Şimdi Ara

Türkiyede yabancı uyruklu kişilerin araç alma prosedürü tam olarak nasıl işlemektedir!sırası nedir!. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
170.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mississippi

    quote:

    Orjinalden alıntı: desiya


    quote:

    Orjinalden alıntı: Numan06

    Yanlız burada bir tek "Teminat" konusu unutulmuş. Eğer diplomat veya yabancı gazeteci değilseniz. Bir bankada kişisel "Teminat Mektubu" vermeniz lazım...

    Aksi taktirde yine alamazsınız.


    Ne için teminat kime teminat ? açıklayabilirseniz sevinirim



    Aracın bir FOB bedeli birde CIF bedeli belirliyorlar. Bunun üstünden bir teminat istiyorlar. Yani aracı bırakmayağınız ve ülkenize dönmeyeceğiniz için daha öncede yazdığım gibi Rus kızlara arabayı aldırıp çok binen var. Ama bu kişiler yarın motor kopyalaması şu bu parça satışı gibi şeyler yapmasınlar diye aracı üstüne alan kişi örneğin X diyelim bankadan bir "Teminat Mektubu" alıyor bunu ya cash para ile yapıyor yani 40.000 YTL teminat mektubuna karşı bankaya 40.000 YTL teminat koyuyor veya bankada gerekli prestiji varsa direkt mektubu alıp teminat olarak gümrüğe veriyor. Eğer ileri aşamada gerekli vize işlemleri tazelenmez ise veya burada bulunan kişinin öğrenci ise öğrenciliği çalışan ise çalışma statüsü biterse ve aracı teslim etmez veya yurtdışına çıkartmazsa gümrük bu teminatta el koyarak bankadan parayı tahsil ediyor.

    Ek olarak; Ayrıca başka varsa bu tip soru yardımcı olurum. Ben kendime 8 ay kadar önce vergilendirmelerini yaparak bir araç getirdim.



    İyi aksamlar,
    Eski bi konu ama uyandırmaya değer,

    Teminat konusunda bir sorum olacak, evimi bankaya teminat olarak gosterip (50 bin tl değerinde , sanırım bundan komisyon alıyor banka bilemiyorum ) teminat mektubu almayı planlıyorum, ardından en az 1 yıl calışma izni olan eşim için (EU vatandaşi) bir X5 almayı planlıyorum, 1 yılın sonunda calısma izni bittiğinde olasılıklar nedir acaba ?
    Birde çok sorulmuş yukarıda, RUhsatta yada belgelerde Eşi ve Cocukları kullanabilir ibari yazdığını bugun itibari ile bir yabancıdan telefonda öğrendim

    Teşekkür ederim




  • Sayin Artenis,

    Bu konuyu ben de arastiriyorum. Esim yabanci uyruklu, yabanciya arac satisi olanaklarindan yararlanabilir miyiz acaba? Ayrica merak ettigimiz bayiler yabancilara sifir tax-free arac satisi da yapiyor mu?

    Tesekkurler
  • aklıma kaçak mercedesler ve tanju çolak geldi hemen

    nedense
  • babam türk vatandası fakat annem yabancı, türk vatandaşlığına hiç geçiş yapmamış en son 9 sene önce yurt dısına çıkmıs bulunmakta. su anda kaçak konumunda 23 senedirde evli. cezasını yatırdıktan sonra ülkeden çıkış yapacak tekrar girecek ve vatandaşlığa baş vuracak. yurt dısından bir araç getirtmek istiyorum. aracı getirttiğim zaman burada türk plakasına çevirmek için herhangi bir bedel öder miyim yada kullanım için belirli bir süre kısıtlaması ile karsılaşır mıyım? bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaslar,

    Turkiye'de bir arac alacagim, ancak alacagim aracin sahibi yurtdisinda yasiyor. Arac Turk plakali. Ben de Turk uyrukluyum. Araci alirken kanuni acidan sorun olur mu?

    Tesekkurler
  • benimde bir sorum var araç alma şartları uyuyor. ama ben motorsiklet almak istiyorum yamaha xmax400. normalde 17900tl iken ötv ve kdv den arınmış halde 10850tl
    oluyor acaba ne kadar Turing bedeli ödemeliyim 1600cc altı araçlarla aynı vergiyimii ödeyecek.
  • yabancı uyruklu, yurtdışında emekli olup geçici sürelerle ikamet teskeresi alarak türkiyede yaşayan ehliyetsiz biri avrupa birliği plakalı bir aracı türkiyede satın alabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuKır

    yabancı uyruklu, yurtdışında emekli olup geçici sürelerle ikamet teskeresi alarak türkiyede yaşayan ehliyetsiz biri avrupa birliği plakalı bir aracı türkiyede satın alabilirmi


    Ehliyet sahibi olmadan araç verilmiyor
  • TC+KKTC vatandaşıyım. Kısaca yabancıdan yabancıya statüsünde araç satın alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı plakalı aracı almak zor görünüyor ama arabayı parça olarak alıp çıkma parça olarak değerlendirmek çok cazip iş.sonuçta yarı fiyatından ucuza parça alıyorsunuz.

    Araç parçalara ayrıldıktan sonra sahibi çalındı, yandı,uçurumdan düştü,inek içti dağa kaçtı gibi bir beyanda bulunup trafikten düşürüyor.

    Rahmetli belki 100 araca ucuza can verecek,parçacı kazanacak,kullanıcı kazanacak tek kaybeden insafsızca vergi adı altında malımızı yağmalayanlar olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bir konuda yardımınıza acilen ihtiyacım var. Aydınlatırsanız çok memnun olurum.

    -Yabancı uyrukluyum (çifte vatandaş değilim)

    -Mavi Kart sahibiyim

    -2015/Eylül'den bu yana kesintisiz Kocaeli'de çalışıyorum.

    Yeni bir araç ÖTV'siz nasıl alırım? Bir araç galerisinden (VW, Skoda, Renault vs. vs.) alabilirmiyim yoksa başka belirli bir yerdemi alabilirim?

    Şimdilik sorularım bunlar...Şimdiden teşekkürler...
  • mcson M kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu konuda yeni bilgiler varmi, aynı durum benim için de geçerli...?


    Teşekkürler...
  • SkorpionKA06 S kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırırsanız tüm sorularınızın cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz aslında. Ötv siz değil komple vergi ödemeden mX plakalı araç satın alabilirsiniz. Bu araçları 0 km olarak araç bayilerinden alamazsınız alacağınız aracı ya yurt dışından getirebilir ya da getirtebilir ve ya burda mevcut olan daha once getirilmiş ve kullanılmakta olan bir mX plakalı araç alabilirsiniz. Ama vergisiz demem sizi sevindirmesin teminat denen bi olay var onu bankanızla görüşmeniz lazım, aldığınız bu aracıda eş ve cocuklarınızdan baska kimse kullanamaz bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede kimsenin birşey bilmediği konulardan biri
  • merhaba, eşim yabancı uyruklu onun üzerine yurtdışından araç alıp, bu aracı Türkiye'de bende kullanabilir miyim?

    Tek sorum bu, yardımlarınızı rica ediyorum.
  • SkorpionKA06 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de yabanci uyruklu ve mavi kart sahibi universite ogrencisi ayni zamanda sigortali calisan bir bireyim. Kocaeli de oturuyordum arrik Istanbul'da oturuyorum.



    Galeriden sifir km bir araci ma plaka almak istiyorsan bu konuda galerinin bilgili olmasi gerekiyor. Mercedes-bmw-landrover-audi bayileri genelde bu konuda bilgili oluyorlar cunku ma plaka arac alacak kisiler genelde bu tarz luks marka araclar aliyorlar ve bayiler bu konuda egitimliler.



    Alacagin araci begendikten sonra turing kurumuna mail yoluyla ulasip aracin teminat bedelini ogrenebilirsin. Daha sonra bu bedeli istersen turing'e nakit verirsin (tl veya doviz cinsiyle olabilir, ne verirsen onu alirsin) veya bankadan teminat mektubu alirsin ki bunun icin bankada en az bu tutar kadar paran olacak veya tasinmazini ipotek ettireceksin ve bu durumda mulk degeri icin expertiz parasi vermen gerekiyor.



    Banka teminat mektubunu en kolay veren banka teb olarak gordum ben. Buradan t.m. almak icin istedigin tutarin 20% fazlasini bankada bulundurman gerekiyor. Paranin faizini alabiliyorsun ama her yil 4x1% taksitlerle totalde 4% komisyon veriyorsun bankaya.



    Eger ikinci el arac alacaksan araci begendin teminatini ogrendin parani cebine al (veya teminat mektubunu) arac sahibiyle konsolksluga gidip alim satim yapiyorsunuz sonra araci gumruge goturuyorsunuz burada bi tane adam gelip araci kontrol ediyor bakalim arac belgelerde gorulenle ayni arac mi diye. Aracin yurur sekilde gumruge gelmesi lazim. Cekiciyle vs gelirse saticinin teminat bedeli iade edilmiyor. Burada kontrol edildikten sonra bi belge veriliyor yanlis hatirlamiyorsam karayolu uygunluk belgesi diye geciyor. Bu belgeyle gidip araci muayene ettiriyorsun teminat yatirma islemlerini turing'de hallediyorsun. Turing'e giderken ikamet tezkeresi veya mavikart ile pasaportunu goturuyorsun. Arac icin turing bedelini yatirdiktan sonra birde misafir arac kullanim katki payi gibi bi isim altinda 2 yilligina 800 lira civari olmak uzere bipara yatiriyorsun. Bu tutar her arac icin ayni olup max 2 yillik alabiliyorsun. 2 yil sonra gittiginde bakiyorlar ikamet iznin yenilenmis mi veya hala ogrenci misin calisiyor musun vs gibi. sonra trafik tescil belgesi plaka islemleri arabayi uzerine alma gibi islemleri emniyette yapiyorsun sanirim.



    Islemlerin son kisimlarina dogru tam hatirlayamamis olabilirim biz sifir arac almistik bu yuzden plaka vs nasil cikartildi tam hatirlamiyorum bizim araci sattigimiz kisi de 100-200€ verdi bi muameleci halletti tum islemleri.



    Arac kullanimi konusunda 1. Derece akrabaniz aracta olmasanizda araci kullanabiliyor geri kalaninin kullanabilmesi icin arac sahibinin de aracta olmasi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra41 -- 28 Eylül 2017; 13:33:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cobra41 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Ben de yabancıdan 2. el araba almak istiyorum, arabayı satan kişinin tanıdık galerici varmış, 1000 euro ücret ile tüm satış işlemlerini yapacakmış benim için. bu rakam çok geldi bana. ben kendim halletmeye çalışsam yapabilir miyim? eğer mumkunse biraz masraflardan bahs edebilir misin.
    2 yıllık karne ücreti ve zorunlu trafik sigortası dışında ne tür bir masraf çıkacak. Mesela gümrükte ve muayene ettirmek vb ne kadar para alırlar, aracın MH plakası var plaka değişecek mi? ek ücret alırlar mı?

    Şimdiden teşekkürler
  • Yabancıdan Yabancıya satılan (tax free aracı) Türk vatandaşı devlete vergisini ödemeyi kabul ederse satın alabilir mi yani kanun buna izin veriyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.