Şimdi Ara

Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
0
Favori
15.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noir Désir


    quote:

    Orijinalden alıntı: I.Cadde

    Herşeyi ile İstanbul - Kadıköy

     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?



     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?





    Moda tarafındaki keşleri göstereydin

    Ben bi fotomu yüklerim çok istiyorsanız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scehellex


    quote:

    Orijinalden alıntı: CrAzY_MoUsE

    AfyonKarahisar

     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?


     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?




    afyon mu dostum çıldırmış olmalısın....


    Evet lanet olası pislik o koca kıçını yerleştirecek daha güzel bir şehir bulamadın mı?




  • bi kere yaşanılan yerde deniz olucak o nedenle Eskişehir Ankara şansını kaybediyor.
    -Bursa
    -İzmir
    ve tabiki Samsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flawless_cracker

    Şehir olarak bilmiyorum tüm türkiyeyi gezip ona göre değerlendirmek daha doğru bu sorunun yanıtını rahmetli barış manço gibi çok gezen insanlar vermeli :)

    Ama şuda varki doğal ve fantastik olan yerler bana göre daha yaşanılabilir mekanlar.

    Örneğin Köyler



    Sana katılıyorum.

    Bakırköy







  • quote:

    Orijinalden alıntı: SP3ctr3

    bi kere yaşanılan yerde deniz olucak o nedenle Eskişehir Ankara şansını kaybediyor.
    -Bursa
    -İzmir
    ve tabiki Samsun



    Öyle deme Melih gökçekli Ankara'nın hala bir şansı var deniz için.
  •  Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?

    Hep yeni yıkanmış balkonlarda mı yaşarlar? Yoksa akşam sefası çiçeği gibi ikindileri açılıp saçıldıkları için mi kalır insanın aklında o balkonlu, kadınlı İzmirli fotoğrafları?

    Hesapsız kahkaha atmasını... Ağzında şeker yuvarlar gibi dedikodu yapmasını... Sokaktan tek kişilik bir fener alayı gibi geçmesini... Yeni yıkanmış balkonların ılık betonunda pempe topuklarını gezdirmesini... Erken yaşta rakı içmesini ve şarkıların en efkârlısını gecenin sonuna saklamasını...

    Asvalyaları attığı vakit ‘efelik’ yapmasını... Çatlata çatlata oynamasını... Takıp takıştırıp pufur pufur salınmasını...

    İşte her nasılsa, daha en başından öğrendikleri için bütün bunları, güngörmüş adamlar bilir ‘İzmirli Kadınlar’ dendi mi, işte orada durmasını.

    Hayat kıvamındadır İzmir’in kadınları. Nasıl hayatta ayrıştırılıp çizilecek bir şey yoksa, onlar da işte öyle. Yani ya akarsın onunla ya akmaz durursun kenarda. Yok öyle durup dibine bakmaca.

    Hep yeni yıkanmış balkonlarda mı yaşarlar? Yoksa akşam sefası çiçeği gibi ikindileri açıp saçıldıkları için mi kalır insanın aklında o balkonlu, kadınlı İzmirli fotoğraflar? O balkonlarda hiç göremezsiniz büsbütün ne erkekleri, ne de hayatı ciddiye alan konuşmaları. Olsa olsa henüz kurumamış su birikintilerine dalgın dalgın değdirilen parmaklar... Ve mutlaka beş dakika içinde patlayan yeni kahkahalar.

    Hep sorarlar ya - neden bu kadar güzel İzmirli kadınlar? Çünkü hep onlarda kıkırdamalar, kahkahalar ve fışkırıcı şımarıklıklar...

    Ben Ankara’da gördüm, az konuşan, az gülen, ciddi duran, füme rengi kadınları. Görünüp görünüp kaybolan, muamma taklidi yapanlar da İstanbul’un meselesi. Ben sanırdım ki, hayatın yakasında bir hercai menekşe gibi durur her yerde kadınlar. Öyle değilmiş meğer...

    Bir de ne yapsan çıkmaz ya denizin lekesi, o da var.

    Kocaları, ağabeyleri, kardeşleri, sevgilileri

    Erkekler, dünyanın neresine giderseniz gidin aynıdırlar, bir İzmir hariç... Çünkü İzmirli erkekler, balkonları henüz yıkanmış ve kurumaya başlamış kadınların kocaları, ağabeyleri, kardeşleri, sevgilileridirler...

    Denizin hemen kıyısında yaşarlar. Bir kadının saçlarında denizi koklar ve her seferinde şaşırıp, deniz bile böyle gerçek kokmaz diye düşünürler...

    Günün tüm yorgunluğunu, hayatın tüm yaşanmazlıklarını kapattıkları dükkan kepenklerinin ardında bırakıp, filelerini kavun, rakı, otlar ve umutları ile doldurup tek özlemleri az önce güneşin kuruttuğu balkonda ilk kadehten sonra sıyrılıp anne yoksunluğundan yeniden kadın olan ile şişeyi yarılamaktır.

    Balkonları henüz yıkanmış, her kahkahalarında hüzün tadı bulunan ve kırılmalarını yüreklerinden gözlerine taşımayan İzmirli kadınların, İzmirli erkekleri, kendilerini dünyanın en değerli erkekleri sanırlar. Şımarıklıkları bu yüzdendir...

    Bu yüzdendir, rakıyı bir dikişte içip, birayı hamallık saymaları. Bu yüzdendir her kadının saçı deniz kokar mı diye merak etmeleri. Dünya üzerindeki en büyük sorunun bir demli çay içerken çözüme ulaşacağını düşünmekteki duyarsızlıkları hep bu yüzdendir. Ve bu yüzdendir bir söze kırılıp, gerek kalmadan tokat atmalara - gözyaşlarını saklamadan ağlayan İzmirli kadınlara şaşırmaları.

    İzmir hariç, hep aynılar

    İzmirli erkekler de ağlar, tıpkı İzmirli kadınlar gibi. Hiç ummadığınız anda karşılaşırsınız gözyaşlarıyla. Efeliklerini umursamadan bir türkünün takılıp son sözüne, bugün bayram diye seslenen televizyon reklamına, sığınıp bir vapurun kenarına ağlarlar.

    Balkonları henüz yıkanmamış, kinini ve nefretini çeyiz sandığında yemenisini saklar gibi muhafaza eden İzmirli kadınlar, saçlarına ak düşmeden anlarlar İzmirli erkeklerin yaşlandığını.

    Çünkü ağlamak, hayata dokunmaktır...

    Güldüğünü önemsemez de İzmirli kadınlar - ağladıkları zaman İzmirli erkekleri kocalığa, ağabeyliğe, kardeşliğe, sevgililiğe kabul ederler.

    Erkekler... Dünyanın neresine giderseniz gidin aynıdırlar. Bir, İzmir hariç.

    Çünkü İzmirli erkeklere, İzmirli kadınlar dokunurlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FullDH

    Deniz olmayan şehirde yaşanmaz
    İzmirliyim seviyorum alayına gider belediyede kendini toplarsa
    Bir İzmirli olarak bir zamanlar ben de öyle diyordum, ta ki Adana'ya yerleşene kadar. Deniz sadece şehire güzellik katan bir unsur. Sonuçta denizin içinde yaşamıyorsunuz. Bu yüzden bir şehir için deniz olmazsa olmaz bir şey değil. Ancak arada bir deniz kıyısına gidip deniz havası solumakta fayda var.
  • Hadi buyrun
    Herkesin cenneti farklı, kiminin hayallerini balıkçı kasabaları, kimininkini ışıltılı metropoller süslüyor. Bazılarınınkini de pahalı olmayan bir ortadirek kenti…Çoğumuzun aklında aynı soru var: Nerede yaşayabilirim? Herkesin cenneti farklı, kiminin hayallerini balıkçı kasabaları, kimininkini ışıltılı metropoller süslüyor. Bazılarınınkini de pahalı olmayan bir ortadirek kenti…
    Peki, Türkiye’nin en yaşanabilir ili hangisi? Hangi iller, hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Hangileri geçen yıla göre daha iyi, hangileri daha kötü düzeyde?

    CNBC-e Business’ın İlkini geçen sene yaptığı “Türkiye’nin Yaşanabilir İller Araştırması” bu sene ikinci kez hayata geçti. Bir önceki araştırmada sıralamayı belirleyen 28 kriterden bazılarını elendi ve yerlerine yenilerini eklendi. Bu yılki araştırma 34 kritere dayanıyor.

    İstanbul, Antalya ve İzmir’in basamakları beşer onar tırmandığına şahit oluyoruz. Başta Kırklareli, Karaman, Kayseri ve Gümüşhane olmak üzere pek çok flaş şehir var. Ama en alttakilerin kıpırdanamadığını da görüyoruz. Geçen yılın en kötü durumundaki 10 ili bu yıl da aynı yerdeydiler. Hareketlenmeleri kendi aralarında yer değiştirmekten ibaretti.

    YAŞAMAK İÇİN EN İDEAL 10 İLK
    (LİSTENİN İLK 10’U)

    1- ANKARA

    Başkent ekonomi, sağlık ve eğitim altyapısı en gelişmiş il. Sanatla ilgili aktivitelerde ikinci sırada. Ekonomik olarak güçlü, araç yoğunluğu İstanbul’dan daha yüksek. Kişi başına düşen kamu yatırımında İstanbul’la başabaş, mevduatta İstanbul’un önünde. Hava kalitesi orta düzeyde, trafiği İstanbul’dan kötü durumda. Suç oranı çok yüksek değil.

    2- ESKİŞEHİR

    Okur-yazar oranı en yüksek üçüncü il olan Eskişehir’de en dikkat çekici olan sanata olan ilgi. Şehir, sinema izleyici sıralamasında beşinci sırada ve kentte yeni sinema ve tiyatro sahnelerine ihtiyaç var. Zengin bir kent, suç ve trafik dışında tüm verileri iyi görünüyor. Belediyecilikte son beş yılda önemli adımlar atan kent, iki basamak yükselerek ikinci sıraya yerleşti.

    3- İSTANBUL

    Türkiye’nin en pahalı kenti ve ülkedeki toplam banka mevduatının yüzde 45.6’sına sahip. Suç oranı sanıldığı gibi yüksek değil. Hava kalitesi açısından ilk 10 şehir arasında ve üç yetişkinden biri araç sahibi. İşsizlik Ankara ve İzmir’e göre daha az.

    4- ANTALYA

    Türkiye’de nüfusa oranla en çok araç Antalya’da. İki yetişkinden birine otomobil düşüyor, buna rağmen trafiği kötü değil. Turizmin gözdesi ekonomik parametrelere göre gayet iyi sırada ancak kişi başına vergide ilk 10’da yok. Hava kalitesi en yüksek ikinci il. Opera ve baleye olan ilgide ise üçüncü il konumunda.

    5- TRABZON

    Trabzon’da eğitim verileri orta düzeyde. Yalnız, acilen anaokulu öğretmenine ihtiyacı var. Anaokulu öğretmeni açığının en yüksek olduğu ikinci il. Kent kilometrekare başına en uzun asfalt yola sahip. Buna rağmen trafiği kötü. Sinemaya ilgi sıralamasında Türkiye’nin dördüncü ili. Kent hayatındaki ve ekonomik verilerindeki gelişimle ön plana çıkıyor.

    6- EDİRNE

    Edirne’de can sıkıcı tek şey suç oranı. 2007’de cezaevine giren kişi sayısı bin 414’tü. Bu sayı nüfusa oranlandığında Edirne’yi suç oranı en yüksek ikinci il yapıyor. Eğitim ve sağlık altyapısında ilk 5 kentten biri olması en büyük avantajı. Hava kalitesi kötü, orman alanı az. En çok vergi veren iller arasında 19’uncu sırada.

    7- ISPARTA

    Kent özellikle eğitim ve sağlık altyapısının iyiliğiyle öne çıkıyor. Trafiği rahat, eğitim düzeyi Türkiye ortalamasının üstünde. Sinemaya ilgi iyi ama tiyatroya ilgi konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hava kalitesini iyileştirirse listede daha da yükseleceği kesin. En çok vergi veren iller sıralamasında 19’uncu sırada yer alıyor.

    8- İZMİR

    İzmir’in kişi başına mevduatta üçüncü sırada olduğuna aldanmayın, mevduat tutarı İstanbul’un yarısı kadar bile değil. Kişi başına kamu yatırımında da İstanbul’un yarısını ancak alıyor. Yine de ekonomik parametreleri iyi. En çok hane elektriğini İzmirliler tüketiyor. 10 yetişkinden biri üniversite mezunu, suç ciddi problem.

    9- ARTVİN

    Artvin kişi başına kamu harcamasında Türkiye’nin lideri. Devlet geçen yıl her Artvinli’ye 1710 lira yatırım yaptı. Ekonomik verileri Türkiye ortalamasının biraz üzerinde olan Artvin’de işsizlik oranı da çok düşük. Kentin tek problemi pahalı olması gibi görünüyor.

    10- KIRKLARELİ

    Türkiye’nin en iyi eğitim altyapısına sahip ikinci ili olan Kırklareli, aynı zamanda anaokulu öğretmeninin en yoğun olduğu yer. Okur-yazar oranında ikinci sıradaki kent, sanat etkinliklerine çok duyarlı. Öyle ki, Türkiye’de tiyatroya ilginin en yoğun olduğu kent konumunda. Ulaşım imkanlarının karayoluyla sınırlı olması dışında kentin önemli bir problemi yok.




  • 34
  • ANTALYA DAN RESIM KOYDURTMAYIN SURAYA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugatti_veyron

    34


    Ben de Antalyalıyım.




  • Tokat (İstanbulda oturuyorum)
     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?

     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?

     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?

     Türkiye'nin En Yaşanılası Şehri Sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautician -- 29 Haziran 2010; 20:28:17 >




  • İzmir - Eskişehir ve olimpos orada olduğu için Antalya
  • Neresi olduğu konusunda kararsızım.Ama neresi olmadığı kesin,tabiki ANKARA

    Nede olsa beyin bedava
  • İstanbul
    Kayseri
    Bolu abant
    Balıkesir(Altınoluk-akçay)
    İzmir
  • İstanbul-Antalya
  • Kars
  • yaşam olarak izmir diyebilirim ancak yine fanatik izmirliler kendini göstermiş Birkaç tane basmane, Konak' ın arka taraflarının fotoğraflarını filan koysaydınız Herkez gül sokakta yaşamıyor sonuçta

    not: izmir hatayda oturuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: connectgücü

    ADANA

    Yanıyoz yaa
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.