Şimdi Ara

Türkiye’nin Türk Bayraklı ilk F-35’inden heyecan uyandıran video ve görüntüler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chpli değilim ama şu an iktidar chp olsa diğer bütün olumsuzlukları bir kenara koyar f35 gibi bir projenin üretim aşamasında ortağı olunup türk bayrağıyla uçan şu uçağı görünce aferin derdim herşeye rağmen.Ama cahapelilerin kimisi arap hayranlığı demiş kimi ekonomik krizde ekmek fırlatacak f35 demiş,kimi buzdolabım boş demiş kimi abd uçakları vermeyecek demiş kimi ilk numuneler gösterişli olur seri üretimi fıss olur demiş,kimi seçim malzemesi demiş,vs vs vs.Hacılar bu az ülkenin ortak olduğu türkiyenin askeri savunma ve caydırıcılığı için çok önemli bir proje la.S400 le birlikte bu tempoda giderse savunma sanayii,türkiyenin ortadoğuda ve dünyadaki konumunu bir düşünün ilerde.Sen de Fatihin torunusun cehapeli kardeşim vizyonunu ekmekle buzdolabıyla seçimle sınırlama.Tamam öfkelisin anlıyorum seni,tayyipten kırkayak görmüş gibi nefret ediyo olabilirsin ama bu akpnin değil türkiyenin başarısı.Şu particiliği bi bırakalım f35 ne alaka senin buzdolabındaki peynir ekmek turşu salata ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • El s***yle gerdeğe girmek buna denir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kargo uçağıyla niye getirmiyorlar uçağa kilometre yaptırıyorlar 2.ele düşürüyorlar ayıp ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye f35 yerine f22 alsaydı daha doğru olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Hocam Amerika F22'yi kendisinden başka kime vermiş de almadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    sizde amerika bu uçaklarla üzüerinize bomba,füze fırlattığı zaman onlara bulgur pilavı atarsınız herhaalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluepower

    Olumlu bir şey yapmak chp gibi uçak fabrikası kurmaktır uçak alabilmek için sabah akşam sövdüğün abd'ye milyarlarca dolar bayılmak değil gerçi sizin gibi 6. filoya karşı namaz kılan arap hayranları suudi abileriniz gibi ülkenin rızkını abd'ye vermeye alışıksınız. Fabrika kurmak yerine boşa harcadığınız paralar yüzünden ülkeye bıçak gibi saplanan ekonomik kriz boyunca ekmek bulamadığı için birbirini yiyecek halkın üzerine milyarlarca dolara aldığınız f-35'lerden ekmek fırlatırsınız artık.

    Her fabrika bir kaledir bu devirde. Tamamen yerli üretemesekte , nasıl üretilebileceğini bilen (know how) Şirketleri kurmak ve kuracak kişileri desteklemek çok önemlidir. (Bkz. Aselsan , Tusaş , Cumhuriyet devri THK uçak fabrikaları, Nuri Demirağın Sivas Uçak Fabrikası ve Şirketleri, Kayseri Uçak Fabrikaları TOMTAŞ, Vecihi Hürkuşun Girişimleri ) Şuanda Tai(tusaş) ve Baykar'ı iha yönünden takdir etmek lazım ama damadın şirketi olduğu için etik ahlak açısından söylentiler var şahsen Taide staj yaparken şef mühendisimizde damadın şirketine bazı alanlarda öncelik verildiğini söylemişti sohbet sırasında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Bizim bildiğimizde ilk ğretilen arabaya da uçak fabrikasınada chp karşıydı ve kapattıran da chp idi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parasıyla alınan uçağı siyasi başarı gibi yorumlamak da bize mahsus herhalde dün dolar yakip abdye sallayanlar abd uçağı ile hava atma derdine düşmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Rahmetli NUri Demirağ ve Vecihi Hürkuş bu yazdığınız garabeti görse size ağır söverlerdi ya neyse.

    adam utanmadan cehepe uçak fabrikası kurdu diyor ya.
  • “Remove before flight” iyiymiş...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Yahu bu uçağı geçtim.Sen uçan bir şey üret senin s*** gerdeğe girmiş olsun memleket.Muhalefet etmeyi saçmalamaya çevirmek sizin ellerinizde sanata dönüştü. Hükümetin milyon tane yanlışı var siz gidip aptalca şeylerden yükleniyorsunuz.
  • ZUGATOLI kullanıcısına yanıt
    Ürettiğiniz veya inovasyonuna katkı yaptıklarınızı listeleyin desek acaba ne diyeceksiniz. Oturduğunuz yerden "anca alalım" demekle iş bitmiyor efendiler. Yapacaksınız ki insanlar sizi adam yerine koysun. 'Müttefiklerimiz' abd almanya ellerindeki patriotları leopar tanklarının modernize parçalarını satmadı. Avusturya Altay tankında kullanılacağı için motor satışını durdurdu. Alma bile alınmıyor bazen.

    Eleştiride tayyip düşmanlığını ve ezikliği geçip yapıcı olun ki insanlar sizi sağır dinlemeye almasın.
  • Forumda cehalet pacalardan akiyor yanliz hakketen inanamadim

    F-35 projesi 1999 yilinda donemin hukumeti tarafindan imzalanmis bir protokol ile hayata gecirilmistir bunun akp ile ilgisi yoktur.

    Ayrica bu projede turkiye cok kucuk bir pay girisimde bulunmustur ancak lookhead martin firmasi zamanla olusan fazla maliyetten oturu dahil olan ulkelerden daha fazla para toplamistir. Bu savas ucagi uretimlerinde olagan bir durumdur.

    Ayrica f-35 ucaklari havadan havaya degil havadan karaya taaruzda kullanilmasi planlanmistir zaten radarda gorunmektedir.

    Uretim amacida odur.dizayni nedeniyle radarda iz birakmaktadir.

    Ayrica dunyanin en gelismis savas ucagi falanda degildir.

    Dunyanin suan hali hazirda ucan en gelismis savas ucagi f-22 raptordur zaten amerika haricinde baska ulkelerde bulunmamaktadir.

    F-35 ler f4 lerin yerini alacaktir turkiye icin konusuyorum

    Buarada turkiye nato uyesi oldugu icin ve yaptigi anlasma geregi rusyadan ucak aliminda natonun izin vermesi gerekmektedir.

    Suan mevcut hukumetin rusyadan bir ucak almak gibi bir niyeti yoktur.

    Tfx projesinin herseyin olumlu gitmesi ile beraber ilk prototipin 2030 yilinda ucurulmasi planlanmaktadir. Bir arkadas 5 yil falan demis sacmalamis ona itafen yazdim

    Ayrica japonya milli ucak uretiminden maliyetin yuksekligi ve satisin ikameler yuzunden zor olmasi sebebi ile atd-x projesini rafa kaldirdigini duyurdu.

    Yani tfx projesini bizim yapma sansimiz cok cok dusuk bir ihtimal

    Bugun 5. Nesil bir savas ucaginin amerika gibi bie ulkeye maliyeti 150 milyon dolar civarinda bakin amerika gibi bu sektorde nerdeyse tek olan ulke icin konusuyorum.

    Hatta rusya pakfa projesi ise 5 adet uretimde kaldi ve devami gelmedi cunku maliyet korkunc boyutlarda

    Oyuzden milli muharebe ucagi isi ole basit bir is degil

    İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adminia A kullanıcısına yanıt
    "Eleştiride tayyip düşmanlığını ve ezikliği" Baştan sona yanlış yorumlamışsınız ve önyargılı bir cevap vermişsiniz yorumsuz yorumunuz .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahmet. senden secime kadar bir yerli araba haberi bekliyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    İspatla bana o zaman ben sana ispatladım F-16 hafif avcı uçağı amacıyla tasarlandı. bunu sen hariç bütün dünya biliyo ve hiç biride senin sölediğin bi aptallık yapıp F35 şi hava hava avcısı olarak kullanmayı düşünmüyolar ögrenmisin 2 ingilizce kelime artislik peşindesin hala araştır diyincede gücüne gidiyo beyefendinin

    Alıntıları Göster
    Beni bilen bilir şu yazdıklarına gece gece güldüm ama cevap vermeden de edemedim, komik geldi, sadece sen değil senin gibi görüşe sahip olanlar için genel bir mesaj atayım o halde :)

    Çok maksatlı uçak tanımının sadece hava-hava avcısı ile alakası olmamakla birlikte benim böyle bir iddiam da olmadı. Çok maksatlı savaş uçağı, A2A, A2G, CAS, SEAD, EW gibi görevleri tek bir platformda yerine getirebilen uçak olarak tanımlanır. F-16 bu anlamda çok maksatlı bir savaş uçağıdır. Hafif, idamesi kolay, maliyeti düşük, aviyonikleri görece yeterli, güncel tutulabilen deyim yerindeyse tam bir f/p platformu. Fakat F-16 hiçbir zaman ana görevi "hava üstülüğü" olan bir uçak olmadı ve bunun için de dizayn edilmedi. Eğer olsa idi F-15, F-14 gibi safkan hava üstünlüğü uçakları olmazdı değil mi ?

    F-35 ise 5. nesil çok maksatlı savaş uçağıdır, her ne kadar 5. nesil hava üstünlüğü uçağı olan F-22 kadar hava-hava muharebesi yeteneği olmasa dahi, selefi 4. nesil uçakların hepsinden gerek görev yükü, gerek aviyonik yeterliliği açısından çok daha üstün durumdadır. Mesela 2017 Red Flag tatbikatında F-35, 4. nesil aggresorler olan F-16 ve F-15'lere karşı 20:1 gibi korkunç bir kill mark yakaladı. Şimdi sen bu uçağı "hava-hava avcısı" olarak kullanamazsın dersen sana kıçıyla gülerler, zira bu uçağın en temel görevi, düşman radarlarına yakalanmadan hava alan sahasını kontrol etmektir. Bugun F-16, üstündeki APG-77v9 radarı ile F-35 gibi -30 dbsm radar izine sahip bir uçağı izleyebilmesi afedersin ama kör ebe oynaması gibi bir şeydir. Alttaki radar denklemlerince hazırlanmış tabloya bakarsan, F-16'nın F-35'i etkin takip etme mesafesi neredeyse 10 deniz mili, F-35'in ise F-16 yı takip etme mesafesi yaklaşık 100 deniz mili :) Komedi gibi bir olay aslında. Şimdi F-16 hava hava uçağı olacak ama F-35 hava hava avcısı olarak kullanılmayacak yani öyle mi ? :)




    Bu yüzdendir ki görev tanımlarını iyi okumakta, uçakları karşılaştırmadan önce kabiliyetlerini analiz etmekte fayda var. Kimse kabul etmese de yetenek olarak F-22'den sonra en iyi ikinci, aviyonik güncelliği olarak ise Dünya'nın en iyi uçağı konumunda olan uçak F-35'dir.


    Yabancı kaynakları oku, yayınları takip et, bilgi birikimi fazla olan insanların yazdığı askeri forumlarda dolan ki kafanda konseptler daha çok oturabilsin.




  • Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili haberlerin, 25 Hazirana kadar yayınlanmamasını tavsiye ediyorum. Propaganda gibi olmuyor değil.

  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Uçak kuran chp Atatürk lü chp, Vecihi hürkuş ve Nuri Demirağ idi. Atatürkten sonraki chp Hürkuş ve Demirağ ın fabrikalarını kapattı. Sonraki süreçlerde de hali hazırda Kayseri’de bulunan uçakları bile gömdürdü. Heykel dikmekten öteye gidemedi. Hala da öyle araba projesini durdurmaktan söz ediyor. Bize Çiller gibi Hollandalı ya yaranmak için 50bin nüfusu aç bırakıp demir çelik fabrikası kapatan adam da lazım değil. Mesele akp değil o da gelip gidecek. Devleti kim ileriye taşıyacaksa o geçsin başa. Mesele yanlışı düzeltmek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kötü haberi ilk ben vereyim.



    F-35 gelmiyor satış durduruldu. Karar kabul edilir ve Trump kabul onaylarsa bu iş biter. F-35 falan alamayız artık.



    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44248354

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.