Şimdi Ara

Türkiye'nin soykırımcı Çin ile demiryolu projesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin'in 1.4 milyar nüfusu ile Türkiye için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Pekcan, "Çin'in bazı ülkelerde yatırım bölgeleri var. Bunlardan biri neden bizim ihtisas serbest bölgelerimizden biri olmasın" dedi. Geçen yıl Çin'e ihracatın yüzde 5 arttığını anımsatan Bakan Pekcan, "Yeni bir demir yolu seferi başlattık. Biz 35-40 günlük mesafeyi 13 güne indirmiş olduk" dedi.


    Böyle Müslüman düşmanı bir ülke ile Türkiye neyin ticaretini yapıyor?


    Yılda 30 milyar dolar hediye etmesi yetmiyor Çin e, bir de demiryolu ile Türkiyenin Avrupa ile ticarette tek avantajı olan yakınlık avantajının kökünü kazıyor. Bile bile Çin bu ülkede hakimleştiriliyor.


    Sonra niye Türkiye ticaret yapamıyor, üretim yapamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok artık çin ile ticaret yapılmasını eleştireni de gördüm. Ne içip geliyorsunuz foruma :)

  • Bazı konularda kurmaylar son derece pragmatist davranıp kırılmaları görüp ona göre pozisyon alabiliyoriken bazı konularda tam aksine şiddetli bir şekilde zararı savunuyorlar.

    Benim bu açıklamada gördüğüm Türkiye OBOR projesindeki konumunu yükseltmek istiyor, Kafkaslarda ki savaş ile Türkiye gücünü pekiştirdi ve bazı tren yolları konusunda anlaşmaya varıldı, Aralık'ta ilk ihracat treni gönderildi.

    Buraya kadar herşey iyi hoş, bence OBOR projesinde gördüğüm o trenler Çin'den dolu gelmek üzere yapılıyor, dolu dönmek üzere değil.

    Ayrıca Türkiye'nin Avrupalı partnerleri ile ilişkisi daha dengeli pek çoğuna ithalata oranla ihracat fazlası veriyoruz, Çin'le ise arada uçurum gibi bir fark var.

    Trump döneminde teşhisi konulan bir sorun olarak, Biden döneminde ideolojik bir savaş beklenirken Türkiye tam manasıyla bir swing country olacak.

    Bu arada özellikle başka ülkelerde kurdukları ticaret bölgelerine ülkedeki fazla nüfusu ihraç etmeye yönelik politika izliyorlar, Türkiye bu bakımdan uygun gözükmüyor ama liman ve demiryolları ile bağlanmış bir OSB Çin için stratejik bir üs haline dönüşebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 21 Ocak 2021; 5:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye o projede güzergah üzerinde bir ülke. O trenler buraya yük getirsin diye hat çekilmedi. Yapım masrafını çin üstlendi. Avrupaya gidecek denizyoluna alternatif olarak.

    O projeyi türkiyeye mal satmak için yapmadılar.

  • İş başka arkadaşlık başka devletlerin çıkarı olur duyguları olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümmet için
  • Çin e karşı gümrük vergileri arttırılınca da gene ağlıyordun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin soykırımcı Çin ile demiryolu projesi!
  • Is baska dusmanlik baska. Paranin dini, milleti yoktur haci. Türkiye'nin soykırımcı Çin ile demiryolu projesi! 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-894D9AB01

    Fotoğrafı Adobe'ye yollasan Photoshop'u geliştirmeyi bırakırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Imp

    Fotoğrafı Adobe'ye yollasan Photoshop'u geliştirmeyi bırakırlar.



    Alıntıları Göster

    ameriga bizi kıskanıyor hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım tüm ülkelerle ideoloji gözetmeksizin böyle anlaşmalar yapılır

  • Türkiye'nin neden Uygur Türkü konusunda derin bir sessizlik içinde olduğunu sorarsanız, söyleyeyim:


    ABD ve Avrupa ile dengeyi kurabilmek için. Türkiye'nin soykırımcı Çin ile demiryolu projesi! Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Biden'ın altında, ilişkilerimiz daha da gerilecek. Bu şu anda net gibi duruyor. Dışişleri bakanları net bir biçimde "sözde müttefik" dedi bizim için. Dışişlerinin ortadoğu ve kuzey afrika sorumlusu zat da YPG'ye bize göre çok daha yakın. S400 meselesi de tuz biber.


    Dolayısı ile, ABD ile daha çok gerileceğimiz açık.


    Bu durumda, Türkiye'nin elinde Rusya ile ilişkileri iyileştirme/iyi tutma ve Çin'le geri dönüşü uzun sürecek hiç bir atarlanmaya girmeme çok önemli hale geliyor. Yaptığımız da açıktır: "Bizi göz göre göre Çin ve Rusya'ya iteklemeyin, biz önemli ülkeyiz. Kaybınız olur. Biz onlarla anlaşamaz durumda değiliz. Anlaşırız bir şekilde. Bir iki geri adım atın. Biz de 3-5 geri adım atalım. Bizi o tarafın kucağına atmayın hacı" manevrası yapmaktayız. Avrupa Birliği konusunda sayın cumhurbaşkanımızın "bizim geleceğimiz AB ile birliktedir." demesi de aynı minvalde yorumlanmalıdır. Rusya ile ikinci tur S400 görüşmesi yapacağımız açıklamasının tam bu zamanda yapılması da aynı minvalde yorumlanmalıdır. Bu S400 alımı konusu da, Suriyeli konusu da ABD-AB ilişkilerinde pazarlık konusu olacak. Elimizdeki tüm kartları oynayarak pazarlığa oturmaya ve arayı bulmaya çalışacağız.


    Türk diplomasisi oldukça uyanık ve kurttur. Dünyada da, iç siyasete kurban edildiği süreçler hariç, gayet de ciddiye alınır Türkiye dış siyaseti. Bu kadar kadroyu şutlamalarına rağmen, hala böyle düzenler kurabiliyor olmaları da enteresan. Demek ki gidenler gitmeden alttan gelenleri iyi eğitebilmiş. Bu durumda da hükümet aslen pek başarılı bir törpüleme yapamamış. Tam manası ile biatçıları doldurmuş olsa bu çapta bir girişim çıkamazdı içlerinden. Türkiye'nin soykırımcı Çin ile demiryolu projesi! 


    Özetle, bu kadar yalnızlaşmışken Uygur Türkü konusunda NAH konuşursun. Bu yalnızlaşmanın tek sorumlusu tabii ki hükümet, sayın cumhurbaşkanı ve devamlı atarlanmamız değildir; ancak etkisi az da değildir. Bu gidişatta biz ne olsa biraz yalnızlaşacaktık. Ancak daha mantıklı bir yönetim ile bu işi çok daha iyi yönetebilirdik. En baştan, mezhepçi bir yaklaşımla Suriye meselesine yaklaşmasa idik, şu anda Işid'i büyük oranda biz temizlemiş ve YPG de bir bok yapamamış, bu kadar palazlanamamıştı. Işid'in varlık amacını bile anlamayan bir topluma bunlar nasıl anlatılır da, ikna edilir bilmiyorum ama... Gerçekler bu yani.


    Hayallere bak... Suriye'deki yönetimi değiştireceksin, bir yandan da toprak bütünlüğünü koruyacaksın... Bak bak bak... Bölgede 20 ülkenin birbirinin peşinden hançerle koştuğu da düşünülünce, acayip bir özgüven. Boş bir özgüven. Boş bir hayal. Bunun mümkün olması için, en az iki büyük gücü daha yanına katman lazımdı. Yani bir de tek başına yapacaksın... Yuh!


    Neyse, şimdi manevralarla ağır belalar yaşamadan yürümeye çalışacağız.





  • Dünyada soykırım yapmayan, sosyo-ekonomik düzenini soykırım üzerine kurmayan devlet mi var ki bu dediğin olacak ?


    Ne içip geliyorsunuz bu foruma da konu açıyorsunuz anlamıyorum ki ?


    Aklı sıra Uygur Türkleri üzerinden Türkçülük edebiyatı yapmaya çalışıyorsun.


    Araplar arkamızdan vurdu, Avrupa bizi AB ye almıyor, Amerika dost mu düşman mı belli değil, Çin Türklere zulmediyor, Ayıdan post Rusya'dan dost olmaz.


    Eeeee kiminle ticaret yapacaksın ?


    Ülke yönetmek, senin sınıfta saçını çektiğin kızın sana küstüm oynamıyorum demesine benzemez.


    Elindeki o senden akıllı telefonla twiter da ve tiktokta abuk sabuk sayfaları ve videoları takip edeceğine biraz dünya siyaseti öğren.


    Twitter daki çapulcuların ağızıyla gelip burada siyaset yapma !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.