Şimdi Ara

Türkiye'nin gizli balistik füzesi resmen kamuoyuna duyuruldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
4.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf


    quote:

    Orijinalden alıntı: myhidir


    quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf


    quote:

    Orijinalden alıntı: myhidir

    quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf


    quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orijinalden alıntı: selcuksert38

    referandum öncesi bu tür haberler ne tesadüf değil mi??!!

    quote:

    Orijinalden alıntı: selcuksert38

    referandum öncesi bu tür haberler ne tesadüf değil mi??!!

    Şimdi bakmak lazım.

    15 yıl önce. SSK da beklediğim 300 kişilik sıra ( Artık sıra beklemiyorum. Vaktinde gidiyorum girip çıkıyorum. ). İlaç kuyruğu ( Artık yok ) Mecidiyeköy - Taksim arasını 2 saatte gitmek ( Artık 10dk ). Kağıthanede yürüyerek 10dk da aldığım yolu 35 dakikada gitmek. ( Artık 5 dakika ). Çağlayan da trafikte saatler harcamak ( Artık beklemek yok. ). Mecidiyeköy-Göztepe arasını 150 dakikada gitmek ( Artık çok daha kısa. Tam süresini bilmiyorum. )

    Ekmeğe her yıl gelen %50-%200 lük zamlar.
    100gr fiyatları.
    1991 - 312,5TL
    1992 - 625TL
    1993 - 937TL
    1994 - 1875TL
    1995 - 3750TL
    1996 - 7200TL
    1997 - 14000TL
    1998 - 30000TL
    1999 - 37500TL
    2000 - 50000TL
    2001 - 75000TL

    10 yılda ekmek %23900 zamlandı. Aynı oranda olsaydı ekmek şimdiye 100 Yeni Türk lirasını çoktan geçerdi.


    Aynı süreçte asgari ücret %20000 arttı ( %4000 lik kısım içimizde kaldı ). 1991 yılında asgari ücret ile 100Gram lık 2563 adet ekmek alabiliyordun. 2001 de ise 1959 ekmek alabiliyordun. %25 daha az ve paramızın ne kadar değer kaybettiğine bak. Peki şu anki durum ? Asgari ücret ile 100 gramlık 2900 adet ekmek alabiliyoruz. 1991 e göre %13 fazla. 2001 e göre %48 daha fazla.

    Şimdiki hükümete ekonomi dersi veren siyasetçilere sormak lazım. O zaman neredeydiniz?

    PKK ile mücadele dersi verenler, bu ülkede PKK okulları, kurulmaya çalışan fabrikaları yakıp. Öğretmenleri kaçırırken. Doğu cahil bırakılıp Cahil halk dağa kaldırılıp "Töre" adıyla bu ülkeye düşman olarak yetiştirilirken neredeydiniz. Şimdi dağda bu milletin evlatlarına silah sıkanlar var ya, hepsinin tohumu sizin zamanınızda atıldı. Bu adamlar sizin pisliğinizi temizliyor.

    Askeriye nin üst kolllarına sızmış o hainler var ya! Hani bu7 millete ateş açanlar. Onlar 18 yaşında adamlar değiller. Hepsi 50 yaşını geçmiş canlılar. Yani bu kurumlara Sizin zamanınızda girdiler. Foyanız ortaya çıkınca kuyruğuna basılmış gibi bağırmaya başladınız nasıl girdi bunlar buralara diye. Size sormak lazım efendim onu.

    Sağlık kurumları hakkında atıp tutan, basın özgürlüğü diyen o sözde siyasetçilere de sormak lazım. Sizin millet vekilleriniz ve akrabaları fakirlik belgesi ile SSK dan bedava otlanırken. Siz ne yaptınız. Bunu haber yapan gazetecinin başına neler geldi?

    Bazı parti liderlerine sormak lazım. Çok biliyor ya kendileri. Sormak lazım bir baraj nasıl asıl ederinin 4 katına mal edilir. SSK nasıl batırılır. İçi nasıl akrabalar ile doldurulur. Cidden merak ediyorum nasıl bir yüzle yapabildiler bunları.

    Son olarak da "Seçim Öncesi Manidar" diyenlere de şunu söylemek istiyorum.

    Bu iktidardan önce gelen istisnasız her hükümet şu şekilde çıktı halkın önüne.

    "Köprüler yapacağız"
    "Yollar yapacağız"
    "Tüneller yapacağız"
    "IMF borcunu kapatacağız"
    "Hastaneler açacağız"
    "Sağlık hizmetleri iyileştirileceğiz."

    bla bla bla.

    Diye sallayıp seçim öncesi vaatte bulundular.

    Bu hükümet ne yaptı seçim öncesinde?

    "Köprüler Yaptık"
    "Yollar Yaptık"
    "Tüneller Yaptık"
    "imf borcunu kapattık"
    "Hastaneler yaptık"
    "Sağlık hizmetlerini iyileştirdik"
    "İstihbarat uydusu yaptık uzaya yolladık"
    "Yerli Tank, Helikopter, Füze, Piyada Tüfeği, Savaş Gemisi yaptık."
    "Avrupanın en büyük teleskopunun inşaasına başladık."
    .....

    "Bunun gibi sınırsız hizmet yaptık"

    diyor.

    - Ceğiz, - Cağız diyip miilleti kekleyip buralara gidecek paraları servetlerine servet katmak için kullanırken ( Gölcük depreminde toplanan para ve yardımları iç ederken. ) iyi de.

    Yaptık, ettik derken niye bir sorun oluyor ben onu anlamadım mesela?



    Arkadaşım yalan olurda bu kadar olur...
    Kısa kısa gelelim çok fazla yalan yazmışsın zira.
    IMF ye borç bitti ama dış borç 2002 öncesinin 4 katı cari açık Allah a emanet oldu, işsizlik ve büyüme TC tarihinin en kötü rakamları. Güvenlik ise pkk ile yapılan dolmabahçe anlaşmaları hendeklere göz yumma ve bunları TC tarihinde görmedi. Hastane kuyruğu evet sanal olarak yok önceden kuyruk bekleyenler şimdi hastane bahçesinde oturuyor çünkü pc ile sırası kaybolmaz ama sıra var hatta 2 yıla MR sırası var bu ülkede en erken 5 gün. Daha ne yazayım mesela 17 tane adamızı yunan işgal etti 15 senede ama kimsenin sesi yok generkurmay kardak kayasına dahi yanaşamadı. Şimdi sen gelip burda şunu yaptık bunu yaptık deme sadece cehaletini gösteriyorsun sen bu ülkede yaşamıyormusun? Evet yol yaptılar ve benzin 5 tl oldu 1.2 tl olan benzin. VErgiden vergi alıyoruz artık ÖTV nin KDV si daha ne anlatayım anlarmısın bilmem ama bu ülkede fetö gibi bir cemaate devlet peşkeş çekildi ve yakalanınca araları bozuldu kandırıldık dendi çocuklarımızın geleceğini sattılar resmen. Ha birde bu ülkede km lerce Banka kuyruğu var artık haberin varmı??? Durmak yok yola devam o zaman demekki memmunsun.

    Mr sırası 2 sene sonra, banka kuyruğu oluyor demek, senin dediğin 15 sene önce olanlar olmasın

    Yalan ve iftiradan korkar Allah a sığınırım ve bak bakalım hangi bankada kuyruk yok ve insanlar para almıyor para borç ödemek kredilerinin faizini kapatmak için bekliyor sen herkesi kendin gibi tuzu kuru sanma bankalardan ocağı sönen çok insan var ve bu insanlar önceden kıt kanaat geçinsede mutlu idi ama şimdi resmen bankaların kucvağına itildiler ve borç batağına veya kredi tuzağına kısacası faize gömüldüler ve bunlar 15 senede zirve oldu eskiden önüne gelene kredi kartı verilmiyorudu ama ülkemiz kapitalizm yani israf ekonomisi ile yönetildiği için durum bu. MR sırasına gelince büyük şehirlere git bakalım hangi tarihe veriyorlar en erken 5 gün o da acil olursa ve 2 seneye kadar gün veriliyor tabi adamın yoksa. Yaşın kaç bilmem ama 15 senede olanlar iyisi 10 ise kötüsü 100 ve çok ciddi şeyler dedimya pkk yı palazlandırma, devleti cemaate peşkeş, orduyu yıpratma(ergenekon,balyoz), devlet topraklarına sahip çıkmama(süleyman şah,17 ada ve antalya bölgesinde yabancılara tapu). Ben burda kimseyi savunmuyor kimseyi karalamıyorum bu yazdıklarımdan bir tanesinde dahi yalan iftira var mı? Ha tabi sizin için bu iftira normal olduğu için anlayamazsınız belki.

    Senden büyük olduğum kesin bebe. Bankalar kimseye zorla kredi vermiyor almayacaksın. Büyükşehirdeyim Mr için devlet Hastanesi'nde 4 gün sonraya gün aldım.

    Büyük olman birşeyi değiştirmez akıl yaşta değil baştadır ve yaşım 34. Dediğim gibi MR en erken 5 güne verilir ama adamın varsa hemen alırsın ve 2 seneye kadar gün halen verilmekte. bu arada konuşma tarzından tam bir cahil olduğunda belli çünkü aşağılık psikolojisi ile bebe diyorsun çünkü yazdıklarımda en ufak iftira yalan bulamıyor ama cevap verme zorunda olduğun için bu yolla cevap vermeye çalışıyor ve kendini belli ediyorsun. Tamam diyelim ki 2 seneye gün olayı 1000 de bir oluyor ve 4-5 güne mr sirası veriliyor bu hastanelerde sıra olmadığını kanıtlıyor mu????? Tlf veya pc başından sıra alıyor ve gidiyorsun yine bekliyorsun özellikle çocuk ve kadın hastalıkları ve dahiliye bölümlerine ve bu normal mi evet normal ama sizin sanki yokmuş gibi anlatmanız normal değil aksi halde hastalık gibi durumlarda mecbur beklenir ne yapacaksın. Gelelim bankalara ve evet heryer sıra özellikle maaş günü ve sonrası 1 hafta. İnsanları kredi kartına mahkum edip sonrada özgür diyemezsin kimse keyfinden almıyor herkes mecbur aksi halde alım gücü yok. türkiye ekonomisi borç ekonomisidir bu yüzden bankalar türkiye yi sever. Parayı basarak ev alan araba alan kaç kişi var???? %70 kredi ile ev ve araba alınıyor çoğu ödeyemiyor ve ipotek devreye gidiyor buda mı yalan??? Benim için a veya b partisinin kişisinin önemi yok ben ülkemi düşünürüm ama sizin gibiler birilerine bağlı olduğu için Allah tan korkmaz yalana biat eder fakat gerçekler herzaman ortaya çıkar. Bakınız varlık fonu diyerek firmalrı ipotek ettiler ve dışarıdan borç para alıyorlar çünkü ekonomi bitti ama vatandaşa ekonomi güçlenmesi için fon yaptık dediler ve sizler yediniz çünkü gerçeklerin değil biat kültürünün esirisiniz. anlamazsın ama Allah tan başka kimseden meded ummayın Allah tan başka kimse bir kula yardım edemez yeter ki gerçekleri savunun zorunuza gitse bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhidir -- 9 Şubat 2017; 19:44:29 >




  • Dünyada herkesin parayı bastırıp ev aldığı hangi ülke var bi soyleyiver o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi ya

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.