Şimdi Ara

SURİYE İÇ SAVAŞI ----- TÜRKİYE VE BÖLGESEL GELİŞMELER [ Ana Konu ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.529
Cevap
35
Favori
531.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONUNUN DEVAMLILIĞI İÇİN KESİNLİKLE TARTIŞMA ÇIKARTICI MESAJLAR YAZMAYIN, PROVOKE MESAJLARA CEVAP VERMEYİN.

    Gelişmeler
    *En üst sırada olanlar en son gelişmelerdir


    -Son 1 Saat içinde Suriye/İdlib açıklamaları (Özet):
    Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz. O an çok yakın.
    Rusya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin olası İdlib operasyonu olabilecek en kötü senaryodur.
    Erdoğan: Rusya’ın o kötü senaryo içinde olacağına inanmıyorum.




    -İngiltere’nin BM Temsilcisi Pierce: “Türkiye, İdlib’de barışçıl çözüm için çaba sarf etti. Türkiye’ye saldırılar durmalı. 3,5 milyondan fazla mülteci kabul eden Türkiye’ye yönelik saldırılardan endişeliyiz.”
    -Almanya’nın BM Temsilcisi Heusgen: "Rejimin Türk askerine yönelik saldırılarını durdurmasını talep ediyoruz. Rus meslektaşlarımızdan rejime desteği kesmelerini talep ediyoruz.”
    -CB Sözcüsü Kalın: “[Ruslarla yapılan İdlib toplantısı] Bize sunulan kağıdı ve haritayı reddettik.”
    -Rus savaş uçaklarının Termanin'e (İdlib'in kuzeyi) yaptığı bombalamada fosfor bombası kullandığı söyleniyor.
    -Türk ve Rus heyetlerinin Moskova'daki bugünkü görüşmelerinin ardından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.
    -T.C. Dışişleri Bakanlığı: Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile RF Devlet Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev ve RF Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Verşinin başkanlığındaki heyetlerarası görüşme bugün Moskova’da gerçekleştirilmiştir.
    -Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya ile bu konularda (İdlib) aktif olarak işbirliğine devam ediyoruz. Son cevabı bugün Moskova’da delegasyonlar ile yapacağımız görüşmeden sonra bulacaksınız. Suriye probleminin ilişkilerimizi etkilemesine izin vermemeliyiz.
    -Türkiye, İdlib'in kuzeyindeki Dana kasabasında askeri üs kurdu.
    -4 gözlem noktamızdan Rejim mevzileri vuruluyor.
    -Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: (İdlib) "Diplomasi başarılı olmazsa gerekli tedbirleri alacağız."
    -Reuters’a konuşan üst düzey bir ABD’li Yetkili: Türkiye, İdlib’teki çıkarlarını uygun bir şekilde savunuyor ve ABD bunu destekliyor. Suriye ve Libya’daki durum gösteriyor ki Türk ve Rus çıkarları örtüşmüyor. Umuyorum ki Türk partnerlerimiz bu mesajı almışlardır.
    -TSK, Atarib'in kuzeydoğusundaki Kefr Karmin'e yeni bir üs kurdu.
    -Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi hâlinde, bugünden itibaren, İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.”
    -MSB: İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 51 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği, 1 tankın da ele geçirildiği öğrenilmiştir.
    -ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’ya geldi.
    -Jeffrey: "Türk Hükümeti ile durumu gözden geçirmek için buradayız. Mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz."
    -CB Erdogan: Rejim belasını buldu ama yetmez. Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Bu adımları yarın kamuoyuyla paylaşayacağım.
    -ABD’nin NATO Temsilcisi: İdlib bölgesindeki saldırı tüm sınırları aştı. NATO müttefikimiz olan Türkiye’nin yanındayız.
    -ABD’nin NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison: “Türk askerlerinin öldürülmesi düşünülemez. Suriye ve Rusya destekli bu saldırılara güçlü olarak karşı çıkmalıyız. Türkiye bizim müttefikimiz...
    -Pompeo: “Dün İdlib'de düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybeden asker ailelerine başsağlığı diliyorum. Esad rejimi ve Rusya'nın devam eden saldırıları durmalı. Jim Jeffrey'i bu istikrarsızlaştırıcı saldırıya karşı atılacak adımları koordine etmesi için Ankara'ya gönderdim...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 5 Mayıs 2023; 17:12:27 >



  • Rte nin aklında neler yatıyor öncelikle bunu konuşalım. Söylendiği gibi Türkiyenin sınırlarını korumak falan bunlar hikaye. Başkasının ülkesine gözlem noktaları kurarak, asker yerleştirerek sınır korunmaz. Suriyelileri yerleştireceğiz diyorlar, şimdiye kadar aldığımız bölgelere kaç tane suriyeli yerleşti? Suriyelileri yerleştirip oradan gidince Esad gelip oraları almayacak mı? Bu da hikaye.

    Kim ne derse desin bu adamın aklında Suriyeden toprak almak var. Bu adam hasta, gerçeklikten tamamen kopmuş vaziyette yaşıyor. Osmanlıyı devam ettirme hayaliyle yanıp tutuşuyor. Korkmalıyız. 80 milyonun kaderi 1 kişinin ellerinde.
  • *** gelişmeler için ilk yorumu alıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 14 Şubat 2020; 22:3:59 >
  • Onden yerimizi alalim

    -- Edit--

    Dune kadar Turkiye'ye isgalci diyen, Kurtleri yokediyor, muttefiklerimizi vuruyor diyen ABD ne oldu da simdi bu destek aciklamalairini yapiyor diye dusunmek lazim.

    ABD'den gelen demecler "Bayram degil seyran degil enistem beni niye opuyor" atasozunun vucut bulmus halidir. ABD gaziyla savas ilan edenlerin, edecek olanlarin, Saddam ve 1991 savasina iyi bakmasi gerekmektedir.

    Suriye ve Rusya ile savasin basindan beri devam eden bir gayriresmi catisma durumu var. Sahada bu ikisi ve Iran'in proxy'leri ile catisirken, diplomasi masasinda bu heriflerle milyar dolarlik anlasma yaptik. Simdi ise savas ilan edecegiz yuzde 90 ihtimal.

    Ancak Suleymani'nin oldurulmesiyle Ortadogu'da proxy savaslari sona erdi ve bunun 2ci bolumunu Turkiye - Suriye/Rusya - Iran bolgesel savasi olarak gorecegiz muhtemelen.

    Suriye'ye savas ilan edeceklerin, karsilarinda Iran'i da bulacaklarini unutmamasi lazim.

    O sebeble ki, ABD dune kadar yaptirimla tehdit ettigi Turkiye'ye "Hadi kocum sen yaparsin" gazi veriyor. Cunku Turkiye bu gazla savasa girerse Iran da sahneye cikacak ve bolgesel bir savasa donusecek.

    Sayet suriye ile savasa girilecek, ve Esad rejimi direk hedef alinacaksa, bunu Israil, Misir, ABD, Suudi Arabistan destegi olmadan tek tabanca yapmanin anlami yok.

    Madem kasigi kiracagiz, toptan kiralim. Al bunlari da yaninda buyur Sam'a gir.

    Hem Israil'le kavgalisin, hem Rusya ile kavgalisin, hem Iran'la kavgalisin. Mevcut kosullara Israil'le Suriye Turkiye'ye ortak operasyon duzenlemezse sasirmak lazim.

    Turkiye son 8 yildir sagdan sola savurdugu dis politikanin bedelini oduyor, odemeye de devam edecek. Durum buraya geldi. Yapacak bir sey yok.

    Ancak dedigim gibi, illa birileri savasa girecek ve bolgeyi atese atacaksa, topyekun atsin, cagirin Israil'le Arabistan'i maca, onlar da oynasin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 11 Şubat 2020; 22:26:59 >
  • Kaynak: Twitter
  • şimdilik gereksiz yorumlarla konuyu kirletmemenizi rica ediyorum.

    ayrıca akıl dolu boş yorumlarınızı kendinize saklamanızı tavsiye ederim. geçmiş harekatların öncesinde twitter vs diyerek küçük düşürmeye çalışanlar mesajlarını silmek zorunda kalmıştı.
  • Rte nin aklında neler yatıyor öncelikle bunu konuşalım. Söylendiği gibi Türkiyenin sınırlarını korumak falan bunlar hikaye. Başkasının ülkesine gözlem noktaları kurarak, asker yerleştirerek sınır korunmaz. Suriyelileri yerleştireceğiz diyorlar, şimdiye kadar aldığımız bölgelere kaç tane suriyeli yerleşti? Suriyelileri yerleştirip oradan gidince Esad gelip oraları almayacak mı? Bu da hikaye.

    Kim ne derse desin bu adamın aklında Suriyeden toprak almak var. Bu adam hasta, gerçeklikten tamamen kopmuş vaziyette yaşıyor. Osmanlıyı devam ettirme hayaliyle yanıp tutuşuyor. Korkmalıyız. 80 milyonun kaderi 1 kişinin ellerinde.
  • Osman Pamukoğlu'nun İdlip hakkındaki görüş ve tahminlerini aktardığı videoyu bırakalım.

  • Esad Türkiye'ye umarım savaş açmaya kalkmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın beyler bir tarafımızda patlar bu iş. Öyle bin yaşındaki mâlum dedenin gazıyla hadi savaş diye heyecanlanan bir kesim var akıllı olun biraz. Bu devirde hangi kitleyi sen savaştıracaksın ? Esadla kanka kanka takilsan bunların hiçbiri olmayacaktı, bunu herkes biliyor. Olay icraata gelince kimse savaşmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • MSB Hulusi Akarın son açıklamaları..
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 21 Şubat 2020; 20:59:7 >
  • Üff Suri kimmiş ya? tek atarız. 1000 tanem kangal göndersek, hatta höpörlörden kangal sesi açsak, kaçarlar.
  • Suriye'de iç savaşın sona ermesi için iki yol var.

    Birincisi Esad'ın devrilmesi ve yeni bir Suriye'nin kurulması
    İkincisi ise Esad ile masaya oturup muhaliflerinde Suriye yönetiminde söz sahibi olacağı bir barış anlaşmasının imzalanması

    Bu iki seçenek dışında Suriye'de ki iç savaş rahat bir on yıl daha devam eder.Bunu görmek için okul mezunu olmaya bile gerek yok.Ortalama bir zekaya sahip herkes bunu kestirebilir.

    Türkiye Suriye'de Esadsız bir barış yapılmasında diretiyor.Öte yandan Esad'ın müttefiği olan Rusya ve İran ise Esad'ın yönetiminde bir Suriye istiyor.Zaten iç savaşın 2011 yılından beri devam etmesinin nedeni bu.Bir taraf Esad'ın gitmesinde direnirken öte yandan diğer taraf Esad'ın devrilmemesini istiyor.İki görüş arasında ortak bir zemin bulmak imkansız.

    Ayrıca Esad ile YPG'nin anlaştığını da sanmıyorum.Zira Ypg'nin amacı Suriye'de bağımsız bir devlet kurmak.Rusya hem Afrin hem de Barış Pınarı harekatlarında Türkiye'nin önünü Suriye'de Ypg'yi Esad ile masaya oturmak konusunda zorlamak için açmıştı.Zira Ypg Amerika'nın güdümünde olan bir oluşum.Türkiye eliyle Ypg'yi sopaya çekti hepsi bu.Esad ile Ypg'yi savaştırmak Rusya'nın işine gelmez zira hali hazırda Suriye ordusu devam eden iç savaş nedeniyle oldukça yıpranmış durumda.Ypg ve Suriye ordusunun savaşması durumunda Suriye ordusu ciddi kayıplar verecektir.Bu nedenle bu işi halletme görevini Rusya aklınca Türkiye'ye bırakmış oldu.Bir yandan Türkiye'nin Ypg'ye saldırmasına izin verdi öte yandan Ypg'ye ''Bak Esad ile anlaşmaz,onun otoritesini kabul etmez,Suriye ordusuna bağlı bir kolordu olmazsanız Türkiye sizi bir güzel ezer.O güvendiğiniz Amerikada size yardıma gelemez.İşte gördünüz gelemiyor.'' diyerek baskı yaptı.Sonuçta şuan Ypg Türk ordusu ve Suriye ordusu arasında bir alanda sıkışmış vaziyette.

    Ayrıca olası bir Türkiye ve Suriye savaşı ise Ypg'nin işine gelir.Zira bu savaş olunca Ypg sınırına dayanmış bölgelerden Suriye ordusu çekilip Türk ordusu ile savaşa gönderilebilir.Aynı şekilde Türkiye tüm dikkatini Suriye ile savaşa çevireceği için Ypg rahat bir nefes alır.Türkiye ve Suriye savaşa girerse tahminim Ypg asla Türkiye'nin kontrol ettiği alanlara saldırmaz.Bunun yerine Suriye ordusunun çekildiği alanlara yayılmak olur.Zaten Ypg'nin iç savaş boyunca takip ettiği strateji hep bu oldu.

    Son olarak olası bir Türkiye-Suriye savaşının çıkacağını beklemiyorum.Türkiye sürekli olarak Soçi'de imzalanan sınır bölgelerine doğru rejimin çekilmesini talep ediyor.Eğer rejim bu belirlenen sınırların arkasına çekilmezse güç kullanarak rejimi buradan çıkaracağını söylüyor ve bu nedenle de bu ayın sonuna kadar süre verdi.Olası bir operasyon en fazla Soçi anlaşması çerçevesinde belirlenen sınırları güvence altına almak için bu alanlarla sınırlı olacaktır.Genel olarak Suriye'nin Türkiye tarafından ele geçirilmesini,Şam'a kadar gitmesini beklemek pek gerçekçi değil.En nihayetinde Esad'ın arkasında da Rusya var.Dahası Suriye İran devrim muhafızlarıyla dolu.Suriye'de Soçi anlaşması dışında yayılma muhtemelen tahminimizinde ötesinde bir direnişe sahne olacaktır.Böyle bir durumda Rusya'nın ya da İranın sessiz kalacağını bekleyemeyiz.

    Tahminim Esad Soçi sınırları çerçevesinde belirlenen sınır hattının gerisine çekilecektir.Çekilmezse bu alanları ele geçirmek için doğrudan operasyon yapacağızdır fakat operasyonda burada sona erecektir.Daha fazlasını beklemek önceden de söylediğim gibi farazi bir durum olur.

    Elbette bu Suriye'de ki iç savaşı sona erdirecek bir hamle olmayacaktır.Yine taraflar karşılıklı olarak birbirinin zayıf anını kollayacaktır fakat nereye kadar?Bu iç savaş ne zamana kadar devam edecek böyle açıkçası kestirmek güç.Zira en başta belirttiğim üzere tarafların ortak zeminde birleşebilecekleri bir durum yok.İki tarafında istekleri net ve keskin dahası taviz verilmiyor.O halde bu durumda Suriye'de toprak bütünlüğünü sağlamak imkansız olacaktır.Bu durumda Batı ve Türkiye'nin de desteği ile Suriye'de;

    İdlip,
    Afrin,
    El Bab ve
    Barış Pınarı çerçevesinde ele geçirilen bölgede,

    muhaliflerin yönetiminde bir ''devlet''in kurulması söz konusu olabilir.Hali hazırda ÖSO'nun ordulaşma süreci hızla devam ediyor.Dahası Afrin,El Bab ve Barış Pınarı çerçevesinde ele geçirilen yerlerde Türkiye'nin eğittiği muhalif polis gücüde asayişi sağlıyor.A'dan Z'ye Suriye rejiminden bağımsız devlet kurumları bu bölgelerde kuruluyor.Tüm bunlar bu bölgede Suriye'den bağımsız bir devletleşmenin izlendiğini gösteriyor.

    Türkiye bu alanları ilhak edemez lakin Esad'ı ileri sürerek Batı'nın da desteğini alarak burada kısmende olsa ''de facto'' bir muhalif Suriye devleti kurma yolunda ilerleyebilir.Şahsen benim gördüğüm bu yönde politikanın izlendiği...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 12 Şubat 2020; 2:44:3 >
  • abd ve rusya arkaplanda yaptığı anlaşmalar çerçevesinde esad'ı önümüze altın tepsiyle sunmazlar.Zaten abd tarafı ypg ile anlaşmış ve son abd kongresindende ypg için yardım fonu çıkarılmış durumda,öte tarafdan rusya esad ile başından beri dirsek temasında olup yeni üsler ve hava hakimiyetini ele aldı.Her iki ülkede esadın şuan hayatta kalmasını istiyor çıkarları için.

    idlib meselesine gelince,TSK sadece idlip sınırları içinde kalmak kaydıyla operasyon yapar en fazla ve soçi mütabakatı çerçevesindeki belirlenen sınırlara öteler suriye ordusunu.Görünen vaziyet esad üstünden vekalet savaşlarını abd ve rusya körükleyip TÜrkiye'yi iyice derinlere çekmek niyetinde zira Türkiye'nin suriyede başı ne kadar meşgul bırakılırsa abd ve rusya için bu her zaman avantaj sağlar.Ruslar son ukrayna ziyaretini ve yapılan yardımları hoş karşılamadı,ayrıca geçmişte düşürülen uçakların hıncınıda unutmadılar,ruslar bu konularda kinleri taze tutup göstermeyen ama vaktini bekleyen bir millet.

    Suriye ile bir savaşın olacağını düşünmüyorum ama abd ve rusya tarafınında Türkiye'yi böylesi bir savaş ortamına çekmek istedikleri artık aşikar zira bu ülkeler Türk halkının yapısını ve hassasiyetlerini çok iyi biliyorlar ve ona göre strateji belirliyorlar.Son şehitler için rusya bir baş sağlığı mesajı bile atmadı,bunlar psikolojik hamleler dolayısıyla kapıda biriken büyük göç dalgası ve bölgede giderek artan terör aktiviteleri ile idlib üzerinen oynanan oyun bu sefer barış pınarı harekatı sonundaki frenlemeyi TSK nezlinde tekrar yaşatmayacaktır.

    Bu olayların sonunda da büyük ihtimalle s400 ler aktivite edilmeyecek zira ruslar ile aramıza mesafe konulacak gibi görünüyor.Zaten bu öngörülen bir durumdu,abd tarafınında son olaylara karşı Türkiye tarafına destek vermesi s400 lerin kaderini az çok belli ediyor,tahmin etmek zor değil.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi hâlinde, bugünden itibaren, İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. Dünya savaşı çok yakın sanılandan daha yakın çıkması tahminen maksimum 15 yıl içinde olay Çinin askeri anlamda büyümesine ve Siyonist, Satanist Yahudilerin Süleyman mabedini yeniden yapmaya çalışmasına bakıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuDev

    Rte nin aklında neler yatıyor öncelikle bunu konuşalım. Söylendiği gibi Türkiyenin sınırlarını korumak falan bunlar hikaye. Başkasının ülkesine gözlem noktaları kurarak, asker yerleştirerek sınır korunmaz. Suriyelileri yerleştireceğiz diyorlar, şimdiye kadar aldığımız bölgelere kaç tane suriyeli yerleşti? Suriyelileri yerleştirip oradan gidince Esad gelip oraları almayacak mı? Bu da hikaye.

    Kim ne derse desin bu adamın aklında Suriyeden toprak almak var. Bu adam hasta, gerçeklikten tamamen kopmuş vaziyette yaşıyor. Osmanlıyı devam ettirme hayaliyle yanıp tutuşuyor. Korkmalıyız. 80 milyonun kaderi 1 kişinin ellerinde.
    Benim tahminim 2023 yılına yakın top yekün savaş çıkması ihtimalidir
  • Öngördüğüm şey hava sahası kapalı olduğu için öncelikle Türkiye bir kara çıkarması yapacak ardından israil aşağıdan Türkiye yukarıdan vurmaya devam edecek kısacası

    sa israil, as Türkiye bak ben harekat yapıcam sen de yerinde ol denilecektir ve abd de olaya karıştıktan sonra suriye diye bir ülke kalacağını sanmıyorum bilgisayar oyunu mu bu, savaş çok kötüdür, rusyanın eli armut mu toplayacak diyenler için de rusyanın o bölgede gerçekten yeterli gücü olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

    Süleymaniyi sihayla öldürdüler tüm iran sokağa döküldü adamların verebildiği tek karşılık boş amerikan üssü vurmak oldu rusya nerdeydi peki ? yani emin olun ki abd,tr,israil üçlüsü suriye,rusya,iran üçlüsüyle karşılaştırılamaz bile.

    Batı bloğu rahat bir şekilde doğu bloğunu ezer geçer hatta bu denklemde belirsiz olan tek ülke şu an çin yani şu an çindeki virüs salgınının biyolojik saldırı olmuş olma olasılığını da bu karmaşa içinde değerlendirin yani çinin zayıf bırakılması belki de orta doğuda kartların karılması için iyi bir fırsattı.

    Hiç olmasını istemiyorum ama savaş ilan edebiliriz gibi sonumuz hayır olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 13 Şubat 2020; 5:58:41 >
  • Kötü ekonomiler savaşla düzelir. Veya iyive batar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 21 Şubat 2020; 21:8:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.