Şimdi Ara

türkiyede insanlıgın ölmüş olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerikada restoranlar ücretsiz su vermek zorundaymış

türkiyede parayla alsan bile çogu kişinin suratı asık su içinmi meşgul ettin der gibi

burda ücretsiz istesen çogu esnaf keyfi yoksa sizi sopayla kovalar

hangi ülke daha müslüman yorum sizin

Bunu da Denedimyoutube
    💦 Amerika’da suya erişim bu şekilde ücretsiz 🤨 #su #water #hayat #amerika #keşif #seyahat
    https://www.youtube.com/shorts/BFH37c2ci0A

En zengininden en fakirine hemen herkes kötü insan oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet haklısın toplum olarak vicdansızlık düzeyine varılabilecek davranışlarımız olmaya başladı. Elbette ki bunların hesabı sorulacak o ayrı konu ama İman etmemenin hiçbir şekilde kurtarılacak tarafı da olmayacak.
    Ve Allaha iman eden, peygamberine inanan eninde sonunda kurtuluşa erecektir.
    Bir farkındalık oluşturmak istedim, lütfen yanlış anlama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Adamlar KANUN KOYMUŞ su isteyene su vermezsen dükkanını kapatırız diye ağır cezası var onlarda SATIN SU VERMİYOR YA çeşme suyu veya arıtma suyu veriyorlar sonuç olarak bunu nasıl Dine veya İslama bağlamayı becerdiniz ne diyeyim ki...

Türkiye'de de kanun koyacaksın, ücretsiz su bizim gibi ülkelerde sıkıntı yaratabilir ama ne yapılabilir? Doğal kaynaklardan şişelerine su dolduran insanlar var. Bu kaynaklara belediye gider aracın arkasını doldurur bir yol bulur. Bunu esnafa yüklerseniz iki taraf da sıkıntı yaşar. Düşünülüp bir çözüm bulunur da yasa getirilecekse ilk başta Allah'ın suyundan kar etme yasağı getireceksin. 20 liraysa 20 lira olacak su. Gidip 5 yıldızlı otel 250ml suyu 250 liraya satamayacak. Restoranlar 150 liraya satamayacak. Bundan kar etmeyi yasaklayacaksın. Market veya bakkal bile 20 liraya satarken kâr oluyor. 20 den sabit fiyat olacak işte her yerde

Menülerde fiyat zorunluluğu var fiyatına bakıp pahalı geliyorsa içmemek en normali.

Ama esnaf herkese bedava su vermeli derseniz bizim ülkede tutmaz. Esnaf isyan eder onunlamı uğraşacaz diye.

Çünkü çeşme suyu çoğu yerde içilmiyor zaten. Arıtma kullanan açık su kullanan flanda yok herkes paket su satıyor. Ve sen su bedava dersen bizim insanımız onun suyunu çıkarır bedava diye... Her lokanta çıkışı 3-5 paket cep yapmaya çalışırlar.

Haa bak mesela bizim esnaflarda da Ekmek bedavadır. Ne kadar yersen ye kolay kolay bir lokanta veya çorbacı veya menemenci veya bir kahvaltı salonu ekmekten para almaz. Ama su 15-50 TL arası fiyat çekerler oda bir gerçek. Tabi şişesi cam olur adı markası değişik olur onu bilemem 150-200 TL olursa. Damla'nın cam şişe suyu Migrosta bile 70-80 TL zaten esnaf onu 20 TL ye satamaz.

Ama normal marka bir 0.5 su 5-6 TL market fiyatı olsa lokantada 10-15 TL ye kadar normal gene. Lüks bir yer için 25-50 TL de gene bir nebze ama üstü ise çok o zaman içmeyecen oraya gitmeyecen veya elinde suluk veya 1.5 litre su taşıyacan pahalı geliyorsa.

Burdan yola çıkıp İslama veya Müslümanlığa laf etmek SAÇMA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ağustos 2026; 3:16:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Menülerde fiyat zorunluluğu var fiyatına bakıp pahalı geliyorsa içmemek en normali.

Ama esnaf herkese bedava su vermeli derseniz bizim ülkede tutmaz. Esnaf isyan eder onunlamı uğraşacaz diye.

Çünkü çeşme suyu çoğu yerde içilmiyor zaten. Arıtma kullanan açık su kullanan flanda yok herkes paket su satıyor. Ve sen su bedava dersen bizim insanımız onun suyunu çıkarır bedava diye... Her lokanta çıkışı 3-5 paket cep yapmaya çalışırlar.

Haa bak mesela bizim esnaflarda da Ekmek bedavadır. Ne kadar yersen ye kolay kolay bir lokanta veya çorbacı veya menemenci veya bir kahvaltı salonu ekmekten para almaz. Ama su 15-50 TL arası fiyat çekerler oda bir gerçek. Tabi şişesi cam olur adı markası değişik olur onu bilemem 150-200 TL olursa. Damla'nın cam şişe suyu Migrosta bile 70-80 TL zaten esnaf onu 20 TL ye satamaz.

Ama normal marka bir 0.5 su 5-6 TL market fiyatı olsa lokantada 10-15 TL ye kadar normal gene. Lüks bir yer için 25-50 TL de gene bir nebze ama üstü ise çok o zaman içmeyecen oraya gitmeyecen veya elinde suluk veya 1.5 litre su taşıyacan pahalı geliyorsa.

Burdan yola çıkıp İslama veya Müslümanlığa laf etmek SAÇMA.

İçmiyorum zaten de şimdi benim sana bahsettiğim şey bambaşka. Menüye bakarsın karar verirsin oraya oturursun veya oturmazsın o başka. Ama sen gidip oturdun mekana ne olursa olsun oturacağın mekanda su fiyatlarına bakmamalı bir insan :). Bir otele gittin farz et gittiysen beni anlarsın, yakınında market yok bilmediğin yer vs. derken otel litrelik su da satmıyor 250ml su satıyor küçük kaldığın süreç boyunca sana o 250mlik suları 200 lira veya üstüne satmaya çalışıyor. Otelde de mi kalmayalım şimdi işimiz düşünce. Su bir ihtiyaç, buna kanun gelmeli. Keyfinden su içen kimse görmedim ben. Su sadece susayana keyif verir

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da gittiğim bir ülkede starbucksda su ucuz olduğunu görünce şaşırmıştım meğersem devlet kural koymuş ondan heryerde aynı fiyataymis yani yapılamayacak bir şey değil ekmek gibi üst sınır belirlenir atıyorum 30 TL üstüne kimse satamaz gibi olur biter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Olması gereken de bu zaten. Yaptırım yok bizde, şunu yapmak zorundasın diyince yapmıyorum diyip ülkeden çekiliyor. Şu konusu yine de bambaşka, su konusu halledilebilir :). Restoranlar veya oteller çekip gitmeyecektir sudan kâr edemezse.

• Sıkıntı aslında zaten şurada başlıyor, bizim musluklarımızdan neden içilebilir su almıyor? Gelişmiş hiç bir ülkenin musluğundan şüpheli su akmaz. Plastik şişeden su içe içe plastik adam olacağız yakında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kendimizi musluman toplum sayiyoruz o baglamda soyledim

Sen anlamayi basaramamissin

Sana ozel iyice basitlestirmek gerek anlatirken haklisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 6 Ağustos 2026; 12:13:21 >

bizde bari fakir adamı bir anası sever derler orada oda yok anan bile kapı dışarı atar. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ağustos 2026; 12:38:15 >

Ne anlamda söylediğini biliyor herkes. Müslüman ol olma beni alakadar etmez ama yurt dışında gördüğün kıytırık bir videoyu kendi ülke değerlerine ve dinine bağdaştıramazsın. Verdiğin yanıt da ne kadar alt seviye biri olduğunu gösteriyor. Zavallı olma ne dediysen arkasında dur.

Başıbüyük'de esnafın biri karton bardaklı sebili tükan önüne koymuş "Su bizden, afiyet olsun" yazmıştı...

senin anlama sorunun var senin düzeyine inemiyorum

toplumdan bahsettim ben müslümanlıgın kendisinden degil

1 artı bir kaç eder diye test etmek gerek seni galiba

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.