Şimdi Ara

Türkiye ve Torpil ( Bir İnşaat Mühendisinin Hayata Atılma Çabaları) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
19
Favori
22.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsavas02

    Komik değilsin çocuk stajla işi bir mi tutuyorsun staj zorunlu öyle böyle yapıyorsun mantıklı ol karşındaki adam tıp diş yazmayıp mühendislik kazanmış biri kimsenin torpilini istemem çok şükür benim meslek dışı yaptığım işle çoğu doktor mühendis arkadaşımdan fazla kazanıyorum arabam motorum yeterince param var torpil boyutu işle ilgili staj vb şeylerle kıyaslanamaz
    Hocam bilgisayar mühendisliği ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Maaş, iş vs
  • Bu ülkede herşey torpille dönüyor,lise ve üni stajımı zor bela bi yerden tanıdıkları araya sokarak yaptım.Gidiyorsunuz ik'ya sana ilk sorduğu soru referansın kim oluyor.Torpilin en çok döndüğü yerler belediyeler ve belediyelerin alt şirketleri(ulaşım gibi),bu yerlere normal birinin girmesi imkansızdır.Çalışanların kendisi bile söylüyor tanıdığın yoksa giremezsin diye.Bu yüzden stajlarınızda falan çevre edinin,çalışanlarla iyi geçinin,numaralarını alın,bayramda seyranda tebrik mesajı atın ki sizi unutmasın okulunuz bittiğinde lazım olur.
  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Komikliği nereden çıkarttınız? Aksine siz komiklik yapmayın stajdayken hoca referansını almışsınız iş bulmada alamadınız diye öyle ülkeye laf atmak olmaz. Bursa Türkiye'de otomotiv sanayinin kalbidir ancak öğrenciler stajda dahi referans ararlar bulamazsa stajı yapamaz buna şahit oldum. Abimin sınıf arkadaşı ASELSAN'da staj yaparken abim zarzor bir firmada staj bulabildi. Yani eskiden bulduğunuz referanslara sayarsınız artık.

    Sonda yazdığınız doktorlarla kendinizi maaş açısından kıyaslamanız konusuna hiç girmiyorum, girersek çıkamayız o işten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 8 Eylül 2018; 17:16:40 >
  • Güncellendi
  • Hala işsiz misin ?
  • Vay be çok garip. İnşaat mühendisi adayı olarak sonum hayır olsun ne diyim
  • bölümümden 6 kişi okulu bıraktı polis oldular biz de şuan bırakacağız polislik askerlik deneyeceğiz.başka çare yok sorsan yok bırakma oku.millete bunu açıklayamıyorum okuyanın değeri yok artık.bundan 10 15 sene öncesi için konuşsak belki ama şuan bu ülkeye lazım olan şey genç düşünen çalışkan başarılı öğrenci veya gençler değil.sadece at gözlüğüyle örümcek kafasıyla düşünmeden 3 kuruş parayı alkışlayıp oy verecek ve ömür boyu borç içinde yaşayacak insan lazım.bu yıllar içinde yapıldı ve yapılıyor bu ülke bundan sonra düzelmez ben umudu kestim ilk fırsatta yurt dışına çıkacağım dönen namerttir.bize bu yaşta kredi verip borçlandıran sonra işsiz bırakan herkese herkese hakkım haram olsun
  • Bu referans olaylari cok ilginc geliyor bana. O kadar staj yaptim, mezun oldum, calisiyorum, daha bir kere referans diyen duymadim. Anca yurt disina mastera giderken iyi bir akademisyenden referans yazisi alinca ise yaradigini gordum, o da torpilin suslu hali degil, cidden saygin bir insan bu ogrenci yetkindir demek anlamindaydi.

    Isin ilginc yani direk amca oglumun iyi pozisyonda calistigi bir yere basvurdum, tek referansli yerim orasiydi, mulakata bile cagirilmadim.

    Linked'inde headhunterlar ara ara teklif yapiyorlardi, bir tanesine girdim, suan calisiyorum, is ariyor statusunde degilim Linked'inde, yine de 2-3 haftada bir geliyor teklif.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver_Code

    bölümümden 6 kişi okulu bıraktı polis oldular biz de şuan bırakacağız polislik askerlik deneyeceğiz.başka çare yok sorsan yok bırakma oku.millete bunu açıklayamıyorum okuyanın değeri yok artık.bundan 10 15 sene öncesi için konuşsak belki ama şuan bu ülkeye lazım olan şey genç düşünen çalışkan başarılı öğrenci veya gençler değil.sadece at gözlüğüyle örümcek kafasıyla düşünmeden 3 kuruş parayı alkışlayıp oy verecek ve ömür boyu borç içinde yaşayacak insan lazım.bu yıllar içinde yapıldı ve yapılıyor bu ülke bundan sonra düzelmez ben umudu kestim ilk fırsatta yurt dışına çıkacağım dönen namerttir.bize bu yaşta kredi verip borçlandıran sonra işsiz bırakan herkese herkese hakkım haram olsun
    Aynen hocam ben de yurt dışı düşünüyorum anca öyle




  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Mühendis olarak çalışmıyorum matematik öğretmenliği yapıyorum dersanelerde ve ekstra özel ders veriyorum şuan
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    ben referans işine kesinlikle inanıyorum.Kendim şu anda veteriner hekimlik okuyan öğrenci olarak kaç yere staj için email yazdıgımı bilirim ama hiçbiri de dönmedi ama bir referans ile kapıların nasıl açıldıgını da gördüm
  • Ben bugüne değin hiçbir foruma üye olup yorum vb yazmış değilim ama inşaat mühendisi mrsavas kardeşimin samimi serzenişlerine istinaden mühendisliğe ve üniversite mezunu olup iş arama sürecinde olacak gençlerin hevesinin kırılmaması adına şöyle bir cevabım olacak;

    Ben 2010 mezunu makina mühendisiyim. ilk iş hayatıma bir inşaat firmasının mekanik tesisat kontrolörü olarak başlamıştım, bu işimdeki maaşım 900 tl ydi. yalnız bu işte mutlu olmadığımı görünce İŞİMİ BIRAKMADAN iş arama sürecine girdim ki biraz sabrettikten 4 ay sonra 1100 tl maaşla doğalgaz firmasında satış proje ve saha işlerini yapmak üzere bir iş buldum. doğalgaz sektörünü bilen bilir bu sektörü yeni mezunlar boş kalmamak için seçer ve biraz tecrübe kazanmak ve özel sektörün tozunu, mühendisin eline anahtar alması ameleleliğin ne demek olduğunu öğrenmek için seçerler. Ben burda 1 buçuk yıl çalıştıktan sonra askere gittim ve askerden sonra evlendim ve eşim öğretmen olduğu için hiç istemesemde istanbula yerleştim.

    Üstüne basa basa söylüyorum hiç ama hiç ne bir tanıdığım nede bir torpilim nede sektörü ve iş imkanları için yardımcı olabilecek birini tanıyordum ama 3 ay boyunca yılmadan 30 40 a yakın iş başvurusu yaptım 10 a yakın iş görüşmesine gittim ama hiçbirinden olumlu birşey çıkmadı ama istemeye istemeye satış pazarlama yapan bir şirkette işe girdim. maksat boş kalmamak ve cepten yememekdi. 4 ay çalıştıktan sonra çeşitli sektörlerde 1 yıl kadar (doğalgaz, proje tasarım, makina üretim vb) çalıştım fakat kendimi mutlu hissettiğim bir iş henüz bulamamıştım ama en sonunda 3 yıllık farklı birçok sektörde çalıştıktan sonra tecrübemi dikkate alan 2 büyük holding beni kabul etti(Yıldız Holding ve Dizayn Group). Yıldız Holding gayrimenkullerinden birinde Teknik Müdür olarak 3200 tl maaşla başladım ve 2 yıl çalıştıktan sonra sektörün en büyük AVM lerinden olan Şişli Cevahir AVM Yönetimi için iş teklifi aldım ve 6500 tl maaş teklifi ile başladım. 2 yıl çalıştıktan sonra 8200 tl maaş ve birçok yan haklarım olmasına karşın kendi işimi kurmak için ayrıldım. Tabi bu kararıma sebep olan patronların vefasızlığı ve nankörlüğü olmadı değil. Ben bu işimi benim 2 yıllık emeğim sonucunda beni yönetici yardımcısı iken yönetici yapmak isteyen ve bütün yetkileri devr ederken bana maaş namına hiçbir artış yapmayacağını söyleyen patronuma, benim üzerime bu sorumluluğu ve iş yükünü atıyorsanız maaş artışı yapmanız gereklidir sözüm üzerine bana yaptığı laflar üzerine ( kendini iyimi zannediyorsun, sana yetki veriyorum sende paragöz çıktın gibi onur ve iş ahlakına uymayan birçok laf..) işten ayrılma kararı aldım ve bana yaptığı hakaretleri yanına bırakmayıp tüm kıdem, ihbar ve ikramiyelerimi hesaplayıp aldıktan sonra işten ayrıldım ve bu durum kendi işimi kurma vakti geldiğini bana hatırlattı desem yalan olmaz.

    Herzaman torpil ile biryerlere gelinecek algısı çoooooookkkkk yanlıştır ve birilerinden birşeyler beklemek sizi pasifize eder.
    İşin sırrı az maaş demeyip zor iş demeyip yeni mühendis olmanın havasına kapılmadan iş hayatına hemen atılmaktır. Sektörün tozunu az maaşla ve zor koşullar ile yutmadan bir yerlere geleceğini düşünenler yerinde sayar ve şikayet etmenin ötesine geçemezler.
    Kendinizdeki egoyu bırakın ve enazzzz 2 yıl az maaş, zor iş demeden TECRÜBE kazanın. Tecrübe kazandıktan sonra emin olun siz seçilen değil seçen pozisyonuna geleceksiniz. Ben dipten başladım ve 8. yılımda aylık kazancım maaşım ve yaptığım şantiye şefliği, adliye bilirkişiliği vb mühendisin belgeleri ile kazanabileceği işler ile beraber 10 bin tl yi çok rahat buluyordu, yani kısa sürede TORPİLİM olmadan 8 yıllık bir mühendis için zirve sayılacak bir maaş la kendi işime yöneldim. Bu arada basit bir üniversiteden mezun ve orta, hatta başlangıç denecek bir ingilizcem ile bu noktaya geldim.

    İş hayatında önemli olan özverili olmak, çok çalışmak ve ortaya artı birşeyler koymak. İş hayatında sizden önceki mühendislerden farklı birşeyler veya artı birşeyler koyarsanız müdürleriniz, patronlarınız veya çevrenizdeki kişiler bunu illaki farkeder ve görür. Bu artılar size çok iyi iş imkanları getirecek ve siz seçen kişi konumuna getirecektir. Herzaman işinizi hakkıyla ve kendi işinizmiş gibi benimseyerek yapın ki başarılı olun.

    Bu arada ben işten ayrılmadan o yıl bana PETKİM(SOCAR) Aliağa dan ve tamamen yabancı sermayeli bir AVM yönetim şirketi iyi maaşlarla iş teklifinde bulundular. Gitmememin farklı sebepleri vardı ama önemli olan siz başarılı olun biraz da şans ile birçok iş sizin karşınıza gelecektir. Her şerde bir hayr vardır derler ben istanbuldan çıkmak için ve kendi işimi kurmak için istanbuldan ayrıldım, zerre pişman değilim ama şu bir gerçekki sabredip çokça özverili ve başarılı bir iş hayatı yaşarsanız çok iyi maaşlarla çok iyi makamlara gelirsiniz.

    Herzaman şunu savunmuşumdur. Bir şirkette yıllarca yüzde 10 15 lik maaş artışıyla makam mevki bekleyeceğinize, 3 en fazla 4 senede bir yeni bir iş imkanı kovalayarak mevcut maaşınızdan enaz 2, 3 bin lira(maaşınıza göre bu rakam artar) daha fazla bir maaşa bir üst makam için koşturun ve yaşam standartlarınızı aynı iş yerinde yıllarca stabil bırakmayın. Bu sizi belli bir noktadan sonra köreltir.

    Yeni iş demek, yeni bir heyecan yeni bir tempo ve yüksek maaş ile iyi makam ve mevkileri de beraberinde getirebilir. İş değiştirirken aynı maaşla değil mevcut maaşınıza göre 2 bin ile 3 bin farkettirecek bir iş için değiştirmeniz gerekir. Gerekirse aynı statü için değilde bir üst makam için geçiş yapın bu hem maaşınıza hemde sizin kariyer basamaklarını hızlıca çıkmanızı sağlayacaktır.

    Arkadaşlar ben 20 yıllık bir mühendis değilim, size çok tecrübeliymişim veya ukala biri gibi gelebilirim ama herzaman şu felsefe ile hareket ettim. Beni mutlu eden, huzurlu ve bana heyecan katan işler aradım. Bu felsefe sayesinde iyi işler yapmak nasip oldu zira insan mutlu olduğu işte çok başarılı olur ve iyi bir yerlere gelir.

    İlk defa bir forumda yorum yazıyorum ama umarım bu yazdıklarım mühendis olmak isteyen kişilerin solan heveslerini bir nebze canlandırmıştır.

    İş yok değil, iş beğenmeyen mühendis çoktur derler....

    Sağlıcakla kalın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti3625

    Ben bugüne değin hiçbir foruma üye olup yorum vb yazmış değilim ama inşaat mühendisi mrsavas kardeşimin samimi serzenişlerine istinaden mühendisliğe ve üniversite mezunu olup iş arama sürecinde olacak gençlerin hevesinin kırılmaması adına şöyle bir cevabım olacak;

    Ben 2010 mezunu makina mühendisiyim. ilk iş hayatıma bir inşaat firmasının mekanik tesisat kontrolörü olarak başlamıştım, bu işimdeki maaşım 900 tl ydi. yalnız bu işte mutlu olmadığımı görünce İŞİMİ BIRAKMADAN iş arama sürecine girdim ki biraz sabrettikten 4 ay sonra 1100 tl maaşla doğalgaz firmasında satış proje ve saha işlerini yapmak üzere bir iş buldum. doğalgaz sektörünü bilen bilir bu sektörü yeni mezunlar boş kalmamak için seçer ve biraz tecrübe kazanmak ve özel sektörün tozunu, mühendisin eline anahtar alması ameleleliğin ne demek olduğunu öğrenmek için seçerler. Ben burda 1 buçuk yıl çalıştıktan sonra askere gittim ve askerden sonra evlendim ve eşim öğretmen olduğu için hiç istemesemde istanbula yerleştim.

    Üstüne basa basa söylüyorum hiç ama hiç ne bir tanıdığım nede bir torpilim nede sektörü ve iş imkanları için yardımcı olabilecek birini tanıyordum ama 3 ay boyunca yılmadan 30 40 a yakın iş başvurusu yaptım 10 a yakın iş görüşmesine gittim ama hiçbirinden olumlu birşey çıkmadı ama istemeye istemeye satış pazarlama yapan bir şirkette işe girdim. maksat boş kalmamak ve cepten yememekdi. 4 ay çalıştıktan sonra çeşitli sektörlerde 1 yıl kadar (doğalgaz, proje tasarım, makina üretim vb) çalıştım fakat kendimi mutlu hissettiğim bir iş henüz bulamamıştım ama en sonunda 3 yıllık farklı birçok sektörde çalıştıktan sonra tecrübemi dikkate alan 2 büyük holding beni kabul etti(Yıldız Holding ve Dizayn Group). Yıldız Holding gayrimenkullerinden birinde Teknik Müdür olarak 3200 tl maaşla başladım ve 2 yıl çalıştıktan sonra sektörün en büyük AVM lerinden olan Şişli Cevahir AVM Yönetimi için iş teklifi aldım ve 6500 tl maaş teklifi ile başladım. 2 yıl çalıştıktan sonra 8200 tl maaş ve birçok yan haklarım olmasına karşın kendi işimi kurmak için ayrıldım. Tabi bu kararıma sebep olan patronların vefasızlığı ve nankörlüğü olmadı değil. Ben bu işimi benim 2 yıllık emeğim sonucunda beni yönetici yardımcısı iken yönetici yapmak isteyen ve bütün yetkileri devr ederken bana maaş namına hiçbir artış yapmayacağını söyleyen patronuma, benim üzerime bu sorumluluğu ve iş yükünü atıyorsanız maaş artışı yapmanız gereklidir sözüm üzerine bana yaptığı laflar üzerine ( kendini iyimi zannediyorsun, sana yetki veriyorum sende paragöz çıktın gibi onur ve iş ahlakına uymayan birçok laf..) işten ayrılma kararı aldım ve bana yaptığı hakaretleri yanına bırakmayıp tüm kıdem, ihbar ve ikramiyelerimi hesaplayıp aldıktan sonra işten ayrıldım ve bu durum kendi işimi kurma vakti geldiğini bana hatırlattı desem yalan olmaz.

    Herzaman torpil ile biryerlere gelinecek algısı çoooooookkkkk yanlıştır ve birilerinden birşeyler beklemek sizi pasifize eder.
    İşin sırrı az maaş demeyip zor iş demeyip yeni mühendis olmanın havasına kapılmadan iş hayatına hemen atılmaktır. Sektörün tozunu az maaşla ve zor koşullar ile yutmadan bir yerlere geleceğini düşünenler yerinde sayar ve şikayet etmenin ötesine geçemezler.
    Kendinizdeki egoyu bırakın ve enazzzz 2 yıl az maaş, zor iş demeden TECRÜBE kazanın. Tecrübe kazandıktan sonra emin olun siz seçilen değil seçen pozisyonuna geleceksiniz. Ben dipten başladım ve 8. yılımda aylık kazancım maaşım ve yaptığım şantiye şefliği, adliye bilirkişiliği vb mühendisin belgeleri ile kazanabileceği işler ile beraber 10 bin tl yi çok rahat buluyordu, yani kısa sürede TORPİLİM olmadan 8 yıllık bir mühendis için zirve sayılacak bir maaş la kendi işime yöneldim. Bu arada basit bir üniversiteden mezun ve orta, hatta başlangıç denecek bir ingilizcem ile bu noktaya geldim.

    İş hayatında önemli olan özverili olmak, çok çalışmak ve ortaya artı birşeyler koymak. İş hayatında sizden önceki mühendislerden farklı birşeyler veya artı birşeyler koyarsanız müdürleriniz, patronlarınız veya çevrenizdeki kişiler bunu illaki farkeder ve görür. Bu artılar size çok iyi iş imkanları getirecek ve siz seçen kişi konumuna getirecektir. Herzaman işinizi hakkıyla ve kendi işinizmiş gibi benimseyerek yapın ki başarılı olun.

    Bu arada ben işten ayrılmadan o yıl bana PETKİM(SOCAR) Aliağa dan ve tamamen yabancı sermayeli bir AVM yönetim şirketi iyi maaşlarla iş teklifinde bulundular. Gitmememin farklı sebepleri vardı ama önemli olan siz başarılı olun biraz da şans ile birçok iş sizin karşınıza gelecektir. Her şerde bir hayr vardır derler ben istanbuldan çıkmak için ve kendi işimi kurmak için istanbuldan ayrıldım, zerre pişman değilim ama şu bir gerçekki sabredip çokça özverili ve başarılı bir iş hayatı yaşarsanız çok iyi maaşlarla çok iyi makamlara gelirsiniz.

    Herzaman şunu savunmuşumdur. Bir şirkette yıllarca yüzde 10 15 lik maaş artışıyla makam mevki bekleyeceğinize, 3 en fazla 4 senede bir yeni bir iş imkanı kovalayarak mevcut maaşınızdan enaz 2, 3 bin lira(maaşınıza göre bu rakam artar) daha fazla bir maaşa bir üst makam için koşturun ve yaşam standartlarınızı aynı iş yerinde yıllarca stabil bırakmayın. Bu sizi belli bir noktadan sonra köreltir.

    Yeni iş demek, yeni bir heyecan yeni bir tempo ve yüksek maaş ile iyi makam ve mevkileri de beraberinde getirebilir. İş değiştirirken aynı maaşla değil mevcut maaşınıza göre 2 bin ile 3 bin farkettirecek bir iş için değiştirmeniz gerekir. Gerekirse aynı statü için değilde bir üst makam için geçiş yapın bu hem maaşınıza hemde sizin kariyer basamaklarını hızlıca çıkmanızı sağlayacaktır.

    Arkadaşlar ben 20 yıllık bir mühendis değilim, size çok tecrübeliymişim veya ukala biri gibi gelebilirim ama herzaman şu felsefe ile hareket ettim. Beni mutlu eden, huzurlu ve bana heyecan katan işler aradım. Bu felsefe sayesinde iyi işler yapmak nasip oldu zira insan mutlu olduğu işte çok başarılı olur ve iyi bir yerlere gelir.

    İlk defa bir forumda yorum yazıyorum ama umarım bu yazdıklarım mühendis olmak isteyen kişilerin solan heveslerini bir nebze canlandırmıştır.

    İş yok değil, iş beğenmeyen mühendis çoktur derler....

    Sağlıcakla kalın
    Hocam biraz da şu önemli doğru zamanda doğru yerde olmak bende malesef bu olmadı yada başka bir sorun şuan mesleğimi yapmak istemiyorum ki yapmak istesemde canım ülkem kriz içinde çoğu arkadaşım işten çıktı çalışanlarda cidden aile hayatına uygun olmayan işler ben meslekten artık çekildim öğretmenlik yapıyorum eşimde inşaat mühendisi oda işsiz ne bir kpss atanması var puanımız 90a yakın ne bir özelde uygun bir iş ben şuan gemileri yıktım büyük ihtimalle komser Yardımcılığı için hazırlanıp fiziken sınavına girip Polis olacağım hükümetin bize dayattığı bu birtek garanti iş bu bizlere sunulan ya asker ya Polis ol yada sürün




  • Yasin?
  • güncel
  • hocam konunuzu ilgiyle takip ediyorum gazi inşaat mühendisi öğrencisi olarak. Allah yardımcınız olsun. Atlatırsınız umarım bu süreçleri. Bende ara sıra gemileri yakıp kaçakta olsa Amerikaya mı gitsem diye düşünüyorum. Ülke insana hiç bi umut vermiyo. Geçer inşallah bu günler.
  • nebula-bunela-labune kullanıcısına yanıt

    sen ne yaptın hocam ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsavas02

    quote:

    Orijinalden alıntı: askerasker

    diplomanı yapı denetim firmasına kirala. Oturduğun yerden 1500 tl alırsın, evde sıkılınca gider bakarsın.



    erkeksen oturduğun yerden 1500 tl para kazanman zor. En iyisi kiralayıp havadan gelen 1500tl ile mis gibi yaşamak. rahat rahat geçinirsin. 500 lt kira olsa 500 tlde ev giderlerin olsa 500tl kendine kalıyor. her hafta sinemaya tiyatroya gidersin, arkdaşlarıla takılırsın. fitness'a falan yazılırsın hobilerine zaman ve ayırırsın. bunlar önemli şeyler.

    Hocam ona da vicdanım el vermiyor yapı denetimlerin boku çıktı yanlış şeyleri dahi görmezden geliyorlar bugün 1500 aldım iyi güzel yarın bi halt olursa bana giren büyük olur, çok şükür hayatta hep kötü durumlara karşı alternatif planlarım oldu en kötüye düşünerek şuan yine çoğunun saatlerce çalışıp alacağı parayı ben oturduğum yerde aklımla kazanıyorum yine beklemeye devam Ha para sorun değil şuan bana mantıklı iş olsun 1500₺ desinler bileyim ki bu iş bana katacak yapı denetimde Diploma kiralasam içim huzursuz olur

    Alıntıları Göster

    6 aya af çıkar.  





  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Bu konu için yaptığın güncellemeli mesajdan roman çıkar bence güzel hayatın varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 9 Temmuz 2021; 22:15:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsavas02

    sen ne yaptın hocam ?

    abi 4. sınıfa geçtim. en ufak hayalim planım vs kalmadı artık. bilmiyorum ne yapacağımı. şu okulu bitireyim sonrasına bakarım kafasındayım. zaten okul zor kendimi başka alanlarda geliştiremedim. bu sene mezun olan bi arkadaşla konuştum okul sap2000 vs öğretmiyomuş 4. sınıfta. bu yaz biraz ona bakıcam. bi de stajım var onu yapıcam.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.