Şimdi Ara

Türkiye'nin dış borcu 482,6 milyar dolar oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'nin dış borç stoku 30 Eylül itibarıyla 482,6 milyar dolar olarak açıklandı.

Türkiye’nin dış borcu son çeyrekte arttı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Eylül itibarıyla brüt dış borç stokunun 482,6 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 263,7 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Brüt dış borç stoku milli gelirin yüzde 44,9’una, net dış borç stoku ise yüzde 24,5’ine denk geliyor. Hazine garantili dış borç stoku 15,4 milyar dolar olarak belirlendi.

Bakanlık ayrıca kamu net borç stoku ve AB tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini de paylaştı. Kamu net borç stoku 5 trilyon 27 milyar lira, AB tanımlı genel yönetim borç stoku ise 6 trilyon 906 milyar lira olarak hesaplandı.

Bu rakamlar milli gelirin sırasıyla yüzde 22,2’si ve yüzde 30,5’i anlamına geliyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiyenin-dis-borcu-4826-milyar-dolar-oldu-750038h.htm

• dış borç başa beladır. bu toplum bu büyüklükte bir borcun üstesinden nasıl gelecek bilemiyorum. ülkece inovasyon patlamalarına ihtiyacımız var. her köşe başına bir arge enstütüsü kurulmalı. küresel ticaretten payı arttıracak tüm yollar denenmeli. apple a microsoft a rakip firmalar yaratabilmeliyiz. yoksa gidişat nanay.

• amerika'nın dış borcu bir haftada 31 trilyon dolardan 32 triyon dolara çıkınca bu siteyi kapatmışlardı ama akabinde israil filistin meselesi meydana gelip amerika yine dünya'ya barış getirince kızıl deniz koruma gücü falan kurunca devlet tahvili vs ne varsa sattı muhtemelen düşük faizle o yüzden tekrar açmışlar artık sıkıntı yok 34 bile olsa diye herhalde? incelemek isteyen varsa.

World Debt Clocks (usdebtclock.org)

Gdp Nedir? Gdp Ne demek? - Nedir.com

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

ABD nin ne alakası var konu ile ? Ayrıca adamların stok parası var, o bahsettiğin 34 trilyon doları iki günde basarlar, oluşacak dolar enflasyonunu da dünyaya fatura ederler.

Aynı şey TR için geçerliymiş gibi mesaj atmanda ne bileyim.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

listenin en başında olup siz burada milyar derken trilyon dolar borçları olunca ve diğer ülkeler de olunca ve gpt oranları da olunca yani size daha geniş bir bakış açısı veriyorum diye özür mü dilemem lazım ben anlamadım? bir zahmet tıkla bak ne gösteriyorum ondan sonra bik bik yap ok?

www.trthaber.com
    ABD'nin kamu borcu 34 trilyon dolara ulaştı
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/abdnin-kamu-borcu-34-trilyon-dolara-ulasti-825848.html

öyle basamıyorlar işte iki günde bilip bilmeden konuşuyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.