Şimdi Ara

Türkiye’nin en büyüğü olacak 1000MW kapasiteli Karapınar GES’te çalışmalar sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Elektrik enerjisinin yenilenebilir kaynaklar aracılığıyla sağlanması kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca 20 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi (YEKA GES-1) ihalesini Kalyon enerji kazanmıştı.



    Yetkililer, Konya’nın Karapınar ilçesinde kurulacak güneş enerjisi santrali için 140 kişilik ekibin yürüttüğü yoğun mesai sonrası panel montajı aşaması için geri sayımın başladığını ifade etti. Güneş YEKA 1 projesi kapsamında20 milyon metrekarelik alana inşa edilecek Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES), 1000 MW kurulu güce sahip olacak. Toplamda 3,5 milyon güneş paneline sahip olacak santral, tam kapasite faaliyette 50 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin 1 haftalık enerji ihtiyacını 1 saatte üretecek.



    Ayrıca Bkz.Yerli solunum cihazları, Brezilya hastanelerinde görüntülendi



    Karapınar GES’te Şantiye Şefi olarak görev yapan Davut Deniz Gürcü, projenin güneş enerjisi sektöründe dünyanın en büyük tesisi olduğunu ifade ederken paneller için yerli ve milli kaynaklarla Ankara’da bir fabrika kurulduğunu belirtmiş. Gürcü, açıklamasının devamında "Ekim ayında şantiye kurulumunu tamamladık. Bugüne kadar 154 kilowattlık şalt tesisini yaptık, 154 ve 380 kilowattlık enerji nakil hattını tamamladık. Panel montajı için 12 kilometrelik yol yaptık. Şu an yaklaşık 140 çalışanımız var, pik zamanda 800'leri bulacağız." diye konuşmuş.



    Panellerin yerleştirme işlemine Temmuz ayı içinde başlanacağını söyleyen Gürcü, toplamda yerleştirilecek 3,5 milyon panelin kurulum faaliyetinin ise 36 aylık bir sürede tamamlanacağını vurgulamış.








  • İndirim olmaz zira elektrik ihtiyacımız çeşitli yerlerden karşılanıyor tam bir karışım.

    Yenilenebilir projelerine ise yüksek fiyattan verildi ki yatırım yapan çıksın diye.

    Önemli olan paranın ülkede kalması ve cari açığın kapanması.

    Cari açık ürettiğimiz sanayi ürünleri sayesinde çok iyi durumda sadece enerji ihtiyacımız kadar açığımız var onu kapatırsak bu iş rahatça çözülür.
  • Böyle bir gelişme sevinmemek elde değil ama ihaleyi Kalyon almış olunca, yine alım garantisi aklıma geliyor ve sevincim azalıyor.

  • Haber dili böyle olmaz arkadaşım. Haberde duyulan geçmiş zamanı kipi kullanılmaz. Kimler kimler editör diye alınıyor şu sektöre anlamıyorum. Biz hem teknolojiden anlıyoruz hem haberciliği de biliyoruz kapısını açan yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 21 Haziran 2020; 0:42:3 >
  • Böyle haberleri okuyunca içim kıpır kıpır oluyor, ülkem adına çok seviniyorum.Umarım bu tür projelerin devamı gelir.

  • Bu kadar panelin temizliğini nasıl yapıyorlar?

  • Güneşin yüzünü gösterdiği her yere kuracaksın bunlardan. Rüzgar enerjisinden daha kullanışlı diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemiz için çok güzel bir haber devamı gelmeli. Müstakil evde oturanları da güneş paneline teşvik etmeli devlet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem türkiye hem de dünya için böyle projeler faydalı. Umarım göstermelik iş yapmazlar gerçekten çalışan faydalı bir proje olur.

  • Huzur_02 H kullanıcısına yanıt
    Elektrik fiyatlarına %5-10 indirim deseler herkes sevinir.
    Yenilenebilir enerji bunun için değil mi, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak adına, enerjinin maliyetini kontrol etmek için, ucuzlatmak için (+ temiz enerji için)

    *Evinin çatısına güneş paneli kurulumu yaparsan, elektrik faturanın düşmesi gerekir.

  • Yenilenebilir enerji ile elektrik ihtiyacımızı karşılamak, en azından bir kısmını tamamlamak güzel tabii. Beni endişelendiren bu ürettiğin elektriğin kaçta kaçının parasını tahsil edebiliyorsun. Ülkede elektrik kaçak oranı sadece altı ilde %86. Ürettiğin elektriğin bu illerde10 kişiden 8'i parasını ödemiyor ise bütün ülkeye panel döşesen de yetmeyecektir. Önümüzdeki yıllar elektrikli araba dönemi de olacakken elektrik kullanımı dört katına çıkacak, buna bir de bitcoin üretimine çıkan bir tayfayı da sayarsak senin değil ülkeyi, denizleri bile panelle döşesen bu ihtiyacı karşılamaz. Tahsil edemeyeceğin elektrik masrafı ile de vergileri dört katına çıkartman gerekecektir.

  • Bu elemanlar kendi üretip kendi kullancaklar helal olsun bide işlenmemiş hücreyide kendileriyapacakmış o ayrı bi başarı.

  • Çok sevindirici ve heyecan uyandıran bi haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeye böyle projeler lazım çok sevindim boşalanları bu şekilde değerlendirip dışarı çıkan parayı kesip dahasını yaparak bu elektriği satıp para sokmayı hedeflememiz lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Güneş Enerjisi Paneli Temizlik Makinesi var

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    İndirim olmaz zira elektrik ihtiyacımız çeşitli yerlerden karşılanıyor tam bir karışım.

    Yenilenebilir projelerine ise yüksek fiyattan verildi ki yatırım yapan çıksın diye.

    Önemli olan paranın ülkede kalması ve cari açığın kapanması.

    Cari açık ürettiğimiz sanayi ürünleri sayesinde çok iyi durumda sadece enerji ihtiyacımız kadar açığımız var onu kapatırsak bu iş rahatça çözülür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Rüzgarın olduğu yerde rüzgar enerjisi çok daha verimli ancak bildiğim kadarı ile bakımı sorunlu.

    O yüzden böyle evlere kadar yayılmadı ve maliyetlileri karşılayacak kadar tecrübeli ve büyük projelerde işe yarıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Elektrik alıyorsun ve elektriğin her zaman kullanılan bir şey.

    Böyle şeyleri görünce Şehir Hastanelerine alım garantisi verildiği için eleştirenler yada köprüyü eleştiripte üstünden geçenler geliyor aklıma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günlük 7 milyon haneye elektrik sağlanabilir o güç ile. Bir hanede 4 kişi olduğunu varsayarsak 28 milyon kişi demek Türkiyenin 4 te 1 ini besleyebilecek potansiyel. Faturalarda %25 lik indirim beklemek ise hayal. 300 tl lik faturayı görünce bunlara inanasım gelmiyor.

  • Sizin ÇED Raporu veren elleriniz dert görmesin emiiiiiiiiii. Kendi toprağınızın değeri bu mu. Tarım arazilerilerinin ortasına GES yapmak nedir. Ayrıca bakanlığın kendi talimatnamesinde belirtlimiştir mutlak tarım arazisine ges yapılmaz diye. Koskoca Türkiye de yer mi bulamadınız da verimli topraklara GES kurdunuz. Tamam güzel şeyler yapıldığında hakkını veriyoruz fakat gidipte tarımın en önemli olduğu toprakları böyle harcamanın ne anlamı var. Ayrıca bu projenin çedine imza atan herkesin ellerini .... öpeyim ben. Kaldıki birinci derece tarım arazilerine ges kurulamaz diye kendi yönetmelikleri var.

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Fene bedenci mi girdi 24 saat güneşin olduğu nerde görülmüş 🤣🤣 üstelik bunu karı yağmuru kışı var. Yazın on saat verilimli çalışa bile 10 saat çalışır o da günlük 3.5 milyon hane eder


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.