Şimdi Ara

Turkiye'ye karsi buyuk oyun Trump'in boyunu asiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’ye karşı oyun planı


    BAŞTA Almanya ve Avrupa’nın pek çok yerinde olduğu gibi ABD’de de “Türkiye aleyhtarı” bir siyaset veya yönetim anlayışı hızla yükseliyor.

    Türkiye, daha doğrusu Türkiye’deki yönetim anlayışı ve biçimi hızla “şeytanlaştırılıyor”, Türkiye’nin “dünya düzeni dışına çıktığı” medya kampanyalarıyla zihinlere yerleştiriliyor.

    Türkiye’yle ilgili olarak “tipik bir Ortadoğu diktatörlüğü” imajı Batı toplumlarının hafıza kodlarına yerleştiriliyor.

    Yazinin devami:

    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/1628370-turkiyeye-karsi-oyun-plani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 12 Eylül 2017; 11:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazinin ABD ile ilgili dikkat cekici bir bolumu:



    ..



    ABD DERİN DEVLETİ TÜRKİYE'YE KARŞI OYUN PLANLIYOR



    Türkiye’de de iktidar bu algıyı yaratmak isteyenlere bol bol malzeme vermekten, tabloyu olduğundan daha kötü göstermek isteyenlere bahaneler yaratmaktan geri kalmıyor. (Bkz Cumhuriyet davası gibi.)

    Zarrab davası da bunun unsurlarından biri. Davaya Türkiye’den bir kamu bankasının yöneticilerinin karıştırıldığı yetmezmiş gibi, bir de eski bakan sanık koltuğuna oturtuluyor.

    Büyük ihtimalle başka siyasetçiler de bu davanın konusu olacak gibi görünüyor. Türkiye ise tepki gösteriyor, Trump’ı arıyor.

    Ben size söyleyeyim, bu dava Trump’ı aşan bir iş. Bu ABD’nin derin dış politikasının yansımalarından biri. ABD’de “derin devlet” çok açık biçimde Türkiye’ye karşı bir oyun planlıyor.

    Bu oyunun Türkiye için hiç beklenmedik noktalara gitmesi, ABD’nin oyun planı içinde olabilir diye görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siyonistler Türkiyenin Kürdistana karşı çıkmaması için zemin hazırlıyor.
  • Sonu saddam gibi olacak ...

    saddam`i da amerika basa getirmisti komunist sovyetlere karsi. cunku 1970 lerde israile karsi yuksek bir sosyalist arap hareketi basliyordu. bunu kirmanin yolu da islamci musluman kapitalist teroristler idi. Netanyahu ve ekipi 1970 lerde ahmet yasin`i hapisten cikarip hamas`i kurmasi icin ortami hazirladi ve bugunlere gelindi.

    aynisini bosna da yapmaya calistilar ve kismen basardilar. izzet begovic tekbir getirirken basinda NATO bayragi dalgalaniyordu :)

    bu iki ornek 1500 yildir degismeyen muaviye`nin zihniyetidir. gerci kainatin efendisi dedikleri peygamberlerinin cansiz bedenini bile 3 gun (bazi kaynaklarda 8 gun ) beklettiler taht kavgalari icin :)

    iste din, guce giden yolda halklar icin bir afyondur. cehalet ve fakirlik kaynagidir ...
  • Suriye ve Irak'ın düzenlenmesi için Türkiye'yi devre dışı bırakma oyunları. Bir yandan da aba altında sopa göstermiyor değiller. Ama Avrupa yani Almanyan ile yaşanan kriz derin, oradan ileride çok şeyler çıkabilir.
  • CIA'in 40 yili askindir ilmek ilmek isledigi FETO yapilanmasinin ozellikle 17/25 Aralik ve 15 Temmuz operasyonlarinda basarisizliga ugramis olmasi ABD derin devleti ve batili siyonistleri oldukca rahatsiz etmise benziyor..



    Artik maşalar yerine oyun kurucularin bizzat sahaya indigine sahit oluyoruz. Yasananlara bakildiginda onumuzdeki surec millet olarak daha cetin savaslarin sahne alacagini gosterir nitelikte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir bakalım;

    - İktidar partisi, başa geldiğinden beri, devlet kadrolarına kendi adamlarını yerleştirip, kendinden olmayanları dışlıyor mu?

    Evet, dışlıyor. Yani, devlet kademelerinde kendisine bağlı olmayanların barınmasına izin vermiyor.

    - İktidar partisi, devletin kadrolarını ve kaynaklarını, kendisine yakın cemaat ve tarikatlere veriyor mu?

    Evet, veriyor. Yani, devlet imkanlarını kendisine bağlı olmayan kurum ve kuruluşlarla paylaşmak yerine, kendisine beşeri ve maddi kaynak sağlayan tarikatlerle paylaşıyor.

    - İktidar partisi, bir cemaatle birlikte hareket edip, bu ülkenin masum ve onurlu ama iktidara muhalif bürokratlarını/askerlerini hapse attı mı?

    Evet, attı. Yani, demokrasinin bir gereği olan muhalefet/eleştiri imkanı ortadan kaldırıldı.

    - Dünyada en fazla mahkum basın mensubu Türkiye'de mi?

    Evet, Türkiye'de. Öyle ki, AKP iktidarının bir döneminde, henüz yazılmamış bir kitabın yazarı, yazılmamış olan bu kitap yüzünden hapse atıldı.

    - İktidar, kendisinden olmayanları daha doğrusu kendisine muhalif olanları, değişik ve temelsiz nedenlerle susturuyor mu?

    Evet, susturuyor. Örneğin, iktidarın cemaatle hareket ettiği dönemde, yazmadığı kitap yüzünden hapse attığı Ahmet Şık, şimdi de PKK propagandasından dolayı hapiste. Yani, iktidar için herhangi birini hapse atarken herhangi bir mantıklı bir bahaneye gerek yok.

    - Cumhurbaşkanı, kuvvetler ayrılığının dışına çıkıp yargıya müdahale ediyor mu?

    Evet, ediyor. Yeri geldiğinde, sayın cumhurbaşkanımız "Savcılara talimat verdim" ya da "Bu davanın savcısı benim" diyerek ya da, cemaat mensubu savcılara kendi makam aracını tahsis ederek, davalara müdahalelerde bulunmuştur.

    - Cumhurbaşkanı, hoşuna gitmeyen yazılar yazanları işlerinden etmiş midir?

    Evet, hem de defalarca etmiştir. Sayın cumhurbaşkanımız, kendisi aleyhinde yazı yazan gazetecilerin, başta Doğan Medya olmak üzere, çalıştıkları gazetelerden atılmalarını emretmiş ve eğer bu emri yerine getirilmezse, o medya gruplarına maliye aracılığı ile ceza keseceğini kanıtlamıştır.

    - Cumhurbaşkanı, eleştiriye ne kadar tahammül edebiliyor?

    Hiç ama hiç edemiyor. Hatta, Gezi Olayları sırasında, bu ülkenin vatandaşı olan eylemcilere etmediği hakaret kalmamış, protestocuların üzerine kendi seçmenini salacağını söylemiş ve karakolda gözaltına alınmış olan eylemciler de sayın cumhurbaşkanımızın yeğeni tarafından tehdit edilmiştir.

    - Cumhurbaşkanının akrabaları ya da yakınları devlet tarafından kayrılıyor mu?

    Evet, kayrılıyorlar. Bunun en basit örneği, birkaç ay önce motorsikletli bir vatandaşı tehdit eden ve daha önce de karakolda eylemcileri öldürmekle tehdit eden yeğenidir. Bu yeğeni, nedendir bilinmez ama bagajında makineli tüfekler bulunan ve sivil polislerin eşlik ettiği bir otomobille İstanbul sokaklarını terörize etmekte ama hiçbir yaptırıma maruz kalmamaktadır.

    ...

    Yani saymakla bitmez. Bunlar diktatörlük alametleri değildir, ama demokrasinin göstergeleri de değildir. Biz içeride bazı olaylara alışıp, kanıksıyoruz ama dışarıdan bakıldığında çok acınacak halde olduğumuz daha net bir şekilde görülüyor.




  • Abd'nin istediği tam bağımlı bir Türkiye. Türkiye Abd ne derse onu yapacak. İstediği bu. Arada sırada da ekonomik kriz süsüyle milyar dolarları abd ekonomisine haraç olarak aktaracak.

    Türkiye_Abd ilişkilerinde bir ortaklık hiç olmadı. 80'li yıllarda, 90 yıllarda ortaklık dediğimiz şeyde Abd'nin istediği gibi davranmaktı. Bu politikanın sonucu ırak'ın parçalanması oldu.

    Türkiye kesinlikle Abd ile sıcak savaşa girmez, girmemeli, düşünülmemeli bile. Abd okyanus ötesi bir ülke. Ortadoğudaki çıkarları abd'nin üst düzey bazı şirketleriyle alakalı. Abd ortadoğuda ne yapıyor. Silah, petrol(enerji), kaçakcılık ve uyuşturucu trafiğini yönetiyor. Taşeron olarakta küçük devletlerle, kendisine tam bağımlı devletlerle çalışıyor. prensibi bu. Çok sayıda devletle, örgütle taşeron ilişkileri var. Türkiye sürekli taşeronlarla karşılaşıyor zaten, o perdeyi açamıyoruz. Perdeyi açmamakta daha avantajlı çünkü piyonlar ortadan kalkınca direk abd ile karşı karşıya kalacaksın. bizimkilerde hep bundan ürküyorlar. Türkiye'nin elit kesimin çocukları Abd'de yaşıyor. Silah sistemlerimiz abd'ye bağlı. Ülkenin kripto bilgileri 50'lili yıllardan beri abd'nin elinde.

    Türkiye'nin yapacağı şey sürekli gelişmek, ekonomisini büyütmek. savaşmaktan kaçınacağız. Ekonomiye, bilime ve eğitime odaklanacağız. Başka çıkar şansımız yok. Diğer yola girersen sapasarpa bir yola çıkacaksın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.