Şimdi Ara

Türkiye'nin yerli helikopteri GÖKBEY Emniyet filosuna katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy şu anda #7
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'nin yerli helikopteri GÖKBEY Emniyet filosuna katıldı
    Türkiye’nin ilk yerli ve milli genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY şimdi de Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine girdi. İlk helikopterin teslimat töreni yapıldı, toplamda 18 adet GÖKBEY emniyet filosuna katılacak.

Halihazırda 35 helikopter, 5 uçak ve 20 İHA ile güçlü bir filoya sahip olan EGM Havacılık Daire Başkanlığı, envantere katılacak 18 yeni GÖKBEY helikopteri ile yerlilik oranını ciddi ölçüde artıracak. Filoda yerlileşme çalışmaları kapsamında daha önce TUSAŞ üretimi 6 T129 ATAK ve 5 adet T70 helikopteri ile 1 AKSUNGUR İHA dahil edilmişti.

Bugüne kadar TUSAŞ tarafından 8 adet GÖKBEY’in seri üretimi ve teslimatı tamamlandı. Türk Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslimat gerçekleştirildi. GÖKBEY’in ilk versiyonlarında ABD menşeili LHTEC CTS800 motoru kullanılıyor. T129 ATAK helikopterinde de kullanılan bu ithal motorun yerini ilerleyen yıllarda yerli TEI-TS1400 motoru alacak. Yerli motorlu GÖKBEY’in 2028 yılına kadar kullanıma sunulması planlanıyor.

T625 GÖKBEY neler sunuyor?

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen T625 GÖKBEY; yeni nesil, çift motorlu ve 6 ton sınıfında bir genel maksat helikopteridir. Helikopterin geliştirme sürecinde modern aviyonik mimari ve gelişmiş uçuş kontrol sistemleri kullanılarak teknolojik açıdan modern çağın gereksinimlerine uygun bir altyapı tercih edildi. GÖKBEY, farklı operasyonel ihtiyaçlara göre yapılandırılabilecek şekilde modüler olarak tasarlandı.

GÖKBEY helikopteri Eminyet Genel Müdürlüğü’ne geniş alanlara hızlı ulaşım, keşif ve gözetleme, asayiş operasyonları, terörle mücadele, afet ve acil durum görevlerinde önemli bir avantaj sağlayacak.

T625 GÖKBEY özellikleri

• Uzunluk (rotorlar dönerken): 15,87m

• Azami Kalkış Ağırlığı (MTOW): 6.050 kg

• Ana Rotor Çapı: 13,20 m

• Azami Seyir Hızı: 297 km/h

• Servis Tavanı: 6069 m

• Menzil: 740 km / Harici yakıtla 948 km

• Havada Kalış: 3,8 Saat, Harici Yakıtla 5+ Saat

• Standart Yakıt Tankı: 1020 kg

• Harici Yakıt Tankı: 280 kg

• Bagaj Hacmi: 1.1 m3

• Mürettebat: 2

• Yolcu: 12

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/gokbey-helikopteri-emniyet-genel-mudurlugu-envanterine-katildi/4045331

• Hüloğ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    bi çok yerde akşam yemeği vakti hocam. şuan makarna eşliğinde ahber izleniyo. birazdan damlayıp vatan haini ilan ediliriz merak etme

• Şükür artık ne mühendislerimiz nede insanlarımız ezik hissetmiyorlar eskisi gibi.

Katkısı herkese sonsuz teşekkürler !

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Ülkesine fazla değil azıcık aidiyet duygusu içeren bu habere sevinir.Onun harici bu ülkenin hamurundan yoğrulmamış içimize adeta zirk edilmiş yerleştirilmiş tohumların bu habere sevinmesini elbette beklemem.

• tS1400?

CTS800, Aslında LHTEC 800'ün lisanslı hali.

Gökbey mi yoksa İtalyan Aw139 mu? bakmak gerekli.

daha önce de yazdığım gibi; bunları toplamak da başarı. ama yerlı mıllı olayı akp balonu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nihayet Gökbey'in katılım haberini okuyoruz, bir kısım insanlara anlaması zor geliyor fakat biraz okuyup araştırsanız emekleri olan insanların görebilirsiniz.

Ne yalan diyeyim milletle çekişmek hiç hoş olmuyor bu forumda da çok miktarda yerici yorum olduğu zaman istemsizce yazıyorum, yine ne yalan diyeyim bir tane doğru değil doğruya yakın gördümse diğer 99'u düpedüz cahil zırvalığında.

Benim orta okul lise zamanlarımdaki azmin 100000000/1 olmadığı için yaşamı boyunca dünya gerçeklerinden uzak yaşadığı için sallaıyorda sallıyor..
    Babamın şu siyasilere bak milleti enayi yerine koyuyor yönetime gelip batırıyor bi halt ettiği yok ama halk bunlara teveccüh ediyor dediği 80'lerin dönemini yaşamış birisi olarak 90'lardan 2000'lerin başından geçip gelmişiz, istatistikler orada duruyor ama hala daha saçmalayan oldumu eş dost ortamında da olsa istemsiz sorduklarıma saçmalık cevap alınca yerin dibine sokmakla kalmıyorum... daha bugüne kadar bir kerede yanlışsın şu sözün tam tersi dendiğinide duymadım. aslında basit bir araştırmacı olduğumu düşünsemde memlekette insanlar ayıplanmasın diye lafı geveleme derdinde poz derdinde o yüzden bilgiye ayıracak vakti hiç olmuyor. çocukluktan berbat bir yetiştirme tarzımız var insanlar boş beleş yetişiyor sonra cavlağa çekiyor geçinemiyoruz diye.
    Ben çocukken demirel anahtar atardı 1 ev 1 araba diye millette nasıl bir anlayış varsa bu herife oy vermişti 500günde çözecem dedi özal ölünce yerine geçti 7 sene yattı zaten temsili makamda başka yapılacak iş mi olur. :))
    Neyse sözü uzattım Türkiye'de gelişimi az buz görenler yada olanı zaten vardı diyenler kimlerin gelişime sebep olduğuna baksın.
    Daha irade olarak temel atmama kafasında olup parti yapanlara oy veren adamlar kalkmış birde yaşananı çarpıtmaya çalışıyor.

Değişine dünya şartlarında Türkiye ağırdan aslından olabileceği hızda ilerliyor, Gökbey'i üretmeyi düşünmek başarıdır ki üretildi kaç senedir uğraşılıyor, ilerleyen dönemde zaten diğer geliştirmeler entegre edilecek motor dahil başka yerli sistemlere geçiş yapılacak, Tıpkı KAAN'da benzer şekilde yerlileşecek, geçiş dönemini atlatmak önemli ki onu çözdüler gibi, 2027-2028 dönemi çok hassas bunu aşabilirsek 6.nesil'e geçmeden daha ekonomik çözümle devam ederiz ki SIHA'lar zaten mecburi olarak filo olacak.
    Yerli kullanımı polis ve jandarma ile diğer kamu kuruluşlarında artacağı için bunlarında sektörel gelişime katkısı olur.
    Neyse işte nihayet uzun süreç tamamlandı resmi katılımı gördük okuduk bundan sonra tecrübe edilecek geri dönüşlerle gelişmieler devam edecek.
    Biraz masraflı olmasa şu youtube videolarındaki RC uçaklara çok merakım var, drone'lardan daha farklı duruyor ama işte masraflı.
    Bu alana zaman ayırmak lazım ama nasıl vakit az.

• gun kullanıcısına yanıt
    Bizde seviniyoruz bu tarz haberlere ama kimse kendini ezik hissetmiyordu. En azından Türk bayrağını gururla taşıyorduk. Şimdi eline bayrağı al gez bakalım polislerin olduğu yerde nasıl seni durduruyorlar durum ne hallere geldi.

• OverDxse O kullanıcısına yanıt
    Polisin yaptığı doğru bir hareket. Türk bayrağını kamuflaj olarak kullanıldığı çok olaya rastlandı. Türk bayrağından rahatsız olmayacağımız gibi Türk Polisinden de rahatsız olmayacağız.

Askerimizde polisimizde bizim canımızdır başımızın tacıdır yapılan her güzel yerli teknoloji gururumuzdur ikide bir muhalefet düşünceli insanlara laf sokmayı bırakın ayıp

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Polyannacılık oynamaya gerek yok, anlatmak istediğim şey gayet basit. Gündem haberlerini takip edersen görürsün. Gayet adamlar herkesin yoğun olduğu meydanlarda olmayan paçavra bayraklarını açıp, olmayan ülkelerinin sloganlarını atıyorlar - koruma eşliğinde. Karşı çıkmak isteyenleri de ablukaya alıyorlar. Ben bir TC vatandaşı olarak rahatsızlık duyuyorum. Şimdi demek istediğim şey şu "Kendi öz yurdumda ben miyim garip?".

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Motoru yerli olmadan montaj olsada yerli olmaz tamam mühendsimizin emeğini küçük görmüyoruz ama böyle şeyleride oy potansiyeli olarak ortaya çıktığında insanında ne diyeceğini bilemiyoruz kardeşim içimizdeki milli manevi duyguların içine ediyorlar sevinesi bile gelmiyor insanın

• OverDxse O kullanıcısına yanıt
    15 Temmuzda Türk Bayrağını elimize alıp, Polisimiz ile birlikte teröristlerin karşısına dikilmedik mi? Kendi öz yurdumuzda elimizde Şanlı al bayrağımız varken kurşunların hedefi olmadık mı. bu olay karşımızda dururken ufak tefek olayların üstesinden de geliriz Allahın izniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 3 Eylül 2026; 09:35:20 >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Ulan bu forumun açık ara en vasat tipi sensin ya. İki kanadı olan her uçağı birbirine benzeten, palleri olan her helikopteri birbirine benzeten acayip bir vasatsın.

TS1400'ün sertifikasyon süreci devam ediyor. Onun dışında %100 hazır motor. Sertifiye edildikten sonra artık tamamen yerli motorla hizmete girecek Gökbey. Sertifikasyon sivil havacılık sürecini içerdiği için sivil alanlarda kullanılabilmesi için bu sürecin tamamlanması gerekli.

Tabi sende bunları anlayabilecek düzeyde bir bilgi bulunmuyor.

• Ajan smith ve yancısı yolda sakallı görse dedesi sanan pskiller çeto da damlayıp hemen gelişmeleri karalamaya girişmişler. Bu ikili malum organize çalışıyor.

Dikkat edin tek işleri ülkeyle ilgili tüm iyi gelişmeleri karalamak. Bunu olabildiğince en basit haliyle yapıyorlar. Müzmin muhalifliğin en basit hali bunlar.

• teknolojisevenemekli53 T kullanıcısına yanıt
    Benim dediğimin muhalefetle hükümet ile ne alakası var ki bana dediniz bunu.

Ben 80’li 90’lı yıllarda büyüdüm, çocukluğumuz biz bir şey üretemeyiz, teknoloji geliştiremeyiz, beceremez Türkler diyen başka Türkleri dinleyerek geçti. Ben inanmadım tabii ama herkes inanıyordu. Çok geri kaldık vs. vs. Böyle böyle gençleri harcıyorlardı.

Şimdiki gençler hiç böyle düşünceye sahip değil herkes kendine güveni var ne güzel dedim.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs barış harekatını kaç yıl önce yapmaya çalıştık çıkarma gemisi olmadığı için yapamadık. Ayrıca onun yapılma kararını alan askerdir, askerler o zamanlar toplumdan ayrı bir kesimdi. Tamamen öz güven yüksek, aşırı ayrı bir üst tabaka olarak yaşar ve el üstünde olurdu. Onlar kendilerini savaşçı kimlikle yetiştirirdi. Teknoloji üretmekten bahsediyorum.

O gemi için motoru dökecek kabiliyeti geçtim, Tungus madenin yok. hadi tungus'u çözdün diyelim farklı şekild çeliği işleyecek kabiliyet geliştirdin... ama motoru yapacak birikim yok.

Özetle: Sana Kıbrıs'ta tek yardım eden Berberi adam Kaddafi'yi öldürdün! hatırlatırım "natonun orada ne işi vardı" lardan ... "libya'da terör yapılarını yok etmek için ordayız".

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.