Şimdi Ara

Türkiye'ye Çocuk Getirmeyi Bırakın Artık! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversite oku, iş bul, evlen çocuk yap...

• YApsınlar ucuz iş gücü lazım.

• Konuyu okumadım ama eğitimsizlik ile çocuk sayısı arasında doğru orantı var. Durumunuz mükemmel olsa bile 1 çocuktan fazla çocuk yapmanız yanlıştır. Dünyanın en büyük problemi nüfus. Tüm sorunların ana temel kaynağı aşırı nüfustur. Canlı türlerinin yok olması, çevre kirliliği, kaynakların hızla tüketilmesi gibi tüm sorunlarda nüfus önemli bir faktör. Yani ülkemiz en iyi alım gücüne sahip ülke olsaydı da bu konuya dikkat etmemiz gerekirdi. Bizim daha da çok dikkat etmemiz lazım tabi.

Suçu Çin'e, Hindistan'a, Araplara bilmem nelere atıyor olabilirsiniz ama onları düzeltemeyeceğinize göre işe kendinizden başlamanız lazım.

Adam çocuğuna benim projem diyor. Bu mantıkla çocuğun tüm yaptıkları ve yapacaklarından sen sorumlusun. Senin projense bu çocuk ileride suç işlerse bu çocuğun değil senin suçundur mesela. Cezayı çocuğa değil sana versinler. Böyle söyleyince ya biz o anlamda söylemedik derler bir de. Şu çocukları kendinizin uzantısı olarak görmeyi bırakın artık. Bu saçma sapan proje düşünceniz çocuklara zarar veriyor. Kendiniz olamadığınız, başaramadığınız her şeyi çocuklarınızdan bekliyorsunuz sonra. Sonra işte ben yetiştirdim, benim oğlum/kızım işte şurada çalışıyor, işte şunu yaptı, bunu yaptı. İstediğinizi de alamayınca çocuğa yapmadığınız kalmıyor. Hayatı zindan ediyorsunuz. Çocuklar proje falan değildir, bir bireydir. Onun projenizmişçesine kalıptan kalıba sokamazsınız. Onların da düşünceleri var, tercihleri var, sevdiği şeyler var, sevmediği şeyler, planları var. Siz ancak iyi bir ebeveyn olarak onlara iyi bir rol model olabilirsiniz. Ee bu da bizim insanımızda çok görülen bir şey değil. Çocuğunun yalan söylememesini ister ama ağzından yalan eksik olmaz, sigara içmemesini ister ama ağzından sigarası eksik olmaz, kitap okumasını ister ama kendisi kitap yüzü görmemiştir vs.

Bıktık artık be. Ne çocuk yapmaktan vazgeçiyorsunuz, ne çocuk yetiştirmeyi biliyorsunuz.

• Dedenin,babanın gününde milletin durumu daha mı iyiydi.deden,baban senin gibi düşünseydi,sen olamazdın..böyle sığ fikirlerlerle,yıllarca uygulanan nüfus planlaması yoluyla Türk milletinin önünü kesmeye çalışıyorlar.Allahtan doğu ve güneydoğu insanı varda Avrupa'nın durumuna düşmüyoruz.Akıllı olun her şeyin telafisi vardır ama nufüsumuz olmazsa bu coğrafyada barınamayız.nüfus güçtür,birde eğitilirse süper güç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söylemezoğlu -- 17 Kasım 2021; 20:16:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    • Çocukluğunu yetişkin gibi geçir
    • Oku ve işsizliğini ertele
    • Hayvan gibi (: çalışabileceğin bir iş bul
    • Döngüyü başa almak için evlenip çocuk yap
  • eniklemeyin..enikleriniz çöp kutusunda büyür

• yav kardes hiç mi tvlerde gunduz kusagını ızlemıyorsunuz ulkenın ekonomık durumunu dusunen mı var. Adam onune gelen her kadına yazmıs her kadından 2 ser cocuk yapmış ordan caprazlama mıllet evlı evsız vb ne oldugu bellı degıl 10 ar cocugu olmus , programlarda 20 yasındakı cocuguna kavusan mı ararsın cocuk 20 yasında annesını buluyo annesı hayat kadını cıkıyor vs vs bu ulkede Çin gibi kısırlastırma yapmazsan yada tek cocuk sartı getırmezsen mıllet ınadına yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 17 Kasım 2021; 23:2:14 >
  • çok şükür 2 arabam 1 evim var
    (Arabaları yukseltip bir dükkan alıp garanti gelir olsun istiyorum)
    2. Çocuğum doğdu kurumsal bir sirketteyim 9000 TL maaş aliyorum. Ufak tefek ticaretle de ugrasiyorum.
    Maaş ve maddiyat sorunum şuan için pek yok. Ama bu benim maddiyatim bu çocukların geleceği ne olacak çok endişeliyim. Şimdiden onların geleceği için koşturmaya başladım. Kazandığım parayı yiyemiyorum.tek amacım onları yurt dışında bir hayata yerleştirmek.

Hala 3. Çocuk yap diyenler var ben 2 çocuğun geleceğin derdine düşmüşüm.
    Asgari ücretliler 3. Yu yapiyor.

Allah sonumuzu hayır etsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.