Şimdi Ara

Türkiye ve Torpil ( Bir İnşaat Mühendisinin Hayata Atılma Çabaları) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
19
Favori
22.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende inşaat mühendisiyim mezun olur olmaz da yüksek lisans başladım şu an tez aşamasındayım. Türkiye'de özel sektör de çalışma durumu zaten çok kötü. Ayrıca bizim alanın özel sektörü aile yaşantısına hiç uygun değil. Çalışma saatlerin belli olmaz, sürekli yer değiştirirsin vs. Tabi bu işe baş koyup yüksek maaşlar alınabilir. Ama düzenli bir yaşam benim için önemli. Adını duyurmuş iyi şirketlerde daha düzenli bir görevin oluyor. Ancak iyi şirketler de referans, torpil vs. istiyor.
    Bu nedenlerden dolayı ya akademik kariyere devam edip kadro almaya çalışacağım ya da KPSS kasacağım. Yurtdışı imkanınız varsa o da iyi olur.
  • oulmes O kullanıcısına yanıt
    Saka yaptim zaten yazdigin seyleri anladim, kulturlu biri oldugun hissine kapildim.



    Her dilden biraz bilmek guzelmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey sormak istiyorum uzun dönem askerliğin nasıl geçti keşke kısa olsaydı dedin mi?
  • Konu sahibi kısmen haklı kısmense haksız.

    Keşke bu kadar okul okuyacağınıza biraz olsun yaşadığınız ülkeyi tanımaya çalışsaydınız ya be güzel kardeşim. Anlayın artık, burası öyle üniversite okudunuz diye dolgun maaş ile masa başı çalışabileceğiniz bir ülke değil. Forumda da defalarca konusunu açtım, akıllı adam bu ülkede üniversite okumaz. Ne yazık ki konu sahibi de benim bahsettiğim örnekleri vermiş, aynen öyle bugün fayans ustası dediğiniz adam ayda 4-5,000 TL arası gelir elde ediyor siz ise ancak asgari ücretle ömür boyu çalışacaksınız.

    Forumdaki velet takımına da takılmayın, çoğu ağız birliği yapmışcasına "Ama kendini geliştirirsen hede hödö" diye saçmalayan bir avuç ergen.
    Sen o üniversiten mezun ol da ondan sonra hayatın gerçeklerini gör bakalım sincap, asgari ücreti elinize verdikleri zaman anlayacaksınız neyin ne olduğunu...




  • Yazık olmuş ama ne yazık ki durum böyle. İnsanın değer görmediği bir ülkede yaşamayı bende istemiyorum bu yüzden birikim yapıp Amerika'da 2. üniversitemi okuyup orada yaşamayı düşünüyorum. Açıkçası ülkenin geleceğine de inanmıyorum durum şöyle ki; Torpilli insanları ala ala torpilsiz ve gerçekten bilgili insanlar açıkta kalıyor bunun sonucunda ülke gelişim göstermiyor. Yazık çok yazık..
  • Bazı beyinsiz(!) mühendisler 2500 tl altı, teknikerler 2000tl altı maaşlarla çalışıp kendi ayaklarına ve bizim ayaklarımıza sıktığı sürece maalesef bu piyasa ölü kalmaya devam edecek.

    Oldukça yetenekli bir mühendis arkadaşım da diplomasını mühendisler odasına kiralayıp yanlış hatırlamıyorsam aylık 800 tl gibi komik bir rakam alıp aylardır işsiz işsiz takılıyor.

    Düzenleme: İlla da tavsiye istiyorsan da, yapabilceğini düşünüyorsan KPSS kasmanı tavsiye ederim. Hem maaşı çok çok daha iyi, hem çalışma saatleri insancıl.
    Özel sektörde hiç çalıştın mı bilmiyorum ama özel sektör de mühendis demek köle demek. Sabah 8'de gittiğin işten gece 2'de falan çıkabiliyorsun. Zaten şantiye bitene kadar tatil falan da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAlucard -- 12 Eylül 2017; 23:35:13 >
  • Memlekette toki standardı diye birşey çıktı.
    Bu memleketten bu düzen devam ettiği sürece umudunuzu kesin.
    İnşaat firmalarını savunmuyorum ama rüşvetsiz iş dönmüyor.
    Mühendis kısmı rüşvet çarkını fazla bilmez.
    Haliyle sektör böyle olunca mühendislere fazla para verilemiyor.
    Kimisi doğalgaz kartını doldurt diye verir.Kimisi eve hatun atacak kiralık yer arar.
    Kimisine gömlek alırsın "Buğu biğenmedim iade edeyim." der gider daha pahalı olanını alır.
  • Ee yeni bir şey yazmamışsın, durum ben kendimi bildim bileli böyle. Bunu da kanıksar olduk sorun burada başlıyor zaten...
  • arapça öğrenmeye bakın şimdiden suriyede yakında savaş bitince oradaki yıkımın ardından bir sürü iş imkanı doğacak. bunun en başında inşaat sektörü olacak çünkü her yer harap içinde şahsen ben de düşünüyorum.
  • Yav ne torpili kardeşim.Bakın adamlar ne güzel açıklamış
  • Abicim o kadar okumuşsun niye hala duruyorsun Türkiye'de.Git ABD'ye Avrupa'ya oralarda asgari ücret alsan dahi burada alacağın 3000'den daha iyi olur.O baştaki malum şahısta eğitimli kişileri tutamıyoruz diye ağlasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimarlik öğrencisym icim karardı bölümü birakasm geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Bir konuda uzman olmak için 10000 saat harcamak gerekiyor. Hangimiz acaba bu kadar saat harcadı? Bende mühendisim ve harcamadım o kadar vakit. Boş yere kendimizi kandırmayalım. İkincisi, Asıl amacınızı belirlememişsiniz ve bu konuya yönelik çalışmalar yapmamışsınız. Asıl amacınızın birinin yanına işçi olarak girmek olduğunu düşünmüyorum. Asıl amaç para kazanmak ise niye size para kazandırmayan programlara, dillere ve gereksiz bilgilerle kafanızı dolduruyoruz. Bir kişi 658 adet tez yazmış 12 tane proje yapmış vs. Ya arkadaşım hiç birinde mi para kazandıracak fikir yoktu? Ben iyi kurşun atarım ama hiç hedefi vuramam diyor, bunun neresi başarı olabilir? Bir tez ve ya proje yapmak için yapılmaz. Amaç fayda sağlamak, hedefi vurmaktır. O yüzden ilk amacınız hedefi vurmaksa boşuna boş yere kurşun atmayın. Amacınız para kazanmaksa çoktan kazanıyor olurdunuz hem de bu kadar çok zırvalıkla kafanızı doldurmadan. Aynı şekilde yüksek lisanstan bir arkadaşım patentine 1m istiyor Türkiye'nin öndegelen bir firmasından ve bu arkadaş bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyor. Öyle sizin düşündüğünüz Türkiyenin önde gelen bir üniversitesinde de yüksek lisans yapmıyor. Bu adam o kadar dil bilmiyor, O kadar program da bilmiyor. Bunu övünmek ya da yermek için yazmıyorum. Çünkü arkadaşım böyle bir beklentisi yoktu ama bu mesleği seviyordu ve herkese faydası dokunacak bir iş yapmak istiyordu gerisi geldi. O yüzden daha rahat para kazanacağınız dolu iş var ama bir etrafınıza bakın sadece işçi olmayı düşünmeyin. Bende bir çok konuda hata yaptım. O yüzden burdaki tecrübeli arkadaşların sözlerini dikkate alın. O yüzden biliyorum hepiniz iyi kurşun atıyorsunuz ama kalıp örneğini veren arkadaş gibi kaçınız hedefi vurabiliyorsunuz? Henüz bende hedefimi tam vurmuş değilim ama elimdeki kurşunlarıda artık boşa sallamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebula-bunela-labune

    Bu sene gazi inşaatı kazandım ve bu yazıları okuyorum. Yol yakınken intihar edeyim mi? :(

    Kardeşim geçmiş olsunTürki yenin sana söyleyeyim en zor okuludur inşaat mühendisliği bakımından sana 3 ders söyleyeceğim gelecekte abi hakkıymışsın diye bana özel mesaj atarsın ve bukadar emeğin bir boka yaramayacak doğuda yata yata çıkmış soruları alıp sınav geçen elemanlardan farkın olmayacak Okulu bir ihtimal 5-6 senede bitirirsin



    Yol dersi ( hikmet bayırtepe) bu dersi 270 kişi alıyorduk düşün dönemlik 90-120 öğrenci alan bölüm anlamışsındır



    Su 1- su2 ( müsteide baduna) anlarsın



    Bu derslerden Okulu 2-3 sene uzatan bir çok arkadaşım oldu bende köpek gibi çalıştım ilk seferde geçtim 4.5 senede bitirdim ama gördüğün gibi bu konunun sahibiyim odtünün en zor dersi olan ve şuan seçmeli yapılan betonarme sistem tasarımı dersini almış ve BA almış biriyim gazi inan daha zor bağlı dersler tek ders yüzünden Okulu uzatabilirsin



    Keşke emeğin karşılığını alsak ta sana desem takma 5-6 yılda bitirirsin ama şirketler seni havada kapar diye ama şartlar ortada dayın var mı? Çevren varmı? Varsa git doğuda yata yata oku yatay geçiş yap yoksa allah kolaylık versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogii

    Hocam başlangıcı yaparsan gerisi çorap söküğü gibi gelir. Arkadaşım da inşaat mühendisi kaç senedir İstanbul'da iş arıyor şimdi iki iş birden buldu :) UBM Müşavirlik bir araştır istersen sana uygun iş de olabilir. Ayrıca KOLİN'in demiryolu projeleri var güzel işler ancak gecen gündüzün olmayabilir. Ben de senin gibiydim aslında askerlik öncesi yapı denetimde çalıştım 1 sene sonra askere gittim geldim 3 ay iş aradım bulamadım. Sonra bir yapı denetime girdim hem çalışıp hem KPSS'ye abandım şu an TCDD Genel Müdürlükteyim çok da memnunum.

    Kardeşim şuan tam aklımdaki alternatif planları yapmışsın,



    Şimdi iş yok değil dediğim gibi hertürlü iş var sektör geniş, ama ben öncelik yurtdışı için bekliyorum enka ve rönesans dan haber bekliyorum bana 1-2 ay sürebilir dediler bu süreçte memleketimden ayrılıp ankara İstanbul gibi bir yerde işe başlayıp 2500 tl civarı alsam bu para bana ay sonu anca biter ve yoğun olur ve birde yurtdışı haber gelse işten ayrılma derdi olacak



    En mantıklı gelen şuan için Adıyamandayım ailemin evinde ve burda bir yapı denetim veya inşaat firmasında 1750₺ gibi bi rakama işe girsem heralde büyük şehirdeki 2.5-3 bin tl den daha mantıklı olur ve iş olarak yine öğretici olur ve eğer bunu yaparsam kpss abanacağım memleketimde çalışırsam bir iki gün daha bekleyip buna yöneleceğim



    Çok fazla seçenek olduğu için seçemiyoruz oda ayrı bir sorun çünkü seçim tüm geleceği yönlendiriyor



    Hayırlısı olsun bakalım inşallah senin gibi kafam rahathakettiğim mutlu olacağım bir işe girerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende inşaattan seneye mezun oluyorum seneye bakalım napıcaz.Heryer mühendis doldu özel sektör de kan emici sonumuz hayrolsun
  • ismini torpil ,uyanıklık vs. koymuşlar ama alenen kul hakkıdır ,bilmeyenlere duyurulur
    bilip de yapanlara sözümüz yoktur
  • Failure Of Common Knowledge. Bu kitaba bir bak. Üniversite ve diploma olayının karanlık yüzünü anlatıo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş her şey iyi güzel de okulu bitirince seni rönesans'ın başına getirmeyeceklerdi ya..

    Bir başlangıç olarak ortalama ücrete herhangi bir işe gir de zorlukları tanı. Sen masa başında 5k+ oturduğun yerden iş mi bekliyorsun? Gurur duymak böbürlenmek hakkındır ama gereğinden fazla burnun havada hissettim anlattığın kadarıyla.

    He okudun iş arıyorsun, lanet olası ülke evet torpilden geçilmiyor, alttan alttan sağcı solcu savaşı var ülkede, hükümet tüm kamu pozisyonlarını kucağa aldı, özel sektör devletin ihalesiyle yürüyor

    bu firmalar da paso yandaş. Şu mottoları kullanman lazım, Allah, H.z., İrfan, Rabbim, Biiznillah, Kun feyekun, Kabe, Mescid, İkindi, bunları arada arada yedireceksin göze batmayacak şekilde.

    Görüşmede mesela mescid sor, allahın izniyle olursa de vs vs.. Böyle disgusting bi toplum olduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAlucard

    Bazı beyinsiz(!) mühendisler 2500 tl altı, teknikerler 2000tl altı maaşlarla çalışıp kendi ayaklarına ve bizim ayaklarımıza sıktığı sürece maalesef bu piyasa ölü kalmaya devam edecek.

    Oldukça yetenekli bir mühendis arkadaşım da diplomasını mühendisler odasına kiralayıp yanlış hatırlamıyorsam aylık 800 tl gibi komik bir rakam alıp aylardır işsiz işsiz takılıyor.

    Düzenleme: İlla da tavsiye istiyorsan da, yapabilceğini düşünüyorsan KPSS kasmanı tavsiye ederim. Hem maaşı çok çok daha iyi, hem çalışma saatleri insancıl.
    Özel sektörde hiç çalıştın mı bilmiyorum ama özel sektör de mühendis demek köle demek. Sabah 8'de gittiğin işten gece 2'de falan çıkabiliyorsun. Zaten şantiye bitene kadar tatil falan da yok.




    Ben iş gorusmelerine gittigimde diyorum ben 2+5 7 sene okudum, 7 senede 100.000 tl harcadim. Bu verdiginiz parayla ben kendimi gecindiremem



    Kafayi yememek elde degil, cok salagiz liseyi bitirip gardiyan olsaydim keske.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.