Şimdi Ara

♦ Türkiye'nin en önemli sorunu 'Sokak Köpekleri'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan da ülkenin en büyük sorunu sokak köpekleridir.


    Her sokakta en az 5-6 tane ve sayıları sürekli çoğalıyor.Vahşi hayvanlar , rakipleri yok , kısırlaştırılmıyor ve toplanmıyor.


    Bir kaç şarkıcının zamanında baskı yaparak çıkarttığı yasa yüzünden sokak köpekleri barınaklarda sağlıklı ve modern bir şekilde yaşaması gerekirken ,


    apartman köşelerinde , sokak aralarında insanlara , çoluk çocuğu saldırarak yaşamlarını sürdürüyorlar.


    Bir çok şehir de ikamet ettim hepsininde de aynı sorunu gördüm.Eve giderken bile çoğu zaman yolumu değiştiriyorum.


    Mama rantı olayın ayrı bir boyutu.Mama üzerinden para toplayan kuruluşlar , dernekler var.İllegal bir yolu mama ile yasallaştırıyorlar.


    Son 10 günde 2 kadın ve 1 erkek öldü , 3 çocuk sakat kaldı.Sadece bildiklerimiz bunlar , günde 100 küsür vaka olduğu söyleniyor ülke genelinde.


    Eğer bu kadınları öldürenler erkek olsaydı şuanda farklı şeyler konuşuluyordu.


    Sokak köpeklerinin savunucularının genelde psikolojisi bozuk insanlar olduğu aşikar.Güvenlikli sitelerinde , araçlarıyla yaşamlarını sürdürdüklerinden bu sorunu görmezden gelen kitleler bunlar.


    Zombi filmlerinden farksız yaşıyoruz , her an saldırı korkusu ile sokakta yürümeye çalışıyoruz.


    Acilen bir çözüm bulunmalı !!!


    // Sokak köpeklerine karşı çıkmayı hayvan düşmanlığına çekmeye çalışıyor bazı kesimler , halbu ki alakası yok.Hepimiz hayvanseveriz , sokak köpekleri olayı tamamen farklı bir durumdur. //








  • Sokak köpeklerine gelene kadar işsizlik ve ekonomik sıkıntılar çok daha önemli
  • Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt

    İnanmıcaksınız ama bir çok arkadaşım bu köpek korkusu yüzünden işe gidip gelmeye korkuyor.Onlara hak veriyorum bi kaç kere ısırıldılar artık daha da korkuyolar.

  • Trde her sey olsa asayis olmaz

    İt köpek mülteci ayrilikci cingene gaspci mafya dolu sokaklar

    Tr sokaklarında rahat rahat dolasilamayan bir ulkedir
  • maalesef.

  • Geç olmadan bişeyler yapmak lazım.


    Bir yakınımın 9 yaşında kızı komada sokak köpekleri yüzünden.


    Her sokakta gittikçe sayıları çoğalıyor.Bu iş kabusa döndü artık yeter !

  • ne kadar ünlü varsa hepsi bu sokak itlerinin varlığını destekliyor, daha çok sesimizi duyurmamız lazım yoksa sokak itlerini koruyan insan haklarına aykırı 5199 sayılı garabet daha çoook insanın yaralanmasına veya ölmesine sebep olacak.

  • kenshin17 kullanıcısına yanıt

    Kendileri milyonluk araçlardan inmiyolar , güvenlikli sitelerdeler tuzları kuru.

    Şirin görünmek , sağda solda resim paylaşmak için eğitimli bi köpek alıyolar.

    Bilmiyolar ki millet ne halde , her gün yüzlerce vaka oluyor.

  • Hava kirliliği su kirliliği kıtlık yoksulluk vs varken bir sokak köpekleri sorunu var zaten.
  • https://www.youtube.com/watch?v=1QNNXNfDA2g&feature=youtu.be

    Ülkeye böyle bir ekip lazım, hem işsiz gezenlere iş kapısı olur. Diğer şekilde sokak köpekleri hem ülke ekonomisine hem insanlara zarar verir.
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Hindistan da yılda 20 bin kişi kuduzdan ölüyor.Türkiye de son 10 günde 3 vatandaşımız öldü , ağır yaralılar var.Son 10 gündür su kirliliğinden yada kıtlıktan öleni görmedim.Bu o sorunları önemsizleştirmez ama olayın ciddiyetini anlamanız için bi kıyaslama yaptım.Tşkler katkınız için.

  • Deliricem artık tek bir adım tek bir adım bile atılmıyor bu problemin çözümü için
  • last_uk kullanıcısına yanıt

    Su kiriliği öldürmez zaten gizlice zehirler böbrek hastası olursun. Hava kirliliği yavaş yavaş zehirler. Kalp böbrek ve ciğerleri etkiler kanser ve türlü hastalıklara yol açar.

    Gelirsek kuduza bu da insanlarımız umursamazlığından oluyor maalesef. Her şeyi umursamadığımız için her şeyi kafamıza göre yaptığımız ve doğa dengesine zarar verdiğimiz için dönüp dolaşıp başımıza geliyor. Zamanında köpeklerin doğasına karışmamamız gerekiyordu ondan dolayı çoğaldılar ve bugün başımıza bela oldular. Hangi hayvan olursa olsun dur besleyeyim yazıktır iyi düşünürsünüz ama bunun sonucunu düşünmeyiz. En basitinden kuş beslemeye başlasa herkes. Kuşlar çoğalmaya başlar. Nasıl olsa besleyen var diye düşünüp kuşlar feci şekilde yumurtlar ve 1-2 yıl sonra her pencerenin önü kuş pisliği olur. Hastalıklar kol gezer yaz aylarında sinekler bu kuş pislikleri ile beslenir ve daha kötü hastalıklara neden olur.

    Bu yüzden kuş kedi köpek balık her ne olursa olsun hiçbir hayvanın doğasına insan tarafından karışılmamalı. İnsan yokken de o hayvan kendini besliyordu ölüyordu vahşi yaşam vardı insan varken de bu devam eder.





  • Elim'de olsa afrikadan aslan kaplan getirip sokaklara salardım ben köpekler yüzünden dışarıda rahat olmaıyorsam kimse rahat olmasın diye  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 14 Mart 2022; 10:20:8 >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    o zaman köpektaparların halini görmek lazım :D

  • Başıboş Köpek Sorunu - Stray Dog Problemtwitter
    “SONDAKİKA Sivas'ta başıboş köpekten kaçan bir çocuğa araç çarptı, çocuğun durumu maalesef ağır! Videonun sonunda görünen Hatice isimli kişinin, orada besleme yaptığı, mahallelinin ondan ve köpeklerden şikayetçi olduğu biliniyor Medya başıboş köpek sorununu gizliyor! #Katil5199 https://t.co/PaTv1WoRhO”
    https://twitter.com/KopekSorunu/status/1503444791480270868?s=20&t=OJKcuJDPkYI_Zq76GllxTA

    Evet bugün de sokak köpeği terörü yüzünden bir çocuğumuzun hayatı karardı. Her gün onlarca böyle olay oluyor fakat medya gündemine kasıtlı olarak almıyor.

  • Köpekleri iyi anlamak için soruyorum bazi köpekler aşırı saldırgan sürüyle takılıyorlar bazen tek takılsa bile delikanlık taslıyor baska şehirde 10yıl yasadım bulunduğum yerde bi kere bile saldırganlık göremedim neden böyleler
  • En önemli sorunu değil belki ama en önemli sorunlarından birisidir.

  • benim çocuguma saldırma ihtimali olan köpeği vururum net ki vurdumda bırak sokak köpegini dedemin kendi baktığı köpeği vurdum(eşime saldırdı) köydeki komşusunun akşam sokağa saldığı köpeğini vurdum(bana saldırdı) mahallemde komşunun pitbulunu vurdum(sokakta geçenlere hırlatıp gücünün yettigini korkutuyodu çocuklara oyun oynatmıyodu nerdeyse) biraz saldırgan olan varsa düşünmem vururum şu an mahallemizde 4 5 tane var hepsi mazlum kendi hallerinde takılıyolar zaten belediyede kısırlaştırmış bakımı aşısı yapılıyo mahallenin ferdi olmuşlar resmen onlar takılıyo mesela kafasına göre kimsede bişey yapayım demiyo agresiflik sezersem belediyeye haber veririm işini yapmazsa onlarıda öldürürüm tüm dünyadaki köpekler ve köpektaparlar yavrumun bku bile etmez ikinci kez düşünmem yani kavga çıkacakmış dövüş çıkacakmış dinlemem sizde benzer tepkiler verin emin olun kalmayacaklar





  • Onun sebebi genelde bölge insanı oluyor.


    Bazılarının pek işine gelmese de durup dururken hayvanlara tekme, taş atanların, işkencelerin daha çok olduğu yerde bölge hayvanlarının "tüm insanlar böyle herhalde" diye düşünüp kendini koruması görülen bir şey.


    O yüzden eğitimli kesimin, suç oranının düşük olduğu yerlerde köpeklerin saldırgan olması için pek sebep olmuyor.


    Çocuklar, kadınlar, erkekler bazı semtlerde daha tedirgin, arkadan her gelene, kaldırımda yürüyene dikkat ediyor. Bunu yapmayan yoktur herhalde. Hayvanlar bu kadar detaylı düşünüp, olayları derin düşünemedikleri için kendini, bölgesini korumaya çalışır.


    Bunun yanında özellikle insanlara saldırmak için de köpek eğitenler var. Burada da tek suçlu o köpek oluyor bazılarına göre.


    Bir sorunu ele alırken bütün etkenler alınmalı. Toplu katliam isteyip, karşı çıkanları "köpektapar" diye linçleyenler bu tarz insanlara ses çıkarmıyorlar nedense.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.