Şimdi Ara

Türkiye'nin ürettiği her silahı en iyisi ilan etmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar görüyorum Türk ordusunun ürettiği her şeyi en iyisi ilan ediyorlar, mesela Altay tankı ürettik dünyanın en iyi tankı dediler, Atak helikopteri ürettik en iyi saldırı helikopteri dediler, birkaç tane tüfek ürettik onları da en iyi tüfek ilan ettiler. Bu gün yarın savaş uçağı üretsek muhtemelen onu da en iyi savaş uçağı ilan edecekler. Halbuki bu silahların hiçbirisi dünyada adı bile geçmeyen silahlardır.

    Ancak size şöyle bir gerçeği söylemek zorundayım ki bir tarafta 100 Yıldır silah üreten ve bizden çok çok daha büyük bir tecrübeye sahip olan ABD ve Rusya gibi devletler var.

    Şimdi biz daha birkaç senedir silah üreten bir ülke olarak nasıl bunlardan daha iyisini üretebiliriz? Bu ülkeler bizim silah satın aldığımız ülkelerdir, hiçbir ülke silah satın aldığı bir ülkeden daha iyi olamaz. :D

    Son dönemlerde de Rusya'dan S-400 füzesi alacağımız haberleri çıktı biliyorsunuz, Hani biz kendi hava savunma sistemimizi üretiyorduk? Neden alıyoruz o zaman Rusya'dan bu sistemi?

    Demek ki bir tane kamyonetin arkasına Stinger bağlamakla hava savunma sistemi yapılmıyormuş.

    Aynı şekilde şu an ürettiğimiz tanklar helikopterler de iş görmeyecek cinsten silahlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 21 Haziran 2017; 9:48:3 >







  • Şimdi ürettiğimiz her silah için ''en iyisi'' diyen birisi ile ''ürettiğimiz tanklar helikopterler de iş görmeyecek cinsten silahlardır'' diyen birisi arasında ne gibi bir fark vardır? Açık konuşmak gerekirse sizinde şikayetçi olduğunuz kişilerden bir farkınız yok.

    T-129'un Güneydoğu'da ki operasyonlarda elde ettiği başarılar, bu helikopterin ne kadar etkili bir silah olduğunu ortaya koyarken çıkıp da ''bunlar iş görmeyecek cinsten silahlardır'' demek, boş konuşmaktan başka bir şey değildir.

    Şu forumu girip ''bu silah en iyisi'' yazarak hiçbir silahın en iyi silah olmayacağı gibi, ''bu silahlar iş görmez'' yazarak da hiçbir silah kötü olmaz.

    Hava savunma sistemi olayına gelirsek de aslında bu sizin hava savunma sisteminden ne anladığınıza bağlı. Araca monteli bir stinger sistemini, S-400'e rakip olarak görüyorsanız bir şey diyemem. Zaten ''Uzun Menzilli'' Hava Savunma sistemimiz olmadığı için S-400 ile ilgileniyoruz. Sizin dediğiniz Stinger, Alçak İrtifa sınıfa giren, helikopter ve iha vurmaktan pekte öteye gidemeyen sistemler.

    Ayrıca Hava Savunma sistemi geliştirmekte öyle bir günde olan bir şey değil. Sonuçta ABD, Rusya gibi ülkelerde bu günlere bir günde gelmedi. Ayrıca foruma gelip ''Hani biz kendi hava savunma sistemimizi üretiyorduk?'' diye sormak yerine Google'da ufak bir araştırma yaparakta projenin ne durumda olduğunu öğrenebilirdiniz...




  • Dedi silah mühendisi ergen
  • Adam haklı Atak helikopterinin Cobra'dan ne farkı var Allah aşkına. Apache'ye benzer bir şey üretilseydi eyvallah derdim ama Cobra'nın çakması yapıldı. Aynı zamanda Altay da çöp bence çünkü tanksavarlara karşı hiç koruması yok boşuna üretiliyor. Ha yinede bizim üretimimiz işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.