Şimdi Ara

Türkiyede alınmayacak araç markaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana göre bu firmalardan araç alınmaz çünkü araçları FP değil ve bazıları fabrikasını kapattı bazısı teşvik almasına rağmen milleti soyma peşinde

1-Honda (İlkel iç tasarım ve motor fabrikayı kapattı)

2-Byd (Teşviğe rağmen millete kazık atması)

3-Ford (Ticari dışında araçları çok pahalı parasını hak etmiyor)

4-Chery (Araçları çok yakıyor fiyatları pahalı alt takımın sağlam olduğunu düşünmüyorum uzun vadede)

5-Skoda (Bunlarda Premium ayağına milleti kazıklama peşinde araçları pahalı)

6-Nissan (Qasqayi dışında modelleri yok Türkiyeye değer vermiyorlar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ford gereksiz pahalı bence de.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • ToggT12x kullanıcısına yanıt

Togg Toyota tesla Renault WW peugeot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 7 Eylül 2025; 0:0:54 >

1-Honda ülkemize Avrupa muamelesi yapan bir marka. Avrupadaki fabrikasıyla birlikte burası da kapandı, bizim ülkemize özel bir durum yok, konunun EV piyasasıyla ilgisi var. Hindistanda fabrikası olmasına rağmen benim aracım Made in Japan.

2- Türkiye'de ki fabrikasını kapatırken ne dış güç ne iç güç olan diğer markaların yapmayacağı şeyi yaptı ; 2021 yılında :

1200 çalışanı bulunan Honda'nın kıdem, ihbar, performans primi, 1 Cumhuriyet altını, 48 (veya 40) maaş kapanış tazminatıyla birlikte çalışanlarına toplamda 700 milyon lira civarında bir ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

3- 3.cüyü genel kültür olarak bilmelisiniz. Motor üretimi Hondanın asıl işidir.

Hadi dizayn zevk meselesi diyelim de, normal motor desen piyasadaki en kuvvetli 1.5 turbo motor honda da, hibrid desen zaten dunyadaki en gelismis hibrid teknoljisine sahip, toyotadan bile teknolojik bu konuda.

Yani bilmeden etmeden neden konu acarsin neden mesaj yazarsin git arabana bak hala kaputu sıcak mi diye :)

Dunyanin en buyuk motor ureticisi honda ve sen hondadan araba alinmaz derken arabanin en honda dusmaninin bile laf atmaya cüret etmedigi motoruna laf atarak diyorsun.

Honda motoruna ilkel diyor ya saka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Eylül 2025; 9:3:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam olta atmış. Millet de o öyle değil diye bedava ders veriyor. Yazmayın kardeşim he diyin geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin1001 -- 7 Eylül 2025; 9:19:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KALİTELİ ARAÇ JANT MARKALARI
    13 yıl önce açıldı
    Opelin parçaları neden pahalı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Qashqai kiraladıktan sonra hayatta almam derken gittim çakması kadjar almıştım, 7 ay zor dayandım.

Küçük araç almam derken gittim A3 sportback aldım.

Dizel asla almam derken gittim yine dizel aldım, bakalım ne kadar dayanacağız.

Büyük konuşmak değil de o an mevcut şartlarda yanlış olduğunu bile bile şimdilik alayım da işimiz görülsün bari dediğimiz oluyor ama şu markaları hayatta almam.

Ferrari
    Lamborghini
    Porsche
    Bentley
    Jaguar
    Aston Martin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 7 Eylül 2025; 10:34:28 >
  • Tamam sen dedin diye almayız!

Asla...Çift kavramalı şanzımana sahip bir araba almam.

Asla...Dizel bir araç almam.

Asla...Üç yaşından büyük, 50.000 km.yi geçmiş PSA/Stellantis grubu araç almam. (Burada bir parantez açmam gerekli. Bu grubun elektrikli araçları çevremde var. Büyük bir dikkatle izliyorum, sahiplerinden sürekli bilgi alıyorum. Hala çekincelerim olsa da elektrikli araçları için bu kıstas geçerli olmayabilir.)

Çift kavramalı araç almama konusunda haklısınız lakin emisyon/pazarlama/performans cart curt kisvesi altında çeşitli sebeplerle ülke Kore/Alman/Fransız grubunda araçlar komple çift kavrama cehennemine döndü. Geriye manuel veya CVT kalıyor. Tork konvertörlü modeller kıt durumda maalesef. Rezaletin daniskası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Eylül 2025; 18:6:40 >

İşin en ilginç yanı Stellantis EAT6 ve EAT8 gibi müthiş şanzımanlardan vaz geçip, çift kavramaya yönelmeleri.

Maliyet diyeceğim ama çift kavrama sistemi de ucuz değil bildiğim kadarı ile.

Dünyanın iyice .oku çıkmaya başladı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ford pahalı sayılmaz aslında, geçen Focus aldım mecburiyetten, Octavia'dan 500.000TL daha ucuz ekstra olarak dizel-direksiyon ısıtma-koltuk ısıtma-cam tavan envai çeşit donanım ve tabi ki kalite olarak bariz üstün.

Millet Skoda'nın fiyatlarını falan bilmediği için sallıyor.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Toyota/Honda: Dünyanın geri kalanında harika modelleri varken Türkiye'ye çöplerini iteleyen 2 marka. Civic/Corolla ucuzun da ucuzu diye satılan, Amerika'da fast food kuryelerinin falan alıp pizza dağıtmak için kullandığı arabalar, bir nevi oranın mobileti. Ama burada, cimrilikten kendine saygısını yitirmiş, "aman masraf çıkarmasın" diye diye bom boş külüstürlerin peşinde koşan dedeler yüzünden C segmenti standart markalar fiyatına satılıyorlar.

Dünyanın geri kalanı dediğiniz yer sadece USA, orası başka bir dünya orada üretim yapılıp orada satılıyor.

Avrupa ve Amerika farkını aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.

https://www.honda.co.uk/cars.html

https://automobiles.honda.com

+ asıl ana vatanı, Japonya linki :

https://www.honda.co.jp/auto/?from=auto_header

Fiyat konusunda şikayet edeceğiniz konu ülkemizdeki kurallar ve ekonomi. Hiç te öyle itelenen birşey yok, ne kadar ekmek o kadar köfte.

• SAAB 9.3 9.5

ROVER 25 45 316 416

TOYOTA Urban Cruiser Carina Corona

BMW 3.16ti

FIAT İdea

AUDI 80 serisi

HYUNDAI İ40 İ55

OPEL Omega

NİSSAN Maxima

VOLVO C30

VOLKSWAGEN Lupo

RENAULT Vel satis

PROTON 415 Gen 2

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.