Şimdi Ara

Türkiye ve Torpil ( Bir İnşaat Mühendisinin Hayata Atılma Çabaları) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
19
Favori
22.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • askerden geleli 1 ay oldu işssizim kısmından sonrasını okumadım tövbe est.
  • Sizler bu ülke boşuna Üniverste okuyosunuz. Avukat-Doktor olmadikdan sonra para kazanilmasi zor bu ülkede. Adam 4 sene işletme okuyor gidiyor bi sirkette 2 milyara muhasebe yapiyor.. Neye yaradi o kadar okumak. Mesela biz kardesimle izalasyon yapiyoruz ayda kazandiğmiz para işler iyi giderse 10 bin TL.. Tabi bu para bolunuyor kardesimle.. 5 ona 5 bana.. Ee tabi bir o kadarda giderim var ev taksidi kredi taksidi vs vs.. derken anca geciniyorum bazen o bile yetmiyor anlicagin.. Ben bide bi yerde normal maasli calissam bu ulkede ac kalirim herhalde O yuzden hersey okumak degil varsa elinde guzel vasfin degerlendirceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerden geleli 1 ay olmuş açtığı konuya bak.

    Millet 1 sene 2 sene iş bulamıyor...

    Askere erken gitmişsin, yaptığın stajlar tırt. İngilizce Rusça biliyorsun diye herkes peşinden mi koşsun kardeş?

    Ayrıca firmalara gitmek nedir yahu? Bizzat başvuru yapınca seni alacaklarını mı zannediyorsun? İstanbul'a geldim demişsin, sanırım İstanbul'da oturmuyorsun. Eh firmalar da bunu biliyorsa eğer zaten kafadan elenirsin. Cv'de ikametgahın neresi gözüküyor? Ne kadar maaş istiyorsun. Ayrıca üni mezunusun diye umarım 2000 TL üstü para istemiyorsundur? Önceliğin para değil tecrübe olduğunu unutma.

    1 sene az ücretle çalışıp bir şeyler öğrendin mi peşinden gelen çok olur ama tecrübe yoksa maalesef sen herkesin peşinden gidersin.

    yazdıklarım sert geldiyse kusura bakma şimdiden




  • bir de şu insanları anlamak mesele bilmiyorum ki ne yapsak.

    nasıl bir plan yapmak lazım lise yıllarından 25 yaşlarına kadar, söyleyin yazın çizin ki her tarafa ulaştıralım, sistemin ipi başklarının ellerinde istedikleri gibi at koşturuyorlar senin benim yaptığımız 5 yıllık planlar 1-2 yıl içinde çöpe gidiyor.
    yeteri kadar kendinizi geliştirmişsiniz daha ne yapa bilirdiniz ki, sizin yazdıklarınızı ve konudaki tüm mesajları okudum. sonuç bu ülkede hiçbir şey yapılmaz.

    Allah sonumuzu hayır eylesin ama Allah bazı şeyleri bazı şeylere bağlamıştır bir yerde liyakat olmadığı sürece düzensizlik haksızlık olduğu sürece Allah da yardım etmez der ki; ilk önce sorunları ortadan kaldırın.

    "Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın. Onları rezil etsin. Sizi onlara galip kılsın ve mü’min toplumun kalplerini ferahlatsın." Tevbe 14

    bende 30 yaşında makine mühendisi! 1 ay içinde tezimi vermeye çalışacam bitti gibi inşallah, bu yaşa kadar ne yaptım diye soruyorum kendime hiçbir şey yapmadım yapamadım, çevremdeki ve ailemdeki o kadar sorunlar vardı ki adam akıllı ders bile çalışamadım. 2016 kpssye sadece 1.5 ay çalışabildim imkanlar neitcesinde aldığım puan 86 sonuç, atama yok :)

    hayatımda boyunca kimseden para almadım, kendi ihtiyacımı kendim bir şekilde bulmaya çalıştım. Allah da yardım etti, geçinip gittim ama daha fazlasını yapamadım, 27-30 yaşları arasında bilgisayarım olabildi de bir iki tane program öğrenebildim.

    şu tecrübe olayı kadar saçma sapan bir şey yok, bu konu hakkında bana katılanlara açıklama yapmama gerek yok, katılmayana hiç gerek yok.

    İntern eğitimi olması gerek diyenlere de katılıyorum keşke okul 5 yıl olsa da 2 yılı sadece intern eğitim olsa.

    hadi yine inşaatçıların durumu şu konuda iyi! iyi değil de işte

    ya makine makine mühendisliği hangi iş kolunda kendini geliştireceksin. 50 bin tane iş kolu var. bir tanesine girsen o iş de sıkıntı yaşasan başka bir iş kolunda yine sıfır seviyedesin.

    kısacası anlatacak çok şey var da neyse yapacak bir şey yok keşke imkan olsa da aynı düşüncelere sahip insanları bulsam da dertleşsek.

    ben de tezi verdikten sonra büyük şehirlere gidip 2 ay boyunca iş gürüşmesine gidecektim öyle planlamıştım ama konudaki yorumları okuduktan sonra ona bile niyetim kalmadı.

    Allah yardımcımız olsun.

    @mrsavaş02 hocam adıyamanlıymışsınız malatya üzerinde geçerseniz pm atın yemek ısmarlayayım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsavas02

    Benim bahsettiğim şeyle sizin yazdığınız şey çok farklı hocam benim amacım para pul değil ilk aşamada para zamanla gelsin zaten, ben çalışacağım yer ile ilgili takıntılıyım ben zaten diyorum şuan 2000-2500₺ dahi işler mevcut hemen girebileceğim ama bunlar bana parayı nezaman vericek? Özel sektörü bilen birisiniz diye düşünüyorum ben defalarca duydum adamlar o az maaşı bile verirken geciktiriyor ve köpek muamelesi yapıyor ben çalışmam böyle saçma yerlerde bedavadan mühendis olan adamlar çalışsın, ben çok çalışayım gerekirse mesai de olsun ama çalıştığım şirket çalışanına değer veren olsun ben yurtdışı iş yapan



    Nata Holding ( Ankara firması)

    Polimeks inşaat

    Enka

    Rönesans inşaat

    Gama

    Tekfen

    Yüksel

    Baytur

    Nurol

    Cengiz

    Stfa

    Yapı Merkezi



    Bu gibi firmalarda çalışmak istiyorum o yüzden de bekliyorum buraya işe girenler gidip yapı denetimde çalışıp geçen adamlar değil emek veren insanlar ve yeni mezunken girmiş bir çok tanıdığım arkadaşım var yurtdışına bekar adam gider yeni mezun gider, benim hedefim var ve ben kıytırık yerde çalışmak için okumadım düz mezunla bilgi olsun bakış açısı olsun her türlü fark var işçi yönetimini de askeriyede meslekçi olarak asteğmen değildim takım komutanıydım 1 yıl hapçı esrarkeş dövmeli jiletçi askerlerin başında onlara eğitim verip düzene sokarak yaptım bu konuda da iyi olduğumu düşünüyorum o adamlar piyasada amele olarak çalışan tayfa Profili



    Benim yurtdışı gitme amacım ilerde kendi işimi kurabilmek gençken deli gibi çalışayım ama hakkımı da alayım tr de de aynı işi yapıyorsun orda da birinde ort. 3500₺ birinde 3500$ ikisinde de aileden uzaksın benim bakış açım farklı

    Çok sabırsızsın ve başlangıç için cok yüksek hedef koymuşsun olmayınca da hemen koyuvermişsin.



    En iyi iş işte çalışırken bulunur. Gir beğenmediğin bir yere ( gelen tekliflerden en iyisini seçmeye çalış ) orada çalışırken bu dediğin yerlere de sürekli açılan ilana göre cv gönder.



    Hemen işe girmen çok önemli. Bu dediğin firmalar 6 ay 1 sene boş gezmiş adamı işe almak istemezler paraya ihtiyacı yok demek ki derler, o yüzden kötü de olsa bir yerden başla sıkı çalış kendini göster piyasada insanlarla tanış. Bir zaman sonra güzel fırsatlar kendiliğinden gelecek.



    Bu yollardan geçmiş bir abin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Türkiyede büyük ölçekli firmalarda çalışabilmek çok zordur zaten göründüğü gibi büyük bir personel kadroları da yoktur. Türkiyede taşeron yapısı olduğu için ülke içindeki projelerde kendi personelleri sadece üst kadrolarda yer alır alt kısımda onlarca taşeronla adi ortaklık yaparlar. Büyük firmaların yurtdışı işleri ise türkiye gibi değildir o işlerde birçok seviyeden personel işe alırlar basit işçiyi bile kendileri işe alır. Bu demek değildir ki tecrübesiz elemana asla ihtiyaç duymazlar tabi ki farklı koşullarda elemana ihtiyaçları olabilir ama ellerinin altında bekleyen en az 300-500 cv vardır.
  • hocam anlıyorum seni. iş bulmayı geçtim, kariyerden çağırmıyorlar bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 17 Ocak 2020; 20:40:38 >
  • Analdigima göre pisyasa berbat bende busenee elektrik mühendislige gittim.büyük ihitmal bizde böyle sorunlar yasicaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide tip dise puani yetmeyen 25 bin 250 bin arasindakiler mf4 culer napsin insaat bitti ftr oldu hemşirelik okunmaz mühendislik amele isi herkes mezunada kalamaz .Mecbur katlnazacaz( bende dahil).tabi torpilli olanlar ayri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xasger

    Analdigima göre pisyasa berbat bende busenee elektrik mühendislige gittim.büyük ihitmal bizde böyle sorunlar yasicaz

    Allah yardımcımız olsun ne diyeyim, şimdiden plan yapmaya başlayın hocam durum daha da kötüleşiyor, umutlarınız yıkmak gibi olmasın ama sonuç kaçınılmaz.



    2008 de lisansa başladım 2013 de bitirdim, sonra ygs lysye girdim, aksilik oldu da mf4 den 350 puan aldım yoksa emin olun 420 alırdım. Ve 350 ile elektrik yazdım 2-3 sene sonra kaydı sildim, dedimki bir diploma ile işsizken 2diploma ile işsiz kalmak daha kötü olur.



    Kpss de derece yapanlar ilk sırada elektrik mühendisleri sonra makine mühendisleri geliyor tüm branşlarda dahil. Ona gore siz düşünün hocam, durum bu sonuç kaçınılmaz,



    Allah hepimize yardım etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Özelden mesaj atın hocam numaramı vereyim görüşürüz inşallah motorcuyum ben bi baktınız malatyadayım :) kafa yapımız tamamen uyumlu ve düşünceler aynı aklı olan insan başka empati yapmadan gereksiz yorumlar var cevap vermeyeceğim burda beni hatalı bulan yok 2 bin tl yi yeni mezunsun sen kimsinlan rusça ingilizce biliyormuş odtü gazi görmüşmüş e bana ne onlar çöp beğenmiyor 2bin tl yi ne biliyorsun ki demeye çalışan arkadaşlar tamam ben Hatalıyım sistem doğru bazıları da demiş referans torpil yok siz olsanız sizde yaparsınız belli ki bir siyasi parti yandaşı çalacaksa bizimkiler çalsın modunda bir arkadaş ben bu düşünceyi kaale dahi almıyorum ve biz insanız kendi yaşam kalitemiz için çalışıyoruz çabalıyoruz bende hayata 0 başladım babam öğretmen annem ev hanımı ve bankada babamın 1 ₺ parası yok ev araba yok üzerlerine, ben ve kardeşlerim bu Anadolu ailesinde babamın annemin yönlendirmesi ile okuduk durduk tipik bir Anadolu ailesi köylü değilim şehirde büyüdüm ama ne bileyim doğru yanlış ne küçükken herşeyi aileden öğrendik hayata atıldık derken oda ne emeklerimizin karşılığı yok bir yerlerde babadan şanslılar kral hayatı sürüyor bir yerde emek verenler sıfırdan başlayan insanlar bekliyor kimileri de ahkam kesiyor empati yapmadan hocamın dediği gibi okul bitince doğuştan mi tecrübe kazanalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Konu sahibi kısmen haklı kısmense haksız.

    Keşke bu kadar okul okuyacağınıza biraz olsun yaşadığınız ülkeyi tanımaya çalışsaydınız ya be güzel kardeşim. Anlayın artık, burası öyle üniversite okudunuz diye dolgun maaş ile masa başı çalışabileceğiniz bir ülke değil. Forumda da defalarca konusunu açtım, akıllı adam bu ülkede üniversite okumaz. Ne yazık ki konu sahibi de benim bahsettiğim örnekleri vermiş, aynen öyle bugün fayans ustası dediğiniz adam ayda 4-5,000 TL arası gelir elde ediyor siz ise ancak asgari ücretle ömür boyu çalışacaksınız.

    Forumdaki velet takımına da takılmayın, çoğu ağız birliği yapmışcasına "Ama kendini geliştirirsen hede hödö" diye saçmalayan bir avuç ergen.
    Sen o üniversiten mezun ol da ondan sonra hayatın gerçeklerini gör bakalım sincap, asgari ücreti elinize verdikleri zaman anlayacaksınız neyin ne olduğunu...

    konu sahibi sonuna kadar haklı

    ne yapmamız gerekiyor bir süöyleyin, okurken para mı kazanalım, okurken kendimizi mi geliştirelim, okuduktan sonra tecrübeli diploma mı alalım, yaş en faazla 25 ama 10 yıl iş tecrübesi mi olsun. okurken kitap mı okuyalım, okurken ülkeyi mi analiz edelim, okurken siyasete mi girelim, okurken okuyalım mı daha ne yazayım.

    sizin mesaj da kısmen haklısınız kısmen haksızsınız kusura bakmayın.

    Konu sahibi yaşadığı ülkeyi tanımıyor. Muhtemelen siz de tanımıyorsunuz.

    İşini bilen zaten kazanıyor, bu zamanda üniversite okumak yerine mesleki eğitim alsaydı bugün iş seçiyor olacaktı. Hayatta her şey tercih meselesi elbette, saygı duymak lazım.




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    hocam bu arada para zaten kazanıyorum ben bilgisayar başında yattığım yerde aklımı kullanarak iyi yerlerde okuyan adamlar sadece dersle kendini geliştirmezler inekler olabilir tabi :) mutlaka ayrı bir ilgi alanı da olur başarılı gördüğüm kim varsa böyledir , gerek gitar gerek bir motor tutkunluğu gerek seyehat gerek ticaret, ben zaten maddi olarak kendimi idame ettirecek çoğu mühendisten daha iyi bir miktar kazanıyorum forumda cs go ve dota bölümünde item alım satımı yapıyorum ticari olarak , benim burdaki sitemim benim kendi mesleğimi idame ettirmek ve iyi bir şirkette işe girebilmem için eksiğim ne ? onu tamamlamak istiyorum eksik öğrenilecek çalışılıp yapılacak bişeyse ama olmadığını sende bende biliyoruz sebebi tamamen tanıdık ve ankarada dayı mevzusu sınıf arkadaşım şuan kuveytte havalimanı şantiyesinde benden sonra mezun oldu okuldan :) 5 bin $ civarı para alıyor köpek gibi de çalışıyor gece beton dökümü bekliyor ama hakkını da alıyor benim sitemim buna benim tanıdığım bana bu çocuğa kefilim çalışır sizi mağdur etmez diyecek bir büyük veya dayı




  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Ne saçmaladığını anlamadım, ama mühendisliğe başvurmak için önce inşaat mühendisliği okuman gerek.

    Eğer sana 1500 tl para veriyorlarsa kabul etmiyceksin kardeşim bu kadar basit. Ben şahsen 1500 tl alıp inşaat mühendisliği yapcağıma inşaat'da usta olarak çalışırım hem maaşı daha fazla hem daha rahat

    Biz yıllarca üniversitelerde hayvan gibi dersleri asgari ücret almak için mi okuduk? Mühendisin en kötü başlangıç maaşı 2500 tldir. Belli bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip bir mühendisin ise en az 5000-6000'dir. Bu kadar basit!
  • Kardes senin is tecruben var mi? Yok.Ee buyuk firmalar yeni mezun adami ise alip 5k maas mi verecek? Gaziden mezunsun diye seni havada kapmalarini mi bekliyorsun?

    Torpil konusunda hak veriyorum.Bircok sektorde calistim ve staj yaptim,hemen hemen hepsi referans sordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim yanlis anlamada sen sadece okul okumussun , sana kimse is icin referans olmaz . Banker bilo filminde bile munir ozkul bir maas avantaya ilyas salmani ise sokturuyordu. Dusun simdi hersey ates pahasi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28


    quote:

    Orijinalden alıntı: simsekmakkuin

    Teknoloji fakülteleri , mühendislik fakültelerinden daha iyi mühendis yetiştiriyor. Müh. fakültesi elemanları iş hayatlarında karşılarına çıkmayacak tonla teori okurken teknoloji fakültelerinde icraat yapılıyor. Adamlar teknoloji fakültesini bitircek ve tekniker olcak öyle mi ? Mühendislik fakültesinde okuyorum bende kendini kandırma hocam, iteleyecek başka şeyler bul. Mesela mühendislikte gereğinden çok kontejan açılması de , düşük puanlarla alınması de , ama tef'e laf atmak saçma

    o teknoloji eğitim fakültelerin kontenjanlarına ve puanlarına bir bak istersen. teflerin adam akıllımatematik bilmezler bir de mühendislik yapacaklar.

    Allah allah onu kim diyor yav. Önüne gelen sallamista sallamis. Firatta teknoloji fakultesinde insaat okuyorum. Bizim sinav sorulari muhendislik fakultesi sorularindan daha zor. Matematigi yapamiyormusmus diyor. Yapi statigi,mukavemet,akislanlar mekaniği,hidrolik matematigi bilmeyen adam 2.sinifta habire dönem uzatir. Sendeki kafada kafa yani. Gidip kiytirik üniversitenin teknoloji fakültesine bakiyorsan bu fakultenin degil üniversitenin kalitesizligidir. Derslerimiz en ufak bir hatayi kabul etmezsen gelmis matematigi yapamiyorlar diyorsun. 1 soru 1 .5 sayfa çözümü sürüyor. Simdi muhendislik matematigi bize cerez gibi geliyor. Bilmem anlatabildim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StG 44

    hocam nasıl saçma allasen? teknoloji fakültesindekindekiler mühendis bile değiller ama öğrencileri mühendis olacak. yoksa teknoloji fakültesinin mantığı güzel, pratiğe biraz daha yakın olsun teorik bilgide boğulmasın işe göre yetişsin vs. ama bu şekilde olmaz. sanki yeteri kadar mühendis mezun vermiyormuşuz gibi bir de oradan mezun olanlar mühendis olacaklar.

    "Ordakiler muhendis bile degiller ama muhendis olacaklar"

    Bu nasil bir cümle. Vallahi santiyeye staja gittigimizde muh.fakultesi ogrencileri avel avel seyrediyor. Etriye ne pilye ne , pilye nasil hesaplaniyor.ne kadar uzunluga Kac adet etriye girilir bilmiyor. Kac cm kanca uzatilir bilmiyor. Teori zayif goruyorlar diyorlar. Ayni dersleri aliyoruz + uygulama yapiyoruz. Ve sinavlarimiz daha zor muh.fakultesine kiyasla. Bizim firatta öyle. Baska unide durum nasil bilemem. 25 30 paftalik proje bile yaptırdılar bize. Tabi mukemmel mi yaptık degil. Zaten verilen puanlarda bize büt yolunu göstermişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan.ka

    Askerden geleli 1 ay olmuş açtığı konuya bak.

    Millet 1 sene 2 sene iş bulamıyor...

    Askere erken gitmişsin, yaptığın stajlar tırt. İngilizce Rusça biliyorsun diye herkes peşinden mi koşsun kardeş?

    Ayrıca firmalara gitmek nedir yahu? Bizzat başvuru yapınca seni alacaklarını mı zannediyorsun? İstanbul'a geldim demişsin, sanırım İstanbul'da oturmuyorsun. Eh firmalar da bunu biliyorsa eğer zaten kafadan elenirsin. Cv'de ikametgahın neresi gözüküyor? Ne kadar maaş istiyorsun. Ayrıca üni mezunusun diye umarım 2000 TL üstü para istemiyorsundur? Önceliğin para değil tecrübe olduğunu unutma.

    1 sene az ücretle çalışıp bir şeyler öğrendin mi peşinden gelen çok olur ama tecrübe yoksa maalesef sen herkesin peşinden gidersin.

    yazdıklarım sert geldiyse kusura bakma şimdiden

    Herkese aynı şeyi yazıyorsun, üni. mezunusun diye 2000 Tl üstü istemiyorsundur demi çok komiksin!

    Odaların belirlediği bir ücret var ve bu kişi bir mühendis, sigorta yaptığında inşaat mühendisi olarak belirtilen ücretin altında yatıramaz firma. O yüzden işçi olarak sigorta yapıyor, insanların haklarını yiyen firmalara ses etmiyorsunuz. Yıllarını vermiş okumak için, 3000 Tl yi çok görüyorsunuz. Biz dayısı olup en kötü üniversiteyi bitirip, dayısı sayesinde yerleşip yüksek maaş alanları da biliyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konudaki ilk mesajı okudum sonrası nasıl devam etti bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim üniversiteden mezun olmak iş bilmek anlamına gelmiyor pratik çok farklı ondan dolayı birkaç yıl düşük ücretlere çalışabilirsiniz belki ama bunun size zararı olmaz işi öğreneceğiniz için faydasını ilerde kendinizi geliştirmiş iseniz görürsünüz emin olun... Her sektördebu böyledir benim yanıma matematikten yeni mezun gençler çalışmaya geliyor diyorumşu öğrencilerin sorularını çöz bakayım yok şimdi hazır değilim diyor ama ücrete gelince 2000-2500 istiyor hem iş bilmeyeceksin hem de isteyeceksin malesef öyle olmuyor. Ben ilk başladığımda 250TL başlamıştım hiç unutmam hatta para istemem öğretmenliği öğreneyimyeter demiştim onlar vermişti ama iyi ki yapmışım.

    Torpil konusu bu ülkenin en büyük rezilliklerinden oraya hiç girmeyelim bile..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.