Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk yerli uçağı tanıtıldı (TRJ 628) [Proje İptal]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuyu siyasete dökmezseniz sevinirim.

    Proje iptal edilmiş.

    "TR-Jet projesi, özel sektörden talep gelmeyince ve istenilen planlamalar yapılamayınca iptal edildi."

    Kaynak: TAH Savunma

    Milli Yolcu Uçağımız: TRJ628



    Başbakan Ahmet Davutoğlu yerli yolcu uçağı projesinin tanıtım töreninde konuştu.

    İte konuşmasından satır başları:

    -Milli uçak yapımımda 1944'den bu yana çok şey kaybettik. Savunma sanayide de bu geçerli. Savunma Sanayide bugün yerli kullanım yüzde 50'lileri aştı. Bir zamanlar kapatılan ROKETSAN bugün küresel piyasada önemli bir yer edindi.

    -TRJ 328 Türkiye'nin yerli yolcu uçağında ilk adımı olacak. 2019'da ilk uçak uçuşa geçecek.

    -Tepeden tırnağa tamamen Türk mühendisliği ile üretilecek olan TRJ628 dünyada büyük yankı uyandıracak. 70 kişilik kapasitesi ile havacılığı bambaşka boyuta taşıyor. En son teknolojinin kullanılacağı bu uçak inişe uygun olmayan yerlerede iniş sağlayabilecek. Bu uçak ile göklerdeki milli çağın başlangıcı olacak.

    MALİYETİ 1.5 MİLYAR DOLAR
    Türkiye'nin ilk yerli uçağını üretecek şirket STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, 32 ve 70 kişilik yerli uçaklar için yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. Reuters’a konuşan Yılmaz, 32 kişilik uçağın ilk test uçuşunun 2017’de yapılacağını, seri üretimin 2019'da yılda 10 adet ile başlayacağını, 2022'de yılda 48 adet olacağını söyledi. Yılmaz, “Uçağın tüm fikri mülkiyeti ABD’li SNC ve Türkiye’ye ait olacak herhangi bir ihracat kısıtlaması yok. Uçağın üretimi için Türkiye’de bir şirket kurulacak, sahiplik yapısı henüz kesin değil” dedi.

    Teknik Özellikleri:

    Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak.

    HEPSİ DÜNYAYI TİTRETİYOR!
    Yayımlanan bültene göre halen çeşitli ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir uçak modernize edilerek jet motorlu modeli TRJ-328, pervaneli turboprop modeli T-328 adıyla Türkiye'de üretilecek.

    1.6 MİLYAR TL'LİK UÇAN SARAY! 1.6 MİLYAR TL'LİK UÇAN SARAY!
    Bültende yer alan bilgiye göre 32 kişilik yolcu uçağı, bölgesel yolcu uçağı projesi kapsamında özgün olarak geliştirilecek 60-70 yolcu kapasiteli uçağın tasarım ve geliştirme süreçlerini hızlandıracak. Bölgesel 60-70 kişilik yolcu uçağı projesinde Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) tarafından ana yüklenici olarak STM Savunma Teknolojileri Mühendislik görevlendirildi. Uçağın geliştirilmesi için STM ile ABD'li Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında da mutabakat anlaşması yapıldı. 60-70 kişilik uçağın jet motorlu modeli TRJ-628, pervaneli turboprop motorlu modeli TR-628 olarak adlandırılacak. Uçakların hız, menzil ve diğer teknik detayları tasarım ve geliştirme aşamasında belirlenecek.

    UÇAĞIN TEKNİK AYRINTILARI
    Yerli yolcu uçağı projesi kapsamında 32 kişilik uçağın alt sistemlerinin üretimi savunma sanayi şirketlerinden STM önderliğinde, TAI, Aselsan , TEI, Havelsan, THY Teknik, Alp Havacılık, Kale Havacılık, TCI, TSI ve diğer şirketler tarafından yapılacak. 32 kişilik jet motorlu TRJ-328'in hızı 750 kilometre, menzili 3,720 kilometre olacak ve uçak 1,400 metrelik kısa pistlerden kalkabilecek. Uçağın turboprop modeli ise 620 kilometre hıza ve 1,850 kilometre menzile sahip olacak. Uçaklar ambulans, deniz karakol uçağı, askeri nakliye, istihbarat uçağı olarak da görev alabilecek.


    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 9 Ekim 2017; 9:2:41 >







  • Kaynak: Haber Türk

    Arkadaşa Eksileri burdan verin.
  • ilk yerli değil daha öncede ucak yapıldı ülkede




  • Bu Uçak Taaaa 2011 den Beri Kayıp yani 2011 den beri tanıtılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım.



    https://m.donanimhaber.com/haberler/Turkiye-Rusyadan-MS21-ucaklarindan-almayi-planliyor.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güven Turbo Ltd. Tüm motorlarda montaja giren orijinal markaların Garrett- KKK – SCHWITZER –MİTSUBISHI –HOLSET-IHI Turbolarının Türkiye Distrübütörüve Yetkili satıcısıdır.

    2002 yılındaticarihayatınabaşladığıgündenbuyanabüyümegrafiğindekiistikrarısürdüren Güven Turbo; “ticarettegüvenvedürüstlük” esasınıkendinefelsefeedinmiştir. Bu yaklaşımla, dünyastandartlarındakalitesikanıtlanmışorijinalturboşarjürünleriniTürk Otomotiv sanayiilebuluşturmamisyonuylahareketetmektedir.
    Güven Turbo’yubazıbenzerlerindenayrılantemelözelliklerindenbiriorijinalliğindenşüpheduymayacağınız, kalitelivegenişürünyelpazesistoğunu, müşterimemnuniyetiesasıylaharmanlayarakhızlıveözenlibirşekildehizmetsağlamasıdır.Ötetaraftanyıllariçindebiriktirdiğibilgivetecrübesiyle siparişdesteğivesorunçözmekonularında da müşterilerinedestekolmaktadır.
    İşletmemizbuanlayışvekaliteyisadecesiparişesnasındadeğil,satışvehizmetsüreçlerini de içinealanbütünkurumsalboyutlardagerçekleştirmeyihedeflemektedir. Bunusağlamakiçin her çalışanımız, işinisahiplenmek ,sorumlulukalmak , inisiyatifkullanmak , alanındagereklibütünbilgivebecerileresahipolmakzorundadır. Kalitevehizmetkadarönemlibirdeğer de onuuygunbirmaliyetvefiyatlasunmaktır. Bu kendimizdençokmüşterilerimiziçinsahipolduğumuzbirsorumlulukduygusudur.Açıklık ,ŞeffaflıkveDürüstlükdeğerleriileişyapmailkemiz müşterilerimizinbizeduyduklarıgüvenidoğuranentemelözelliklerimizdir. Tümişvehizmetlerimizdebunukorumakgerektiğininbilincindeyizvebubilinçlehareketetmeyedevamediyoruz…
    Vizyonumuz ;
    Orijinal, güvenilirvegenişürünyelpazemizi, kalitedenödünvermeyenhızlıhizmetanlayışıylamüşterilerimizeulaştırmak, busüreçtemüşteribeklentilerininüstüneçıkarakkoşulsuzmüşterimemnuniyetisağlamak.
    Misyonumuz ;
    Müşterilerimizinzamanınavehaklarınasaygıduymak, tümsüreçlerimizboyuncaşeffaf, dürüst, güvenilirhizmetanlayışıileevrenseldeğerlereolansorumluluklarımızıyerinegetirmektir.
    Firma Politikamız ;
    Müşteribeklentilerini her defasında ,zamanındave tam olarakkarşılamak ; güvenilir, kaliteli, fonksiyonelaçıdanmüşterimemnuniyetinienüstdüzeydesağlayacakhizmetisunmaktır.
    Hizmettegüven , müşterimemnuniyeti, kalite , hızvestabiliteprensiplerinebağlı , etikdeğerleriolan, müşteriodaklıçözümlereönemveren , sosyalsorumluluksahibiturboşarjihtiyaçlarınıtekeldençözebileceğiniz, alanındauzmanhizmetsağlayıcısı olmakve %100 müşterimemnuniyetiesasıylahareketetmektir.

    Güven Turbo gösterdiğinizyakınilgivedesteğinizdenötürüteşekküredereksizlerebugünvegelecektehizmetvermeyedevamedecektir.
    Türkiye'nin ilk yerli uçağı tanıtıldı (TRJ 628) [Proje İptal]




  • konuyu siyasete çekmeyin diyorsun da "ilk" yerli uçak olayını hangi amaçla paylaştığın belli.
    birincisi zaten belirtilmiştir ilk değil bu kadar her duyduğuna inanan hafızası olmayan bir kavim olamaz ya.

    madem ilgilisin Nuri demirağ ismini bir araştır. Vecihi hürkuş u araştır.

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ucak-fabrikasi-ataturkle-kuruldu-1950de-kapandi-90451h.htm

    1950 de kapatılan fabrikayı kimler kapattırmış kim varmış yönetimde kim müsade etmiş azıcık görün şunları.

    yalan en büyük günahlardandır, iftira da öyle hatırlatayım dedim. herşeye rağmen inşallah yerli üretim yapılacak fabrika açılır.




  • 5 sene sonra göklerden inmiş çok şükür.Darısı borla çalışan arabamıza
  • Noldu uçagın akibeti uçtumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proje iptal edilmiş arkadaşlar

    "TR-Jet projesi, özel sektörden talep gelmeyince ve istenilen planlamalar yapılamayınca iptal edildi."

    Kaynak: TAH Savunma
  • Gecti artik bu tarz teknolojiler. Hem dunya hem bizim icin yeni sanal dunya vizyonuna adapte olmamiz lazim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.