Şimdi Ara

Türkiye'nin sipariş ettiği 'Çin aşısı'nın ilk Faz-3 sonuçları geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin sipariş ettiği 'Çin aşısı'nın ilk Faz-3 sonuçları geldi



    Çin Halk Cumhuriyeti merkezli Sinovac Biotech şirketinin geliştirdiği inaktif virüs aşısı CoronaVac'tan gelen ilk Faz-3 verileri, aşının etki potansiyelinin yüksek olabileceğini gösteriyor. Endonezya'da devlete bağlı ilaç kurumu Bio Farma, erken sonuçlara göre aşının %97 oranında etkili olduğunu duyurdu. Endonezya'daki aşı çalışmasına 1600 kişi katılmıştı. 



    Sinovac'tan açıklama geldi



    Sinovac, Endonezya'dan gelen %97 sonucunun, serokonversiyon oranı olduğunu söyledi. Serokonversiyon, kanda virüse karşı antikor cevabının oluşmasını ifade ediyor. Ancak bu antikor cevabı, aşılanan insanları Covid-19'dan hangi oranda koruyacak? Sorusunun cevaplanması için çalışmaların devamında gelecek sonuçları beklemek gerekiyor. Bu yüzden Sinovac'ın sözcüsü, ellerinde aşıya dair (Faz-3 seviyesinde) bir etkinlik verisi olmadığını belirtiyor. Çalışmalar Türkiye ve Brezilya'nın da aralarında olduğu ülkelerde devam ediyor. Deneyimli şirket Sinovac, daha önce de SARS ve domuz gribi aşılarının ilk üreticilerinden olmuştu. 



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs yayılımını 24 saatte engelleyen bir ilaç keşfedildi



    Fahrettin Koca: Aşılama Aralık sonu gibi başlayacak



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre, 11 Aralık'tan sonra ülkemize gelecek olan aşının uygulanmasına, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun onaylaması halinde, ay sonu gibi başlanabilecek. Aşı ilk etapta en riskli olarak görülen kesimlere yapılacak. Fahrettin Koca kameralar önünde, ülkemizde ilk aşılanan kişi olacak.




    Kaynak:https://www.haberturk.com/son-dakika-turkiye-nin-de-siparis-ettigi-cin-asisindan-ilk-sonuc-haberler-2895913
    Kaynak:https://www.bloomberght.com/sinovac-asisinin-etkinligi-97-2270193



  • Ya o kadar basit ki aslında. Çıkar insan gibi en başından "Kardeşim biz kanıtlanmış, alt yapısı mevcut bir aşı kullanmak istedik, bu yüzden Sinovac ile anlaştık. Üçüncü faz deneyleri bittiğinde onay almak için memlekete getirip birkaç hafta sonra da aşılamaya başlayacağız." dersin. Yani geç kaldık, para bulamadık, vs. o yüzden BioNTech aşısını alamadık demene de gerek yok. Millet de durup dururken strese girmez, bunlar bize yalan mı söylüyor diye uyuz olmaz. Kolay iş anca böyle zorlaştırılır. Şimdi güvensizlikten aşı olmayacak binlerce, belki milyonlarca kişinin sorumlusu kim?
    Fahrettin Koca ya canlı yayında yapılacak aşının gerçekten üretilen aşının olduğunu nereden bileceğiz.. İnsanlara farklı türde bir aşı vurup niyetlerinin farklı olmadığını nereden bileceğiz.. Bunlara , yaptıkları her konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir şekilde güvenmiyorum... Allah sonumuzu güzel kılsın inşallah.
    Başarı oranları şu şekilde hesaplanıyor, mesela 1000 kişiye vuruyorsun 25 kişi virüse yine de yakalanıyor, 975 kişi virüsü aldığı halde hastalanmadan atlatıyor ve diyoruz ki aşının başarımı %97.5.
    Bazı arkadaşlar aşılanan insanlardan hasta olanlar var diye aşının işe yaramadığını sanıyor.
    %100 koruma garanti eden hiç bir aşı yok. Herkesin genetik, biyolojik özellikleri farklı herkeste aynı sonucu hiç bir ilaç vermez.
  • ee sonuç ?

  • Hükümet kendisine güvenmememiz için zibilyon tane neden verdi. Ben şahsen ilacın menşeisinden değil sırf bu hükümete güvenemediğim için yaptırmayacağım. Zorunlu olursa da parasını verip tanıdık bir eczacı veya doktorla anlaşıp boşluğa enjekte ettireceğim.

  • Ya o kadar basit ki aslında. Çıkar insan gibi en başından "Kardeşim biz kanıtlanmış, alt yapısı mevcut bir aşı kullanmak istedik, bu yüzden Sinovac ile anlaştık. Üçüncü faz deneyleri bittiğinde onay almak için memlekete getirip birkaç hafta sonra da aşılamaya başlayacağız." dersin. Yani geç kaldık, para bulamadık, vs. o yüzden BioNTech aşısını alamadık demene de gerek yok. Millet de durup dururken strese girmez, bunlar bize yalan mı söylüyor diye uyuz olmaz. Kolay iş anca böyle zorlaştırılır. Şimdi güvensizlikten aşı olmayacak binlerce, belki milyonlarca kişinin sorumlusu kim?

  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Üstüne aşılı 12 kişinin Covid + olması ve bunun hakkında bir açıklama olmaması tam bir çuvallama örneği. Zaten SinoVac'a karşı pek ılımlı değildi insanlar iyice soğudular. Fiyatına göre Biontech yaptırabilir çoğu kişi.
  • kanıtlanmış alt yapısı mevcut aşı derken. şuan hiç bir aşı tam olarak kanıtlanmamis. alt yapı derken Sinovac Biotech 1993 yılında Çin'de kurulmuş. Pfizer ise 1849 da kurulmuş , dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biridir. Alman asıllı bilim insanları Charles Pfizer ve Charles Erhart adlı kuzenler tarafından 1849 yılında New York'ta kurulmuş olup; hâlâ etkinliğini sürdürmektedir.
  • Haberde geçen mevzu doğru yada yalan onu bilemem lakin şunu çok iyi biliyorum bizim milletim her mevzuya yani bildikleri yada çoğunlukla bilmedikleri mevzulara cevabı çokça vardır

  • Anlaşılan senin hiçbir yakının corona dan ölmemiş.
  • Olsun görelimmm sayın bakanım
  • Kanıtlanmış derken Çin'in yaptığı aşı çalışması eski tip çalışmalardan. Yani ölü virüsün vücuda enjekte edilmesi. Bugün kullanılan bir çok aşı bu şekilde bulundu. Diğer firmalar yeni yöntemler deneyerek buldular aşı.
  • Aynı düşüncelere sahibiz. Etrafımdaki insanların %80'i de böyle düşünüyor.
  • Fahrettin Koca ya canlı yayında yapılacak aşının gerçekten üretilen aşının olduğunu nereden bileceğiz.. İnsanlara farklı türde bir aşı vurup niyetlerinin farklı olmadığını nereden bileceğiz.. Bunlara , yaptıkları her konuda olduğu gibi bu konuda da hiçbir şekilde güvenmiyorum... Allah sonumuzu güzel kılsın inşallah.
  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu iyi araştır. O 12 kişinin placebo etkili boş aşı olup olmadığı henüz net değil.
  • Riskli gruba sinovac yaparlar kalanlara da eczanelerden istedikleri markaninkini parayla alip vurdurabilirsiniz derler diye dusunuyorum
  • ibrahimyz İ kullanıcısına yanıt
    Biontech de 2008 de kurulmuş
  • e ne olmuş 2008 de kurulduysa
  • ibrahimyz İ kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmamış, şirketleri tarih açısından karşılaştırdığın için söyledim. Bu bilgi eksik kalmıştı.
  • teşekkürler hocam.
  • vamp kullanıcısına yanıt

    Aslında çok dikkat ediyorum. Kimsenin ölümüne neden olmak istemem. Ama herkesten daha çok önem verdiğim biri varsa o da kendimdir. İçimde en ufak bir şüphe dahi varsa yaptırmam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bunu diyorum sistemden görebiliyor olmaları gerekiyor kim öyle kim değil fakat hala susuyorlar. Zaten bir ton şüphe varken susmak niye?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.