Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
62.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    1900 e 1800 küsür galiba quest2 nin? onu 2 ile mi çarpıyoruz hocam?


    rtx serisi çok rahat kaldırıyormuş tüm vr ları ama. bakarım yine.


    oculus link kablosu ile pc ye bağlamak PC VR ile aynı mı acaba. eksiklerş varmıdır. windows mixed reality olmuyor mu acaba. birde link kablosu 1300 tl burda aliexpreste muadilleri 100-200 tl siz kullandınızmı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 19 Şubat 2021; 11:25:15 >
  • O çözünürlük her göz için ayrı olduğu için 2 ile çarpılıyor. Quest 2 yi PC'ye bağladığınızda normal bir PCVR cihazı oluyor fakat görüntü sıkıştırılıp kaska iletildiği için bir miktar kalite kaybı mutlaka oluyordur saf PCVR kasklara göre. Ben şahsen kablo olmasına rağmen kablosuz olarak kullanıyorum daha konforlu olduğundan dolayı. Aliexpress üzerinden 14 dolara kablo almıştım bir sıkıntısı yok çalışıyor orjinal kabloyu almanıza gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bersgurs

    O çözünürlük her göz için ayrı olduğu için 2 ile çarpılıyor. Quest 2 yi PC'ye bağladığınızda normal bir PCVR cihazı oluyor fakat görüntü sıkıştırılıp kaska iletildiği için bir miktar kalite kaybı mutlaka oluyordur saf PCVR kasklara göre. Ben şahsen kablo olmasına rağmen kablosuz olarak kullanıyorum daha konforlu olduğundan dolayı. Aliexpress üzerinden 14 dolara kablo almıştım bir sıkıntısı yok çalışıyor orjinal kabloyu almanıza gerek yok.

    modemim standart kablonetin 2.4ghz sanırım 300 mps. kadırmaz diye düşünüyorum. kablosuz bir gecikme olmuyorsa görüntü kalitesinde sıkıntı olmuyorsa bir 5ghz access point ile halledermiyim.


    merak ettiğim bir konu da mixed reality nedir hocam windows 10 u vr ile mi kullanıyoruz. oculusta varmı o destek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 19 Şubat 2021; 13:58:34 >




  • 5Ghz router bağlayıp kullanabilirsiniz bende o şekilde kullanıyorum Archer C9 router var. Çok hızlı oyunlarda denemedim o yüzden gecikme ile alakalı bir sorun yaşamadım. Mixed reality windows uyumlu kaskların olduğu platformun adı sadece özel bir olayı yok quest i de destekliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bersgurs

    5Ghz router bağlayıp kullanabilirsiniz bende o şekilde kullanıyorum Archer C9 router var. Çok hızlı oyunlarda denemedim o yüzden gecikme ile alakalı bir sorun yaşamadım. Mixed reality windows uyumlu kaskların olduğu platformun adı sadece özel bir olayı yok quest i de destekliyor.

    quest destekliyorsa tamamdır windows 10 u kontrol edebiliriz. bende laptop a monitör yerine vr bağlayıp dev ekran tecrübesi yaşamak istiyorum.

    telefon vr dan sonra quest 2 çözünürlüğü beni tatmin edecektir. çünkü 2 katından daha fazla piksel varmış gerçekten ileride de uzun yıllar kullanacağım bir kask olur benim için.

    yeni bir teknoloji çıkmaz ise kullanmaya devam ederim bende. birtek şarj konusu biraz aklımı kurcalıyor. ilerde batarya ölür vs değişim gerekir. ben enerjiyi kablodan almasını tercih ederdim fakat şarj ile oyun oynatması biraz sıkıntı gibi geldi bana. nasipse alıp yorumlayacağım bende.





  • Oculus quest 2 64 gb alarak aranıza katıldım.

    link kablom yok. kendi şarj kablosu ile pcye bağladım o şekilde idare ediyorum geçici olarak.


    kablo yerine tenda ac5v3 modeli 170 tl gibi bir fiyata var.

    https://www.n11.com/urun/tenda-ac5v3-24-5-ghz-1200-mbps-dual-band-wi-fi-router-1542430?magaza=teknolojininyolu#unf-info

    ac özellikli sanırım. pc oyunları için işimi görürmü bu 5 ghz router.


    winwodsta mixed reality i nereden açıyoruz acaba bilen varmı. uygulamamı yüklemek gerekiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 23 Şubat 2021; 17:29:26 >




  • Ben de almayı düşünüyorum deneyimlerin nasıl oyunlar zevkli mi kenarda siyah boşluklar oluyor mu ben de samsung oculus vr vardı s10 ile kullandım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaktaN5434

    Ben de almayı düşünüyorum deneyimlerin nasıl oyunlar zevkli mi kenarda siyah boşluklar oluyor mu ben de samsung oculus vr vardı s10 ile kullandım

    bende samsung VR kullandım note 9 ile. aradaki fark büyük ama eğer pc de kullanmayacaksan fark büyük değil. oyunları zevkli. yuvarlak bir ekranı var. yani kenarlar siyah değil. komple ekran ama görüş açısı çok geniş değil. normal videolarda gear vr ile aynı. yani youtube de ve diğer sitelerde vr video izleme konusunda çok fark yok çünkü o v,deoların kalitesi neyse onu görüyoruz.


    quest 2 nin ekstrası kontrolcüleri çok iyi ve menüleri olsun yazılımı çok eğlenceli. Ben pc için aldım şuan Wifi 6 modem ile kullanmaya başlayacağım. htc vive gibi cihazlara gerek kalmadı yani bu da aynı şekilde steam ile çalışıyor. 3 boyutlu assetto corsa gibi oyunlar çok zevkli gerçekten.


    ama sadece oculus olarak kullancaksanız fiyat performans açısından Gear VR da iş görür sonuçta s10+ ekranı da yüksek çözünürlüklü. tabi oculusta gözü rahatsız eden piksel görmüyorsun. telefon ekranında piksel daha fazlabelli oluyor yani. daha net görüntü var quest te.


    birdeşu var VR kullanmayı seviyormusun. ben gear vr da başım ağırdığı için 2 kez alıp satmıştım. sürekli kullanamıyorum. yarım saatten fazlası beni mutsuz ediyor. oculusta da durum aynı. uzun kullanımdan sonra mutsuzluk yorgunluk oluyor resmen bitkin hissediyorum. ama oculusu tavsiye ederim. gerek oyunları gerek yazılımı ve kendi işlemcisi kendi hafızası olması. ve çok akıcı çalışıyor pc den bağımsız





  • Pc sistemim yeterli pcde de kullanacağım
    Yani oyun oynarken kenarlarda siyah ekranlar gözüküp gerçekçiliği bozmuyor doğru mu
  • HaktaN5434 H kullanıcısına yanıt

    kenar değil hocam yuvarlak bir görüntü alanın var yuvarlağın kenarları siyah çerçeveli. geniş bir yuvarlak düşün astronot camı gibi. kenar görmüyorsun yuvarlağın bitişinden sonraki kısım siyah. 90 derece bir görüntü var cihazda. komple gerçek hayattaki gibi geniş görüntü veren bir vr yok malesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 8 Mart 2021; 2:36:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaktaN5434

    Pc sistemim yeterli pcde de kullanacağım
    Yani oyun oynarken kenarlarda siyah ekranlar gözüküp gerçekçiliği bozmuyor doğru mu

    Üstat aynen böyle görünüyor.






  • Araniza oculus quest 2 kullanicisi olarak katiliyorum. Ilk vr deneyimim. Gercekten bukadarini beklemiyordum. Müthis birsey
  • yurtdışından şipariş versem en uygun nedereden alınabilir acaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim

  • selam arkadaşlar bende oculus rift s siparişi verdim bugün ama kararsız kalarak verdim şöyle açıklıyayım

    vr ilk alma nedenim half life alyx pc sistem özelliklerim buna yettiğini düşündüğüm için bu ürünü aldım

    ama system requirements te test ettiğimde htc vive cosmosunda yettiğini gösterdi acaba çözünürlük olarak bu 2 cihaz arasında çok fark varmı ve iyi bir deneyim için en az 80 fps almam gerekiyormuş


    Sistemim;

    ASUS MAXİMUSVGENE INTEL DDR3 2800MHZ(O.C.) ANAKART

    i7 3773 3,4ghz işlemci

    asus rog strix 1080 ekran kartı

    16gb ddr3 1600 mhz ram




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutillo -- 8 Mart 2021; 1:32:27 >
  • kutillo kullanıcısına yanıt

    DDR3 sistemde sorun olurmu bilemiyorum. ekran kartı destekliyor ve sorun yaşamazsın sanırım. half life alyx te online oynanıyormu vr da? bende almayı düşünüyorum indirime girince.

    birde pavlov oyunu var oculusun içine yükledim apk olarak offline takılıyorum o oyunu oynayan varmı online da sarıyorsa satın alıcam.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    Açıkçası rift almayarak quest 2 alarak pc için doğrumu yaptık bilemiyorum. QUest in görüş açısı 100 derece iken quest 2 nin neden 90 derece merak ettim doğrusu hatta rift in 110 derece. bu çok fark ediyormu acaba. görüş açısını daraltmaları hoş bişey değil gibi geldi bana.


    kablosuz yansıtmada başıma ağrılar giriyor vr kullanırken yoruluyorum ben siz kaç saat oynayabiliyosunuz? ben 1 saat oynasam yoruluyorum. birde kaslk yüzüme iz yapıyor kaskın temas ettiği yerler kırmızı kalıyor hiç rahat değil bence. ek aparatı almak gerekiyor sanırım.

    pc den bağımsız çalışması çok iyi fakat pc de kablosuz bağladığımızda sadece steam de çalışması da bi gerçek. kablo ile bağladığımızda oculus rift olarak çalışıyor.


    ALdığım modem de Huawei AX3 3000 mbps fakat pc yi kablosuz bağlarsam takılma yaşanıyor o yüzden pc ethernetten bağlı iken quest i wifi ile bağlı sorunsuz kusursuz görüntü alıyorum.

    Virtual desktop yerine ALVR kurdum gayet basit arayüzü var ve ücretsiz. acaba virtual desktop a göre görüntü kalitesi farklımıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 8 Mart 2021; 2:49:28 >




  • Piyasadaki yaygın başlıkların çoğunun FOV değeri 90-100 arasında hocam. Sizin baktığınız değerler muhtemelen diagonal fov değeri bunu sayılar büyük gözüksün diye kullanıyorlar. Bende baş ağrıması olmuyor hiç şarjı bitene kadar oynayabiliyorum kayış ayarlarını tam ayarlayabilirseniz muhtemelen sorun çözülür diye düşünüyorum tabi herkes için farklı olabilir. Sadece steamde çalışmasını kısmını anlamadım kablosuz veya kablo ile bağlanırken aynı içerikleri kullanabildim ayırt etmeden.


    Kablosuz'da en iyi performans için bilgisayarın ethernet ile bağlanması ve 5Ghz kanalda başka cihaz olmaması gerekiyor.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    5ghz kanalda komşularda pek yok ama komşuların kullanmadığı bir kanala ayarlayacağım. otomatik seçiyor şuan. kayışı tam ayarlasamda eğilip bir şeyin altına bakmak :) veya yere bakarken kask oynuyor bu sefer de görüntüyü bulanık görüyorum tam sıkı ayarlamak gerekiyor kayışları öyle ooluncada yüzüm kızarmış şekilde çıkıyor :D çok değil ama

    rahat aslında başlık yüze temas eden kısmı ve kayışlar rahatsız etmiyor ilk başta rahat hissiyat veriyor ama nedense başlığı çıkarınca anlıyorum yorduğunu. tabi bu bütün kasklar için geçerli. quest 2 diğer kullandıklarıma göre en rahatı.


    Sadece steam VR ile çalışıyor hocam kablosuz bağladığımda. ALVR ile kullanıyorum. Virtual desktop ta Steam vr ile çalışıyor diye biliyorum.

    masaüstünü görüp pc yi kullanabiliyorum steam üzerinden de


    fakat olmayan şey şu: Kablo ile bağlantıda kaskın ayarlarında link oculust rift çıkıyor. ve oculus PC uygulaması açılıyor. ve önümüze oculus paneli klavyesi vs geliyor.


    Kablosuz bağlantıda oculus rift olarak bağlama çıkmıyor uygulama üzerinden bağlanıp direkt steam vr odasına alıyor ordan masa üstünü görebiliyoruz gerçi eksiği yok ama.


    eksik birşeymi yapıyorum acaba sizde de aynı durum değilmi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 8 Mart 2021; 18:57:23 >




  • Yakın zamanda satın alan arkadaşlar ne kadar vergi ödediklerini paylaşabilir mi? Memlekette vergiler çabuk değiştiği için takip edemiyoruz artık.


    amazon üzerinde

    fiyat $299

    kargo $30

    gümrük $134

    toplam $463


    şeklinde çıkıyor. normalde amerikadan alırken gümrük 25% diye hatırlıyorum. aradaki ~$50 vergi ek gümrük vergisi falan mıdır?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoonRider

    Yakın zamanda satın alan arkadaşlar ne kadar vergi ödediklerini paylaşabilir mi? Memlekette vergiler çabuk değiştiği için takip edemiyoruz artık.


    amazon üzerinde

    fiyat $299

    kargo $30

    gümrük $134

    toplam $463


    şeklinde çıkıyor. normalde amerikadan alırken gümrük 25% diye hatırlıyorum. aradaki ~$50 vergi ek gümrük vergisi falan mıdır?





    oyun konsollarına ekstra vergi koydular sanırım o sebeple vr cihazıda oyun kategorisine giriyorsa fazla vergi çıkabilir. hiç sağı solu belli olmaz hocam bu devletin. geçen çinden gelen 100 liralık ürüne 130 lira vergi çıktı.

  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.