediğimiz şeyin tarihini 2500 yıl olarak öğrettiler. Fakat bölge yakınlarındaki Çin kaynaklarında bugünkü Pekin dahil bu bölgenin yaklaşık 6000 yıl önce Türklerin bölgesi olduğunu göstermekte. Çinliler daha yakın dönemde bu bölgeye yerleşip kendi bölgesi yapmıştır bunu da nereden anlıyoruz Çin daima denize yakın olmuştur ilk dönemlerinde ve fazla geniş halde değildir.
    Anadolu'da ise 7-8 bin yıl öncesine ait yazıtlar Türkçe olarak okunabilmekte. Üzerinde haç şekli olduğu için 1500 yıl civarı sanılan çoğu tablet ve yazıtın aslında Ermenilerin iddia ettikleri gibi kendilerinin (veya Hristiyanların değil) değil Türklere ait olduğu ispatlanmıştır çünkü yazılar mantıklı bir şekilde sadece ön Türkçe ile okunabilmekte. Hristiyanlığa yorulan haç şekilleri ise o dönemki Türkler tarafından ok şekli olarak kullanılmaktaydı.

    Meşhur Midas hadisesini bilirsin sanırım. Birde Türkçe olarak okuyalım.

    T ESİÇ OZ [ (BEDENDEN) ATILARAK (CENNETTE) YER ALAN]

    AT ERİK ESİT [ ATILMA ERKİ SAHİBİ]

    UÇUB İTİGÜW [ UÇURULMAK SURETİYLE]

    AP-AT EBİNİZ [ APARILARAK , (GÖTÜRÜLEREK)]

    EMİN ELİTİS [ İLETİLMİŞ OLAN (YANİ TANRI'SINA KAVUŞMUŞ OLAN KİŞİ]

    AP AT EBİT [ (VÜCUTTAN) ATILARAK APARILMA DÜZENİNDEKİ ]

    ÖG ESİTİC İS EBİT [ İŞBU KRAL CANI]

    ÖTÜK ESİÇ İS [ (ÖBÜR DÜNYAYA) GEÇMİŞ CANDIR]

    UÇUD AT UÇ OZ [ ÇÜNKÜ O, UÇUD (ALLAH TARAFINDAN TAYİN EDİLMİŞ OLAN LİDER) İDİ VE ATILARAK UÇMAK SURETİ İLE (CENNETTE) YERİNİ ALMIŞ ?]

    ÖK ÖTÜK AT [ RABBE GEÇMEK ÜZERE (VÜCUTTAN) ATILMA]

    EMİÇ- EMİÇ [NASİBİNE ERİŞİLEN]

    EBİT ESİNÇ [ DÜZENDEKİ]

    ÖG ERİN [ KRAL OLARAK]

    ESİTİBİN ONÇ [BİLİNEN]

    İK USUN [İKİLİ VÜCUT]

    İS A İTÜ [ "CAN EDİLMİŞTİR, (CAN HALİNE GETİRİLMİŞTİR)]

    ATAB UÇA ONUNÇ [ (VÜCUTTAN) ATILARAK UÇMAYA MUVAFFAK OLMUŞ OLMASI HASEBİYLE]

    ONÇ ESİKİÇÜ [BU ŞEKİLDE BİR TECELLİ İLE]

     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?




  • Daha fazla bilgi koyayım bu konu hakkında;
    Bakalım Etrüsk alfabesi ve Greek denilen antik Yunan alfabesi ve bugünkü Latin alfabesi nasıl

    Ben buradan şunu çıkarıyorum, Atatürk muazzam bir altıncı his sahibi inanılmaz bir dahi idi. O tarihte Avrupa medeniyetini kuran Etrüsklerin Türk olduklarının bilindiklerini sanmıyorum. Fakat Atatürk yazım dilimizi yani alfabemizi öz ve öz Türkçe yapmıştır yani batıya ayak uydurmak adına Latin harfleri gelişi güzel seçilmemiştir. Ahada kanıtı yukarıda.

    Frigçe denilen dilin, ve Friglerin Yunan kökenli olduğu yazıp çizilmesine rağmen ve Frigçe okunmaya çalışılmasına rağmen Eskişehir yazılı kayanın erken Türkçe ile okunuşu resimdeki gibidir. Olduğu sanılan bir dilin olmadığı sanılan bir dile çevrilmesidir bu. Yapılan yanlış budur işte, çünkü metin okunduğunda tam anlamını Türkçe ile kazanmakta.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?


    Bakın bu iddialar sadece yüzeysel şekilde anlattığım şeyler. Benim söylediğim şeylerden yazıyı Türklerin bulduğu anlaşılmaktadır. Muazzez İlmiye Çığ denilen dünya tarihinin en büyük 3 Sümeroloğundan birisidir ve o dahil bu iddialara doğruluk payı mevcuttur şeklinde arka çıkmakta. Bu anlattıklarım bu kadıncağızın bütün hayatını çürütüyor halbuki.




  • yaziyi Turkler bulmus olayi biraz yanlis bir yaklasim yazi zaten vardi insanlik oldugundan beri ama Turkler bazi alfabelerin gelismesinde etkili olmuslardir diye dusunuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    1931'de yazılmış bir yazı olarak günümüz kaynakları ile benzeşsede artık çoğunun aksi ispatlanmış durumda. Bilinen doğrular, ezberleri yıkmak çoğu kesimin işine gelmediği için kabul edilmiyor. Türkler sarı ırktan değildir. Bu Atatürk'ün yaptığı çalışmalarla zaten ispatlanmış bir bulgudur. Türkler beyaz ırktandır. Sarı ırktan olduğumuz iddiası Avrupalıların bizi yani Türk kavmini yermek için söylediği bir iddiadır. Onların dediği şey siz sarı ırktansınız, evriminizi tamamlamamış bizim kadar insan değilsiniz. Fakat Atatürk'ün de yaptırdığı çalışmalar ile ispatlanan şey ise Türk ırkı denilen kavim beyaz ırktandır.
    Ayrıca en önemli nokta 7000 yıllık levhalar bulunmuştur damga kültürünü kullanan ve bu damgalar tamamen Türklerin kullandığı damga sistemidir. Van'da, Eskişehir'de, Erzurum'da ve birçok yerde en az 7-8 bin yıllık taş yazıtları (mısırkilerinkine benzer şekilde) mevcut.
    Bugün Türk oldukları ispatlanan İtalyanların atası kabul ettikleri Etrüskler İtalya bölgesine ilk geldiklerinde şimdiki latin alfabesini çocuklarına yazıyı öğretmek için kullanmışlardır. Kaldıki bu adamların Türk oldukları yapılan kapsamlı dna testleriyle %97-98 oranında Türk dna'sı taşıdıkları şekilde ispatlanmıştır.
    Özellikle Kazım Mirşan'ın çalışmaları hayret vericidir zaman bulursanız bir inceleyin. Bugün okunamayan 98.000 mısır yazıtının büyük bir çoğunluğunu ön Türkçe ile anlamlı bir şekilde okumayı başarmıştır. Ayrıca bu çalışmalarda bilinen birçok şeyin yanlış olduğu kanıtlanmış durumda. Örneğin Türklerin daha doğrusu Türk kavminin ilk mensuplarının bazı yazıtlarda Sibirya ormanlarından Orta Asya'ya gelip burayı anavatan yaptıkları yazılıdır şeklinde bilinirdi Rusların yaptığı okumalar sonucu. Fakat bu okumaların yanlış olduğu ve ormanlardan gelmediğimiz hem doğru şekilde okunan yazıtlardan hem de mantıki şekilde kanıtlanmıştır.
    Bir diğer okuma hatası ise Göktürk devleti ile ilgili. Yeni yeni anlaşılıyorki Göktürk diye bir devlet hiçbir zaman olmamıştır. Göktürk diye bilinen devlet Türük birliğidir yani Büyük Türk Birliği devletidir. Tek bir cümlede geçen Göktürk ifadesi ise dini anlamda olup Türk'ün yüceliğini ve maneviyatını vurgular.
    Yani batılıların söylediği gibi Türklük Hunlar ile başlayıp Avrupa ve Anadolu'ya gelmemiştir. Zaten var olan Türkler bundan 13 bin sene önce de bu topraklardaydı bunu kültürel kalıntılar ile görmekteyiz. Ve iddiaların aksine Türkler hiçbir zaman büyük başken yapmamış değiliz tam tersine Etrüskler sayesinde direk olarak Roma'nın kurulmasına ve onların kültürünün devamı olarak Roma hukukunun gelişmesine etki ettiğimiz gibi tam olarak direkt olmasa da Kostantin'den çok daha önce İstanbul'u kurulmasına vesile olduk.
    Bunları yazma amacım Türklüğü övmek veya boş yere gaz verip havalanmak değil. İhtiyacımız da yoktur çünkü batılıların anlatışında dahil kabul edilen en eski Avrupa medeniyeti 2500 senelik bir tarihe sahipken onların ve çinlilerin anlatışına göre 3500 senelik tarihe sahibiz.
    Fakat yadsınamaz kanıtların bize sunduğu gerçekler ile Türklerin tarihi 15000 sene öncesine kadar gitmekte. Hatta ve hattat Türklerin yaşadığı bazı bölgelerde kazılan dağ mezarlarında 50.000 yıllık özenle açılmış mezarlar ve özenle yerleştirilmiş gömüler mevcut. Kısacası Türk tarihi bize anlatılanın çok çok daha eskisine dayanmakta olduğu gibi insanlık tarihi ise 10.000 sene öncesine değil bundan çok daha gerisine dayanmakta. Çok uzun ve derin bir konu olduğu için edindiğin kaynak ve kanıtlarla birlikte çok sağlam bir konu açmaya niyetliyim. Ama biraz zaman alacak bu iş.

    bence düşünceleriniz yanlış.türklerin ilk devleti asya hun devletidir.ondan önce türklerin olduğuna dair bir tarihi belge yoktur.ayrıca romalılarla türklerin kurt dışında hiçbir kültür bağı yoktur.ikiside kurtu kullanmış.bu tesadüf dahilinde olabilecek birşeydir.onun dışında bir kanıt zaten yok.

    bu adamlar birbirine benziyor mu?











    Hocam direk düz mantık bakmışsın olaya. Öncelikle Etrüsk dediğin adamlar kim. Bugün bildiğimiz Roma'yı kuran adamlar Etrüsklerdir. Bu adamların kökeni kanıtlanmadan önce İtalyanlar kökenimiz Etrüsklerdir demişlerdir çünkü Roma ne kadar köklü de olsa tarihi çok eski değildir. Ama Etrüsk dediğin zaman çok daha gerilere daha derin köklere ulaşman mümkün. Fakat dediğim gibi yapılan araştırmalar sonucu Etrüsklerin dna karşılaştırmaları sonucu %98 oranında Türk kökenli oldukları ispatlanmıştır. Bu ne demek biliyor musun ? Bugünkü birçok modern dilin babası olmak demektir. Çünkü bugünkü İngilizce, Almanca, Fransızca dahil birçok dil latince kökenlidir özellikle alfabe ve ilk dönem dil olarak. Latin alfabesinin ilk halini Etrüsklerde görüyoruz ki o da daha önceki Türk yazıtlarından da görülmekte.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?


    Bunlarda Anadolu'da bulunan çok daha eski yazıtlar, aradaki benzerliğe bakar mısınız ? Kaldı ki bu benzerliği çok daha eski olan ön Türk yazıtlarında görülüyor ki onunda kaynağı zaten ondan da eski olan damga sistemi.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?

    Damga sisteminin kaynağı ise çeşitli mağaralarda ve kayaların üzerinde resimsilerdir. Bunlar kaya resimleri değildir çünkü bir olayı resmetmezler, beklenmedik bir şekilde belirli bir kavramı belirli çizgiler ve çizimler ile belirtirler. Ve bu düzensiz çizimler zamanla daha düzenli hale gelir, zamanla şimdiki mısır yazıtları hale gelip damga sistemi kullanılır ki Mısır'da bulunan ve Mısır tarihini anlatan şimdiye kadar çözülememiş yazıtların bir çoğu bu ön Türkçe damga sistemiyle okunabilmiştir. Bunlar zamanla runik ve çivi yazısına dönüşmüş, Etrüskler bir dönem Latin alfabesinin kökenini oluşturmuş, diğer taraftan Orhun kitabeleri çıkmış ve zamanla Türkçe dediğimiz şey Osmanlı dahil 42 farklı lehçeye ayrılmış.

    Ayrıca ben İtalyanların tamamı Türktür, Roma devleti Türklerindir veya Türk devletidir falan demiyorum. İlk Roma kentini kuran ve Roma devletinin kurulmasına vesile olan adamlar Etrüskler olup dolayısıyla Türktürler. Aynı zamanda meşhur Roma hukuku, Etrüsk kültüründen büyük ölçüde yararlanmış ve temelini almıştır. Roma hukukunun getirdiği bütün yenilik ve özgürlükleri o dönemki Etrüsk yazıtlarından görülmekte.


    Türklerin ilk devletinin Hun devleti olmasının mümkünatı yoktur çünkü Hun devleti dediğimiz şey imparatorluk olarak hayatına başlamış gözüküyor bize öğretilen tarihte. Sonra Asya ve Avrupa Hunları olarak devlet haline gelmiştir. Tarihte hiçbir millet yoktan imparatorluk kuramaz. En basit cevap ise bugün beyaz piramitler dediğimiz şeyin tarihini 2500 yıl olarak öğrettiler. Fakat bölge yakınlarındaki Çin kaynaklarında bugünkü Pekin dahil bu bölgenin yaklaşık 6000 yıl önce Türklerin bölgesi olduğunu göstermekte. Çinliler daha yakın dönemde bu bölgeye yerleşip kendi bölgesi yapmıştır bunu da nereden anlıyoruz Çin daima denize yakın olmuştur ilk dönemlerinde ve fazla geniş halde değildir.
    Anadolu'da ise 7-8 bin yıl öncesine ait yazıtlar Türkçe olarak okunabilmekte. Üzerinde haç şekli olduğu için 1500 yıl civarı sanılan çoğu tablet ve yazıtın aslında Ermenilerin iddia ettikleri gibi kendilerinin (veya Hristiyanların değil) değil Türklere ait olduğu ispatlanmıştır çünkü yazılar mantıklı bir şekilde sadece ön Türkçe ile okunabilmekte. Hristiyanlığa yorulan haç şekilleri ise o dönemki Türkler tarafından ok şekli olarak kullanılmaktaydı.

    Meşhur Midas hadisesini bilirsin sanırım. Birde Türkçe olarak okuyalım.

    T ESİÇ OZ [ (BEDENDEN) ATILARAK (CENNETTE) YER ALAN]

    AT ERİK ESİT [ ATILMA ERKİ SAHİBİ]

    UÇUB İTİGÜW [ UÇURULMAK SURETİYLE]

    AP-AT EBİNİZ [ APARILARAK , (GÖTÜRÜLEREK)]

    EMİN ELİTİS [ İLETİLMİŞ OLAN (YANİ TANRI'SINA KAVUŞMUŞ OLAN KİŞİ]

    AP AT EBİT [ (VÜCUTTAN) ATILARAK APARILMA DÜZENİNDEKİ ]

    ÖG ESİTİC İS EBİT [ İŞBU KRAL CANI]

    ÖTÜK ESİÇ İS [ (ÖBÜR DÜNYAYA) GEÇMİŞ CANDIR]

    UÇUD AT UÇ OZ [ ÇÜNKÜ O, UÇUD (ALLAH TARAFINDAN TAYİN EDİLMİŞ OLAN LİDER) İDİ VE ATILARAK UÇMAK SURETİ İLE (CENNETTE) YERİNİ ALMIŞ ?]

    ÖK ÖTÜK AT [ RABBE GEÇMEK ÜZERE (VÜCUTTAN) ATILMA]

    EMİÇ- EMİÇ [NASİBİNE ERİŞİLEN]

    EBİT ESİNÇ [ DÜZENDEKİ]

    ÖG ERİN [ KRAL OLARAK]

    ESİTİBİN ONÇ [BİLİNEN]

    İK USUN [İKİLİ VÜCUT]

    İS A İTÜ [ "CAN EDİLMİŞTİR, (CAN HALİNE GETİRİLMİŞTİR)]

    ATAB UÇA ONUNÇ [ (VÜCUTTAN) ATILARAK UÇMAYA MUVAFFAK OLMUŞ OLMASI HASEBİYLE]

    ONÇ ESİKİÇÜ [BU ŞEKİLDE BİR TECELLİ İLE]

     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?



    anadolu türkleri yada oğuzlar türk ve aryan halkı karışımı bir halktır.oğuzların çekik gözlü olmamasının sebebi orta asyada iranda anadoluda vs karışılan aryan milletlerdi.türkler o zaman moğolistanda yaşıyordu daha sonra orta asyada aryan halklarla karışılıp şimdiki anadolu türklerine yakın türkler oluştu.ayrıca iranlı kürt veya başka aryan milletlerle karışmış olduğundan anadolu türkleri örnek gösterilemez.çekik gözlü türklerle bir bağı var mı onun kanıtlanması gerek.




  • Karıştırdığın bir nokta var yanlız. Oğuz boyu benim bahsettiğim dönemlerden çok sonra geçer. Anadolu Türkleri derken ben 8 bin sene öncesinden bahsediyorum. Kültürel izleri takip ederek elde edilen sonuçlara göre Türklerin izleri en az 6 bin sene önce İstanbul'dan geçmiştir Fikirtepe üzerinden. Aynı izler Hakkari ve Hatay'da da mevcut. Yani birden fazla geçiş noktası mevcut.
    Daha ilgincini belirteyim. Tamgalı Say denilen bir olay mevcut. En az 1000 tane bu şekilde kaya resmi mevcut ve bu resimler görünen şey o dönemki insanlar bugün bildiğimiz halk oyunlarının benzerlerini yapmışlar ve dönemin liderlerine ay yıldızlı simgeler ile yüceltmişler.
     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?

     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?

     TÜRKLER HANGİ IRKTANDIR?




  • walla bunu bilir bunu söylerim TÜRKLERİN MOĞOLLARLA FALAN Bİ ALAKASI YOKTUR.BİDE MANTIKLU BAKARSAK MİLLİYETÇİYİZ DİYE GEÇİNEN YARIM AKILLI ARKADAŞLARIMIZDA HEP MOĞOLLAR TÜRKTÜR GÖRÜŞÜ HAKİM ULA NE ALAKASI WAR MOĞOLLARLA TÜRKLERİN? SELÇUKLU DEVLETİ VE ONA YAKIN TÜRK DEVLETLERİ KAÇ KERE SAVAŞTI MOĞOLLARLA HABERİNİZ VARMı? BİDE MOĞOLLAR TÜRKTÜR DİYECEĞİNİZE TÜRKLER MOĞOLDUR DEYİN O ZAMAN? BU İŞİNİZE GELMİYOR TABİ.tarih bakımından bakarsak moğollar zamanının en güçlü devletidir tartışmasız buda var.işin içinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilles97

    walla bunu bilir bunu söylerim TÜRKLERİN MOĞOLLARLA FALAN Bİ ALAKASI YOKTUR.BİDE MANTIKLU BAKARSAK MİLLİYETÇİYİZ DİYE GEÇİNEN YARIM AKILLI ARKADAŞLARIMIZDA HEP MOĞOLLAR TÜRKTÜR GÖRÜŞÜ HAKİM ULA NE ALAKASI WAR MOĞOLLARLA TÜRKLERİN? SELÇUKLU DEVLETİ VE ONA YAKIN TÜRK DEVLETLERİ KAÇ KERE SAVAŞTI MOĞOLLARLA HABERİNİZ VARMı? BİDE MOĞOLLAR TÜRKTÜR DİYECEĞİNİZE TÜRKLER MOĞOLDUR DEYİN O ZAMAN? BU İŞİNİZE GELMİYOR TABİ.tarih bakımından bakarsak moğollar zamanının en güçlü devletidir tartışmasız buda var.işin içinde

    Arkadaşım Türkler ve Moğollar kuzendir. Aynı aile kolunun çatallaşmasıdır. Bugün Cengiz Han'ın anne tarafının öz Türk olduğu neredeyse kesindir, tek eksik nokta belirli bir vadidan geçti mi geçmedi mi meselesidir. Eğer o vadiden geçtiği kesinleşirse Cengiz Han denilen kişinin Türk olduğu kanıtlanmış olacaktır. Ayrıca kendisi zaten Türkçe konuşurdu.
    Hatta bunun için Cengiz'e Türkleşen Moğol, Timür için Moğollaşan Türk denmiştir.




    Önceki olaya geri dönelim. Şu linke bir bakın.
    http://www.scribd.com/doc/51408295/Raphael-Pumpelly-Explorations-in-Turkestan

    Raphael Pumpelly denen adam hayatının 60 senesini bu bölgede kazarak ve keşfederek geçirmiş üniversitesi adına. Kitabında da geçtiği üzere orada keşfedilen şey ise M.Ö 6000 sene önce yani 8000 sene önce bu bölgede muazzam şehirlerin olduğu, evcilleştirilen atların, keçi koyun gibi hayvanların ve tarım malzemelerinin izlerine rastlandığını anlatıyor. Ve diyorki burada bulduğumuz şeyleri 2000 sene sonra Mısır ve Mezapotamya'da çıktığını görüyoruz ve oradan başladığını sanmaktaydık şeklinde. Kaldıki bu bölgede 1930lara kadar Türk dışında başka hiçbir millet yaşamamış binlerce senedir. Gerisini siz getirin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: achilles97

    walla bunu bilir bunu söylerim TÜRKLERİN MOĞOLLARLA FALAN Bİ ALAKASI YOKTUR.BİDE MANTIKLU BAKARSAK MİLLİYETÇİYİZ DİYE GEÇİNEN YARIM AKILLI ARKADAŞLARIMIZDA HEP MOĞOLLAR TÜRKTÜR GÖRÜŞÜ HAKİM ULA NE ALAKASI WAR MOĞOLLARLA TÜRKLERİN? SELÇUKLU DEVLETİ VE ONA YAKIN TÜRK DEVLETLERİ KAÇ KERE SAVAŞTI MOĞOLLARLA HABERİNİZ VARMı? BİDE MOĞOLLAR TÜRKTÜR DİYECEĞİNİZE TÜRKLER MOĞOLDUR DEYİN O ZAMAN? BU İŞİNİZE GELMİYOR TABİ.tarih bakımından bakarsak moğollar zamanının en güçlü devletidir tartışmasız buda var.işin içinde

    Arkadaşım Türkler ve Moğollar kuzendir. Aynı aile kolunun çatallaşmasıdır. Bugün Cengiz Han'ın anne tarafının öz Türk olduğu neredeyse kesindir, tek eksik nokta belirli bir vadidan geçti mi geçmedi mi meselesidir. Eğer o vadiden geçtiği kesinleşirse Cengiz Han denilen kişinin Türk olduğu kanıtlanmış olacaktır. Ayrıca kendisi zaten Türkçe konuşurdu.
    Hatta bunun için Cengiz'e Türkleşen Moğol, Timür için Moğollaşan Türk denmiştir.




    Önceki olaya geri dönelim. Şu linke bir bakın.
    http://www.scribd.com/doc/51408295/Raphael-Pumpelly-Explorations-in-Turkestan

    Raphael Pumpelly denen adam hayatının 60 senesini bu bölgede kazarak ve keşfederek geçirmiş üniversitesi adına. Kitabında da geçtiği üzere orada keşfedilen şey ise M.Ö 6000 sene önce yani 8000 sene önce bu bölgede muazzam şehirlerin olduğu, evcilleştirilen atların, keçi koyun gibi hayvanların ve tarım malzemelerinin izlerine rastlandığını anlatıyor. Ve diyorki burada bulduğumuz şeyleri 2000 sene sonra Mısır ve Mezapotamya'da çıktığını görüyoruz ve oradan başladığını sanmaktaydık şeklinde. Kaldıki bu bölgede 1930lara kadar Türk dışında başka hiçbir millet yaşamamış binlerce senedir. Gerisini siz getirin.

    yaw kardeşim cengizhanın bi nevi türk olduğunu kimse inkar etmiyo zaten. cengizhan yarı türktür ama koskoca moğol soyu cengizhandan ibaret değildir ve araştırmalarım sonucunda kesinlikle inandığım ve kabul ettiğim bişey varsa türklerle moğollar akraba falan değildir kendinizi kandırmayın.hem akraba bile olsa o zaman moğollar türktür demeyin türkler moğoldur deyin? işinize gelmiyomu böylesi ARTIK ŞU GERİ KAFALI ZİHNİYETİ BIRAKALIM YOK TÜRKLER ÇOK ÖZEL Bİ IRKMIŞTA DÜNYAYI KURTARMIŞDA FETHETMİŞDE.YIL 2012 OLMUŞ HALA BÖYLE SAÇMALIKLARA İNANAN VARMI YA.BU ARADA MOĞOL GİBİ BARBAR Bİ KAVİMLE AKRABA OLMAYI NE KADAR ÇOK İSTİYOMUŞ BU TÜRKLER YA ŞAŞIRDIM GERÇEKTEN...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.