Şimdi Ara

Türkiyede dövüş sporu eğitimi veren yerler neden hep merdiven altı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
10.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum. Sebebi basit aslında, maliyet.
  • Cevabı çok basit.Bu eğitimi verecek olan şahıs genellikle bu sporu profesyonel olarak yapmış oluyor ve kariyerini sonlandırdıktan sonra eğitimini vermeye başlamak istiyor.E Türkiyede büyük bir yer tutmanın kirası,içini restore etme ve ekipman alma gibi aklıma gelmeyen bir dünya şeyi var.Bunların hepsi para tutuyor.Ülkemizde spora çok değer verilmediğinden dolayı da adam kendi imkanlarıyla ancak merdiven altı yerleri tutabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockystallion -- 4 Ocak 2021; 5:2:37 >
  • Tahmin etmek zor değil . GYM diye tabir ettiğimiz spor salonlarına oranla sadece dövüş eğitimi veren yerlerin ticari getirisi onlar kadar fazla olmadığından dolayı daha düşük kira ve daha geniş alan olarak bodrum katlarını tercih ediyorlar .

  • Sanırım 2 ana unsur var metrekare ve kira fiyatları bina katları çoğunlukla spor salonlarının sığıcağı kadar geniş olmuyo geniş olanların ise kiraları itopik seviyede oluyo o yüzden hem ucuz hem geniş olduğu için Bodrum katları tercih edilmek durumunda kalınıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone Simons -- 4 Ocak 2021; 9:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gitmiştim hocam çok iyiydi ama mekan ara sokak bodrum kattı aynen bu şekilde gözüküyordu biraz daha doluydu  


    bide buz gibiydi kışın bizden önce karateciler girip ısıtıyodu biraz anca  


    Ama yine olsa yine giderim hesap yapınca zaten 10 kişi bile değildik 50-100 lira veriyoduk yani aylık kazancı çok düşüktü hocanın ve hakediyodu adamhem biliyordu hemde öğretiyordu...

  • Sesten rahatsız olunmasın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz,alt kısımda oldugu için dışarı fazla ses çıkartma olayı yok gibi gibi sebepler

  • Hocam tabi ki maliyetle alakalı, bir spor eğitimi veren sporcu zaten çok kazanamadığı için böyle bir yer açıyor. Haliyle düşük maliyetle kazanç sağlamak durumunda, en büyük gideri ise kira, ülkemizde daha iyi yerler var fakat sınırlıdır.


    Bende hem vücut geliştirme hem dövüş sporlarıyla ilgilendim, pandemiden dolayı bıraktım, spor salonu iyiydi, fakat dövüş sporu yaptığım yer bodrum değildi fakat ufak bir işyeriydi, basık tavanlıydı. Öyle yerde spor yapmak gerçekten çok zor :) Sırf farklı bir şey olsun, enerjiyi atayım diye gidiyordum ama arkadaş insanın kafası bozuluyor, motivasyon kalmıyor, sırf hoca hatırına gidiyordum sonra pandemi girince bıraktım.


    Her şeyi geçtim, bazıları için büyük sıkıntı var, şu pandemi döneminde ne yapıyorlar merak ediyorum,

  • Korkudan oralarda saklanıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz napsin lar. Spor faaliyeti yapacak yer çok az
  • Ben de kararsiz kaldim Miyagi-Do ya mi gitsem Cobra Kai ya mi diye. Miyagi Do guzel nezih huzurlu bi yerde salon acmis ama Cobra Kai dandik bi dukkanda. Tabi Miyagi Do nun hocasi Larussa biraz silik bi tip yani simdi bile girsem doverim gibi kompleksli gibi biraz oysa Cobra Kai hocasi Johnny Lawrance cok cool adam vurdumu oturtur. Bakalim neye karar verecez.

  • Çocukken ben de bir hevesle yazılıp 2 hafta da terketmiştim. Kocaman bir bodrum kattı ama havalandırma yok. 20 kişi çalışmaya başlayınca içerisi leş gibi oluyordu. Millet nasıl devam ediyordu burada şaşırıyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst katlar mesken veya şirketler kullandığı için bu kadar büyük bir alanın kirasını ödeyemezler.

  • İyi bir yer tutacak kadar para kazanamıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah kuşak bir karateci olarak, cevabı açık. Genelde bu tip sporların antrenörleri ancak hayatlarını idame ettirebilecek kadar para kazanıyorlar bu işten. Çok büyük ve donanımlı bir yer için fazla bütçe gerekiyor.

  • Spora ve sporcuya verilen destek yüzünden. Ülkenin spor namına tek anladığı şey futbol, son 20 yıldır da basketbol buna dahil oldu. Sporcu yetiştirmek istiyorsan önce onu yetiştirecek eğitim verebilecek yerler yapman gerekiyor. Futbol altyapı okullarına bakmak bunun cevabı için yeterli. Coğu derme çatma, bakımsız, toprak zemin. Okullara bakarsak da çok güzel anlayabiliriz, kaç okulun futbol sahası var mesela. Kaç okulun spor salonu var? Eğitim olmayan yerde, spor salonları da eğer genel kitleye konuşmuyorsanız ve aileden gelen servetiniz spor aşkına yanıp tutuşan yüreğiniz yoksa anca böyle yeraltına çeyrek kala yerlerde kendini döndürecek kadar bir mekan olabilir. Maalesef ülkemiz rutubetli, loş ve küflü. Şimdi forumdaki bazı insanlar kızacak ama diyanetin bütçesinin yarısı spora, yarısı eğitime gitmeli. O zaman belki bu ülke kalkınmaya başlar.

  • Rocky Balbao yüzünden.O da izve yerlerde çalışıyordu.Ondan onra da film sektöründe hep o tip mekanlarda çekildi.

  • Hem kira hem de böyle alanların azlığı sebebiyle.

  • İlk fotograftaki mekanın ter ile harmanlanmış ayak koktuğuna yemin edebilirim, ama kanıtlayamam  


    Bilen bilir o kokuyu, salona inersin, kekremsi bir koku karşılar, enteresan bir şekilde huzur veren bir tarafı da vardır...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 4 Ocak 2021; 18:53:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.