Şimdi Ara

türkiyenin en yaşanabilir şehri neresi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihersoz

    TABİKİ DE İSTANBUL....


    1 otobüse kaç kişi düşüyor İstanbul'da? Yüzölçümü neredeyse İzmir'in yarısı kadar olan bir yerde İzmir'in 4-5 katı sayıda insan yaşıyor. Bir ucundan bir ucuna gitmek bir kaç saat sürüyorsa o şehirde yaşamak bir işkence haline döner...

    Bizim "en uzak yer" olarak tabir ettiğimiz Kiraz 1.5 saat; Aliağa, Bergama gib yerler İzmir-Merkez'den maksimum 1 saat sürüyor. Keza Kiraz'a gitmek bile 1.5 saati geçmiyor ki Kiraz dediğim yer İzmir-Merkez'e yaklaşık 150Km'dir. Ödemiş'ten geçersin oraya gitmek için. İzmir'in trafiği rezalet olan bir kaç yeri vardır; Altınyol, Ankara asfaltı, Şirinyer, has bel kadar Mustafa Kemal sahil bulvarı, Bornova Merkez... Buralar en yoğun zamanlarda bahsettiğim rezil hüviyete bürünmektedir o'nun dışında trafik yoğun bile olsa mutlaka çıkışı vardır.





  • kayserı harıc herher dıyecem ama o heryerı de bı tartısayım
    ıstanbul=trafik,dolandırıcılık,suc oranı falan fılan
    ızmır=super ama sıcak gelır ben anadolu adamıyım nem sevmem yoksa mukemmel
    eskısehir=unıversıteyı baska yerde okumam buyuk ıhtımal oradada kalırım ama yaslanınca cekılmez
    denızlı=ıklımını bılmıyorum kıyıya yakın ama yalnızlık cekmem canın cıgerım orda
    kayserı= yorum bıle yapamıyorum turkıyenın en guzel caddesı secılern yer su an ılk 9.600 de
    antalya=kıyılar haric gelısmemıs dıye bılıyorum ama yalnıssa affedın
    ankara=cok severım bırsuru akrabam var ama tanıdık olayına gıreceksek denızlı derım sadece
    mersın=allahın ayıları doldurdu yoksa guzel yanı yılda 2 kere gıderım
    sonuc=ya eskısehır ya denızlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoRGeR

    Artvin

    Düzeltme; Viyana dünyanin en yasanilabilir sehri miymis? Sekiz ay olcak neredeyse Viyanada, tamam güzel ama ögrenciysen zor burasi. Cok sorunlu hersey. Bilemiyorum tabi kriterleri nedir ama dünyanin en yasanilabilir sehri degil


    Sende mi Viyanadasın beee




  • İstanbul , İzmir , Ankara malesef geri kalan illerimiz daha çok mahrumiyet bölgesi
  • orada yasmayan o kenti bilemez ben dogma buyume istanbulluyum tamam cok sorunu olabilir ama insan hangi ile giderse gitsin kesinlikle oranın tadını ve guzelligini bulamıyor
  • bandırma
  • BURSA
    yeşil var (tabi kaldıgı kdar)
    kar var
    deniz var

    bundan iyisi şamda erik

    Ama paran varsa git Newyork'a hayatını yaşa...
  • Adana: Çok ucuz bir ken kışın süper havası yazın lanet olsun diyecek kadar çekilmez bir yerdir adana dışınada çıkmadığım için burada yaşanır diyemiyeceğim ama çoğunluk İzmir diyorsa demekki orası güzel Bende izmir Diyorum ozaman
    anket olsa iyi olmaz mı acaba
  • istanbuldan nefret ediyorum ses gürültü kirlilik hepsi var en kötüsü apaçiler Karadenizde Giresunu çok beğendim imkanım olursa kaçıcam bu şehirden Giresuna yerleşicemSinop veya ARtvin de olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saralonde -- 13 Kasım 2009; 1:52:52 >
  • Konya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0130

    İzmir tabiki ama gelmeyin bizi bizle bırakın... sonra istAnbul gibi iğrenç bir yer olmasın...


    +sonsuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuestMember


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sam0

    İzmir güzel fakat yazları bunaltıcı sıcağı oluyor ve ben şahsen hayatta yaşayamam yazları İzmirde , diğer mevsimlerde çok yağmurlu oluyor genelde.
    Kentleşme açısından İzmir evet fakat, yaşanırlık açısından İzmir değil (bence)
    Yaşanırlık açısından düşüncem, küçük, en uzak yere yürüme mesafesi yarım saati geçmeyen, ulaşımın arabadan çok bisiklet ile yapılabileceği, yeşilin bol, insanlarının kültürlü olduğu bir şehir bence yaşanabilir bir şehirdir.

    öyle bi yer türkiye sınırları içinde varmı ya varsa bizde bilelim yani


    var Tokat , Tokat ta oldugum surece dolmusa binmem cunku cok ucta oturmuyorsaniz gerek yok hemen yere yuruyeyerek gidebilirsiniz,yesillik olarak tabii ki bir karadeniz degil ama bir ic anadolude degil yani ortasi diyelim. Bisiklet ilede gayet ulasim soz konusu olabilir, yazlari cok sicak olmaz kislari soguk olur ama ayaz olmaz. Nufusta gayet az merkez nufusu 120000 civari bir sey olmasi lazim.

    tabii kucuk yerinde dezavantaji cok oyle gezecek tozacak yerler olmaz hadi rock cafe ye gidelim hadi avm de gezelim vs. yok yani. buyuk sehirden gelen adam kolay kolay uyum saglayamaz ama kucuk yerlerin rahatligida bir baska dogrusu isten ciktinmi araban varsa en gec 10 dakikada yoksa en gec yarim saatte(dolmus bekleme suresi dahil) evde olursun. Kiralar yada ev fiyatlari buyuk sehirlere gore oldukca ucuz olur, kisacasi hayat ucuz olur kapkac/gasp/tinerci vs gibi risklerin olmaz,gece istedigin saatte tek basina cikip dolasabilirsin vs.

    aylik 700-800 lira maasla kalacak yerin yoksa Istanbulda biraz duzeltiyorum baya zor yasarsin ama ayni paraya anadoluda bir cok sehirde luks olmasa bile rahat yasarsin. Saatlerce yol gitmek yada maasinin 3/4 unu kiraya vermek arasinda secim yapmak zorunda kalmazsin en azindan.




  • Ben İstanbuldan çooook memnunum neden derseniz benim umrumda olan şehrin kalabalık falan olması değil fazla.Ne ararsam bulduğum bir şehir İstanbul alışveriş merkezleri,mağazalar :)
  • Memur adamın şehiri Adana üstüne memleket tanımam. 1200 lira maaş alıyorsanız sizden zengini yok anasını satayım. Mis gibi şehir adı çıkmış ama öyle hır gür pek yok. Hayat ucuz giyim ucuz gıda ucuz her bi halt ucuz. Farklı lezzetleri var yemek kültürü olarak gece aç kalmazsınız şırdancı tezgahı dolu heryer. Yakın köyler var bi hafta sonu atlar gidersin arabanla hanımla çocuğunla yeşillik görür huzur bulursun. Mersin 1 saat denize gidersin vs.vs.vs.vs.vs.vs. Malatyalıyım ama Adana dışına çıktığımda kendimi garip hissediyorum. Yazın Malatyaya giderim 1 ay sanki zındandaymışım gibi hissederim. Adana geldiğimde eğilir toprağını öperim o derece aşığım bu memlekete Adana gibisi yok yaşıyan bilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarkanavci

    KONYA


    Katılıyorum. Şehre 20-30dk mesafeli yerlerde kırsalın tadını çıkarabilirsiniz. Kendinize ait tarlanızda ekin ekip istediğiniz şekilde 2-3 katlı ev yaptırıp yazlık derdinden kurtulursunuz. Fakat trafik malesef ki kötü. Belki de olması gereken budur. Şehrin heryerine yarım saatte gidebiliyorsunuz. Yayalar için üst geçit yok bu durumda trafik ışıklarının sayısı fazla. Başka hiçbir eksisi yok. 4 mevsim yaşanır, bunaltıcı sıcak yoktur. En iyi tarafı ise yerlileri. Göçebe olmayan, birkaç nesildir gonyalı olan insanlar sıcak kanlı ve yardımseverdir. Buna birçok kez şahit oldum. (Gonyalıyım diye taraflı gibi oldu ama durum bu)




  • Antalyayı tek geçerim. Herkes memleketini yazmış. Benim memleketim değil ama ben antalya diorum tarafsız gözle.
  • istanbuldan başka şehirmi var allah aşkına ya. kalabalıkmış trafik varmış.
  • İstanbul dışında bir yerde yaşamadım. Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, İstanbul'dan sonra başka şehirler kesmiyormuş insanı.
  • ankarada yaşıyorum ama cevabım izmir
    insanından coğrafyasına kadar herşeyiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 13 Kasım 2009; 6:54:05 >
  • İzmir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.