Şimdi Ara

TÜRKİYE'NİN ÜRETTİĞİ MİLLİ SİLAHLAR - BYE BYE İSRAİL (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
14.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janti

    Şu konuda bile millet birbirine laf sokma peşinde... İşte Türk aklı, Türk zekası ve Türk kültürü. Aferin.

    Katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exFAT

    Milli savunma bakanının konuşmasından sonra medyada askeri değerlendirmeye başlamış şu linkten bakıp küçümsemeye devam edebilirsiniz.
    Ayrıca @popeye85, bu projelerin çok uzun zaman önce başladığını ve şimdi meyve verdiğini, bu tankların vs. nin 2 yılda yapılabileceğinimi sanıyorsun demiştin önceki mesajlarında sende bak Altay milli tank projesine 2007 yılında başlandığı bölümünü okuda artık neyin nekadar sürede yapılabildiğini gör, eskiye takılıp kalma.

    http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/milli-silahlarimiz/570019/2#haber-baslik


    Evet,birçok proje aslında 2000 yılından önce düşünüldü,ama sadece düşünüldü,proje aşamalarına geçmedi.Düşünmke bir işe proje denmesini sağlamaz oysa.Mesela sen bir şey hayal et,şöyle şöyle bir şey olsa ne iyi olur birader de,o proje olmaz.Proje sayılması için çalışmalar en azından yazımlar çizimler girişimler olmalıdır.

    Milli Savunma için 2000 yılın öncelerinden de her ne kadar projeler olsa da,malesef ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zoruluklardan ötürü ödenek ayırılamıyordu.Bu projeler için bütçe ayrılması demek emeklinin maaşına zam yok demek hatta emeklinin memurun maaşından kesinti yapmak demekti,bunun örnekleri mevcut,mesela 2000 yılı öncesinde memurdan NEMA diye kesintiler yapılmıştı.Yani devletin kasası iyiyse projeler hayata geçirilebilir.

    Günümüze gelindiğinde ise,özellikle 2005 yılından itibaren ciddi bütçeler ayrıldı Milli Savunma araçları için.En önemlisi bunlar lafta kalmadı,projeler şaşırtıcı şekilde hızlı gelişti.
    2015 yılı çok önemli bir yıl bu çalışmalar için.

    2017 yılı ise büyük mesafalerin kat edildiği bir zaman olacak.

    Bazı arkadaşlarımız "yerli üretimler aslında tam yerli değil " diyor ve haklılar.Dünya Patent kuralları ve birçok detay gereği bir işi ben kendim yaptım deyip üretemezsiniz.Bu gibi engeller var ama Türkiye bu engelleri zamanla çeşitli taktiklerle aşma yolunda.Bu taktiklerden biri de " ortak üretim " gibi bir strateji.

    Savunma Sanayi yerli üretim anlaşmalarında yabancı ortaklı anlaşmalara dikkat ederseniz Türkiye,ilerde tamamen herşeyi kendisinin yapabileceği önemli şartlar koymakta.

    Yıllardır yerinde sayarken,yarı yerli yarı yabancı ortaklı projeler bile önemli bir adımdır.

    Düşmanların,yada şöyle diyelim,dünyaya hakim olan " Bilderberg " yada " illumunati " güçlerinin tepkilerine bakılırsa Türkiye iyi yolda.Çünkü Türkiye'nin özellikle 2007 yılından itibaren dünya siyasetinde kapalı kapılar ardında da olsa kafa tutmaları " dünyaya egemen güçleri " ciddi şekilde rahatsız etmektedir.

    Bazı uzmanlar artık tanklı-uçaklı savaşların bittiğini,ülkeler arası savaşların uzakta olduğunu söylesede,SAVAŞ kelimesinin ülkelerin silah harcaması yapması için sadece bir uydurma kelime olduğunu söylese de,Türkiye , Terör yüzünden güçlü silahlara sahip olması gereken bir ülke.

    Her ne kadar projelerde yabancı ortaklıklar olsa da,dikkat çekici bir durum var,dünya silah ticaretinde İSRAİL dışı bir yapılanma peşinde olunduğudur,ve bunun en önemli uygulayıcısı Türkiye'dir.İsrail bundan çok rahatsız olmaktadır.

    Herkesin görüşü ve bilgi birikimi farklı olabilir,benim düşünceme göre İSRAİL=BİLDERBERG=VATİKAN=İLLUMUNATİ

    Bu güç,yıllardır hem dünya ülkelerini hem bizi siyasi farklılıklar ile kendi aramızda çatıştırdı,oyaladı kendi içimizde.Son oyunu da dini-mezhep çatışması ve ırkçılığa dayalı bölünme.

    Bu oyunları boş çıkarmanın en iyi yollarından biri bütün önyargılardan uzaklaşarak,kendimizle yalnız kalıp Objektif olarak düşünmek ve haklıya-doğruya bir kez daha baştan düşünerek karar vermek.Çünkü özellikle şu dönemde malesef siyasi-dini-ırki sebeplerle çatışmalar içerisindeyiz.Bu düşmanlarımızın istediği bir durum.
  • Şimdi benim son günlerde gördüklerim bir sürü şey yapıldığı yönünde. Şahsen hiç sevmesem de Ak Parti bunları yaptırmış vay be dedim.

    Ama büyük bir çelişki var hala aşamadığım, bu parti bizi geliştirmek mi istiyor, batırmak mı belirsiz.

    Son günlerdeki silah sanayi reklamları geliştirmek istediğini bağırsa da, madem geliştirmek istedi, neden tarımı, hayvancılığı, vb vb bir sürü sektörü öldürdü, üretimi durdurdu? Bana hala son günlerde savunma sanayi haberleri reklam kokusu veriyor, malesef...
  • Kardeş benim dayım da çiftci her yıl acım acım diye bağırır ama bu yıl ev + traktöre 94 000 tl verdi bu parayı da üstelik 2 yılda biriktirdi,yani bazıları fena şekilde aç gözlülük yapıyor o parayı ben öğretmen halimle kazanamıyorum, üstelik hafta sonu da sürekli özel ders veriyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    Şimdi benim son günlerde gördüklerim bir sürü şey yapıldığı yönünde. Şahsen hiç sevmesem de Ak Parti bunları yaptırmış vay be dedim.

    Ama büyük bir çelişki var hala aşamadığım, bu parti bizi geliştirmek mi istiyor, batırmak mı belirsiz.

    Son günlerdeki silah sanayi reklamları geliştirmek istediğini bağırsa da, madem geliştirmek istedi, neden tarımı, hayvancılığı, vb vb bir sürü sektörü öldürdü, üretimi durdurdu? Bana hala son günlerde savunma sanayi haberleri reklam kokusu veriyor, malesef...


    Dostum,sitede siyaset yasak,ben siyasete girmek istemiyorum.Siyasi tartışmalar dipsiz kuyu.Yıllarca okumuş kitapları yutmuş bir profösör A partisini savunurken başka bir profösösr C partisini savunabiliyor.Oysa Aklın yolu birdir,bilgi evrenseldir,aynı yeri işaret etmeli ama profösörler bile farklı düşünebiliyor.

    Ben ülkenin menfeatlerine bakarım,ben de geleceğimi düşünüyorum,eşim ve çocuklarım var.30 yaşındayım ve ortaokul 2 ye kadar okum delisi olup günde 1 roman bitirsem de ortaokul 2 den beri düşünce ve bilgi yazıları okurum.Araştırırım,okuma öğrenme delisiyimdir ve inan kuşkum olmayan Kur!anı Kerim diye bildiğimiz kitabı bile okurken mantık yürüterek acaba doğrumu uydurmamı diye kafa yormuş ve ona göre kabullenmiş biriyim.Zor ikna olurum ve herşeyi tartarım.

    Objektif olduğuma inanıyorum.Beni bilenler bilir,mini etek giymek isteyene karışılmasına da karşıyım,başörtüsü giymek isteyene karışılmasına da karşıyım.Yalnız her iki tarafında bunu kötüye kullanmasına da karşıyım.Bunu da engellemesi gereken devlet ve güvenlik birimleri ve yetkili kamu görevlileri.

    Yıllarca Türkiye dış güçlerce yönetildi ve halkımız yani biz kullanıldık.Yıl 2000 yani 11 yıl önce nerdeydik.Zenginmiydi halkımız.Pekala tarihimizin herhangi bir aşamasında (1923-2000) yılları arasında halkımız hiç zengin oldumu?Halk kurtuluş savaşından beri kıt kanaat geçindi,hani derler ya gaz yağı yoktu,tuz ve şeker sıraya girilerek alınıyordu diye.
    Yani hiç bir zaman halk olarak zengin olamadık ki.

    Tamam,esnaf zor durumda,işsizlik de var,ama bunu 2000 yılından önce herşey güllük gülistanlıktı şeklinde yansıtmamak lazım.Türkiye sürekli kötüye gidiyordu,2000 li yıllarda istanbul içinde dolmuşla 20 dakikada gidilen bir yere malesef insanlarımız işe 1 saat yürüyerek gitmek zorunda kalmışlardı.Ben ülkemizin ekonomik durumunu özellikle 1993 yılından itibaren iyi hatırlıyorum.
    Türkiye 2000li yıllarda en kötü zamanlarını geçiriyordu,ülke olarak iflasa gidiyorduk ve dış güçler bu anı bekliyorlardı.Bir ülkenin iflas etmesi demek ülkenin topraklarının da hatta halkının da satılma durumuna gelmesi demek.

    Yunanistan şu an ne dururmda,portekiz ve ispanya gibi ülkeler bile dibe gidiyor.Hatta ingiltere de kamu da kesintiler var ve halk isyanda.

    2000 öncesinde memurdan Nema diye kesinti yapıldı,devletin kasası boş,memurun maaşından kesildi.KEY diye emeklilerden uydurma bir para kesildi.Nemalar ve Key kesintileri 2005den sonra geri ödenmeye başladı,kesen başka ödeyen başka buraya dikkat.

    Dış güçlerin planına göre şu an Yunanistan ve diğer zor durumdaki ülkelerle birlikte Türkiye iflasta olması gerekiyordu ve IMF den milyarlarca dolar borç almış olmamız gerekiyordu.
    IMF bize borç verirken hayrına vermiyor,anlaştığımız zamanda ödeyemezsen karşılığında madenlerine el koyarım,o da yetmezse kafama göre nereyi istersem istediğim değerli toprağı borcunu ödeyinceye kadar alırım diyor.(Bunlar devlet arşivlerinde var,takip eden bilir)

    2002 yılına kadar sürekli IMF den borç almamıza rağmen,faizi kat kat artarken,2002 den sonra borç alımı azalmış ödemeler artmıştır.Şu an 5 milyar dolar küsür borç var ve bunun da tarihi 2012.IMF'ye neden borcumuzu kapatıyoruz,çünkü Kemal Derviş zamanında bir gecede çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler sonucu,borç kapanmadan özellikle tarım olmak üzere,önemli maden ve değerlerimizi tam kapasite ile kullanamıyoruz.Anlaşmalar böyle.

    Ben olaya siyasi bakmıyorum,kim daha iyi çalışıyor sorusunun cevabını dürüstçe doğruca bulmaya çalışıyorum.Çünkü sandıkta yanlış karar verirsem üzülürüm.Doğru karar için herşeyi kurcalamam lazım.

    Eldeki verilerle doğru kararı bulmak zor değil.Ben,8 yıl önce asgari ücret ile ve memur maaşıyla kaç kere otobüse binebiliyorum,yada kaç tane 300 gr ekmek alıyorum ona bakarım.

    2002 yılına kadar sürekli borçlarla (iç ve dış borçlarla) memur ve emekli maaşları ödenirken hazinede ve Merkez Bankasında para yokken şu an Savaş ve afet riskine karşı lazım olan önemli miktarda paramız var.Bunlar önemli.

    Şu an bizlerin doğru karar vermesinde bizi yanıltmak isteyenlerin bir silahı da terör meselesi,bak ülke elden gidiyor safsatası.Bölücü terör örgütü en az 30 yıldır var,bu örgür sürekli güçlenmiş.Pekala 2002 yılına kadar bu sorunu çözmeyenler hatalı değil mi.Ya silahlı ya silahsız bu sorunu çözemeyenler dikkat edin daha çok haykırıyor.Aslında bu sorun çözülürdü,ama işte çözmek istemediler.2002 yılına kadar şehit vermiyormuyduk.1993-1995 yılları arasında en fazla şehidi verdik ama hain örgüt güçlenmeye devam etti.Şu an örgüt her açıdan en güçlü durumunda ve bunun suçluları arasında daha önce bu ülkeyi yönetmiş olanlar hiç mi yok.
    33 tane şehit verdik,o zaman da mı şu anki adamlar baştaydı.
    Yani sonuç olarak terör örgütü her geçen zaman her açıdan güçlendi,bunun sorumluları şu an yine sorumluluk alma peşindeler.Ben bunu görüyorum.
    Şu an terör sorunu için çözüm gayretleri var mı,evet var,önce insanlar ölmesin,şiddet bitsin diye devlet bir yol sundu ki bunun adı açılımdı,ama terör örgütü bunu da geçiştirdi,ama Türkiye dünyaya şu mesajı verdi,Ben kan akmadan insanlar ölmeden çözümü sundum ama terör örgütü yanaşmadı,artık çözüm silahlı karşılıkta dedi.Şu an terör örgütüyle özellikle silahlı olmak üzere her aıdan mücadele ediliyor.Terörü bitirmek için dağa çıkışları da bitirmek önemli.Dağdaki teröristlerin de sonunun geldiği son günlerdeki operasyonlardan anlaşılmıyormu.

    Ben doğru karar verebilmek için bunları düşünüyorum arkadaşlar.Türkiye'de radikal sağı yönlendiren ingiliz-amerikan ajanları ile radikal sağı yönlendiren alman-fransız ajanları benim doğru karar vermemi engelleyemezler,kafamı karıştıramazlar.Dorğu kararı vermek elimizde,sadece kimsenin etkisinde kalmadan,yalnız kalalım ve kendimiz düşünelim.

    Hiç bir partinin ve siyasi liderin bana kişisel faydası yok,kişisel menfeatim yok.Ben ailemin geleceğimin derdindeyim.İdeolojik takıntılarla ve ideolojik düşüncelerin peşinden koşarak harcayacak zamanım yok.Şu an halk olarak ülkeyi yönetecekleri seçerken başarılara değil sanırım ideolojik düşüncelerine önem veriyoruz.Bu bizi yanıltıyor.



    Yanlış anlaşılmasın,ben siyasete girmedim,siyasi yazmadım,bir partiyi önermedim,sadece ülke menfeatleri için karar verirken hangi açılardan bakabiliriz diye örnekler verdim.
  • Ülkemize düşman mı lazım.
    Forumda bile 1000 tane var.
    Bi şeyi küçümsüyorsanız siz daha iyisini yapabilirsiniz.
    Yapamıyorsanız gaganızı kapatıp yapanları takdir edeceksiniz.
    Evet bu parti %100 başarılı olmayabilir.
    Ama bu ülkenin savunma sanayiini bu kadar geliştiren hiç bir hükümet yok.
    Benim ülkem bi iğne bile yapsa ben çok mutlu olurum.
    Yapılan uçağın bi rulmanı bile bizim sanayimizden çıksa gurur duyarım.
    Birden pat diye olmuyor o işler.
  • güzel gelişmeler oluyor son yıllarda, birde ülkeyi sürekli kötülemek isteyenler olmasa tam olacak

    bu bi takım insanlardaki eziklik yıllardır var, özal "herkesin renkli televizyonu" olacak dediğinde, yine aynı zihniyetteki insanlar ve gazete manteştlerinde "biz kimiz daha renkli kalem üretemiyoruz" gibi cümleler kullanmıştı, bu da aynı ona benziyor, şu ezikliği atmaları lazım üstlerinden bi takım insanlar

    4/3 lük 4/2 lik gelişmeler sağlıyoruz, bunu reddedip kötülemek düşmanlıkdan başka bişey değildir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

    LİSELİLER GENE İNTERNETTEN ÜLKEYİ KURTARIYOR

  • otokar'ın ürettiği arma 8x8 çok iyi yalnız. %70 eğime tırmanabilen tek araç dünya'da eşi benzeri yok tebrik etmek lazım.
  • hala partizanlık,ırkçılık,ayrımcılık yapıyorsunuz. kim üretmişse %kaçı türk üretimiyse üretimi. AFERİN demek bu kadar mı zor. ( sözüm herkese değil)
  • bazı noktalara değinmek lazım...

    bazı arkadaşlar beni eleştiriyor....

    niye sevinmiyomusum niye siyasallaştırıyomusum falan filan...

    ben bu ülkenin yaptığı her yerli üründe sevinirim..heleki savunma sanayi gibi üst düzey teknoloji gerektiren bir işteyse dah cok sevinirim... burda ifade etmeye çalıştığım sey..bu projelerin seçim zamanına doğru göze getirilmesi..halbuki daha önce yapıldı bunlar ..bütün hepsini akp ile ilişkilendiriyorsunuz..haliyle bir reklamdan öteye gecemiyor olay... ayrıca da abartma oalayı var..baska bir baslıkta abd nin bilr yapamadığı bir füze yapmısız diye konu var... ee haliyle bunuda eleştiririz.. hem bir cok projenin üstüne yat...hemde abart sonrada muhalefet olanı vatan haini gözüyle bak...

    eskiden paramız yoktu bilmem ne..kıbrıstan beri savunma sanayi altyapısı için uğrasılıyor.. yerli tankın altyapısı akp olmadan önce atılmaya başlandı.. fırtına obüsü güzel bir örnek..ilk olarak tankı orak üretmek istedik... maliyeti yüksek cıktı... 10 milyar dolar civarı..bu para akp için bile fazla.. altyapımızda ilerleyince yerli yapılmasının daha makul olacağıan karar verildi..akp chp mhp veya bir baskası olsada bugun tank konusunda gelinecek nokta aynıydı..çünkü tankın yapımı ve projesi zaten yıllardır olan birseydi..yani yapılacaktı.... ama gel gör ki sanki bunca yıl tank yapılamıyordu..akp geldi bir el attı yerli tanka basladık gibi yansıtmaya calışıyor bazı akpli arkadaşlar..haliyle eleştiririz...

    basbakan dediki yerli otomobil yapanın heykeli dikilir..otomobil tanktan daha mı zor... daha mı maliyetli.... hayır..kimse bu işe girşmek istemiyor..o yüzden yapılmıyor..yapılsa erdoğan veya da akpliler bunu bile akp yapmıs gibi gösteririlerdi...

    ben asırı akp karsıtı bi insan değilim.. beni sinir edende erdoğan değil aslında erdoğancılar... bu padişahım çok yaşa tavırları insanı gıcık ediyor gercekten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 16 Mayıs 2011; 13:07:31 >
  • bu ülkenin kurtuluşu seri otomobil ve askeri araç gereç ihracatıyla olur. Pamuk ihrcat ederek bu ülke nereye kadar kalkıncak. Biraz riske girmeliyizki ülkemizi büyütelim. Araba üretimi için hiç bir zaman geç değildir.

    ÜRETMEYE DEVAM!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    bu ülkenin kurtuluşu seri otomobil ve askeri araç gereç ihracatıyla olur. Pamuk ihrcat ederek bu ülke nereye kadar kalkıncak. Biraz riske girmeliyizki ülkemizi büyütelim. Araba üretimi için hiç bir zaman geç değildir.

    ÜRETMEYE DEVAM!!!



    otomobil yapmak zor değil zaten..ama gerisi iş işte..gerçi bizde o altyapı da var...cesaretden kaynaklı bir durum..yoksa olmıcak iş değil.. maksat yukarı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    bu ülkenin kurtuluşu seri otomobil ve askeri araç gereç ihracatıyla olur. Pamuk ihrcat ederek bu ülke nereye kadar kalkıncak. Biraz riske girmeliyizki ülkemizi büyütelim. Araba üretimi için hiç bir zaman geç değildir.

    ÜRETMEYE DEVAM!!!




    Otomobil ve savunma sanayi ihracında hammadde ve parça olarak dışarıya bağımlıyız,bu alanlarda ihracat arttıkça mecburen ithalat da artacak ve bu sene olduğu gibi cari açık artacaktır.Tabi şimdilik,zamanla parça ve hammadde konusunda da bağımlılık bitebilir.
    Son olarak açıklanan cari açığın en önemli sebeplerin den biri mesela,ihracat yapılan ürünlerin hammedde ve parçalarının malesef yurt dışından gelme mecburiyetidir.Bebek bile 9 ayda doğuyor,doğumlar sancılıdır,zamanla hammadde-parça konusunda kendimize yetebiliriz umarım.
    Şu an özellikle islam ülkeleri TÜRK MALI kullanmak için bizi bekliyor.Türkiye'nin yaptığı stratejik işbirlikleri ve anlaşmalar bunu sağladı.Önümüzdeki 2 yıl ve 2015 vitrini çok önemli.Türkiye'nin ilerleyişi karşısında dış güçler her ne kadar ülkemizde ve komşu ülkelerde KaoS çıkarma peşinde olsalar da birçok zoru atlattığımız gibi içimizde ve çevremizde oynanan oyunları aşabiliriz.Akıllı,bilgili ve sabırlı olmak elimizde.
  • @NetAnket.Net

    Şu DH'deki ömrüm boyunca adam gibi olaylara objektif bakıp, bunu en güzel şekilde buraya yansıtan kişisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

    @NetAnket.Net

    Şu DH'deki ömrüm boyunca adam gibi olaylara objektif bakıp, bunu en güzel şekilde buraya yansıtan kişisin.

    Teşekkürler...Üniversite yıllarımda objektifliğime yapılan vurgulardan sonra 7 yıl sonra burada da böyle olumlu yorum almak gurur verdi bana.
  • aslında en cok ithal edilen seylere bakılmalı ve devlet bu konuda adımlar atmalı..en basitinden cep telefonu yapılmıcak iş değil... yerli ürünler desteklenmeli ama komik bir sekilde yerli ürün ile yabancı ürün neredeyse aynı fiyatlara geliyor.... haliyel millet biraz daha pahalı da olsa yabancıyı seciyor... yerli ürünlerimizi yabancılar bile bizden cok cok ucuza kullanıyor....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    bu ülkenin kurtuluşu seri otomobil ve askeri araç gereç ihracatıyla olur. Pamuk ihrcat ederek bu ülke nereye kadar kalkıncak. Biraz riske girmeliyizki ülkemizi büyütelim. Araba üretimi için hiç bir zaman geç değildir.

    ÜRETMEYE DEVAM!!!



    Değil mi yaa...
    Pamuk üretmeye ne gerek. Çin nasılsa ucuza üretip bize satıyor.
  • Benim Ülkem İstediği Kadar Gelişssin Hatta Dünyanın Birinci Ekonomisi Olsun Onu Yapsın Bunu Etsin Ama Gel Gelelim Pkk Hala Devam Ediyor Terör Hala Devam Ediyor Gerilla Taktikleri Hala Sürüyor.Ben İstiyorum Ki Biri Artık Sesini Çıkarsın Diğerlerinden Farklı Olsun Atalarından İlham Alsın Desin Ki Bu Terör Şu Tarih de Biticek 2023 Çılgın Projesi Bu Olucak Ama Öyle Bir Yürek Öyle Bir Karekterli Biri Daha Doğmadı.Öyle Bir Parti Daha Oluşmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyzk

    Benim Ülkem İstediği Kadar Gelişssin Hatta Dünyanın Birinci Ekonomisi Olsun Onu Yapsın Bunu Etsin Ama Gel Gelelim Pkk Hala Devam Ediyor Terör Hala Devam Ediyor Gerilla Taktikleri Hala Sürüyor.Ben İstiyorum Ki Biri Artık Sesini Çıkarsın Diğerlerinden Farklı Olsun Atalarından İlham Alsın Desin Ki Bu Terör Şu Tarih de Biticek 2023 Çılgın Projesi Bu Olucak Ama Öyle Bir Yürek Öyle Bir Karekterli Biri Daha Doğmadı.Öyle Bir Parti Daha Oluşmadı.


     TÜRKİYE'NİN ÜRETTİĞİ MİLLİ SİLAHLAR - BYE BYE İSRAİL
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.