Şimdi Ara

türkiyede bootcamp kültürünün yaygın olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bildiğiniz gibi anadoludaki üniversitelerde eğitim seviyesi yerlerde bu durumda bootcamplerin daha yaygın olması gerekirken ülkede neredeyse bootcamp yok. olanlar da leş atıyor sizce kaliteli bir bootcamp olsa sektörde rahat tutunabilir mi yoksa ülkemizde iş yapmaz mı.

    not: girişim tavsiyesi değildir sonra açıp da batarsanız bana ekşimeyin



  • Dev Bootcamp 2010'larda ruby on rails temelinde head-start deneyim amaçlı bir girişimdi fakat artık sonradan yer gök onun gibi şeylerle dolunca Amerika'da bile dev Bootcamp kapattı, Türkiye'de hiçten olmaz. Bir de bu tür şeyleri artık devlet yapıyor. 1 Milyon Yazılımcı projesi falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Şubat 2021; 20:37:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet eğitimleri 1:1 fiziksel eğitimin yerini tutamaz
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    internet eğitimleri fiziksel eğitimin yerini tutar demedim ki. sadece Dev Boot Camp olayı Türkiye'de tutmaz dedim :) Ayrıca tutacak olsa bile onu ancak devlet onaylar ve izin verirse yapılabilir şeklinde ek yorum yaptım. Şu anda sokağa bile devletin izniyle cıkıyorsun. Serbest girişimle Boot Camp falan, cok zor işler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 14 Şubat 2021; 16:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    salağı adam etmez evet de örneğin boğaziçi matematikteki adamı yazılım sektörüne sokar ya da dediğiniz gibi yeni teknoloji öğrenmek isteyenlere hitap eder. ama türkiyede böyle kaliteli bir kurum yok. (biraz araştırdım ama gördüklerimin hepsi sanki 95 senesinde gibi çalışıyor). amerikadaki bootcamplerde de bir ton salak vardır eminim onlar da değirmeni döndürüyor işte.
  • Benim bildiğim Re:Coded ve Kodluyoruz var. Re:Coded kursiyerlerinin %80'i iş bulmuş. Ancak ABD'de olduğu gibi ücretli değil. Ücretsiz ama çok sıkı mülakat süreci var. Final aşamasında elendim ben. Flatiron School ile çalışıyorlar. Kodluyoruz da Bilişim Vakfı (Faruk Eczacıbaşı) destekli. Trendyol, Yemeksepeti gibi firmalarla beraber eğitim verip iş imkanı sunabiliyorlar.

  • scientia kullanıcısına yanıt
    o kodluyoruz da ayrı bi komiklik. saçma sapan bi hayat görüşleri var. re:coded’ı bilmiyordum. siz yazınca baktım sosyal sorumluluk projesi tarzında hoş bi yere benziyor. ama benim kastettiğim kodluyoruzun saçma sapan politikaları olmayan versiyonu özel kurumlar yani
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 14 Şubat 2021; 16:17:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek bir bootcamp arayanlar aşağıdaki websitesine girebilir, amerika merkezli fakat Türkçe eğitimde var, https://clarusway.com/

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    yok benim kastettiğim 3-4 aylık school tarzı yerler. senin dediğin yerlere benim bildiğim workshop deniyor.

    kastettiğime şöyler bir örnek vereyim.
    Amerikadaki Full Stack Academy

    Türkiyedeki C ve sistem programcıları

    Türkiyedekinin site tasarımından bootcamplere kadar çok oldschool duruyor tamam web üzerine yoğunlaşan bir kurum değil ama bu kadar baştan savmalık kurumsallığa zarar veriyor bence. ne self paced seçeneği var ne part time seçeneği var.

    belki bu attığımdan daha profesyonel çalışanlar vardır ama ben araştırıp bilindik bi yer olduğu için buranın örneğini verdim.




  • wozniak kullanıcısına yanıt
    Bu Clarusway'i deneyimleyen ve bilgi verebilecek bir arkadaş var mıdır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bootcamp gibi eğitim amaçlı ancak sıradışı sistemi olan bir site bakıyorsanız Recurse Center 'ı not alın:https://www.recurse.com/10-years

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.