Şimdi Ara

Türkiye neden nükleer silah üretmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • savaşlarda bile atmak yasak zaten ... düşünsenize amerika avrupayı -- rusya kuzey amerikayı-- kore japonya çin 3 lüsüde birbirini... iran la israil orta doğuyu yok eder
  • atılması taraftarı değilim tabi ancak elde bu gücün bulunması caydırıcı olmak için gereklidir bence . ayrıca nükleer santral kurulması demek bu potansiyele sahip olmak demektir . nükleer santrali destekliyorum . geleceğin enerji kaynağı radyoaktivite ile olucaktır teknolojinin ilerlemesi ile bu çok daha zararsız hale gelecektir.
  • Daha bir tane nükleer santral dikemedik kaldı ki nükleer silah üreteceğiz..
    Yeterli miktarda uranyum ve toryum rezervimiz olduğu halde, dışarıya toprak fiyatına uranyum sattığımız halde nükleer santral kuramıyoruz..
    Çünkü herkes yeşili seviyor, doğayı seviyor (104 adet nükleer santrale sahip olan ABD bile...)
    Nükleer'in N'sini söyleyince greenpiiss'ciler ayaklanıyor ama dünya üzerindeki 435 nükleer santralin faaliyet gösterdiginden haberleri yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197

    Atılması taraftarı değilim tabi ancak elde bu gücün bulunması caydırıcı olmak için gereklidir bence . ayrıca nükleer santral kurulması demek bu potansiyele sahip olmak demektir . nükleer santrali destekliyorum . geleceğin enerji kaynağı radyoaktivite ile olucaktır teknolojinin ilerlemesi ile bu çok daha zararsız hale gelecektir.

    Aynen katılıyorum
  • Üretsen dahi bir köşede duracak, sen sanıyor musun diğer ülkeler savaş çıkar çıkmaz birbirlerine pata küte nükleer bomba atacak? Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi o sadece filmlerde olur. İçi boş icatlar yerine doğru düzgün birşeyler üretmeli bence
  • ilk zamanlar nükleer güç savaş kazanmak için yapıldı ama sonraları anlaşıldıki bu bomba savaş sonrasıda büyük hasar veriyor atıldığı bölgeyi yaşanmaz hale getiriyor. bu nedenle yasaklandı. nükleer ile savaş kazanılacağına o savaş hiç kazanılmasın daha iyidir anlayışı var artık. yani gereksiz. rusya ve abd'nin yaptığı bombalar nükleer santral atığı ile yapılıyor. yere gömüleceğine bomba yapılsın diyorlar. o nedenle çok, eski santraller uranyumu kullanarak enerji üretiyor ve atık olarak plütonyum oluşturuyordu yoksa keyfi bomba için yapılmıyordu plütonyum (ikinci dünya savaşı sırasında yapılanlar hariç)
    ama olması iyi olabilirdi, bir iç savaş çıkarsa abd müdahale etmeden bir kere daha düşünürdü




  • Üretmiyor ama Türkiye' de nükleer bomba olması muhtemel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska

    Nükleer silah için öncelikle her yönden güçlü bir devlet yapısı lazım. Sonra güçlü bir siyasi irade. Bu çalışmaları yaparken de belli bir aşamaya gelene kadar kimsenin bilmemesi de lazım ki başımıza bir anda üşüşmesinler.

    Devlet yapımız ve siyasi irademiz malesef güçlü sayılmaz. Daha profesörlerimizi doğru dürüst saklayıp koruyamazken böylesine bir bilgiyi saklayabileceğimizi düşünmüyorum.

    Bir gün olabilir, ancak bugün değil.



    Oo yönetici siyasi yorum yapmış
  • Sarayımız, duble yollarımız, diyanet mercedesleriyle akarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri arkadaşına şaka falan yapar,ondan sonra haritadan silinmeyelim diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nükleer silah üretmek artık mümkün değil Dünya'daki güçlü ülkeler buna izin vermez diplomatik bir durum söz konusu.İran 'ın hali ortada .Belki de sahip olmamak bizim için daha hayırlıdır.Nükleer silahla savaşlar kazanılmaz sadece siviller katledilir buda bize yakışmaz.
  • Nükleer Santrel kurup enerji üretelim dediler niye be kadar olay çıktı silah yapalım deseler neler olur kim bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.