Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
62.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oculus Rift S için aksesuar önerileri varmıdır?
  • her kullanıştan sonra kabloları söküyor musunuz ? Oculus Rift S
  • Adrosero kullanıcısına yanıt
    Valla ben aliexpressten çanta almayı düşünüyorum 130tl civarında fiyatı. kablosunu da geldiğinden beri hiç sökmedim.
  • Resmi Oculus Link kablosuna alternatif olark tek parça 5m kablo arayanlar için bu kablo düşünülebilir.

    Link resmi fiyatı 80 USD. Gümrük vergisi ve kargo ücreti ile TR gönderimi buraya gelişi 100-110USD olacaktır.

    Şu an indirimli fiyatı 21,77 USD.
    https://www.aliexpress.com/item/4000494608524.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1de82e0ejBeAMH

    Orjinalinin yerini ne kadar tutar bilmiyorum,sonuçta fiber kablo değil ama hem tek parça olarak 5m uzunluğunda hem de fiyatı cazip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Ocak 2020; 14:59:41 >
  • Cv 1 kullanan var mı aranızda ?
  • DJavadi kullanıcısına yanıt
    Var ve bence başlıgın rahatligi, oled ekranin renklerde ve siyahtaki canliligi, kulakligi ile guzel bir cihaz. Rift s ve quest de mevcut ama kurulum pratikligi ve yazilarin biraz daha okunakli olmasi disinda cv1 daki tadi vermiyor. Quest i link kablosu ile denemedim ondan memnun kalirsam diger iki headset i satmayi dusunuyorum.

    Bu arada quest i daha konforlu hale getirmek icin Htc vive deluxe audio strap ile yapilan "frankenquest" modunu uyguladim fark edilir bir rahatlik artisi oldu tavsiye ederim
  • _BaRoS_ _ kullanıcısına yanıt
    Quest+Link kombinasyonu performansı için CV1 ile Rift S arası bir kullanım tecrübesi sunuyor yönünde değerlendirmeler yapılıyordu.
    DAS çok güzel ama çok pahalı. Sadece o 1000-1250TL. Direk Avrupa'dan alınabilirse 100 euro en azından.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı forumlarında DAS hicbir yerde bulunmuyor, artık uretilmiyor dedikleri için hepsiburadada oldugunu sans eseri gorunce fiyatini sineye cekip aldim artik. Yoksa daha once lafi gectigi gibi quest en konforsuz headset 30 dakika kullanmak bile iskence. Yine de DAS modlu hali bile riftler kadar rahat degil onu da belirteyim.

    Aslinda tasinabilirlik olayi ikinci planda benim icin. Rift s i laptop ile kullaniyorum ama ondan da emin olmadigim icin(oled ekran olmamasi, sesin zayif olmasi) link ile kullanirim diye dusunerek queste yatirim yapmis oldum. Yani vr a sifirdan giris yapan biri icin sorun olmaz belki ama cv1 daki oled ekrana alistiktan sonra rift s in ekrani cok soluk geliyor. Malesef kusursuz bir headset yok illa ki bir konudan ödün verecegiz.

    Questten umutluyum bakalim link kablosu alabilirsem tek headset olarak bununla devam etmeyi dusunuyorum. Cunku DAS hem konfor hem ses olayini yeterli noktaya getirdi, ekrani zaten istedigim gibi, gecikme sorunu olmazsa en dengeli headset olmus olacak. Incelemelere gore o konuda iyiymis ama ekran karti 1060m not supported yaziyor sitesinde o sikinti yaratabilir.

    Sizin tercihinizde son durum ne hocam bu arada karar verebildiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BaRoS_ -- 13 Ocak 2020; 18:35:35 >




  • _BaRoS_ _ kullanıcısına yanıt
    İlk defa VR set alacağım. Aslında Rift S ağır basıyordu ama Link imkanı işleri biraz değiştirdi. Quest için konfor sorunu büyük soru işareti. Bir sürü mod var. Sanırım modlar ile nispeten rahat kullanılır hale geliyor. Ama DAS almam açıkçası. Belki büyük rahatlık sağlıyordur ama fiyatı gerçekten çok pahalı. Şimdillik Quest alıp yanında headstrap, foam vs. ile biraz mod takılmayı düşünüyorum. Arka ağırlık olarak da powerbank kullanırım herkesin yaptığı üzere. Kullanımım ağırlıklı olarak PCVR ve Oculus Rift kütüphanesi olacak olsa da kablosuz kullanım cezbediyor. Eşim muhtemelen basit oyunlar için kablosuz olarak kullanmayı tercih edecektir. film izlemek için de kablosuz kullanım iyi olur. Ben de Link kablosu ike PC üzerinden oynarım diye düşünüyorum. Bir de Oculus Quest üzerinde daha çok duruyor ve duracak gibi.

    Bir de Quest modsuz gerçekten o kadar kötü mü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Ocak 2020; 20:3:6 >




  • Arkakaşlar yurtdışından almış olduğum Oculus Questi henüz kullanma imkanım olmadı. İçerisinde hediye olarak gelen Vader Immortal Yıldız Savaşları serisini kurmak için ek bir işlem yapmak gerekiyor mu ? Sitesinden kayıt gibi vs. Sanırım 31 Ocak'ta sona eriyor bu hediye işi.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat performans ön plandaysa rift s hatta ikinci el bir rift cv1 al keyfine bak bence. Ama DAS olmadan quest gercekten cok yarım ve rahatsiz. Yani agirlik ekleyeceksin kulaklik takacaksin falan derken hem goruntu karmasasi hem birine denetmek istesen zahmetli ayarlamasi da. Bir de simdi link kablosu da gerekecek o da orjinal olsun istersen 400 kusur sirf kablo, alternatif kullansan kisa kalacak ya da performans ayni olacak mi soru isareti.
  • _BaRoS_ _ kullanıcısına yanıt
    Quest için en büyük çekincem konfor olayı. Belli ki kötü. Çünkü nette çok fazla mod şekli var. Ancak o şekilde daha konforlu hale geliyor.
    Açıkçası DAS alacağımı zannetmem. Sırf konfor için o kadar harcama fazla geliyor. Link kablosunu da orjinal alır mıyım bilmiyorum.

    3.parti alternatif kabloların sonuçları gayet iyi duruyor. 5m uzunlukta olanlar da çıktı. Ama Rift S ile maliyet karşılaştırması
    yapacak olsam elbette ki orjinal kalbo üzerinden değerlendiririm. Sonuçta Rift S orjinal kablosu ile direk bağlı.
    Aynı kapasite/imkanı sağlayan kablo da orijinal Oculus Link kablosu olacaktır.

    Oculus, Quest'in üzerinde biraz daha duruyor gibi. Örneğin bant genişliğini daha iyi kullanmak üzere çalışıldığı belirtildi.
    Link performansını daha iyi kullanmayı sağlayacaktır bu durum. Hand Tracking var. Onunla ilgili bir içerik kullanımı gelecektir.

    Resmi olarak desteklemeseler de bir şekilde tazelem hızı 80-90Hz arasına çıkartılırsa bu da bir artı olur.

    Headset Android olduğu için resmi/custom modlara açık bir yapı da sunuyor.

    Ama şu konfor olayı tek başına çok büyük bir eksi gözümde.




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bir kaç cevaptır bahsettiğiniz konforsuzluk durumu Rift S için de geçerli mi?
  • fa1yan0s kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı yorumlarına göre Rift S için öyle bir sorun yok. Sorunun ana kaynağı Quest'in stand alone bir ünite olması. Üzerinde donanım olduğundan doğal olarak ön tarafa ağırlık yapıyor.
    Belki 2.neslinde bu duruma biraz daha özen gösterir Oculus. Ama birçok yerde çok fazla kullanıcı yorumu okudum. Özetle Rift S tak ve konforlu şekilde kullan. Quest'i tak ve 45 dakika kullan.
    Daha fazlası için konfor mod lazım.

    Bu yorumumdan Quest hiç kullanılmaz gibi bir anlam çıkmasın. Para harcamak isteyene DAS gibi bir alternatif var. Onun haricinde makul fiyatlı head strap vb. kullanarak da iş görür hale geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Ocak 2020; 15:39:50 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Ben de bu modlama olaylarini cok daha onceden gordugum halde pek umursamamistim ama questi sirf rahat olmadigi icin acasim gelmedigini fark edince mecbur kaldim diyebilirim.

    Bu arada

    https://www.hepsiburada.com/anker-powerline-usb-to-usb-c-type-c-sarj-data-kablosu-1-8-metre-kirmizi-a8169h91-p-HBV00000AMIB8?magaza=Hepsiburada

    bugun bu kablo ile oculus link i denedim performans gayet guzel rift s e gore gecikme var mi anlamadim acikcasi. Ki ekran kartim 1060m desteklenmiyor gorunuyor resmi sitede.

    Ayrica aliexpresten 23 aralikta verdigim siparis sonunda geldi, su urunu de tavsiye ediyorum hem konfor hem de baskalariyla paylasirken kolay silinebilen bir sey oldugu icin

    https://www.aliexpress.com/i/4000115159465.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BaRoS_ -- 16 Ocak 2020; 0:20:59 >




  • _BaRoS_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam konfor işi öyle duruyor ne yazık ki. Link kablosu alınackasa orjinal bile olmasa 3mt2lik Anker kablo (Oculus tarafından önerilen) ve yanında aktif USB 3.0 uzatma en iyi kombinasyon gibi duruyor. 1.8mt çok kısa bir değer. Quest'in en iyi kullanım senaryosu (kablosuz olmasından) dolayı zaten geniş alan kullanımı. Ama kısa kablolarda oturarak oynanabilecek PCVR oyunlarında iş görebilir.

    Aliexpress üzerinden birçok ürün mod ürünü (headstrap, face foam, controller grip vs) listemde şu an. 5m'lik USB kablo da var ama reddit üzerinde okuduğum bir yorumda USB için 3m üzeri aktif olamayacağı ve bundan dolayı da 5m'lik o Çinli kablolarda sinyal kaybı olacağı ve düzgün kullanım sunmayacağı belirtilmişti. Deaylı incelemedim bu durumu.

    Aşağıya setlere sahip bir kaç kullanıcın yorumlarını ekliyorum. Araya birkaç teknik özellik içeren madde de ben ekledim. Belki birilerinin işine yarar.

    Quest

    + Piyasadaki sundukları açısından değeri en yüksek set

    + En fazla içerik seçenekleri (Quest uygulama mağazası, SideQuest, Link ile Rift ve Steam VR uygulamaları, VD,bazı Go uygulamaları)

    + En çok kullanım seçeneği (Karanlıkta 3DOF, herhangi bir ortamda serbest 6DOF, tek başına kullanım, kablolu (link) veya kablosuz (virtual desktop) olarak PC'den streaming)

    + Fiziki IPD ayarı

    + Derin siyahlara ve canlı renklere sahip OLED ekran

    + Rift S'e göre çok az daha iyi FOV

    + 2 kulaklık girişi ve seçime bağlı olarak ekstra resmi kulak içi kulaklık

    + Kontrolcüsüz El İzleme (2020'de gelecğei onaylanmıştı)

    + Link ile sadeec bir USB bağlantısı yeterli oluyor.

    - Her gözdeki panel çözünürlüğü daha düşük (1440x1600)

    - Link ile çözünürlüğü CV1 ve Rift S arası bir yerde. Rift S'e daha yakın.

    - Link ile kullanmda oyuna ve kişiye göre değişmek ile birlikte gecikmeler (latency, lag) olabiliyor.

    - Ön tarafa ağırlık (20 USD'lik strap ile büyük oranda çözülen bir sorun)

    - Tek kişi kullanıyorsa takıp çıkarması daha kolay. Strap esnediğinden ayara gerek kalmıyor.


    Rift S

    + Daha iyi izleme (Özellikle 2 el ile kullanılan silah/ok gibi oyunlarda silahı aşayı doğru nişan alırken bariz iyi ama onun dışından fazla fark yok.)

    + 5 kamerası var. (Quest 4)

    + 3 alt pikselli LCD ekran daha düşük rendering performans yükü ile daha yüksek çözünürlük hissi veriyor.

    + Quest'e göre daha az SDE ve God Rays

    + Halo strap daha dengeli.

    + 80 Hz tazeleme hızı (Quest 72Hz)

    + Ünite çözünürlüğü (tek panel 2560x1440)

    + Çok kişi kullanırken takıp çıkarması ve ayarlaması daha kolay (aslında her seferinbde strap ayarı gerektiği için)

    + Yüz köpüğü daha iyi

    + Gözlüklü kullanıcılar için daha rahat (FOV düşüyor)

    - Sadece yazılımsal IPD ayarı (IPD'si 62-70mm arası olanlarda sorun olmadığı söyleniyor. ama bu aralık dışı tavsiye edilmiyor.)

    - Quest'e göre nispeten daha kötü FOV

    - Tek kulanıcı için kullanımı daha zor çünkü her seferinde ayarlanması gerekiyor.

    - Siyahlar nispeten daha gri ve renkler daha az canlı

    - Ses çıkışı zayıf ve harici kulaklıklar strap üzerinde biraz garip duruyor.

    - Resmi bir kulaklık çözümü yok.

    - 1 adet kulaklık çıkışı var.

    - USB port yanında DisplayPort da gerekiyor (Bu ne kadar eksik tartışılır. zaten PC'ye bağlı çalışacak bir set ve modern her PC'de bu çıkışlar var.)

    - Kontrolcüsüz el izleme henüz duyurulmadı

    Bu kullanıcı özetle Quest'in sundunları ile tek cihaz sahibi olacaklar için en iyi seçenek olduğunu belirtiyor. Karşılığında çeşitli kötü konfor, düşük tazeleme hızı gibi zaafiyetleri var ama.
    Konfor için istediğinize göre ilave harcama yaparak çeşitli modlar yapaibliyorsunuz.

    Quest yerine Rift S'i tercih edebilecek kişileri şu şekilde belirtmiş:

    - Özellikle 2 el ile silah kullanılan FPS ve okçuluk oyunlarını yoğun oynayacaklar.

    - Yarış, uçuş ve uzay simülasyonu gibi oyunları yüksek performanslı ve tam konforlu olarak uzun süre oynayacaklar.

    - VR seti kablosuz olarak kesinlikle kullanmam diyenler.


    Buna karşılık başka bir kullanıcın değerlendirmeleri. Her iki sete de sahip ama Quest'i geri göndereceğini yazmış


    IPD ayarı düşündüğüm kadar ektra bir yarar sağlamadı. Ama VR sette olmasını istediğim bir özelliktir.IPD FOV'u etkilediğiden yararlı bir özellik.
    Quest çözünürlüğü Link ile bile iyi değil. hem de rift S'e göre link sıkıştırma ve OLED yüzünden daha yüksek çözünürlükte rendering yapmak zorunda kalıp daha kötü sonuç veriyor.

    OLED ekran siyahları Rift S'e göre beklediğim kadar daha iyi render etmiyor. Parlaklık ise Rift S'te çok daha iyi.

    Quest'in kendi uygulamaları kötü. Özetle link ile kullanacaksınız. Yani kablolu bir kablosuz setiniz olacak.

    Kulaklık çıkışındaki ses Rift S daha iyi. Quest kötü.

    Rift S komforu açık ara ve herhangi bir işlem yapmadan önde. Quest konfor için birçok mod istiyor

    Quest pili öldüğü zaman ünite de ölür.

    Link kullanırken sıkıştırmaya bağlı olarka Foveal sıkıştırma oyunlarda belli oluyor. Çevresel bölgelerin görüntülenmesinde gecikme yapıyor.


    Özetle: Rift S veya Index deneyene kadar Quest hoşunuza gidebilir. Sadece o kadar. Ama ayrıca Rift S kablosunun da esnek bir fiber optik kablo olmasını isterdim.

    SONUÇ: Aslında 2 setin hedef kitlesi net farklı idi. Link işin içine girince doğal olarak işler biraz değişti.Ama yüksek performanslı ve kayıpsız olarak PCVR içeriği kullanmak isteyen, konfor için mod ile vs. uğraşmak istemeyenler, kullanım alanı belli bir alanda kısıtlı olanlar için Rift S daha iyi bir seçenek. Quest çeşitli kayıplar/zorluklar karşılığında daha çok yönlü bir kullanım sunuyor.
    Link kablosu 80USD. Anker 3m kablo ve aktif uzatma 30-40 USD'yi buluyor. Ama bu durumda orijinal Link kablosunun esneklik ve hafiflik avantajını kaybediyorsunuz. Komfor için DAS gibi kesin ama yüksek bir harcama yapytıracak bir çözüm gerekebilir ya da 20-25 USD civarı bir harcama ile komfor artırabiliyor.Aslında bu modlar zorunlu gibi. yoksa 30-60dk'dan fazla kullanılma diyorlar.
    Oyun süresi ünite tek başına kısıtlı. Harici powerbank takarak bu süre uzatılabilir. Ön ağırlığın dengelenmesine da faydası olur.




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar okuduğum en kapsamlı en faydalı paylaşım.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.